Autors Tēma: 2070.gads  (Lasīts 1434 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

2070.gads
« : 2020. gada 17. novembris, 13:53:55 »
Săku lasīt Marińinas Rūgto kvestu. Un aizdomăjos.
Kāda būs dzīve pěc 50 gadiem? Ir vělme pafantazět?

Atslēdzies Nāra

Atb: 2070.gads
« Atbilde #1 : 2020. gada 17. novembris, 15:17:59 »
Fantazēt negribu, neesmu fantazētāja( un kā būtu, ja būtu spriedēja), bet laikam Kvestu lasa/īja tagad reno, Luīze, es, TU  :rofl:  . 1.daļa patika, 2.esmu sākumā, neiet tik labi, tas Gorkijs  :rofl: Bet 1.daļa atsita atmiņā lietas, kas bija aizmirsušās no padomju gadiem, diezgan baisi, tiešām bij no galvas izkūpējis, it kā nieki :rat: . Kā mēs tikām galā ar dzīvi padomijā  :fp:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2020. gada 17. novembris, 16:23:34 »
Svinēšu savu 100. dzimšanas dienu. Kruta!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #3 : 2020. gada 17. novembris, 17:00:49 »
Man, visticamāk, nespīd sagaidīt. Līdz 109 gadiem reti kurš nodzīvo :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2020. gada 17. novembris, 17:30:21 »
Nevaru šādiem pieslēgties, visas antiutopijas nāk prātā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2020. gada 17. novembris, 18:36:55 »
Nevaru šādiem pieslēgties, visas antiutopijas nāk prātā.

Vo vo.
Nenormāli straujš tehnoloģiju attīstības lēciens, sekojoša cilvēku čipēšana un pakļaušana (tas jau sākas - visa tava nauda jau pieder bankām ar neierobežotu varu). Nenormāla finansiāla noslāņošanās. Pārapdzīvotība, cīņas par resursiem, kurās uzvar nekaunīgākie un agresīvākie (nerādīšu tā kontinenta virzienā ar pirkstu, kur jau tagad puņķaini puikas ar automātiem staigā). Vienīgais jautājums ir - kad šis civilizācijas burbulis plīsīs un iestāsies primitīvā medniecība un zemkopība izdzīvojušajiem. Nu un Masks ar dažiem biezajiem tupēs bāzē uz Marsa, no augšas noskatoties, kā nabagi plūcas.

Neko labu es neparedzu. Jāsaka, ka pēckara laiks ar visiem atombumbu draudiem un komunisma rēgu bija reāla paradīze zemes virsū.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2020. gada 17. novembris, 18:38:39 »
Lai arī patìk fantazĕt, te pilnīgs tukśums. Nespěju iedomāties. Kāds kurināmais/degviela? Norěķini. Sakari? Valoda? Ğimene?
Tehnika? Medicīna?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2020. gada 17. novembris, 20:02:30 »
Kurināmais/degviela.
1% bagātajiem pieejami fosilie resursi (nafta) kā ekskluzīva degviela. 10% biezajiem kvalitatīva saules elektroenerģija - stabili ģeneratori, labi akumulatori. Pārējiem - draņķīgi akumulatori no saules enerģijas ražotās elektrības uzkrāšanai un plīstoši ģeneratori. Kādam taču ir jāmaksā, lai bagātajiem pietiktu - biznesa likumus neviena nav atcēlis. Teslas mēģinājumi bezvadu elektrības nodrošināšanai, iespējams, ir atkārtoti un nodrošināti, bet nav pieejami masām. Vai, ja ir pieejami, tad bezvadu elektrības risinājumi ir nekvalitatīvi un veselību bojājoši. Farmācija arī vēl grib dzīvot. Pieņemu, ka kodolsintēze ir izpētīta, bet tāpat kā saules enerģija nav pieejama masām.

Norēķini.
Skaidra nauda ir likvidēta. Iespējams, pastāv atsevišķu komūnu nelegāliem norēķiniem, bet tiek rūpīgi apkarota. Bankas konts ir piesaistīts telefonam (t.i., sakaru un identifikācijas ierīcei), naudas pārskaitījumi ir iespējami no telefona uz telefonu, bankai noskaitot procentus par jebkuru transakciju. Virtuālā nauda (bitkoini) pastāv bagāto norēķiniem.

Sakari. Telepātija neattīstīsies, cilvēki ir pārāk paļāvīgi uz tehnoloģijām. Pieņemu, ka varētu būt smadzenēs implantēts neironu tīkls a la datora/interneta analogs, ar kā palīdzību sazināties kā pašlaik wacapā. Lētais gals plašam patēriņam būs ar blaknēm - smadzeņu bojājumiem, bet tas uztrauks tikai sociālos pašpalīdzības dienestus.

Valodas vēl nebūs izzudušas. Īsti nezinu, kāds scenārijs ir ticamāks starptautiskajai valodai - arābu vai angļu.

Ģimene arī atkarīga no tā paša scenārija - patriarhāts un beztiesiskas sievietes vai ģimene kā relikvija nelielam skaitam dīvaiņu, pārējiem partnerattiecības dažādās kombinācijās. Sekojoši - jebkurā versijā vairosies arābi un nēģeri.

Tehnika - attīstīta, bet ļoti atšķirīgi līmeņi dažādām šķirām. Kvalitāte par ļoti lielu naudu un lēts širpotrebs, kas prasa daudz ieguldījumu servisā (no kā savukārt nāk nauda servisa nodrošinātājiem). Mākslīgais intelekts tiek izmantots, bet pētījumi un izstrādnes tiek ļoti sargāti. Transports - publiskais bezšoferu un privātais transports tikai bagātajiem. Jebkādi mēģinājumi braukt ar vecām vai pašrocīgi remontētām mašīnām vai pašu izgatavotām konstrukcijām ir aizliegti ar likumu. Sibīrijā brauc ar paštaisītiem tvaika dzinējiem.

Medicīna apmēram tāda kā tagad. Sociāli pieejama un bezmaksas - bet nesasniedzama un pavirša. Kvalitatīva maksas - nelielam slānim pieejama. Ķermeņa daļu reģenerācija, zobu ataudzēšana no cilmes šūnas vai jebkuras šūnas, neirālo implantu analizēts veselības stāvoklis un piedāvāti risinājumi (nav iekļauts lētajos smadzeņu implantos).

Naturāls ēdiens ir bagāto ikdiena, pārējiem – sintezēts pārtikas erzacs. Cīņas par dzeramo ūdeni. Sālsūdens attīrīšana un planētas apgāde ar saldūdeni ir pieejama, bet netiek nodrošināta, lai daļa biomasas apmirst no nepietiekama dzeramā ūdens daudzuma (tāpat visiem uz Zemes vietas nepietiek).

Ņemot vērā nabagu un mazattīstītā slāņa plašumu, lielākā daļa planētas būs krimināla. Bagātajiem savas teritorijas un apsardze.

Labākajā stāvoklī būs Amazones tautas, kas mitinās nepiejamos purvos - viņiem maz kas mainīsies. Kā ir draņķīga izdzīvošana, tā būs.

Tāds Matrikss. Daži procenti cilvēku un nabagu biomasa, kam tiek nodrošināts iztikas minimums, lai spēj strādāt. Viena daļa apmirs bez līdzekļiem aizvien plašākas robotu ieviešanas rezultātā, bet tos aizvietos ātri vairojošās tautas.
Pa 50 gadiem, ticamākais, nenotiks krass lēciens depopulācijā. Ja vien netiks palaists kāds ļoti nikns vīruss, kas paplicinās cilvēku skaitu. Šādā gadījumā degradācija būs straujāka, jo izmirs baltie. Arābi un nēģeri, kas aktīvi vairojas, turpinās vairoties.

Es neesmu optimiste. Jo vecāka kļūstu, jo mazāk ilūziju. Lielākā daļa pērnā gadsimta vidus fantastisko romānu ir utopija.

Atslēdzies dip

« Atbilde #8 : 2020. gada 17. novembris, 20:10:40 »
Paldies, Trix, izsmeļoši. Un es pat nesapratu - būs labi vai slikti. JO! Ja pirms 50 gadiem kāds censtos noraksturot 2020.gadu. Domāju, ka nekāda zaptsmaize nebūtu.

Un visu jau var dažādi attēlot. Kā Geste (mirsi, bet būs brīnišķīgs ceļojums) un skarbi (dzīvosi, bet labāk gribēsi būt miris).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2020. gada 17. novembris, 20:37:03 »
Un es pat nesapratu - būs labi vai slikti.

Atkarīgs no tā, kurā līmenī būsi. Tikai baidos, ka arī tie, kam šodien ir Latvijas apstākļiem labas algas un ilūzija, ka viņi ir bagāti, ir pieskaitāmi pie "biomasas" un globālajiem nabagiem. Ja Tavi bērnubērni būs tik advancēti, ka būs izsitušies miljonāros, tad viņi var cerēt uz cilvēka cienīgai attāli līdzīgu dzīvi, un arī tad bez garantijas.

Vairāk mani baida nenormālā tempā vairojošies arābi un nēģeri. Piedodiet, politkorektie, bet kaut kur viņiem visiem būs jādzīvo. Kādas tam ir blaknes, var jau tagad novērot "vecajā Eiropā". Tas nes līdzi kriminālu situāciju, ar ko valstu varas ir negribošas cīnīties. Un negribēs arī vēlāk - ka tik pašiem miers un silta ala, lai nabagi cīnās kā grib (turklāt cīņa pret melanīnbagātajām personām ir aizliegta jau tagad).

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2020. gada 17. novembris, 21:17:11 »
Pilnīgi un galīgi tik tālu nedomāšu :) , jo neko paredzēt man nav lemts. Tāpat savos oktobrēna laikos diezvai iedomātos, ka mūžu nepavadīšu psrs režīmā. Cerēt ir viens, prognozēt kas cits. ;) Bet kopumā es ceru uz SAPRĀTU. Tā, optimistiski un varbūt stulbi, jo citādi jau bērniem, mazbērniem jēgas nav. Dzīve ar katru paaudzi kļūst sarežģītāka, bet katra nākamā paaudze tomēr ir gudrāka un tas vieš optimismu. :)