Autors Tēma: Meistari  (Lasīts 5886 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Meistari
« : 2020. gada 24. novembris, 23:29:26 »
Ja man kāds vai kāda jebkad vēl ieteiks kādu remonta meistaru, es laikam to cilvēku piežmiegšu.  :evil:

Nu labi, tas ievadam.
Problēmas apraksts sekojošs: "meistars" man ielika dzīvokļa ārdurvis ( 2.gab). Starp durvīm esošo vietu (sānus, griestu un grīdas daļu bija paredzēts apstrādāt kādā citā laikā, bet viņš vēl paspēja uz grīdas daļas ielikt laminātu. Viss jau neko, tagad tik gaidu, kad sataisīs visu pārējo.
Un te man gribas rupji lamāties. To grīdas daļu ielika pirms 10 dienām un pirms dienām 4 man sāka likties, ka koridorā kaut kā dīvaini ož ne to pēc mitruma, ne to pelējuma. Nevarēju saprast no kurienes, nekad nekas tāds nav bijis, izložņāju visas tehniskās lūkas, bet visur viss sauss, nekas nesmird.
Sāku domāt, ka varbūt ledusskapim aizmugurē tā uzparikte (kas tur ir? freons?) "laiž gaisu" un no turienes tā smaka. (ledusskapis stāv koridorā, virtuvē pārāk daudz mēbeļu) Nekā.
Un tā, savu pūliņu rezultātā vakar vakarā atklāju, ka tā smaka nāk no "meistara" ieliktās starpdurvju grīdas apakšas.

Šodien atbraucu no darba un ar mokām izlauzu to laminātu nafig ārā! A zem tā palikta polietilēna plēve, bet zem plēves bija iepļeckāts  un izveidots grīdas paaugstinājums no maisījuma, kas daļa vēl palikusi (tūlīt apskatīšos kāds nosaukums)
Saucās "PERFLEX".
Nu tā, grīdu nopūtu ar svaigi iepirktu pretpelējuma šķīdumu, pēc tam nomazgāju, kā instrukcijā teikts, un vēl smakas neitralizēšanai izsmidzināju lavandas gaisa atsvaidzinātāju.
Ārdurvīm tuvākais logs visu laiku stāv vaļā, bet tā smaka nekur nav pazudusi. Tagad tur smird gan pēc pelējuma, gan pretpelējuma ķīmijas!
Ko man tagad darīt??!! Tā smaka kādreiz pazudīs vispār, vai nav cerību? Varbūt tā "grīda"jākaļ laukā? Ko iesakāt?

Atslēdzies Milka

Atb: Meistari
« Atbilde #1 : 2020. gada 24. novembris, 23:38:40 »
P.S. variants, ka "meistars" varētu novērst savu lažu, netiek izskatīts. Nav garantijas, ka nesabojā visu apkārtni, durvis ieskaitot.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2020. gada 24. novembris, 23:40:18 »
Jūtu līdzi, bet nesapratu - kur tieši tas pelējums, kas ir tas materiāls kurš pelē to visu darbību rezultātā?  :?: 
Vēl arī kada materiāla tās durvis. Mitrums starp durvīm var veidoties ja iekšā silts, ārā vēss...
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 24. novembris, 23:48:02 no tuk »

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3 : 2020. gada 24. novembris, 23:48:09 »
Jūtu līdzi, bet nesapratu - kur tieši tas pelējums, kas ir tas materiāls kurš pelē to visu darbību rezultātā?  :?:

Sācis pelēt bija tas PERFLEX, pareizāk, tikai smirdēt, jo vizuāli jau nekāda pelējuma tur vēl nav. Tam laikam ilgāks laiks nepieciešams.

Starp durvīm nekāda mitruma nav, tur pat nesmirdēja, kamēr nenoplēsu "grīdu". Es tak pa tām 4 dienām izošņāju katru centimetru koridora apkaimē  :rofl: Smird tikai grīda.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2020. gada 24. novembris, 23:57:06 »
Nezinu tādu perflex. Perflix ir ģipškartona līme.
Uz kā to laminātu līmēja, uz betona? Koka? Tur var būt mitrums.
Bet nu nezinu, gan jau gudrākas galvas zinās.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #5 : 2020. gada 25. novembris, 00:02:45 »
pelējums iespējams dēļ tās plēves... man kas līdzīgs bija, kad smukumam uzklāju garāža linoleju uz cementa grīdas, daļēji tika arī uz bedres dēļiem. Pēc gada - dēļi sapuvuši melni, cements ... rozā. Un tas, ja pieņem, ka garāžā sauss. Un ja vēl mitrs, siltums no dzīvokļa... toč sapelēs. Ko darīt? Goda vārds, nezinu. Reiz, kad man autiņā bija iemeties pelējums mašīnas pārvalkos, man teica, vasaras karstā dienā nolikt saulē un kārtīgi izvēdināt. diez vai fēns te ko līdzēs. Bet kaut kas jādara, pelējums plaušām kaitīgs

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #6 : 2020. gada 25. novembris, 00:06:05 »
varbūt tas nav pelējums bet tas šmeks tā smird kamēr izžūst ?

Atslēdzies Milka

« Atbilde #7 : 2020. gada 25. novembris, 00:12:21 »
Sorry, jā, PERFLIX, ģipškartona līme.
Starp durvīm bija betons, nu mājas betona pārsegums starp stāviem. uz tā uzlika to perflix, pa virsu plēve un tad lamināts. Es taču neiedomājos, ka meistars nezina ko dara! Ja reiz tā liek, tad droši ka ne pirmo reizi, tad līme paspējusi sažūt vai sacietēt.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #8 : 2020. gada 25. novembris, 00:14:10 »
varbūt tas nav pelējums bet tas šmeks tā smird kamēr izžūst ?
Nu jā tas šmeks bija mitrs, kad noņēmu plēvi. Tātad viss tur bija salikts uz vēl pilnībā neizžuvušas masas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2020. gada 25. novembris, 00:16:49 »
Olguci, tā plēve zem lamināta likta, lai mitrums no pamatnes to nesabojā, nu pēc kkādas loģikas. Bet kādēļ lamināts jālīmē ar ģipškartona līmi, tā man mīkla. Drīzāk uz betona likt ko hidroizolējošu un tad to laminātu  :?: 

Betonā būs vairāk vai mazāk mitrums atkarībā no sezonas. Tādēļ arī tā plēve bija mitra, izžuvusi tā līme vai nē. Palika plēvi, lai lamināts kādu laiku normāls. Štruntīgs tas meistars, taisa uz bui duj, uz īstermiņu. Pēc tam kaut ūdensplūdi... :(
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 25. novembris, 00:31:29 no tuk »

Atslēdzies Milka

« Atbilde #10 : 2020. gada 25. novembris, 00:26:01 »
Olguci, tā plēve zem lamināta likta, lai mitrums no pamatnes to nesabojā, nu pēc kkādas loģikas. Bet kādēļ lamināts jālīmē ar ģipškartona līmi, tā man mīkla. Drīzāk uz betona likt ko hidroizolējošu un tad to laminātu  :?:
Es tā saprotu, ka perflix viņš lika, lai paceltu pietrūkstošo grīdas augstumu, ne līmētu laminātu.
Aaaa, es viņu gribu lēni nogalināt!!!!

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2020. gada 25. novembris, 00:29:02 »
sadistiskas tieksmes  :smoker:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #12 : 2020. gada 25. novembris, 08:32:55 »
baigi dīvains storijs. Arī man nav skaidrs, kas tur var pelēt, jo ģipškartona līme nepelē, cik zinu. Īsti jau nav atbilstošais materiāls, ko tur zieķēt, bet šāds rezultāts ir savāds. Labi, pa lielam tā līme ir uz ģipša bāzes, vrb ar kaut kādu piedevu no organiskajām saistvielām, moš tur fiška. Būtu vecais vnk ieķitējis parasto flīžu līmi, būtu ok. Gan jau pašam viņam būs brīnums, ka tā.
Bet šis rezultāts ir vairāk raksturīgs, ja piesaista parastos, vienkāršos meistarus pa lēto. Pasūtītu firmā, kas liek durvis un tā ir viņu speciālitāte - nekas tāds nenotiktu. Šoreiz sanākusi nelāgu apstākļu sakritība. Gadās. Tagad jāizkasa laukā, jāļauj visam nožūt, tad ar citiem līdzekļiem jāpaceļ tas līmenis, vai nu ar kādu neorganisko javu vai arī atbilstoša biezuma plātne uz pūšamo līmi (nebriestošās putas)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #13 : 2020. gada 25. novembris, 09:25:05 »
Par tiem spečukiem īsti nepiekritīšu Bobim, jo arī ar viņiem var gan paveikties, gan ne visai. Kad krāsnis Jūrmalā pārbūvējām, ņēmām firmu un it kā spečukus. Droši vien viņu paveiktais atbilst kaut kādiem standartiem, tomēr vecās krāsnis bija vieglāk iekurt, tā nesita atpakaļ dūmu, pieliekot malku.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Milka

« Atbilde #14 : 2020. gada 25. novembris, 10:28:13 »
baigi dīvains storijs. Arī man nav skaidrs, kas tur var pelēt, jo ģipškartona līme nepelē, cik zinu.
Noņemot to plēvi, kas bija palikta zem lamināta, zem tās un virs ģipškartona līmes bija mitrums/slapjums.