Autors Tēma: cilvēka dzīves  (Lasīts 4734 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: cilvēka dzīves
« Atbilde #30 : 2020. gada 09. novembris, 19:56:44 »
Es galīgi nekāroju dzīvot mūžīgi un kur vēl pārmiesoties ntās reizes... Es vienkārši, Veļu Māte, Aizsaule un viss... :) 

Un tāpat kā manu senču gari, sargāšu arī savējos palicējus.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2020. gada 09. novembris, 20:10:43 »
Kā es to saprotu - lūk, šis "ko sēsi, to pļausi", darbojas ne tikai šajā vienā dzīves nogrieznī no šūpuļa līdz kapam, un no tā neizbēgsi, mūžībā aizejot - nākamajā šūpulī tas būs līdzi iedots.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2020. gada 09. novembris, 20:18:05 »
Un kā skaidrot to "sēšanu un pļaušanu", ka dažam tā jau ķermeniskajā dzīvē izpildās par pilnīgiem niekiem, bet cits dzīvo svilpodams un dzīvi baudīdams, kaut totāls maita? Labi. Karma. Bet vienalga netaisnīgs algoritms tāpat kā kristietībā.

Atslēdzies dip

« Atbilde #33 : 2020. gada 09. novembris, 20:32:06 »
Man kārtējo reizi kaudze ar jautājumiem.

Piemēram - dvēsele izvēlas, pie kādiem vecākiem dzimt, kādu komandu savākt līdzi, lai varētu atrisināt paredzētos uzdevumus?
Dvēsele pati izvēlas? Vai kāds cits spēks/lielums?
Ja tiek izvēlēts uzdevums, vieta un komanda, kāpēc uzdevums netiek izpildīts? Teiksim - pašnāvība, kura varēja mierīgi nebūt.  Vai nav tā, ka spalvas svara dvēsele dodas pildīt smagsvara uzdevumus.
Vai dvēselei ir poņa, kas jāizdara, kas jāmācās? Vai arī tiek nolasīts viss saraksts un komanda štuko - kurš pie kā ies, lai sasniegtu rezultātu. Vai ieplānotas arī neveiksmes? Un vai neveiksmes ir neveiksmes?

Pagaidām pietiks.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2020. gada 09. novembris, 20:54:23 »
Un kā skaidrot to "sēšanu un pļaušanu", ka dažam tā jau ķermeniskajā dzīvē izpildās par pilnīgiem niekiem, bet cits dzīvo svilpodams un dzīvi baudīdams, kaut totāls maita? Labi. Karma. Bet vienalga netaisnīgs algoritms tāpat kā kristietībā.
Es kādreiz uzdevu šo jautājumu, jo tiešām tāda netaisnības sajūta ir.
Man atbildēja tā - iedomājies svārstu. Nu, piemēram, pulksteņa pendeli. Šī tā - no vienas puses uz otru. Ja to tikai bišķi izkustina no vidusstāvokļa, tā ātri un tikpat bišķi uzšūposies otrā pusē un ātri norims. Ja atvilksi riktīgi, tā uzšūposies tālu un augstu. Attiecīgi - ja tavs nodarījums būs sīks, tā "augļus" baudīsi turpat ātri vien, un jautājums būs izsmelts. Bet, ja totālas maitības strādāsi, ilgāks laiks paies, iekams to augstu ievēzētās pendeles atsitienu dabūsi, un tas var notikt vairs pat ne šajā, bet nākamajā dzīvē, it kā netaisnīgi un nepelnīti, no malas skatoties, bet dvēsele zinot, kas par ko...

P.S. Kā šodien atceros - savā zaļā jaunībā es reiz nozagu desas luņķi. Izvilku no kastes, ko pārvedu. Nebiju badā, varēju arī nopirkt, bet nē, nospēru. Otrā dienā mani mocīja vēdergraizes. :mrgr:  Toreiz pie sevis smējos (nu tak ateiste materiāliste!)  - Dieva sods piemeklēja!  :mrgr:  Labi, ka sīks tas nodarījums bija. Bet secinājumu es tomēr izdarīju - neizmantot savtīgos nolūkos cita cilvēka uzticēšanos vai kļūdu. Pie rokām lipt nekas nedrīkst.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 09. novembris, 21:06:30 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2020. gada 09. novembris, 21:00:18 »
Nu nezinu, tas vien tiem, kuri tic kādai karmai vai kādam sodam.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #36 : 2020. gada 09. novembris, 21:08:04 »
Brīva izvēle - ticēt vai neticēt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2020. gada 09. novembris, 21:11:17 »
Tas gan. :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #38 : 2020. gada 09. novembris, 21:39:28 »
nu ja tā padomā, tad neviens līdz šim nav pierādījis, ka reinkarnācijas nav. Tātad 50 pret 50.   

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2020. gada 09. novembris, 23:31:03 »
Mani vienmēr mulsinājusi tā karmas un reinkarnācijas izraušana no konteksta. No reliģiju konteksta ar visām daudzajām dievībām. Nav tā, ka tiek paņemts kas izdevīgs... nu tā, lai vieglāk... Vai arī jūs to visu pārzināt un arī kalpojat Šivām uc, utml, utt?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #40 : 2020. gada 09. novembris, 23:43:28 »
Esmu apsvērusi, ka reinkarnācija varētu būt pielīdzināma šķīstītavai kristietības izpratnē - nu kamēr kļūdas neizlabosi (grēku neizpirksi), tālāk (debesīs) netikt. Nav jau būtiski, kā sauc.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2020. gada 09. novembris, 23:59:28 »
Kādā veidā šķīstītavā izpērk tos grēkus? Absurdi skan tā izpirkšana, bet nu ne par to šoreiz.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #42 : 2020. gada 10. novembris, 00:01:59 »
Nav ne jausmas, bet paredzēta tam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2020. gada 10. novembris, 00:16:09 »
Kristietībā tak vēl Pastarā tiesa vai diena, kas tad notiek?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #44 : 2020. gada 10. novembris, 00:19:48 »
 Tad laikam izšķiros, kas pietiekami šķīstījušies. Nu tad, kad pasaules gals pienāks.