Autors Tēma: Kurinām. Ar ko, kur, kā.  (Lasīts 7494 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: Kurinām. Ar ko, kur, kā.
« Atbilde #60 : 2023. gada 16. februāris, 15:44:22 »
Ja man pamatā gāze, tad varu mierīgi bez čekiem, tāpat nekompensēs

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #61 : 2023. gada 16. februāris, 15:52:14 »
Vai tad nezini, ka pie mums valdīšana visu pēdējā brīdī lemj? Un pēc tam vēl trīsreiz lēmumu maina. Ātrāk par rudeni diezin vai ko izziņos. Turklāt arī tīri objektīvi neviens jau nezin, kas būs šogad ar cenām.
Es pirktu labāk uzreiz lētāk un bez čeka, nevis piemaksātu par čeku, cerībā kko pēc tam atgūt, kas vispār vēl ar dakšām pa ūdeni rakstīts.

Kāpēc malka jāpērk martā? Slapjā slapjdraņķī? Es pērku vasaras karstumā, tad vismaz neatvedīs slapju salijušu un peļķē neizgāzīs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #62 : 2023. gada 16. februāris, 16:04:27 »

varbūt mēs varētu viens otram malku pārdot, čekus izrakstīt??  :scratch: :scratch:

Varam. Un vēl IIN nomaksāt. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #63 : 2023. gada 16. februāris, 16:19:31 »
Varam. Un vēl IIN nomaksāt. :D

IINs tāpat jāmaksā, ja kokus pārdod. ...bet nav liels

Pieslēdzies reno

« Atbilde #64 : 2024. gada 08. janvāris, 07:55:44 »
Jaunais gads ar jaunu aukstumu klāt. Šosezon pirmo reizi pa ilgiem (20) gadiem nopirkām malku, patiesībā jau tādu sauju, 2 berkubus. Gāze silda, samaksāt varam, bet pašlaik papildus iekurinām kamīnu, uzreiz tā patīkamāk. Šorīt laukā -24, 1. stāvā +17, augšā + 18, gulēšanai piemērota t. Šķiet, ka pēdējais nosiltinājums darbojas.

Mums māja veca, sākotnēji būvēta 50. gadu beigās kā vasarnīca. Pārbūvējot jumts palika tāds, kā bija, siltinājums praktiski 0. Tad nu izdarījām to, ko citiem sakām, ka nepareizi -nosiltinājām griestus no iekšpuses, nupat pēdējo istabu. Tagad vērtējoši skatāmies uz lielo logu kāpnēs. Jāmaina jau būtu visi logi, likti arī pirms gadiem 15-20, pašlaik ar plēvēm iekšpusē. Bet šis ir visnevajadzīgākais, vajadzētu jaunu, neveramu pakešlogu

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #65 : 2024. gada 08. janvāris, 10:56:27 »
man granulēdājs grauž graudiņus kā traks, bet es nesūdzos. Māju cēlu, kad pilnīgi neko nejēdzu no modernās būvniecības lietām, interneta nebija, kam paprasīt arī nebija - sanāca tā, kā sanāca. Bet ja pie -24 ārā un 57° uz radiatoriem un istabās sanāk  +21...+22, tad esmu principā daudzmaz mierā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2024. gada 15. janvāris, 21:46:17 »
Man iet briketes - lielajā salā nosvilināju 3-4 pakas pa dienu. Bet tas jau tikai dienas 3 bija, kad iekšas un āra starpība bija 50grādi. Pašlaik iet 2 pakas dienā - pa vienai uz pečku (''lukturis'' 1.stāvā un bulerjānis 2. stāvā). Neērtība tikai viena - manuāla apkalpošana.... Toties nekādu uztraukumu, kamēr elektrība pazūd. Ar ūdeņiem skunstīgāk, ja nav elektrības...
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #67 : 2024. gada 16. janvāris, 11:44:59 »
Man iet briketes - lielajā salā nosvilināju 3-4 pakas pa dienu. Bet tas jau tikai dienas 3 bija, kad iekšas un āra starpība bija 50grādi. Pašlaik iet 2 pakas dienā - pa vienai uz pečku (''lukturis'' 1.stāvā un bulerjānis 2. stāvā). Neērtība tikai viena - manuāla apkalpošana.... Toties nekādu uztraukumu, kamēr elektrība pazūd. Ar ūdeņiem skunstīgāk, ja nav elektrības...
Tās briketes kurini tikai krāsnī, kas nav sajūgta ar centrālo apkuri? kā siltums tiek citās istabās? Gaisa kanāli? Logi nesvīst, neaizsalst? (es tikai tāpat pajautāju, bez zemtekstiem, ja nu kāds atkal tos meklē)..
Es šorīt uz kāpnēm iekāpu peļķītē. Domāju - kaķis pievēmis. Nē, kondensāts no jumta loga kaut kāds sapilējis, vai arī sniegs iepūsts ne tajā šķirbā un izkusis.. :?:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #68 : 2024. gada 16. janvāris, 15:08:57 »
Nūūū, man ir KAĶI. Un tie, makani, ciet durvis necieš ne traks. Jaunatne dzīvo pa saviem ankambariem, tamdēļ otrais stāvs sevi apsilda viscaur atsevišķi, tāpat kā pirmais- sevi.
Jā, logi aizsalst gan pie dižākiem saliem (tiešām, tad kad mīnuss šauj pāri 15), bet man ir veca koka māja, kurai logus tēvs pašrocīgi taisījis. Tikai ķēķī ielikām vienu paketaino.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #69 : 2024. gada 16. janvāris, 16:55:33 »
Es pēc mūsu kamīna iekurināšanas jūtu, ka tad, ja ir kaut kas jau sagādāts -malka, granulas, briketes, tad roka viegla un nekas taupīts netiek. Gāzes rēķinu tu redzi jau pēc mēneša, tādēļ attieksme uzreiz uzmanīgāka.

Tādēļ jau mēs tik centīgi siltinājāmies -termoplēves logiem jau pagājušo ziemu, vairs nav slapjums uz palodzēm. No maniem švakajiem pakešniekiem pie riktīga sala reāli tecēja. Griestus pabeidzām šogad. Tā gan tāda haltūra ir un arī paliks, nekāds riģipsis pa virsu nenāks