Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125129 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #1035 : 2021. gada 19. marts, 23:39:59 »
Nemāci mani dzīvot!  :talking:   :mrgr:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1036 : 2021. gada 21. marts, 08:13:44 »
Pretrunas un neziņa turpinās.
Nupat sastapos ar situāciju. Cilvēks saņēmis pirmo poti 2 nedēļas atpakaļ. Šobrīd būtu bijusi potēšanas pase ar 1.ierakstu. Bet kovid test tik pozitīvs, ka bail.
Ja netaisītu kovid testu, tad varētu laisties uz ārzemēm? Kā būs ar tām pasēm? Man domāt, tas nekādi nevar atcelt testus pirms ceļošanas. Un tādas ''lupatugrāmateles'' nedrīkst kalpot par vārtu veramo ceļotājiem.
Cita lieta, ka varbūt (!) potētajam kaut kas norit vieglāk (tam arī nav nekādu pierādījumu, cilvēks ir Šredingera kaķa lomā, jo nav zināms, kā būtu, ja būtu potēts/nepotēts), taču citus aplaist viņš var uz skaitli viens.
Tātad. Neticu potēšanās panacejai. Punkts.
Skatīsimies Anglijas situāciju, tur esot vakcinēti 50% pieaugušo.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #1037 : 2021. gada 21. marts, 09:32:59 »
Man šķiet, ka bez covidnegatīva testa neviens šobrīd netiek izlaists no valsts. Neatkarīgi no tā, ir vai nav potēts.
:?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #1038 : 2021. gada 21. marts, 09:53:22 »
Neviens jau arī nav teicis, ka pote būs panaceja un 100% drošība. Tikai mazliet drošība, cerams.
Pie mums jau ir viens potētais, kas dabūjis kaut kādu jaunu mutantu.
Anglijā tā bilde rādās cerīga, bet to pa īstam varēs novērtēt pēc pāris nedēļām bez ierobežojumiem.
Pašlaik baigais vakcīnu karš iet vaļā

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1039 : 2021. gada 21. marts, 10:18:59 »
man liekas, ka tā potēšanas ažiotāža prognozējama uz gadiem 2-3, līdz kāds izgudros universālu poti ( jo tieši pie tā tiek strādāts), kas piebremzēs vai novājinās līdz minimumam to kovida figņu. Un tad dzīve atgriezīsies pierastās sliedēs. Vienkārši paliks vesela paaudze ar kaudzi blaknēm pēc pašreiz ātrumā uzceptam potēm.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1040 : 2021. gada 21. marts, 11:22:58 »
Man šķiet, ka bez covidnegatīva testa neviens šobrīd netiek izlaists no valsts. Neatkarīgi no tā, ir vai nav potēts.
 :?:

Pašreiz jā.
Bet ES covidpass ar domu:

Vakcīna
Vai
Negativs tests
Vai
Antvielas

Vienam no šiem jābūt un tad esi brīvs lidot.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1041 : 2021. gada 21. marts, 14:16:39 »
Tur jau tas suņlops aprakts, ka nekāds ''vai'' nesanāk. Tikai ''negatīvs''.
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #1042 : 2021. gada 21. marts, 15:14:20 »
Un man neliek mierā doma par antivielām- vai ir kāda daudzuma mērvienība, kas skaitas norma? Un tad vēl gribētu saprast, vai pirms potes tiek veikts antivielu tests? Ja nu bezsimptomu kovids ir izslimots, tad nevajadzētu maukt virsū poti?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #1043 : 2021. gada 21. marts, 17:31:22 »
Es gan neesmu dakters, bet covida antivielas vai nu ir, vai nu nav. Šobrīd ir uzskats, ka pēc pārslimota covida antivielas turoties 2-6 mēnešus. Un ka antivielu esamība vakcīnai netraucē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1044 : 2021. gada 21. marts, 19:08:33 »
Un man neliek mierā doma par antivielām- vai ir kāda daudzuma mērvienība, kas skaitas norma? Un tad vēl gribētu saprast, vai pirms potes tiek veikts antivielu tests? Ja nu bezsimptomu kovids ir izslimots, tad nevajadzētu maukt virsū poti?
Ja man šīs vakcīnas sakarā vēl pastāvētu kādas šaubas un pārdomas, tad šis moments būtu arguments pret. Pat gripu vulgaris potēja PIRMS ikgadējās sezonas un nepotēja slimus. Bet šitās brīnumvakcīnas derot visam un visiem - neslimojušiem, pārslimojušiem, slimiem... Ir antivielas, nav antivielu - kāda starpība. Un grūtniecēm arī derot! Tā kā NAV DATU par ietekmi uz grūtniecību, tad pieņemam, ka neietekmē. Graujoša loģika...
 :f-palm:

Atslēdzies e518

« Atbilde #1045 : 2021. gada 21. marts, 21:42:55 »
Es gan neesmu dakters, bet covida antivielas vai nu ir, vai nu nav.
Tā laikam gan nav. Dzirdēju, ka stipri atšķiras antivielu daudzums parastam cilvim, izslimojušam un potētam. Arī neesmu mediķis, tikai izplatu dzirdētās baumas.  :mrgr:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #1046 : 2021. gada 21. marts, 22:10:46 »
Es nezinu, kādēļ tik daudzi ir pārliecināti, ka blaknes visiem pēc 10 gadiem... Nav 100% pierādījumu ne tam, ka blaknes būs, ne tam, ka nebūs. Un nav jau ikurāt tā, ka vakcīnas no nulles sāktas taisīt. Tehnoloģijas un zināšanas kopumā ir pilnīgi citas, salīdzinot ar situāciju pirms 100 gadiem. Zinātne ir attīstījusies, un šim visam vakcīnu izstrādes procesam ir iestrādnes.
Cita runa ir farmakompāniju cīņas par naudu, ietekmi un ko vēl citu ne, cita lieta ir dažādu valdība nespēja pieņemt lēmumus un tos komunicēt,un citi nespējnieki kontrolēt situāciju.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #1047 : 2021. gada 21. marts, 22:56:05 »
Antivielu līmenis var būt dažāds, dažām slimībām pieprasa antivielu titru, piem. Latvija sunim trakumsērgas antivielu titru, ja suns ieceļo no Ukrainas.
Tāpat var noteikt nepieciešamo titru covidam, tas prasa laiku, jānoskaidro, cik ilgi titrs turas u.tml.

Ja titrs nepietiekams, potē vēlreiz.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 21. marts, 23:01:08 no sanda »

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1048 : 2021. gada 21. marts, 23:51:02 »
jebkurā gadījumā ir runa par gadījumiem tur tālu aiz komata....tie ir pieļaujami zaudējumi kara laikā....un tas viss ir mediju izpūsts reitingam...

Kāds te sakars ar karu?!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1049 : 2021. gada 22. marts, 07:52:21 »
Antivielu titrs būs noteikti augstāks, ja kovids pārslimots. Diemžēl nav vienotas standartizētas vienības, cerams, ka tikai pagaidām. Katrs testsistēmu ražotājs turās pie savas atskaites sistēmas. Tas nozīmē, ka analīzi jātaisa visu laiku vienā vietā, jo katra laboratorija pieturās pie viena ražotāja. Tādā gadījumā rezultātus var kaut cik salīdzināt (redzēt titra izmaiņas).
Atgādinu - nav obligāti jābūt ūberaugstam antivielu titram, būs labi arī tad, ja izveidosies un saglabāsies imunoloģiskās atmiņas šūnas.
Atgādinu - periodiska stimulācija ar dabisku antigēnu palīdz saglabāties un atjaunoties gan antivielu līmenim, gan atmiņas šūnu pulam.
Visus sakost!