Autors Tēma: Stents sirdī  (Lasīts 6467 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Atb: Stents sirdī
« Atbilde #15 : 2020. gada 16. novembris, 17:13:33 »
svīšana arī no tā, ka matracis ir gumijas, palagi sintētika utt...forši, vai ne? ...tas laikam , lai cilvēkam neiepatiktos tur gulēt! :mrgr:     

gumijas, lai nebūtu jāmet matracis ārā katru reizi, kad tas sasmērējas ar pacientu ķermeņa izdalījumiem.

Tieku iestumts ar gultu liftā...tā sanitāre, kurai pēc vecuma ir 70+, nospiež kaut kādas lifta pogas un mēs uzbraucam nevis uz manējo stāvu, bet uz 4.stāvu, kur lifts apstājas un nomirst...tumsa un nav elektrības...sanitāres panikā - esam iesprūduši liftā!

vai tad uzreiz nepieslēdzas slimnīcas ārkārtas gadījumiem paredzētais elektrības ģenerators? labi, ka vēl procedūras laikā elektrība nepazuda....
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #16 : 2020. gada 16. novembris, 17:16:17 »
Ja tikai vēl arī smuka sanitāre, stāvot kājās

« Atbilde #17 : 2020. gada 16. novembris, 17:19:24 »
sanitāre, kas apkopa un nomainīja pamperu un gultas veļu bija tā pati +70? es par to, ka ne tikai jāredz pareizā poga liftā, bet fiziski jābūt labā formā, lai izgrozītu pacientus gultā un apkoptu.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 16. novembris, 17:31:07 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #18 : 2020. gada 16. novembris, 17:20:24 »
vai tad uzreiz nepieslēdzas slimnīcas ārkārtas gadījumiem paredzētais elektrības ģenerators?

Uzreiz, tas ir cik, Tavuprāt?
Nezinu noteikumus, bet tīri tehniski ģeneratora palaišanai tomēr vajag 1 līdz 3 minūtes.
Jautājums, cik ilga ir aizture nogaidei (tb, ja nu tomēr nevajadzēs palaist), cik sekundes?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #19 : 2020. gada 16. novembris, 17:25:40 »
Ja tikai vēl arī smuka sanitāre, stāvot kājās
Māsas palīdze bija smuka...slāviete ap 30, blonda, augums ap 180 cm, izteiktas krūtis un figūra...taču ar to medicīnisko saprašanu tā pavāji...visu pārprasa māsai, kura bija ap 60+ un tāda stingra, kam nepatīk iebildumi....nu, pamperu man uzlika tā blondā....

« Atbilde #20 : 2020. gada 16. novembris, 17:28:36 »
...nu, pamperu man uzlika tā blondā....

tas noteikti paātrinās atkopšanās procesu pēc procedūras... :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #21 : 2020. gada 16. novembris, 17:29:08 »
sanitāre, kas apkopa un nomainīja pamperu un gultas veļu bija tā pati +70? es par to, ka ne tikai jāredz pareizā poga liftā, bet fiziski jābūt labā formā, lai izgrozītu pacientus gultā un tos apkoptu.
tā 70+ sanitāre neko citu nedarīja ka brauca/stūma ar gultām...laikam vēl pusdienas veda....slimniekus kustināt viņai būtu lielas problēmas, jo augums ap 1m 50, bet svars ap 40 kg....nu, tāda ņipra večiņa!  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #22 : 2020. gada 16. novembris, 17:33:37 »
Jautāju medpersonālam par algas pielikumu sakarā ar kovidu.   
Sanitāriem un māsām nav pielikta ne kapeika. Varbūt pielikts tiem, kas saskaras ar kovid slimniekiem, kuru nebija šajā nodaļā.   
Sanitāres niknas, jo samaksa viņam ir minimālā alga un jānēsā maska....alga tā pati, bet neērtības lielākas...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #23 : 2020. gada 16. novembris, 17:42:56 »
Nakts pagāja mierīgi, neko īpašu saistībā ar stentu nejutu.   
Labā roka - sadurtā, ir zila 30 cm garumā.   
Ārsts izsniedza aprakstu un aicina pēc 6 mēnešiem nākt likt nākošo stentu...laikam jau tajā asinsvadā, kurš par 60% ciet....un tad vēl tie, kuriem 50 %...nu, laikam būšu klients viņiem vēl kādu gadu, ik pa 6 mēnešiem...     
Rēķins no slimnīcas ir 51 eiro.       
Apskatot maksas pakalpojumus šajā slimnīcā, tad tas maksā kādus 6 tūkstošus....

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2020. gada 16. novembris, 17:55:46 »
Tu caur ĢĀ rindā gaidīji?

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #25 : 2020. gada 16. novembris, 18:20:52 »
Rēķins no slimnīcas ir 51 eiro.       
Apskatot maksas pakalpojumus šajā slimnīcā, tad tas maksā kādus 6 tūkstošus....

Varbūt 51 eiro iekļautas 70+ gadīgas sanitāres.
Par 6 tūkstošiem vajadzētu būt jaunākām.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #26 : 2020. gada 16. novembris, 18:20:58 »
Tu caur ĢĀ rindā gaidīji?
jā....ja tiek līdz koronogrāfijai, tad process pēc tam notiek ciešamā tempā....pēc koronogrāfijas februārī, stentu vajadzēja likt martā....taču kovids visu nojauca ....man lielākā problēma bija dabūt norīkojumu uz koronogrāfiju, jo to dod valsts apmaksātais kardiologs...tas mani čakarēja ar visam citām analizēm, līdz es aizgāju pie privāta kardiologa un ar viņa slēdzienu devos pie valsts kardiologa, kurš , protams, apvainojās, ka neuzticos viņam, bet deva slēdzienu uz koronogrāfiju....tas bija pagājušā gada novembrī, bet uz procedūru tiku februāra sākumā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2020. gada 16. novembris, 19:20:50 »
Jā, baigi ievilkās viss covida dēļ. Labi, ka vēl tagad tiki, citādi, kas zina, kas vēl turpmāk būs ar plānveida medicīnu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2020. gada 16. novembris, 20:51:16 »
Akdies... Tiešām nekāda vietējā anestēzija nav iespējama, kad sadursta cauru kā duršlagu?

Turies, nakat. Trakākais jau aiz muguras.
Nedod viņiem anestēziju. Normāli ir kaut kādas zāles atsāpināšanai, neatceros nosaukumu, tad esot pretīgi, bet ciešami.
Bet vismaz no infarkta izvairījies...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #29 : 2020. gada 17. novembris, 08:51:23 »
sievasmātei pirms 5-6 gadiem šitādu operāciju piedāvāja... nobijās, atteicās, tad viņai bija 80.
Šonakt aizgāja mūžībā...
Daddy, līdzjūtība...       
Par cilvēka vecumu šai stentu likšanai.     
Man palātā bija kungs, kuram 85. Ļoti sakarīgs medicīnas jautājumos, mirusī sieva bijusi mediķi, bet pats no tiem vecajiem inženieriem, kurš iedziļinās gan radio uzbūvē, gan cilvēka.  Tad viņam jau bija ielikti 3 stenti, no kuriem 1 jau bija aizgājis ciet (ciet iet ne tikai asinsvadi, bet arī stenti...truba ir un paliek truba), un viņam ielika ceturto stentu.   
No slimnīcas devās laukā brašs un optimistisks, viņam gan izdevās stentu ielikt caur rokas artēriju un mājās gaida otrā sieva (15 gadus jaunāka).     
Apliecinu, ka esmu redzējis, ka arī pēc 80 gadiem, viss notiek!  :)