Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 124968 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #15 : 2020. gada 23. novembris, 18:14:03 »
ar infekcijas slimību Tu esi valsts apmaksātā programmā un tās nedēļas no keša maksājot būtu bez biksēm. Tas nav tik lēti kā pieczvaigžņu viesnīcā pagulēt

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #16 : 2020. gada 23. novembris, 18:30:31 »
Nav tik dārgi, liekas, kādi +/-10 eiro dienā, esmu pati maksājusi pēc mēneša būšanas slimnīcā un nabaga nepaliku. Vēl pie tam, cik zinu, tad piedāvā pat maksāt pa mēnešiem un, ja esi nabadzīgs, tad nav jāmaksā.
Var izdomāt brīvprātīgi obligāti - potējies vai netiec pāri robežām, potējies vai ej prom no darba, potējies vai neoperēs utt. Bet man tā vakcīna liekas kaut kas tik dīvains, man tiešām to nevajag. Bet kurš man prasīs  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #17 : 2020. gada 23. novembris, 18:33:39 »
Ka tik sodīt, ka tik draudēt. Līdzināties - mierā! Pēc kārtas skaitīties!   :f-palm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #18 : 2020. gada 23. novembris, 18:37:50 »
Nav tik dārgi, liekas, kādi +/-10 eiro dienā, esmu pati maksājusi pēc mēneša būšanas slimnīcā un nabaga nepaliku. Vēl pie tam, cik zinu, tad piedāvā pat maksāt pa mēnešiem un, ja esi nabadzīgs, tad nav jāmaksā.
Var izdomāt brīvprātīgi obligāti - potējies vai netiec pāri robežām, potējies vai ej prom no darba, potējies vai neoperēs utt. Bet man tā vakcīna liekas kaut kas tik dīvains, man tiešām to nevajag. Bet kurš man prasīs  :?:
Beidz, tas tak kaut kāds līdzmaksājums. Pārējo summu savāc no nodokļu maksātāju naudas

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2020. gada 23. novembris, 18:38:26 »
Ka tik sodīt, ka tik draudēt. Līdzināties - mierā! Pēc kārtas skaitīties!   :f-palm:

Kurš Tev piedraudēja? Pastāsti! Mēs ar viņu tiksim galā!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2020. gada 23. novembris, 18:50:50 »
...tak atrodas vecāki, kas ir gatavi riskēt ar bērna dzīvību un nevakcinēt.
No mana viedokļa - stingrākais pieļaujamais pasākums būtu - vakcinējies vai arī infekcijas gadījumā apmaksā sev pats slimnīcas pakalpojumus.
Lēti vai nelēti, bet runa ir par veselību. Laikam būsi dzirdējis, ka vakcīnām mēdz būt blaknes un smagas blaknes. Tāpēc arī no tām izvairās un cenšas pasargāt bērnus.

Otrkārt. Tikai viens piemērs iz dzīves. Meitene, 19 gadi, ar buķeti visādu dīvainu slimību un autoimūnām reakcijām (starp citu, savulaik apzinīgi potēta pret visu iespējamo (un, pēc manām domām, tieši tāpēc tik slimīga)), šobrīd atradusi krutu imunologu, uzdeva viņam jautājumu - vai viņai tagad potēties pret ērču encefalītu? Imunologs lika izveikt lērumu visādu analīžu, pēc kurām pateica stingru nē. Bet, kā jūs domājat, ko uz šo jautājumu atbildētu ĢĀ vulgaris?! Potēt, potēt un vēlreiz potēt! Pret visu iespējamo! Tā tos bērnus arī liek vakcinēt, vieglu roku un visus pēc kārtas, pat slimus esot, tas jau nekas, ka slims (arī ir piemēri iz dzīves)! Par kaut kādam analīzēm pirms vakcinācijas pat nerunājot. Tad arī sanāk kā sanāk, ka vienam no tās vakcīnas ne silts, ne auksts, cits paliek par smagi slimu. Ko, protams, neviens, izņemot vecākus, ar vakcīnām nesaista. Jo tā nevar būt, tāpēc, ka nedrīkst. Un slīcēju glābšana paliek viņu pašu rokās, neviens ne par ko neatbild. Man zināmi arī vecāki, kuriem abi sapotētie dēli kļuvuši par autistiem (zinu, bija ziņās rakstīts, ka tas esot mīts, tā nevarot būt!), trešo vairs potēt neļāva, un puika aug normāls un veselīgs. Tā ka visu to damagoģiju par neapzinīgajiem nepotētājiem var iebāzt labi tumšā vietā - piesardzība (maigi sakot) pret vakcināciju nav tukšā vietā radusies.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2020. gada 23. novembris, 19:21:31 »
Vispār tēma bija nevis par vai pret vakcīnu....te daudz maz viss skaidrs....runa ir par to - kādu vakcīnu izvēlēties, jo būs vairākas...
Skaidrs viens, ka Sputņiku pie mums oficiāli nepotēs! :mrgr:
Domā, būs tā kā veikalā, kad tu izvēlēties varēsi?  Kādu nu valsts iepirks, tādu arī dabūsi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2020. gada 23. novembris, 19:31:37 »
Nupat mājāsbraucot pa ceļam klausījos BBC dir@anu (atvainojiet, citādi tas nav nosaucams) par svētlaimi, ko baudīs attīstītās valstis, kurām vakcīna būs tūdaliņās pieejama, un cik grūši klāsies visādiem Āfrikas sērdieņiem un ka viņiem ANO,NATO,WHO,Kukluksklans un Masoni kopā ar Sorosu sametīšoties 3 milj.vakcīnu, bet tas esot šerpi par maz.
Nez, cik tad jau sametuši un sapotējoši pret malāriju? ebolu? hivu? elementāru dizentēriju? šistosomām? C hepatītu?
Koa? kas? ak tad vēl nav vakcīnu? Tātad TĀS infekcijas ir sūds pret Dieva vaigu? Vai arī vakar tikai radušās? Kā var būt, ka ātri (kāmooon, 3-4 mēnešu laikā uzburt strādājošu vakcīnu ?!) uztaisa vakcīnu pret nosacīti nekaitīgu vīruseli, toties 100% nāvējošām infekcijām ļauj pilnu vaļu?
Nēēēē, mīlīši, es būšu pēdējā rindā uz šīm potēm, lai tiek Āfrikas nabadziņiem.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2020. gada 23. novembris, 20:36:38 »
Njā, Camm, bet vai Tevi kā mediķi ar to neaplaimos brīvprātīgi-obligātā kārtā?
Es esmu ļoti priecīga, ka neietilpstu tajās kategorijās, ko sola vakcinēt pirmos... Jo ilgāk izdosies izsprukt, jo labāk...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #24 : 2020. gada 23. novembris, 22:12:22 »
Kā var būt, ka ātri (kāmooon, 3-4 mēnešu laikā uzburt strādājošu vakcīnu ?!) uztaisa vakcīnu pret nosacīti nekaitīgu vīruseli, toties 100% nāvējošām infekcijām ļauj pilnu vaļu?
Nēēēē, mīlīši, es būšu pēdējā rindā uz šīm potēm, lai tiek Āfrikas nabadziņiem.
Ļoti lielā mērā atkarīgs cik ļoti ar kādām naudām iespringst. ebola taču nenolika visu pasauli uz pauzes

Atslēdzies sanda

« Atbilde #25 : 2020. gada 23. novembris, 22:41:14 »
Liela daļa vakcinācijas vispār  pretinieku var atļauties tādi būt  masveida vakcināciju dēļ.
Cilvēku atmiņa īsa, aizmirsušās poliomielīta -bērnu triekas, baku, difterijas u.c. epidēmijas. Kamēr nav kritiska nevakcinēto masa, tikmēr var. Protams, var gadīties, ka kādam indivīdam nav vēlams. Pati pēc trakumsērgas  potes dzēru ik pa 4h suprastīnu, nekas - pārcietu. Bija iespēja salīdzināt krievu (smagi gāja) un franču vakcīnu - tā bija viegli panesama, vairāk attīrīta.
Ar suņu potēšanu tas pats - suņu mēris gandrīz aizmirsies.
Par Covid19 šobrīd nav viedokļa. Daudzi slimo ar visādām vīrusu infekcijām bez Covid19, cik zinu - klepo pat 2 mēn.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2020. gada 23. novembris, 23:11:23 »
Dies' ar bakām un visu pārējo, ko neesam pieredzējuši, lai iet par covidu konkrēti.
Ja tai zarazai būtu mirstība kādi 80%, es apsvērtu vakcināciju kā iespējamu mazāko ļaunumu. Bet pie šitā vīrusa ar visu aiz matiem pievilkto uzpūsto statistiku vairāk par 1-2%, kas turklāt vēl pārsvarā 80+, izspiest nav izdevies. Švaks tas vīruss.
Es viņu pārslimoju gluži tāpat kā jebkuru gripveidīgu šņurku - mājas kārtībā un mājas līdzekļiem. Pat nenojaušot, kas tas ir tas pats briesmīgais Ķīnas vīruss.
Un tagad šī respiratorā vīrusa dēļ ļaut potēt sev iekšā hvz ko saturošu vakcīnu ar hvz kādām blaknēm, kas smagākas par pašu vīrusu?! Tur jābūt smagi galvu saspiedušam. Teiksiet, "vot kad mirsi no tā covida, tad..."  Ir dzirdēts. Bet es labāk izvēlētos aiziet ar covidu 80+ gados (lai gan domāju, ka tad, kad man tas vecums iestāsies, nāks citas šņurkas, par covidu būs jau aizmirsies), nekā tagad, 50+ gados atstiepties no kaut kādas, hvz ko saturošas, vakcīnas blaknēm.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 23. novembris, 23:16:26 no kvadra »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #27 : 2020. gada 24. novembris, 08:16:57 »
Re - Bobis kā zvaigznes skatījies - "Qantas" starptautisko reisu pasažieriem prasīs vakcinēties pret Covid-19 https://www.tvnet.lv/7116914/qantas-starptautisko-reisu-pasazieriem-prasis-vakcineties-pret-covid-19

PS, Kvadra, bet kā uzzināji, ka tas ir bijis tas vīruss?

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2020. gada 24. novembris, 08:19:12 »
Liela daļa vakcinācijas vispār  pretinieku var atļauties tādi būt  masveida vakcināciju dēļ.
Kamēr nav kritiska nevakcinēto masa, tikmēr var.

Man tikai nav īsti skaidrs - ja bērnudārza grupiņā bija 2 nevakcinētie, kuri vējbakas dabūja pēdējie, tad kas tās vējbakas grupiņā ievazāja? Marsieši, sikspārņi, pangolīni vai tomēr tie potētie?
Otrs. Izejot no postulāta "potētie slimo vieglāk" (klasiskais potētāju "arguments") - tātad potētie SLIMO. To atzīst paši pošu reklamētāji. Izrietoši - kā var būt, ka (it kā vieglāk) slimojoši potētie slimību tomēr nepārnēsā? Tātad - paši potētie vien izplata tās slimības. Kas tad vēl? Nepotētie? Lai tas % nepotēto izplatītu visas slimības. viņiem visiem būtu jābūt nepārtraukti slimiem ar visu iespējamo. Bet nav. Tātad -?

Redz, tā potēšanas ažiotāža ir tik pilna ar loģikas kļūdām un nesavietojamām pretrunām (nu pieklājības labad nesauksim to par meliem), ka pārliecināt var tikai nedomājošus cilvēkus. Tāpat kā reliģija - domāt nedrīkst, ir jātic.

Covid vakcīnai es iešu ar līkumu. Un mani bērni arī.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2020. gada 24. novembris, 08:22:19 »
nez...par Covid varbūt taisnība, vakcinācija IR bizness, Covid gadījumā pat politisks - kuriem pirmajiem būs, draugiem dos, nedraugiem nedos... klasiks...

bet  Trix,  pret encefalītu arī nepotējies mežā dzīvodama??