Aptauja

Vai Tev telefonā ir lietotne "apturi covid"?

kas ir covid?

Autors Tēma: Vai Tev telefonā ir lietotne "apturi covid"?  (Lasīts 5591 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Vai Tev telefonā ir lietotne "apturi covid"?
« Atbilde #45 : 2021. gada 06. janvāris, 21:43:47 »
Nu, kā dzīvē darbojas jūsu Apturi covid lietotnes?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #46 : 2021. gada 06. janvāris, 21:47:50 »
Manā senioru alkateļa podziņtelefonā - idejāli! Mammas 33.nokijā - arī!
Visus sakost!

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #47 : 2021. gada 08. janvāris, 09:11:01 »
man nekas nav bijis , bet zinu cilvēku kas ieturēja pašizolāciju

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #48 : 2021. gada 08. janvāris, 10:08:20 »

Nu, kā dzīvē darbojas jūsu Apturi covid lietotnes?

Par laimi, nekā. T.i. neuzrāda, ka man būtu bijis kontakts ar kādu slimo. Tā kā esmu vesela ari pati, taisnība vien būs.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #49 : 2021. gada 08. janvāris, 10:30:58 »
Man nav lietotnes(kaut telefons nav pogu :D), bet lasīju kkur sašutumu, ka mājās covid slimnieks, bet lietotne klusē.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #50 : 2021. gada 08. janvāris, 10:38:24 »
Ja slimniekam nav šīs lietotnes, kas gan cits telefonam atliek. Ir diezgan noderigi izlasīt darbības principu aprakstu, pirms sašust.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #51 : 2021. gada 09. janvāris, 11:49:07 »
Man vnk ziņkāre par tehnisko pusi. Reakcija sākas, kad inficētais ir ...cik lielā? attālumā?
Un vai kādā lielveikalā vienā laidā kas nepīkst telefonā?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #52 : 2021. gada 09. janvāris, 12:09:08 »
Ne tikai lietotne, ja pareizi atceros Bluetooth jābūt ieslēgtam, lai ierīces varētu apmainīties ar datiem. Un te nu būtu vietā otra aptauja, cik no cilvēkiem ir pastāvīgi ieslēgts Bluetooth?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #53 : 2021. gada 09. janvāris, 12:14:26 »
 Lietotne anonīmi ar Bluetooth tehnoloģiju piefiksē tuvumā (~2 metri un ilgāk par 15 minūtēm) esošos viedtālruņus, kuros arī darbojas šī lietotne. Fiksētā informācija glabājas lietotāja viedtālrunī un pēc 14 dienām automātiski dzēšas.
Ja saslimušais izmanto lietotni, SPKC nosūtīs kodu, ko varēs ievadīt lietotnē, lai aktivizētu anonīma paziņojuma nosūtīšanu fiksētajiem kontaktiem, kam bijis inficēšanās risks.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #54 : 2021. gada 09. janvāris, 12:18:34 »
Piedodiet par naivumu, bet vai tad nav karantīnā jāsēž, ne? Un kā ir ar datu un privātuma aizsardzību? Ja veicī 5 cilvēki, tad uzreiz skaidrs, kurš ģiftīgs. ''Ā, sveika, tante Petūnija! Skatos, Tu arī ar zifilisu. Pag, tūlīt polici pasaukšu, lai Tevi ietupina.''

Nez, tagad bez telefona ārpus mājas atrasties skaitīsies noziedzīgi? Bez kruta telefona...
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #55 : 2021. gada 09. janvāris, 12:25:26 »
Nu ne tak.
Lietotne domāta, lai gadījumā, ja es esmu inficēts, es padotu ziņu visiem, ar ko bijis kontakts ilgāk par 15 min. Ar nosacījumu, ka viņiem arī ir šī lietotne un tā ir bijusi ieslēgta. Anonīmi. Ar privātumu viss ir absolūti ok.
Tik tālu viss ir smuki.
Bet ir jāizpildās pārāk daudziem nosacījumiem, lai no tā reāli būtu jēga. Vispirms jau - ja inficētajam tā lietotne būs, bet  tiem, kas viņam pirms nedēļas 15 min blakus rindā stāvēja, nebūs -  di@sā darbs un materiāli.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2021. gada 09. janvāris, 13:04:04 »
Nu ne tak.
Lietotne domāta, lai gadījumā, ja es esmu inficēts, es padotu ziņu visiem, ar ko bijis kontakts ilgāk par 15 min.

Nu es ar sāku kko nesaprast - ja ielādēju aplikāciju tad inficēts varu bizot apkārt un visiem ziņot, nav jāizolējas un jāsēž karantīnā?  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #57 : 2021. gada 09. janvāris, 13:06:23 »
Aplikācija domāta, lai apziņotu NEJAUŠOS, nepazīstamos kontaktus.
Mājās tāpat jāsēž vai jāguļ.
Pie kam tā apziņošana var nākt par vēlu. Kamēr sajūtas slikti, kamēr uztaisa testu, kamēr kodu atsūta.
Un tad vēl - ja cilvēks slikti jūtas vai vnk uztraucies par pozitīvo testu - vai viņš atcerēsies, ka tagad kods lietotnē jāievada, lai apziņotu visus, kam viņš tuvumā bijis?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #58 : 2021. gada 09. janvāris, 16:04:38 »
Kā darbojas lietotne?

Tā anonīmi ar Bluetooth piefiksē tuvumā (līdz ~2 metriem, 15+ minūtes) esošos viedtālruņus, kuros arī darbojas šī lietotne. Fiksētā informācija glabājas tikai viedtālrunī un pēc 14 dienām automātiski dzēšas. Ja lietotājam tiek apstiprināta saslimšana ar Covid-19, SPKC nosūtīs kodu. To ievadot lietotnē, varēs aktivizēt anonima paziņojuma nosūtīšanu fiksētajiem kontaktiem, kam bijis inficēšanās risks. Paziņojuma saņēmējam netiek atklāta tā izsūtītāja identitāte. Tāpat saslimušais neuzzina, kas ir paziņojuma saņēmēji.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #59 : 2021. gada 09. janvāris, 16:10:11 »
Nespēju vien nobrīnīties par nespēju.