Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125745 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #345 : 2021. gada 25. janvāris, 23:59:56 »
es vienkārši aizdomājos, ka ja novērtē tos testus, varbūt ir izredzes tikt pie saimniecības precēm un jaunām tapetēm ...  :thinking:
Diez vai testu vērtēšana iztukšos slimnīcas ..

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #346 : 2021. gada 26. janvāris, 08:28:44 »
IMHO testam būtu jābūt ar tādu ciklu skaitu (vai kas šim tur ir), lai atšķirotu inficētspējīgos no nespējīgajiem.
a) Nav vīrusa - negatīvs.
b) Vīruss līdz skaitlim X - inficēt nespējīgs, bet jāveic atkārtots tests pēc 3? 5? dienām, lai novērtētu, vīrusainības līmenis aug vai krītas. Pirmajā gadījumā - izolācija, otrajā - negatīvs.

Diez kādēļ zinātnieki līdz tam nav aizdomājušies... tas taču tik vienkārši, ne?  :mrgr:  Vai arī ir vēl kas tāds, ko mēs varētu nezināt?  :mrgr:

Atslēdzies e518

« Atbilde #347 : 2021. gada 26. janvāris, 09:55:15 »

Diez kādēļ zinātnieki līdz tam nav aizdomājušies... tas taču tik vienkārši, ne?
Nevis nav aizdomājušies, bet uzstādījums ir iegūt pēc iespējas vairāk " inficēto" !

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #348 : 2021. gada 26. janvāris, 09:58:13 »
Nevis nav aizdomājušies, bet uzstādījums ir iegūt pēc iespējas vairāk " inficēto" !
:fp:  kā man tas neienāca prātā  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #349 : 2021. gada 26. janvāris, 12:05:05 »

Diez kādēļ zinātnieki līdz tam nav aizdomājušies... tas taču tik vienkārši, ne?  :mrgr:  Vai arī ir vēl kas tāds, ko mēs varētu nezināt?  :mrgr:

Ironija dziļi nevietā. Spriežot pēc tā, līdz kam "neaizdomājas" augsta līmeņa speciālisti, kaut vai tie paši e-veselības radītāji (kas ir uzradījuši neloģisku, neērtu un slikti strādājošu programmu) un tamlīdzīgie, man nav ilūziju arī par medicīnu (īpaši, nedaudz zinot medicīnas aizkulises).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #350 : 2021. gada 26. janvāris, 12:20:31 »
Ja "neaizdomājas", tad acīmredzot priekš tādas "aizdomāšanās" nav ... kā to sauc? ... "politiskās gribas?"  :mrgr: :mrgr: :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #351 : 2021. gada 26. janvāris, 12:39:36 »
Nemaz nevajag meklēt slēptos akmeņus - reizēm patiešām brīnos, par ko cilvēki neaizdomājas. Manuprāt acīmredzama lieta, bet daudziem atklājums.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #352 : 2021. gada 26. janvāris, 12:49:19 »
Da beidz - "neaizdomājas"...  Mēs te tādi gudrie, kas aizdomājās, bet tie, kam būtu pienākums aizdomāties, tie neaizdomājas... Vienkārši viņiem, atšķirībā no mums te, ir noteikts virziens, kādā domāt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #353 : 2021. gada 26. janvāris, 13:37:10 »
kāds sakars e-veselībai ar medicīnas zinātni? To mēģināja radīt slikti apmaksāti ministrijas klerki, kas parastā gadījumā ir pavāji studenti, kas nevelk uz praktisko medicīnu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #354 : 2021. gada 26. janvāris, 13:38:27 »
Vienkārši ir satikti tādi kadri - peld tikai pa virspusi, dziļumā iet takš grūtāk. Runātāji, ne darītāji. Un kā šķiet, valdībā arī lielākoties nolasās tādi PR-isti - smuki izklausās, izskatās, sausais atlikums nulle.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #355 : 2021. gada 26. janvāris, 13:42:03 »
protams, skepse par visu ir visērtākā pozīcija. Es esmu pastrādājis ļoti dažādos līmeņos un es zinu, cik daudz šaurāks ir pieejamās informācijas apvārsnis zemākajiem līmeņiem un cik daudz dažādu šķēršļu ir augstākajiem. Bāc, es atkal ielaidos šajās sarunās :fp: 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #356 : 2021. gada 26. janvāris, 15:23:47 »
nez kas ir tas, kas citur ļauj radīt ērtas, loģiskas sistēmas, bet Latvijā - kā čerez žopu? Nu, kas tas ir?  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #357 : 2021. gada 26. janvāris, 16:02:53 »
Varbūt bēdīgi slavenais - šofera dēls?  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #358 : 2021. gada 26. janvāris, 17:41:33 »
nez kas ir tas, kas citur ļauj radīt ērtas, loģiskas sistēmas, bet Latvijā - kā čerez žopu? Nu, kas tas ir?  :scratch:
Kašķīgi bāleliņi, kas pisipjas par visu un visur. Tāpēc tie, kuriem piesipjas, visu cenšas darīt atbilstoši likuma burtam

Atslēdzies Minne

« Atbilde #359 : 2021. gada 26. janvāris, 17:58:41 »
Kašķīgi bāleliņi, kas pisipjas par visu un visur. Tāpēc tie, kuriem piesipjas, visu cenšas darīt atbilstoši likuma burtam

Nedomāju, ka vēlēties kvalitatīvi veiktu darbu ir piepišanās. Tu taču aŗī autoservisā prasīsi kvalitāti, nevis nomurmināsi - paldies, paldies, saiģot, kaut kā jau aizkulšos līdz mājām/darbam/mežiņam.

Ja atsaucas uz likuma burtu, pēc kura pieļaujams čerez žopu darbs, tad jāpakāpjas vēl solīti atpakaļ, jautājot, kādēļ gan tādi likumi? Un - atkal žopa jeb šofera dēls :D