Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125575 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #1110 : 2021. gada 03. aprīlis, 14:05:12 »
Diezgan loģisks skaidrojums, kāpēc skar jaunākus, jo vecāka gadagājuma cilvēkiem jau ļoti bieži standarta zāļu komplektiņā ir kaut kas uz asins šķidrināšanas bāzes. Tie potenciālie trombi tiek izšķīdināti ar ikdienas medikamentiem. Jo jaunāks, jo mazāk lieto medikamentus, tāpēc tur izgaismojas tie gadījumi.

es gan neteiktu, ka vecākiem cilv. tas ir standarta zāļu komplektā, nav jau gluži tā, ka izraksta pamatojoties uz attiecīgo vecumu. protams, ja ir jau bijis insults, mirdzaritmija, TIA.

bet jā, trombs, it kā pēc vakcīnas, ir novērots gados jauniem cilvēkiem.

Researchers may have found an explanation for the rare but serious blood clots reported among some people who received AstraZeneca's COVID-19 vaccine. They believe the phenomenon is similar to one that rarely occurs with a blood thinning drug called heparin, called heparin-induced thrombocytopenia (HIT). In HIT, the drug triggers the immune system to produce antibodies that activate platelets, which cause blood to clot. Drugs other than heparin can cause clotting disorders that strongly resemble HIT, and researchers suspect that in rare cases, the AstraZeneca vaccine may be another such trigger.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 03. aprīlis, 14:10:58 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1111 : 2021. gada 03. aprīlis, 17:17:16 »
vispār ir apbrīnojami, cik cilvēki var būt sadomājušies par savu izredzētību....UK no 18 miljoniem pēc vakcīnas 7 miruši ar trombozi...pie tam vēl nav noskaidrots, vai tieši vakcīna to trombu norāva....un mūsējie sf antivakseri tik pārdzīvo - tas var notikt ar viņiem!....laikam jāatgādina vienkārša aritmētika, ka Latvijā ar 2 miljoniem iedzīvotāju, tas varētu būt 1 mirušais ar nosacījumu, ka vakcinēti visi, visi 2 miljoni- arī kvadra! :mrgr: ...nu, un tas viens noteikti tad būs tas izredzētais...un katrs mūsu sf antivakseris domā, ka tas varētu būt tieši viņš! :blushing: ....nu, vai tā nav iedomība par savu personu?  :sarcasm:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1112 : 2021. gada 03. aprīlis, 17:34:37 »
vispār ir apbrīnojami, cik cilvēki var būt sadomājušies par savu izredzētību....UK no 18 miljoniem pēc vakcīnas 7 miruši ar trombozi...pie tam vēl nav noskaidrots, vai tieši vakcīna to trombu norāva....un mūsējie sf antivakseri tik pārdzīvo - tas var notikt ar viņiem!....laikam jāatgādina vienkārša aritmētika, ka Latvijā ar 2 miljoniem iedzīvotāju, tas varētu būt 1 mirušais ar nosacījumu, ka vakcinēti visi, visi 2 miljoni- arī kvadra! :mrgr: ...nu, un tas viens noteikti tad būs tas izredzētais...un katrs mūsu sf antivakseris domā, ka tas varētu būt tieši viņš! :blushing: ....nu, vai tā nav iedomība par savu personu?  :sarcasm:
"..un katrs pats sev tuvākais."
Veidenbaums jau sen to "atklāja".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1113 : 2021. gada 03. aprīlis, 18:48:03 »
Man tā statistikas piesaukšana asociējas ar to putlera tekstu mātēm, kuru dēli gāja bojā zemūdenē, tikpat ciniski. Nē, un vēlreiz nē, negribu nevienam sev tuvam un mīļam problēmas saistībā ar vakcināciju. Vispirms lai pārliecinoši noskaidro tās blaknes, tad vakcinē.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1114 : 2021. gada 03. aprīlis, 20:21:26 »
Citāts
un ja nakats statistiku piesauc, tad, lūdzu, arī par gripu. Cik katru gadu nomirst no tās komplikācijām, kāpēc valsts visus поголовна nešpricē pret to, kāpēc gripas laikā nevajag ne maskas, ne aizliegumus u.t.t. Jo valsts taču par mums tur rūpi, vane?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1115 : 2021. gada 03. aprīlis, 20:33:18 »
nu, pirms 100 gadiem, kad pirmo reizi tā "spāņu gripa", kura aiznesa vairāk kā visi kritušie 1.p.k., būtu bijis labi, ja vakcinētu...bet ak, nebija tak medicīna vēl tik tālu tikusi....patreiz valsts vakcinē pret gripu riska grupas...piemēram, mani - esmu vakcinēts...ja par kovidu, tad tas ir pirmo reizi un neviens nezin nākotni....cenšas nepieļaut pagātnes kļūdas, kas bija ar to "spāņu", bet vienmēr jau tiek taisītas jaunas kļūdas...teorētiski, varbūt nevajag vakcinēties un tā zaraza pati pielāgosies un nebūs nekas traks...bet...riski ir lielāki sabiedrībai...nu, skaidrs, ka vienreiz jau to cilvēci kāds vīruss piebeigs...šis vēl nē...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1116 : 2021. gada 03. aprīlis, 20:38:14 »
A kur statistika par pēdējo pāris gadu gripu?

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #1117 : 2021. gada 03. aprīlis, 20:43:50 »
Atveram google.lv, ierakstām gripas saslimstība 2020 vai kaut ko tamlīdzīgu, jau pirmajā lapā atrodam linku uz SPKC mājas lapu: https://www.spkc.gov.lv/sites/spkc/files/content/eb_gripa_2019-2020_parskats_15.09.2020_.pdf

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1118 : 2021. gada 03. aprīlis, 21:28:36 »
Nu re, nakats pie kārotās šprices varēs tikt jau rīt. Ar ko arī apsveicu!  :clap:
https://www.delfi.lv/news/national/politics/no-svetdienas-pret-covid-19-potes-ari-seniorus-no-60-gadu-vecuma.d?id=53077877

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1119 : 2021. gada 03. aprīlis, 22:08:55 »
Nu re, nakats pie kārotās šprices varēs tikt jau rīt. Ar ko arī apsveicu!  :clap:
https://www.delfi.lv/news/national/politics/no-svetdienas-pret-covid-19-potes-ari-seniorus-no-60-gadu-vecuma.d?id=53077877
Vai tad viņš jau nebija prioritārajos?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1120 : 2021. gada 03. aprīlis, 22:37:37 »
Patiesībā nezinu. Varbūt kaut ko iepriekš pieminētu esmu palaidusi garām, kādu citu prioritātes kritēriju. Bet, ja tāda nebija, tad tagad atbildīs vismaz pēc vecuma grupas.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1121 : 2021. gada 03. aprīlis, 22:54:01 »
Patīkami dāmas, ka izrādāt rūpes par mani...paldies!...taču esmu dekamerona variantā un patālu no lielajiem vakcinācijas punktiem, ir jau aicinājuši, bet nesanāk tos 50 km tikai dēļ vakcīnas...gan jau aprīlī viss nokārtosies

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1122 : 2021. gada 03. aprīlis, 22:56:20 »
Patīkami dāmas, ka izrādāt rūpes par mani...paldies!...taču esmu dekamerona variantā un patālu no lielajiem vakcinācijas punktiem, ir jau aicinājuši, bet nesanāk tos 50 km tikai dēļ vakcīnas...gan jau aprīlī viss nokārtosies
Vot, figeju, ja tā var izteikties. Tā fano, iesaka, aicina, pārliecina citus, bet pašu uzaicina, a viņam, redz, par tālu! Tur pat 150 km nevajadzētu būt šķērslim!
Bet mēs jau saprotam, klausieties manos vārdos u.t.t

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1123 : 2021. gada 03. aprīlis, 23:00:01 »
Un ko, aprīlī poti pievedīs klāt? 50 km tad nebūs nepārvarams šķērslis?
Vopšem, pats sapinās trīs priedēs  :rofl:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1124 : 2021. gada 03. aprīlis, 23:07:58 »
Gudri @irst, nav malku cirst!  :mrgr: 
Lai citi skrien pēc vakcīnas palēkdamies  :smej: