Autors Tēma: vakcīna pret COVID19  (Lasīts 125726 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Atb: vakcīna pret COVID19
« Atbilde #2040 : 2021. gada 10. decembris, 06:27:27 »
Tīri žēl dažreiz, ka pie mums nav daudzsievības/vīrības.
Amālija, šai tēmai paredzēta cita sadaļa :)

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #2041 : 2021. gada 10. decembris, 07:13:30 »
Bobi tev Pfaizers bija? Man arī nevienā acī
Papļāpāju ar draudzeni, viņai vedekla Stradu covidnodaļā dakterē.
Dažas pamācības-visdrošāk, protams, nekontaktēties. Kas reāli nav reāli.
Nākošais  -maskas. Veikalā vai vispār īsos kontaktos, der FFP2. Teātrī  vai autobusā   -tikai FFP3 Ar tādu laikam parasts mirstīgais paelpot nevar
Un galvenais -mazgāt rokas. Teikusi, ka dakteri arī slimo, un visbiežāk no tā, ka noņem masku un piegrūž rokas pie sejas rokas

Sakiet atklāti- vai kāds vsp vairs mazgā un spirto rokas kā sākumā? Es sen vairs nē. Un dezinf.veikalos vai mājās? Man liekas, reti kurš.
Un maskas. Man ta ir lupata- butaforija, parsvarā zem deguna.. Vienvārdsakot, tāds izliksanās cirks visas šìs 3 lietas.
Spēlejam kovidos  :rofl:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2042 : 2021. gada 10. decembris, 07:53:50 »
Rokas mazgāju bieži. Virsmas neslauku. Darbā vēdinu. Masku nēsāju. Jo ārā siltāks. Un netraucē man.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2043 : 2021. gada 10. decembris, 07:59:18 »
Katram pēc viņa ticības, kā zināms.
Vēl jau var uzvilkt gāzmasku. Teātrī  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. decembris, 08:17:47 no kvadra »

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2044 : 2021. gada 10. decembris, 08:50:44 »
Katram pēc viņa ticības, kā zināms.
Vēl jau var uzvilkt gāzmasku. Teātrī  :mrgr:

Ieņirgt var par visu. Jā, mani kretinē skaļi šķaudošie maukuļi bez maskām. Tādā plašā vēdeklī.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2045 : 2021. gada 10. decembris, 09:07:25 »

Sakiet atklāti- vai kāds vsp vairs mazgā un spirto rokas kā sākumā? Es sen vairs nē. Un dezinf.veikalos vai mājās? Man liekas, reti kurš.
Un maskas. Man ta ir lupata- butaforija, parsvarā zem deguna.. Vienvārdsakot, tāds izliksanās cirks visas šìs 3 lietas.

Tu jau dzīvo nelielā pilsētā. Jā, man mašīnā ir dezinfekcijas pudele, kad ieveļos no veikala, rokas notīru. Rokas mazgāju atnākot mājās, arī darbā. FFP2 lietoju, lupatas jau aizmirstas. Kam smieklīgi, lai smejas, viss ir atļauts.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #2046 : 2021. gada 10. decembris, 09:23:42 »

Nu, ja Tu pati "izliecies"...ja pati nesā "lupatu" zem deguna..
Citi neizliekas.
Rokas esmu mazgājusi vienmēr. Ikreiz, kad ienāku no āra...Tāpēc arī pat covidsākumā neko diži savos roku mazgāšanas paradumos nemainiju..Maska FFP2 visur kur vien jānēsā (darbā, sab.transportā, veikālā u.c.) Nav viegli, jo ir brilles..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2047 : 2021. gada 10. decembris, 09:41:41 »
Jā, interesanti, vieni aizvien vairāk cenšas nodrošināties, citiem aizvien vairāk po...
Dzīvoju iekš un ap Latvijas lielāko pilsētu.
Man ir pirkta melna maska, kurai pat skaitījās kkāda tur aizsardzība, ne gluži lupata, bet man vienalga, galvenais, ka paelpot viņā puslīdz normāli var. Velku, kur prasīts - publiskajās iekštelpās, nosedzot degunu - degunofobus nestresinu. Un ne grama vairāk - kur nav prasības, tur arī nevelku. Tikai rituāls, sevis pēc nevilktu vispār.
Rokas mazgāju tikpat, cik pirmskovida laikā. Retu reizi pie ieejas veikalā uzšpricēju to dezu, arī rituāla, ne sevis pēc. Neesmu nopirkusi nevienu dezinfekcijas līdzekli, man pietiek ar parastajām ziepēm.

Jo sterilāk dzīvo, jo tizlāks un slimīgāks paliec.

Pūlos tikt pie pozitīva testa - figvam. Imūnsistema nesnauž.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2048 : 2021. gada 10. decembris, 12:34:13 »
Kā smējās covida sākumā - negribu lepoties, bet rokas regulāri mazgāju arī pirms kovida.

Man pēc 3 Modernas nākamajā dienā bija temperatūra. Pirmie divi bija Faizeri. Bet man rados tā vairākiem bija, kad Moderna pēc Faizera dota tik (kam pēc pirmā, kam otrā).
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. decembris, 12:41:47 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies true detective

« Atbilde #2049 : 2021. gada 10. decembris, 12:37:17 »
es dzīvoju kā pirms kovida.
masku tikai, ja noteikts, ka bez nevar. nevienam virsū neklepoju, nešķaudu. cilvēkiem virsū nekur negrūžos un gaidu pacietīgi, piem., lai tiktu pie kāda stenda, ir novērots, ka tieši maskotie cilvēki grūžas virsū, rindā elpo bezmaz pakausī utml.
rokas mazgāju pēc vajadzības. rokas arī pirms kovida mazgāju, ienākot mājās. brīnos, ka kāds to sācis darīt tikai kovida laikā.
savu līdzi nenēsāju, veikalu dezinfekcijas līdzekļus nelietoju. nekur publiskās vietās neskaros lieki pie dažādām virsmām, ja tas jādara, tad caur apģērba gabalu vai tagad cimdu. to darīju arī pirms kovida.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #2050 : 2021. gada 10. decembris, 13:34:26 »
Kovida sākumlaikā tā roku mazgāšana bija maniakàla un vel dezlidzekli katru brīdi lietoja. Runa nav par parasto roku mazgāšanu. Daudziem jau aizmirsiss vnk, cik tas bij pārspīlēti, jo atgriezusies roku normālā dzīve  :?:
Es visos laikos noteikumus neievēroju, jo nav nekad bijis bail no kovida. Kad bij aizliegtas visas skaistumkopšanas, visur gàju utt. Bailīgajiem grūti, redzu sev blakus. Cits 2 gadus baidās radus apciemot. Visādi brīnumi redzēti. Nekur nelido, piemēram, saka- kad kovids beigsies  :rat: . Sēž kā kurmji un gaida kovidbeigas, ne dzīvo normālu dzīvi.

Mums nav jādzīvo kovida dzìve, kovidam jādzīvo mūsu dzìve  :talking: :talking: :talking:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 10. decembris, 13:45:48 no Leonora »

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #2051 : 2021. gada 10. decembris, 13:52:19 »

Tu jau dzīvo nelielā pilsētā. Jā, man mašīnā ir dezinfekcijas pudele, kad ieveļos no veikala, rokas notīru. Rokas mazgāju atnākot mājās, arī darbā. FFP2 lietoju, lupatas jau aizmirstas. Kam smieklīgi, lai smejas, viss ir atļauts.

Tās ir bailes vai kas? Tà ppf maska.  Arī iet pēc 3.potes. Tik ļoti bail nomirt? Reiz jautāju, neviens neatbildēja :rat: Nekāda sakara ar mazpilsetu, tas ir no cilveka atkarīgs. Dažs arī viensētā rokturus no kovida dezinficē.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2052 : 2021. gada 10. decembris, 13:59:00 »

Tās ir bailes vai kas? Tà ppf maska.  Arī iet pēc 3.potes. Tik ļoti bail nomirt? Reiz jautāju, neviens neatbildēja :rat: Nekāda sakara ar mazpilsetu, tas ir no cilveka atkarīgs. Dažs arī viensētā rokturus no kovida dezinficē.

es nedomāju, ka bailes, tad jau būtu no paša sākuma tādas lietojis. Bet sajēga nāca ar laiku - ja jau kaut ko lietot, tad tādu, kas tiešām darbojas. Un laikam Berlīnē kauns palika par savām lupatmaskām, jo tur 90% FFP2 visur lieto.

Bet ja par nomiršanu nesaistīti ar šo - nu gluži nāvei pretī netiecos. Bet rokturus nedezinficēju.

Atslēdzies true detective

« Atbilde #2053 : 2021. gada 20. decembris, 11:03:32 »
https://jauns.lv/raksts/zinas/477607-latvija-ir-cilveki-kam-nepieciesamas-cetras-vakcinas-pret-covid-19-dala-jau-tas-ir-sanemusi   

vai tad pasaulē jau kaut kur špricē ceturto devu!? Izraēla it kā plānoja, bet tikai kā pētījumu noteiktai cilvēku grupai, lai redzētu vai ceturtā deva var pieveikt omikronu.

ko tur lieki skaitīt pirmā, otrā utt. balstvakcīna , uzreiz iekšā visu pudeli, vienā reizē.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2054 : 2021. gada 20. decembris, 11:39:23 »
Tie visi jau savā ziņā (vai pat tiešā nozīmē) ir eksperimenti - kas būs pēc 2 vakcīnām, kas - pēc 3, kā uzvedīsies tas vai cits vīrusa paveids. Tā kā omikrons šobrīd izskatās ne īpaši pakļāvīgs, kads tur brīnums, ka pienāks laiks arī 4.potei  :?:

Bet nu tik bieži pieaugušam cilvēkam laikam neviena vakcīna nav laista organismā kā šī, jaunā un pirmo reizi pielietotā