Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125834 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ...(cita)

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #1635 : 2021. gada 19. jūnijs, 10:28:13 »
Sāksim ar to, ka skolotāji nestrādā 8 darba stundas no vietas, viņiem ir gan brīvlaiks, gan atvaļinājums......un tas ir mīts, ka viņi, baigi "plosās" arī pēc savām novadītajām stundām..un par izlabotajiem kontroldarbiem saņem piemaksas...
Ir, protams, izņēmumumi. Ir skolotāji, kuri tiešām izglītojās, bet mana personīgā, kā vecāka pieredze liecina, ka skolotājs ir palicis kā augstskolā pasniedzējs. Nolasa lekciju, bet pārējo paskaidros vecāki...
Bet tas vairs neattiecas uz Covida tēmu.
Nu, nu... Intereses pēc kādreiz parēķināju, cik tad iznāk gatavoties, labot un konsultācijas. Tā rupji rēķinot, apmēram 20 minūtes uz vienu mācību stundu - sagatavoties stundai (~7 minūtes), izlabot darbus (~7minūtes) un vēl sniegt konsultācijas (ārpus stundu laika ~6 minūtes), piemēram, 25 cilvēku klasei...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1636 : 2021. gada 19. jūnijs, 11:48:09 »
Sāksim ar to, ka atšķiras priekšmeti un, attiecīgi, stundu sagatavošanai veltītais laiks.

Otrkārt, ja reiz skolotājam tiek izvirzīta prasība būt progresīvajam gaismas nesējam, tad kļūšana par tādu prasa ne tikai 8h darba dienu, bet daudz vairāk.

Zinu, ko runāju, jo mana māsa ir laba pedagoģe, zinu, cik daudz viņa velta darbam, tas ir daaaudz daudz vairāk par standarta 40h nedēļā. Pie tam nekādā ūberlielā algā tomēr nepeldas. Un garais vasaras brīvlaiks daudziem pedagogiem ir izpušķots mīts - jūnijs tāpat aiziet strādājot un augusta pēdējā daļā atkal jābūt skolā. Jā, teorētiski atvaļinājums ir garāks kā "parastajam" cilvēkam, bet arī ne izpūstie 3 mēneši. Jūs ko?!

Un kur nu vēl regulārā mācību programmu un sistēmas maiņa un raustīšana, Izglītības ministrijai pat nenodrošinot vajadzīgo bāzi, bet atstājot mācību materiāla meklēšanu un sagatavošanu uz pašu pedagogu un skolu pleciem, atrakstoties ar smuki samuhļītiem daudz vārdiem.

Šogad attālināto mācību periodā pirmo reizi redzēju savu māsu totāli izmisušu un izdegušu, viņu, kurai pedagoģija ir aicinājums. Kādas 8h, jūs ko..... :f-palm:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1637 : 2021. gada 19. jūnijs, 13:10:16 »
Minne rubī fišku.  :yes:

Mana vēsturniece-ekonomiste bez vīra galus nevarētu saviklt kopā...videnē pa 1 klasei, pamatskolā pa 2, i gatavo nu 4-5 unikālas stundas dienā, pēc tam kontroldarbus labo, par kuriem NEMAKSĀ!  forši viss tik uz papīra iuzskatās. no otras puses - neviens nav skolā "pieķēdēts" nepatīk - ej uz maximu puvušus burkānus šķirot, vai kasē sēdēt...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1638 : 2021. gada 19. jūnijs, 14:25:18 »
Skolotājs arī ir cilvēks, un paša veselība un dzīvība viņam tuvāka par demagoģiskiem blablabla a ļa "pūļa imunitāte" utml. Un es pilnīgi sapratīšu tos skolotājus, kam vakcinācijas uzspiešana nostrādās par argumentu darba maiņai.
Nav šai kovidafērai nekāda sakara ar "gaismas nešanu tautā", nav. Un starp citu, lielum lielā daļa personību, kurus skolā pasniedz kā sava laika "gaismas nesējus", ir bijuši kkādā ziņā disidenti, režīma represētie un pat cietumos sēdējuši, tātad ne tie likumpaklausīgākie režìma vagari un d@rsā līdēji. Tātad varai neērti. Visām barām visos laikos ērts ir paklausīgs aitu bars.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #1639 : 2021. gada 19. jūnijs, 14:39:41 »

Šogad attālināto mācību periodā pirmo reizi redzēju savu māsu totāli izmisušu un izdegušu, viņu, kurai pedagoģija ir aicinājums. Kādas 8h, jūs ko..... :f-palm:

Es par to nešaubos ne mirkli. Pasniegt onlainā - tas nozīmē pārstrukturēt pilnīgi visu, izveidot digitālus materiālus, to visu noformēt prezentāciju formātā, tas nav vienkārši un tas aizņem baigo laiku. Tā ir pilnīga sistēmas maiņa. Bija, protams, atsevišķi skolotāji, kas jau iepriekš klasē strādāja ar digitāliem materiāliem, tiem ir vieglāk, bet tādi, kas tikai gudri runā un zīmē uz tāfeles, - tādiem viss bija jāveido no nulles. Es zinu, ko tas nozīmē (tiesa, mazāka apjoma materiāliem). Un ja vēl skolotājs ir ne tikai vakcīnu, bet arī datora nedraugs (parasti abi kopā)..  Bet ja to vienreiz izveido, pēc tam ir daudz vienkāršāk un tas nav jādara katru gadu no jauna. Tikai šis tas jāpiekārto līdzi laikam.
Un papīri nenodzeltē kā veciem profesoriem  :rofl:

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #1640 : 2021. gada 19. jūnijs, 16:03:06 »
Skatos, ka mani laikam pārprata. Es norādīju tos skaitļus, kā oficiāli tiek tarificēts skolotāja darbs. Taču saprātīgi domājošam cilvēkam taču ir skaidrs, ka ne tajās 7 minūtēs var sagatavoties stundai, ne otrās 7 izlabot klases darbus..

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1641 : 2021. gada 19. jūnijs, 18:28:47 »
Māsai, kas mums arī učene, šovakar ieplānots teātra apmeklējums. Ne jau brīvā dabā, bet slēgtā telpā. Vienīgais noteikums, būs jāuzrāda potēšanas sertifikāts. Sertifikāts, protams, ir... kurā uzrādīts, ka šamā ir daļēji vakcinēta. Nu ķipa, ka otru dūrienu dabūs tikai  pēc pāris dienām. Vot sēžu un domāju. - vai biļešu mammis tik tālu iedziļināsies, ka šamā nadopotēta. It kā pēc pēdējā dūriena vēl pāris nedēļas jānogaida, vai arī pietiks ar to, ka pavicina sertifikātu  mammim gar degunu? Un vai līdz ar sertifikātu nav jāuzrāda pase, lai pierādītu, ka tas ir mans nevis kaimiņienes? Vai arī pietiek ar to, ka izrādes tīkotājs uzrāda dokumentu, ķipa sertifikātu, kas apliecina, ka tā īpašnieks ir it kā lojāls valdības lēmumiem un ar mieru tapt nodurtam, lai tikai viņu liek mierā.  :thinking:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #1642 : 2021. gada 19. jūnijs, 19:03:41 »
Teorētiski. Sertifikātam būtu jābūt elektroniski nolasāmam, un tad tur arī parādītos, ka vēl nav spēkā.
Kā ir dabā, es nezinu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1643 : 2021. gada 19. jūnijs, 19:11:52 »
Čerts... :(

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1644 : 2021. gada 19. jūnijs, 19:48:15 »
nu tur ir iekodēts datums kad pēdējā pote saņemta un cik potes saņemtas
ti manējais saka 2/2 , 1.jūnijs t.i. datums kad biju uz 2. devu
bet pārbaudītāja ierīcē liekas ka parādās zaļš putniņš "derīgs". vismaz manējam iekš https://covid19sertifikats.lv/verify tā parādījās
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 19. jūnijs, 20:03:02 no Aste Risks »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1645 : 2021. gada 19. jūnijs, 21:29:33 »
wow! Putniņš!? Cik mīļi...  :bird:  Man tas ir jāredz! Vajadzētu kaut kur pārbaudīt. Man ir tiesības zināt, kas es par putniņu ...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #1646 : 2021. gada 19. jūnijs, 22:10:39 »
Pēc kvadras loģikas sanāk ka visstulbakie cilvēki ir Maltā, Islandē, Sanmarino un Islandē, bet "visdomājošākiearsavugalvu" - Rumānijā... eee... kaut kas nav... :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1647 : 2021. gada 19. jūnijs, 22:34:51 »
Loğika katram sava, un lieciet reiz manējo mierā.
Un vismaz vienā ziņā man ir priekšrocība - ja pēc kādiem gadiem 5 (vismaz) es redzēšu, ka potētie nekrīt kā mušas, tiek pie veseliem bērniem un nevadās ar "čipu" palīdzību  :mrgr: , vārdu sakot, dzīvo veseli un laimīgi, atšķirībā no nabaga nevakcinētajiem tumsoņiem, kas sērgā pagalam panīkuši, es vienmēr varēšu nospriest, kāda muļķe esmu bijusi, un tikt pie savas glābējvakcīnas. Lai par savu naudu, nav svarīgi. Bet, ja taisnība izrādīsies man, jūs vairs savas vakcīnas ārā neatsūknēsiet.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1648 : 2021. gada 19. jūnijs, 22:45:01 »
Skatos, ka mani laikam pārprata. Es norādīju tos skaitļus, kā oficiāli tiek tarificēts skolotāja darbs. Taču saprātīgi domājošam cilvēkam taču ir skaidrs, ka ne tajās 7 minūtēs var sagatavoties stundai, ne otrās 7 izlabot klases darbus..

Ja Tu man, tad nē, nepārpratu, bet piebalsoju. Mans komentārs bija domats Pifam, kam savi priekšstati par pedagogu nodarbinātību.

p.s.mana māsa ir vakcinējusies. Bet aŗī tādēļ, lai viņu vnk liktu mierā

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #1649 : 2021. gada 19. jūnijs, 22:54:33 »
Pārstrādājušās učenes nav žēl nemaz.. Grābj stundas, slodzi kā trakas, neviens neliek.. Bet jaunajam skolotājam nedos no savas slodzes neko.. Un nē, nav bads, nav vairs tie laiki..