Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125615 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #90 : 2020. gada 25. novembris, 18:28:48 »
Ir cilvēki, kuri lasa visu ko, tikai ne profesionālo literatūru. Šobrīd NEJM ir pilns ar rakstiem par, ap, iekš, zem, no, aiz un vēl figviņzin cik variācijām par kovidu un viņa vakcīnām. Tajā skaitā, par iedarbību uz gaišādainajiem un tumšādainajiem.
Imunoloģijas pamatos studentiem stāsta, ka antivielu veidošanās sastāv no vairākām fāzēm, ka ir antivielu klases un apakšklases, ka mēdz būt nepilnvērtīgās antivielas, ka ir zemas aviditātes un zemas afinitātes antivielas, ka nepieciešama vakcinācija un revakcinācija, ka....
Neviens nemeklēs Nagasaki kungiem antivielas pret koronavīrusu pirms operācijas, ka tās būs antieritrocitārās antivielas gadījumam, ja nepieciešama asins pārliešana.
Bet - antivielas taču ir un paliek antivielas! Kāda, hren, razņica, kur pirts, kur bazņeica - oj, antivielas pret hepatītu vai suņu iesku slimību.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #91 : 2020. gada 25. novembris, 18:53:04 »
Kvadra, tak aizej kā donors, noskaidroši par a/v un pie reizes izglābsi kādam dzīvību!  :)
Lai kādus bonusus solītu asins nodošana, man tas nespīd - par donoru nederu. Cik esmu mēģinājusi, tik brāķēta. Vairs neeju.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #92 : 2020. gada 26. novembris, 00:59:29 »
Labi, labi, lai jau tā būtu - tur, covida smagi skārtā reģionā esmu sagrābstījusi kko citu, ļoti līdzīgu...
Diagnozes noteikšana pēc epidemioloģiskās situācijas eksistē (iesk. būšanu infekcijas perēklī), bet - kā novēroju, tāda ilgstoša klepošanas kaite ar biežu stāvokli - mirējs nav,  dzīvotājs arī nē, sākās jau 18/19 gada ziemā, Covidam tipiskā slimības gaita tomēr cita. Apkārt klīst par daudz visādu vīrusu, hlamīdiju, mikoplazmu u.c., lai visu noveltu uz Covid.
Pāris klientu  slimoja 2020.g sākumā, ārsti izmeklēja uz visu, ko varēja izmeklēt (viena strādāja bērnu centrā, bet otrai bija astma- neko neatrada, cita kliente mēnesi nupat bija slimnīcā ar bērnu, neko neatrada, pat Covid nē, tā ar astmu pārbaudījās uz Covid, kad varēja - neesot.

Pieļauju, ka Covid pie mums atnāca agrāk un neizslēdzu Tavu iespējamo slimošanu ar to.

Vēl - reiz lasīju -neatkarīgi no vakcinācijām cilvēkam spēcīgākā imunitāte esot 30 gadu vecumā, tad var braši turēties līdz 50, vēlāk atkarīgs no dzīvesveida, nevajag pie slimošanas jaunībā un tagad vainot tieši vakcinēšanos - biji to kaut kur tēmā minējusi, varbūt tas pats ūdens ceļgalā paņēma spēkus. Tas nav joka lieta - organismam tak jādziedē bija.

Atslēdzies mellene88

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #94 : 2020. gada 26. novembris, 08:07:05 »
Es teiktu otrādi, ka visi nomirsim, pat ja nesaslimsim...
tas nav viedoklis vienk tad jautājums..-a nafik tu mājās no kapiem brauci? ancukā ņe bosj jau biji ? :sarcasm:

Es biju ancukā, noskuvies, kā gurķīts, kā brūklenīte...kaut uz galda... atvainojos zārciņā liec... :) BET - nebija ne bedres (oi, bedre bija, turpat blakus, kur gandrīz vienlaicīgi manu vārdabrāli glabāja...biš skudriņas noskrēja savu vārdu dzirdot), zārciņa nebija un galvenais - man vēl dažiem hmirjiem dzīve jāpamaitā. tā ir motivācija vēl padzīvot...

par Covid - protams, ka sekošu ieteikumiem un sargāšos cik varu, bet morāli esmu gatavs arī ļaunākajam. Bet lai covidam galvā nesakāptu, man ir vēl pāris kaites, ar kurām tikpat labi varu aiziet...

Tu taču saprati, kādā kontekstā tas bija teikts? Vai arī nesaprati?  :scratch:

Ja godīgi - nesapratu kontekstu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #95 : 2020. gada 26. novembris, 10:11:06 »
Man donoros neatrada antivielas.
Bet, ta ka kopš bērnības nav ne reizi bijis klepus, tad, ja pēkšņi būs, tad zināšu, ka ir kovids,nevajadzēs nekadu testu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #96 : 2020. gada 26. novembris, 13:51:51 »
vot narčik ..cik var malt...nav klepus  galvenā primeta  :n+: , nav .... tas ir jau tiem ,kam smagais varients... a smagais variants pati zini, cik procentos ...karoč klepus tev nespīd.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies sanda

« Atbilde #97 : 2020. gada 27. novembris, 01:08:36 »
https://www.tvnet.lv/7116574/asinsdonoru-centrs-atklaj-covid-19-izslimojusos
Izlasīju rakstu, man no klepošanas garšas sajūta pastiprinājās, sevišķi uz saldu un sāļu, oža tā pati.
Mazliet klepoju, notestējos tomēr - lietoju 1 cepumu Svetlana un 2 konfektes Rot front. Cepums bija labs, nešķita par saldu, bet pēc  Rotfront panikā dzēru rūgtu kafiju lai atlabtu.
Gribētos piesardzīgi testēties ar cepumiem Svetlana, jācer, maximā rīt vēl divi būs, bet Adugs, iespējams, slikti uzvedies...

Negribēju tēmā par Adugu, bet par klepošanu.
Mantinieks ar sievu pārslimoja Covid it kā viegli ar nelielu klepu, par garšu/ožu neteica neko.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 27. novembris, 01:17:51 no sanda »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #98 : 2020. gada 27. novembris, 07:29:47 »
te jau totalizatoru varētu taisīt. Tūkstotis būs šodien, otrdien vai ceturtdien..

Atslēdzies tuk

« Atbilde #99 : 2020. gada 27. novembris, 07:36:46 »
Testēties ar cepumiem tomēr varētu būt patīkamāk nekā ar pulķi degunā...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #100 : 2020. gada 27. novembris, 07:38:02 »
Nūūū, mans puiks saka, ka vienalga ko ēst - zupu, vai solidolu no burkas - ožas/garšas nav.
Jā, pareizi sapratāt.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #101 : 2020. gada 27. novembris, 07:38:40 »
Testēties ar cepumiem tomēr varētu būt patīkamāk nekā ar pulķi degunā...
Var jau ne puļķi un ne degunā....

Sjo... tēmu var pārnest uz citu sadaļu :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #102 : 2020. gada 27. novembris, 10:47:05 »
Neviens nemeklēs Nagasaki kungiem antivielas pret koronavīrusu pirms operācijas, ka tās būs antieritrocitārās antivielas gadījumam, ja nepieciešama asins pārliešana.
šitais ir jāliek pie foruma pērlēm!  :) Camma, kura zvērēja ar mani nekad nerunāt un neatbildēt uz ierakstiem, ir sākusi runāt ar Nagasaki kungiem!  :rat:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #103 : 2020. gada 03. decembris, 10:14:47 »
Briti pirmie sāk vakcināciju...cik tur daudz ir politikas?....redz, ja mēs (briti) vēl būtu ES pakļautībā, tad gaidi tik pavasari, bet tā mēs paši visu varam un ātrāk kā Brisele!...bija tak jēga izstāties! ....man tas izklausās pēc politikas...     
Kas notiks ES? ....mēs ar, mēs ar, mēs tūlīt?....es saprotu, ka ne britiem, ne ES speciālistiem politiķi neko pa tiešo nekomandē....bet tak ar muguras smadzenēm jūt, kādu lēmumu gaida politiķi...un gan jau kaut kādā veidā var ietekmēt finansējumu, gan daba vietas nākotnē...un nestāstiet man, ka visi tur neatkarīgi utt, tā pasaule nav uzbūvēta :murmur:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #104 : 2020. gada 03. decembris, 10:31:12 »
Kurš tad stāsta, ka kāds ir neatkarīgs?  ;)