Autors Tēma: cilvēka dzīves  (Lasīts 4774 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: cilvēka dzīves
« Atbilde #90 : 2021. gada 06. februāris, 09:20:49 »
Es domăju - pěc năves năkamā iemiesośanăs. No 21.gs. pagātně. Tur man uzdevumi. Kă rezultātā mainās dzīve 18.gs. vai nemainâs, jo viss jau ir noticis kopumã. Kă uzrakstītă grāmatā?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #91 : 2021. gada 06. februāris, 09:21:31 »
Ja es ko sagrozu 13.gs., dzīve 21.gs. ir mainījusies?
Ja no 21.gs. ieceļoju 16.gs., varu veikt zinătniskus atklăjumus, jo zinu tos?
Hronoklazma.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #92 : 2021. gada 06. februāris, 09:32:39 »
Atkal jauns vārds  :clap: 
Lasot, acs aizķĕrās aiz "alternatīvās laikplūsmas līnijas ".

P.S. cik labi, ka śeit var prătot par visu  :big_hug:

Atslēdzies reno

« Atbilde #93 : 2021. gada 06. februāris, 09:39:10 »
Svešzemniece tā ceļoja

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #94 : 2021. gada 06. februāris, 09:43:42 »
Kas ir Sveśzemniece? Grămata?

Jă, grāmata.

Atslēdzies reno

« Atbilde #95 : 2021. gada 06. februāris, 10:44:58 »
seriāls arī un daudzas grāmatas, pie mums laikam tikai 2 iztulkotas

Atslēdzies dip

« Atbilde #96 : 2021. gada 07. februāris, 17:40:42 »
Šodien gāju gar jūru, domas brīvā lidojumā. Sāku domāt par dzīves beigu posmu, mēģināju 10 punktu (baļļu vai ballu?) sistēmā novērtēt savu dzīvi.

Radās mierīgas pārdomas par to, ka varētu gadīties, ka esmu finiša taisnē. Kaut kad jau tas finišs būs. Un vērtējums? Bez koķetēšanas - starp 3 un 4. Vienīgi es nezinu tos kritērijus, pēc kuriem vērtē.

Tiku līdz Kalngales stacijai. Vilciens bija jāgaida vairāk nekā stundu. Nolēmu iet pāri dzelzceļam un pa mežiņu, pa mežiņu. Kaut kādas sliedes bija iebrauktas. Bet vilka uz kreiso pusi. Man vajag uz labo. Cilvēku, protams, nav. Un tad pieslēdzās mana emocionālā domāšana - a ja nu es nokrītu.? A ja nu es iestiegu? A ja nu es apmaldos? Un tumšs. Bet konsekventi negriežos atpakaļ, piļīju tik uz priekšu. Un pieķeru sevi pie domas - a mirt ta negribas, izrādās  :mrgr: Bubināju par notikumu meklēšanu "na svaju zadņicu". Un tad es ieraudzīju tālumā Vecāķu staciju.

Cik punkti jums sanāktu?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #97 : 2021. gada 07. februāris, 17:49:57 »
Dip, cik ballu sistēmā tas ir? 10? Un kas tieši jāvērtē? Kādi kritēriji? Bet vispār ļoti interesanti. Es mirt tagad nedrīkstu, man bērns jāaudzina. Bet, kad bērna nebija, tad nospļauties par to. Tikai negribēju apzināt miršanas procesu.. vienkārši čik.. un attopies citā pasaulē.

Atslēdzies dip

« Atbilde #98 : 2021. gada 07. februāris, 17:52:05 »
10 ballu sistēmā. Es nezinu, kas jāvērtē. Kas pašam šķiet svarīgs. Pieļauju, ka Dieva priekšā tam nebūs nozīmes. Svarīgs būs kas cits.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #99 : 2021. gada 07. februāris, 18:00:44 »
Jā, interesantākais būtu Dieva priekšā. Bet tur jāzina kritēriji, jāprasa Valim, viņam bija kaut kādi grēksūdzes kritēriji. Ja pēc savas sajūtas, tas ir, pēc sirdsapziņas, tad stipri viduvēji, uz 5, jo ir jau lietas, kas grauž.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #100 : 2021. gada 07. februāris, 18:06:19 »
Nu, ja atmestu savus principus, būtu varējis uz desmit no desmit. Bet nekad īsti neesmu atmetis. Tātad masu skati parastie un trulis vai knapi sekmīgs četrinieks. Bet tas nenozīmē, ka justos slikti vai ka vajadzēja oligarha izgājienus. Ir ok

Atslēdzies dip

« Atbilde #101 : 2021. gada 07. februāris, 18:25:22 »
Jā, interesanti, kā TUR vērtēs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #102 : 2021. gada 07. februāris, 18:50:58 »
Vai KUR vispār KO vērtēs  :?:  Man laikam būtiskāk, lai guļu mierīgi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2021. gada 07. februāris, 21:54:11 »
Bet varbūt tā žūpu ģimene iepriekšējā dzīvē nicīgi izteikusies par citu žūpu ģimeni un tāpēc tagad atstrādā savu karmu?

Un kur ir jēga tādai mehāniskai "atstrādāšanai", kur žūpas (zub daju!) nespēj filtrēt, ko viņi atstrādā, kādēļ atstrādā un ka vispār atstrādā - ka patiesībā cieš par saviem iepriekšējiem grēkiem.

Man ir dziļi nesimpātiska kristietības ideja par iedzimto grēku, ar sākuma jeb izejas uzstādījumu, ka cilvēks ir ļauns, slikts, grēcīgs, necienīgs. Tāds negatīvisms :D Bet sliktais bērns var censties kļūt labiņš, lai gan savu grēcīgo dabu īsti mainīt nevar. Baigi bērnišķīgi un didaktiski  :mrgr:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #104 : 2021. gada 07. februāris, 22:08:13 »
Nejaukt "atstrādāšanu" ar kristietību. Kristietībā šī ir vienīgā dzīve. Es arī neesmu iepriekšējo dzīvju karmu piekritēja, tam tiešām nav jēgas.
Un ir ekskluzīva iespēja šo vienīgo dzīvi nodzīvot pēc iespējas krietnāk (ja ņem vērā kristietību), tāpat tas netraucēs piedzimstot citā dzīvē, jo nebūs nez kas tur nezināms "jāatstrādā".
Par "guļu mierīgi".. zaglis, kuru nepieķēra, arī guļ mierīgi.. Ir tomēr citi kritēriji, citiem sirdsapziņā ierakstīti, citiem ne..

Un mani atkal kaitina, ka uztver tik primitīvi.. iedzimtais grēks.. ļauns.. tpfu. Cilvākam ir dotas brīvas rokas, izvēle.. un zināšanas, ja vēlas. Atšķirt labu no ļauna.