Autors Tēma: ņemšanās ar soc. iemaksām  (Lasīts 2065 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

ņemšanās ar soc. iemaksām
« : 2020. gada 28. oktobris, 15:29:20 »

https://www.delfi.lv/news/national/politics/socialas-iemaksas-vares-but-mazakas-neka-no-minimalas-algas-bet-bus-jasadarbojas-ar-socialo-dienestu.d?id=52598847
[/color]

Principā es uz šito neiespringstu, jo es jau tāpat godīgi maksāju sociālos, bet visvairāk uzsita cemmi šitais teikums, jo NVA tikai imitē darbību."Ja persona tiešām nevar nopelnīt vairāk, jo apkaimē nav darbavietu vai cilvēkam pietrūkst prasmju, tad viņam varēs piedāvāt iespēju pārkvalificēties, sadarboties ar Nodarbinātības valsts aģentūru, un to jau arī šobrīd dara sociālie dienesti, strādājot, piemēram, ar ilgstošajiem bezdarbniekiem. Taču tas nav domāts tādā veidā, ka cilvēkam jāreģistrējas kā trūcīgai personai," sacīja ministre.[/size][/font][/size][/color][/size]Ne par velti senos laikos karaļi par ubagiem pārģērbās, lai uzzinātu, kā tautai klājas. Petravičai arī vajadzētu pārģērbties par bezdarbnieci un aiziet uz NVA. Viņi tur strīpām velk ķeksīšus, bet reālas palīdzības nav. Toreiz, kad man bija bezdarbnieka statuss un izmisums, prasu: kas jums ir par kursiem? Mazā biznesa pamati, grāmatvedības pamati? Neesot. Varbūt atsevišķi konkrēti par darbu ar Excel? Nea, tikai vispārējā datorapmācība, ko man nafig nevajag. Ko tad jūs man varat piedāvāt? Metinātāja kursus jau jūs negribēsiet (sievišķim labākajos gados ar izteikti intelektuālu profesiju) [/color] :rat:
un tā attieksme - pameklējiet internetā. Es ta mācēšu pameklēt, bet 90% no pārējiem bezdarbiniekiem ievadsapulcē skaidri bija tādi, kas nemāk ar datoru apieties.   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies olgucis

Atb: ņemšanās ar soc. iemaksām
« Atbilde #1 : 2020. gada 28. oktobris, 18:05:23 »
? 110 tūkstoši nodokļu maksātāji ar algām zem 500 euro ( es tā saprotu, ka runa vairāk par pašnodarbinātām personām )  ies reizi ceturksnī taisnoties uz Nodarbinātības valsts aģentūru  par to kāpēc nav nopelnījuši 500 euro mēnesī !!!? Ģeniāls problēmas risinājums ierēdņu garā! Tāda sajūta, ka mēs dzīvojam vienā, bet šamie citā pasaulē un arī tas, ka man liekas, ka šamiem darba trūkst. Nu tak lai atlaiž vismaz 1/3 daļu no ierēdņiem un tad lai viņi  parāda un dalās pieredzē, kā pašnodarbināta persona tiek pie tiem 500... Ķipa, nevar atkauties no darba piedāvājumiem vai atkal par daudz izvēlīga.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2020. gada 28. oktobris, 18:28:36 »
Diemžēl visas šīs murgainās sistēmas dēļ, plānoju likvidēt savu pašnodarbinātās personas statusu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2020. gada 28. oktobris, 18:30:32 »
Jā, man tas variants par ieteikumiem, kā nopeln''it vairāk vnk saj''usmina

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #4 : 2020. gada 28. oktobris, 19:22:35 »
Jā, man tas variants par ieteikumiem, kā nopeln''it vairāk vnk saj''usmina

Sajūta, ka šamie izbrīnīti,- Nu kā var nenopelnīt?
A bet protams! Un galvenais, ka 2021, spriežot pēc visa būs problemātisks gads biznesa ziņā. Tur vispār nav iespējams kaut ko nebūt prognozēt

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2020. gada 28. oktobris, 19:50:56 »
Un galvenais, ka 2021, spriežot pēc visa būs problemātisks gads biznesa ziņā. Tur vispār nav iespējams kaut ko nebūt prognozēt

Protams, tāpēc jānodrošinās, lai nodokļu plūsma valdības & co algām nesamazinās. Ko tad citu lai izspiež, ja ne nabagus? Daudz no katra neizspiedīs, toties nabagu dofiga.

Tikai izbrīna viņu optimisms. Tiešām tie tur augšā, no mūsu nodokļiem resnējošie, iedomājas, ka tie pašnodarbinātie, kas daļu laika strādā, kas piepelnās, mazus bērnus audzinot, un visādi citādi sakasa sēnalas, tagad maksās nodokļos vairāk nekā nopelna? A kur to naudu viņi lai dabū? Ar cepuri pie baznīcas, vai? Vai ies zagt?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2020. gada 28. oktobris, 20:43:00 »
Beigsies tas pavisam vienkārši - daļa izbeigs savu darbošanos, daļa noies pagrīdē. Un, ja šobrīd tie cilvēki vēl maksā kaut kādus nodokļus, tad nākamruden nemaksās vairs nekādus. Vai pat vēl vairāk - pabalstus pieprasīs.

Piemērs iz dzīves - viena mana paziņa, jauna sieviete ar diviem maziem bērniem. Pa lielam viņu vīrs uztur, bet, būdama čakla rokdarbniece, viņa ada, tamborē, filcē un tml. Vairāk hobija pēc, bet šad tad kaut ko arī nopārdod. Vārdā nesaucamā represīvā iestāde viņu izķēra soctīklos un piespieda piereģistrēties par pašnodarbināto. Nu, vienu mēnesi ietirgojusi par 30 eur, citu par 40, vēl citā neko... Nav taču nekāds rūpals, nekāds bizness, kā sanāk, tā sanāk - neiespringstot. Interesanti, kā šo nodarbi tagad legāli turpināt? "Sadarbojoties ar socdienestiem"?  :mrgr: 

Kur vispār rakstīts, ka cilvēkam ir PIENĀKUMS pelnīt to minimālo algu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2020. gada 28. oktobris, 20:57:40 »
Beigsies tas pavisam vienkārši - daļa izbeigs savu darbošanos, daļa noies pagrīdē. Un, ja šobrīd tie cilvēki vēl maksā kaut kādus nodokļus, tad nākamruden nemaksās vairs nekādus. Vai pat vēl vairāk - pabalstus pieprasīs.

Nu bet par to jau stāsts - ka optimisti. Safanojušies. Nu kas nestrādā, tas nestrādās. Kas strādā, tas arī vairs nestrādās, jo neatmaksājas nekādā veidā - ko nopelni, to atdod VIDam un vēl piemaksā.

Gribēšu redzēt, kā tos bomžus, kas pa pazemes pārejām ubago, piespiedīs maksāt vai sociālajos regulāri atskaitīties.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2020. gada 28. oktobris, 21:12:17 »
Gribēšu redzēt, kā tos bomžus, kas pa pazemes pārejām ubago, piespiedīs maksāt vai sociālajos regulāri atskaitīties.
Tie jau uzņēmējdarbību nav reģistrējuši, attiecīgi - kā nemaksāja, tā nemaksās  :mrgr:   Morāle - galvenais ir ņevisovivatsa no melnās zonas  :mrgr:

Atslēdzies venta

« Atbilde #9 : 2020. gada 28. oktobris, 22:20:53 »
Ne jau filiāļu nodarbinātības aģentūras darbinieki izdomā ,,spēles noteikumus''. Jāliek gribēt strādāt klientiem, kuri ar mammas pienu iezīduši sociālo pabalstu saņēmēju tiesības (bez pienākumiem), ar pirkstu jākrata zildegunim, lai atmet netikumu un sāk gribēt strādāt. No pašiem pamatiem reforma jāsāk augšā - ministrijā Rīgā. Likumu uzrakstīt, esot tik augstu no pelēkās masas....Nebakstiet un nezākājiet darbiniekus, kuri maizes devējam rokā nedrīkst kost. Paldies par sapratni!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2020. gada 28. oktobris, 23:16:43 »
Ne jau filiāļu nodarbinātības aģentūras darbinieki izdomā ,,spēles noteikumus''. Jāliek gribēt strādāt klientiem, kuri ar mammas pienu iezīduši sociālo pabalstu saņēmēju tiesības (bez pienākumiem), ar pirkstu jākrata zildegunim, lai atmet netikumu un sāk gribēt strādāt. No pašiem pamatiem reforma jāsāk augšā - ministrijā Rīgā. Likumu uzrakstīt, esot tik augstu no pelēkās masas....Nebakstiet un nezākājiet darbiniekus, kuri maizes devējam rokā nedrīkst kost. Paldies par sapratni!
Hmmm, man tā šķiet, ka tieši par "augšā" perinātajiem plāniem mēs te arī īgņojamies, nevis par filiāļu darbiniekiem, kuriem "augšas" iecerējušas pavisam jautrus laikus, papildus jau esošajam darbam uzliekot par pienākumu "individuāli strādāt" ar katru no 110000 mazo ienākumu saņēmējiem.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2020. gada 29. oktobris, 01:35:11 »
vēl reizi pārlasīju, un atkal aizdomājos...
" Personai būs arī jāpiedalās pasākumos, konsultācijās, apmācībās. Sociālais dienests reizi ceturksnī sniegs informāciju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, un personai netiks aprēķinātas iemaksas no minimālās algas apmēra. " (c) Vai neliekās dīvaini? Cilvēks atnāk uz to Nodarbinātības aģentūru, lai taisnotos par to, kāpēc nav nopelnījis tos sasodītos 500 euro un valsts iestāde uzskatīs, ka viņam tagad tai vietā, lai pelnīt naudu ( vismaz to mazumiņu), jāsāk piedalīties kaut kādos mistiskos pasākumos un mācībās? Viņam par to kāds maksās? Paredzu, ka ja nepiekritīs, tad nākotnē nesaņems atlaides pie nodokļu nomaksas. Tātad aprēķinās nodokļus no kaut kādas domājamās algas un nodokļu maksātāju uzskaitē sāks krāties nodokļu parāda summa ar soda naudām par nokavēto nemaksāšanu. Ar tiesībām piedzīt no parādnieka īpašuma aprakstīšanas. Nu parasti tā tās lietas notiek.es iedomājos situāciju.

Dzīvo kādā lauku mājā pāris vecīšu. Līdz pensijai vēl padsmit gadu. Bērni jau sen tai pus dīķa. Iztiek no mājas saimniecības ( govs, mazdārziņš un dažas vistas), drēbēm neko daudz vairs nevajag, šo to bērni atsūt. Vecis piereģistrējās, kā pašnodarbinātais jo ir likum paklausīgs gadījumā ja šad tad gadās pa darbiņam, kāds no kaimiņiem pasauc mežu zāģēt, palīdzēt šķūnim jumtu salabot.  Spēks vēl ir un galva arī strādā. Tagad šamam reizi ceturksnī jābrauc uz pilsētu pa savu naudu taisnoties par to, kāpēc šis tik nabags uz vecumu. Izsniedz sarakstu, uz kādiem pasākumiem  vai apmācībām jāierodas, lai nebūtu valstij parādā. Lai tos visus apmeklētu aizies tas pats naudas mazumiņš, kas nopelnīts. Tai pašā laikā, jāsēž kaut kādos kursos, tai vietā, lai palīdzētu kaimiņu Jankam žogu salabot... Nu labi, prātīgs būdams izvēlēsies metinātāju kursus. Ko viņš ar tām zināšanām iesāks savā vecumā. Kam viņš tur savos paķos ko metinās un kur viņam nauda, lai nopirktu to agregātu. Pats pēc sevis saprotams, tādā vecumā neviens viņu oficiālā darbā neņems un arī kaut kādi kursi nepadarīs šamo par spečuku. Tai laikā, kamēr šams piedalīsies kaut kādos NA pasākumos, mammis viens pats rukās ar melnu muti pa kūti un dārza darbiem... Dievs pasarg ...
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 29. oktobris, 01:41:55 no olgucis »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2020. gada 29. oktobris, 01:38:18 »
 :f-palm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2020. gada 29. oktobris, 06:24:22 »
Nu, un ko vecis darīs, mmm?  :mrgr:  Skaidrs, ko - likvidēs savu "uzņēmējdarbību". A kas viņam cits atliks, vai ne?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2020. gada 29. oktobris, 06:40:08 »
Ha, es te padomāju - kāāā pacelsies statistikā iedzīvotāju ienākumu līmenis, kad lērums mazo naudiņu saņēmēju pārstās tajā figurēt! Kā vidējā alga pieaugs!  :mrgr: :mrgr: :mrgr: