...vakar te kļuva karsti un man ir ieteikts uzvesties saudzīgi, tāpēc neko vairs neatbildēju!
Bet viena lieta ir jāpaskaidro - par pasaku tēliem un zinātni!
Ticība Dievam un zinātnes pieņemšana ir divas nesaistītas lietas, kuras neizslēdz vienu otru!....no kurienes radies viedoklis, ka jābūt vai nu par Dievu vai par zinātni, neizteikšos, lai atkal nesāktos kaislības!
Dievs - tas ir ticības jautājums. Vai nu ticat, ka ir Dievs vai neticat! To nevar pārbaudīt vai pierādīt ar zinātnes paņēmieniem, kur viss balstās uz pierādījumiem.
Es ticu Dievam un esmu par zinātni, paļaujos uz tās atklājumiem, jo tas ir zināšanas.
Stīvens Hokings, izcilākais zinātnieks pēc Einšteina, arī mūža nogalē atzina, ka tic Dievam!
p.s.
...ja par pasaku tēliem, kas sarakstīti gan Bībelē, gan Jaunajā Derībā, tad tak zinām, ka katrā pasakā ir daļa taisnības....nu, latviešu tautas pasakās ir daļa patiesības?

...un šo patiesību ir sarakstījusi latviešu tauta, tāpat tautas dziesmas....bet Bībeli, protams, ir sarakstījusi visa cilvēce, kura apvienoja līdz tam saprastās dzīves gudrības šajā avotā....tā kā tā ir par cilvēkiem, viņu kaislībām un mēs zinām Volanda vārdiem, ka cilvēki ir tie paši, tie nemainās...
Diemžēl kaut kad vēsturē nostrādāja cilvēciskais faktors un uz to brīdi savāktās ziņas Bībelē (tā brīža zinātnes sasniegums) tika pasludinātas par svētām, kanonizētas un tās vairs nevarēja mainīt, jo ideāli priekš cilvēces būtu, ja turpinātu rakstīt šo grāmatu un tajā iekļautu zinātnes jaunākos sasniegumus...
Tātad neredzu pretrunas apstāklī, ka ticu Dievam un pieņemu zinātni!
Nu, kurš radīja to Lielo Sprādzienu?