Autors Tēma: Feisbuka tirgotavas mānīgie ļautiņi.  (Lasīts 1968 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Feisbuka tirgotavas mānīgie ļautiņi.
« : 2020. gada 25. novembris, 10:57:53 »
Tēma pļāpai, ne īpaši vairāk.
Palasīju Feisbuka tirgus placi. Noskatīju labus zābakus sīcim par 10 eirām (bet ne par to stāsts). Pieņemsim, no Leldes Plāces*. Sarakstījos ar Leldi Plāci, visu sarunāju, ielika man savu konta numuru, kur pārskaitīt... opā! Ivetai Kļaviņai. Nu labi, samulsu, bet mazums, kādi apsvērumi...
Vēl vienai nepieciešamai lietai pakomātu apmaksāju - kamēr vienojāmies par sūtījuma veidu, tikmēr feisbukā runāju ar Juri Ozeru. Konts - Igors Volkovs. Kasu pakausi...

Starp maniem draugiem, paziņām un studiju biedriem visi ir ar saviem īstajiem vārdiem. Ir pa kādam, kam tikai vārds, vai kāds Klāvs, kurš ierakstījies kā Klāvs Mārtiņa dēls (zinu, viņam tiešām tētis ir Mārtiņš). Izbrīnīja tas, ka īsā laikā 2 no 3 cilvēkiem izrādījās citas pesonas, tiklīdz lieta nonāk līdz apmaksai. Tas ir kaut kāds know-how, lai VID nepiesienas? Vai kas? Un ja es saņemšos Feisbukā nopārdot kaut kādas sīču drēbes, man arī tur labāk kā Viktorijai Veselovai, Intam Burvim vai Mirdzai Mirdzai reģistrēties?

Sajutos kā stulba, likumpaklausīga, bailīga un naiva cirve...
______
* Šeit un turpmāk visi vārdi ir izdomāti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Feisbuka tirgotavas mānīgie ļautiņi.
« Atbilde #1 : 2020. gada 25. novembris, 11:09:23 »
Es neko no tādiem nepirktu...nu, ja nav sīks, izsmeļošs paskaidrojums, kāpēc vārds nesakrīt. Nepatīkami, ja vēlāk atklājas, ka mantas zagtas vai tur citas problēmas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2020. gada 25. novembris, 11:15:44 »
Nu, pāris zagtas grāmatas mani neuztrauc, piedod. (Ņemot vērā to grāmatu vecumu). Par pirmo gadījumu es vispār nedomāju vairāk par pāris minūtēm, norakstīju uz to, ka reklamējas meita (kas jēdz internetā rušināties), pārskaita mātei. Otrais mani jau pārsteidza, bet steigā neiedziļinājos. Vēlāk kaut kā uzpeldēja atmiņā, tagad mēģinu apdomāt, kas un kāpēc.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #3 : 2020. gada 25. novembris, 11:27:58 »
nezinu kā jums tur, bet pie mums tamlīdzīgas samaksas iet caur  Paypalu.  un jaa, man tas pats... Paypals reģistrēts uz vīra vārdu,jo pirmais ebaya konts arī uz vīru... mums ģimenē jomas sadalītas un faktiski vīrs ar to nenodabojas, tik vien cik saliek wachlistā vajadzīgo preci, ko nu kuro x vajag,ja vajag.
tātad visus kontus menedžeju es un vinalga uz kādu vārdu vini reģistrēti.

gan jau mans gadījums nebūs populars, jo cik nojaušu vadošais ir uzskats, ka svešā kontā līst nedrīkst,kur nu vēl ģimenes loceklim uzticēt savas paroles :D bet nu katram savs .... :?:
Lv gan jau saistīts ar vid un nodokļiem(minu),jo bieži lasīts ka šie kantori izmanto soc tīklus, lai izķertu individuālos tamborētājus un paaris gurķu pārdevējus.
es  cilēkiem uzticos... bet nu gadās ,ka piemēram no savS PUSES ESMU PASKAIDROJUSI,LAI NEBRĪNĀS,KA nauda jāskaita uz citu vārdu...blablabla..visi saprotoši.
p.s aij nelabošu  :thinking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2020. gada 25. novembris, 11:47:22 »
Bieži pieraksta "Palīdzu pārdot", jo nav gluži visi ļaudis iekš FB.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #5 : 2020. gada 25. novembris, 12:30:08 »
VIDs tak ķersta pa visām vietnēm tos nabaga tirgotājus/sīkus ražotājus. Vienu paziņu šitā uzķēra, piesējās, ka tirgo pašražotas preces (bērnu mantiņas) un nemaksā neko valstij. Tāpēc arī feikie vārdi, cik saprotu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2020. gada 25. novembris, 13:34:03 »
protams, ka kontrolē, ne mazāko šaubu. Bet atkal, ja es ko piedāvāju, nav teikts, ka kāds pirks... kāda jēga tautu čakarēt  :thinking:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2020. gada 25. novembris, 13:39:13 »
Nu, VIDam nav problēmu arī veikt "kontrolpirkumus" - pietiek tikt līdz apmaksai, lai izgaismotos dažādas personas (vai pseidonīms).  :scratch:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2020. gada 25. novembris, 13:42:58 »
nu bet viņi jau arī dara, tos kontrolpirkumus, neviens to nenoliedz.
Tādēļ PA vid-am vajag to komunikāciju,kurai peislegt čuju un ņuhu  ;)

bet olguča piebildi par čakarēšanu nesapratu  :confused: :scratch:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #9 : 2020. gada 25. novembris, 13:59:41 »
Iesaku Trix lapu - atdod, pirms izmet Rīgā. FB.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2020. gada 25. novembris, 21:05:51 »
Man pašai gan FB, gan "draugos" ir tikai feiki profili. Vienu īsu brīdi biju uztaisījusi profilu ar īsto vārdu un ar steigu izdzēsu. Jo sajutos kā plika uz ielas vai aizejot dzīvokli neaizslēgusi. Dažu dienu laikā mani bija sameklējuši un pieteikušies vesela strīpa visādu paziņu paziņu un pat tādi, ko vispār nepazīstu. Man nafik nav vajadzīga nekāda publicitāte un atpazīstamība, nav vajadzīgs, lai mani atrod visādi baltās ķēves septītā auguma paziņas un izbijušie klasesbiedri. Ne man interesē, ko viņi dara, nedz par sevi vēlos ko publicēt, nedz likšu kādas bildes a ļa "es pie jūras" vai "es pie palmas", lai citiem būtu ko ziņkāroties. Nesaprotu šito publisko ekshibicionismu. Tā lūk. Tāpēc profili ar svešu vārdu un pāris uzticamības personām draugos. Šīs reģistrācijas ir tikai, lai reizēm ko palasītu kādā interešu grupā vai atvērtu kādu ieinteresējušu linku, ko nevar redzēt neielogojoties, tas arī viss.
Domāju, ne es viena tāda, sevišķi palasot, kādos tikai vārdos kurš sevi nodēvējis.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2020. gada 25. novembris, 21:08:41 »
āāārprāCC lūk te ir  :bird:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2020. gada 25. novembris, 21:59:15 »
Nu nezinu, vai slēpj no VIDa savu identitāti tāds, kurš neregulāri, pāris reizes gadā pārdod savam bērnam nederošus apavus, vai ko tml. Drīzāk tāds, kas ar to nodarbojas regulāri, dzirdēts par gadījumiem, kur nederīgās lietas atdod kā labdarību, bet tās tiek pārdotas tālāk. Vesels rūpals.
Daudzi nereģistrējas ar savu identitāti, nekas tīmeklī jau nepazūd un izmantot attiecīgā situācijā var jebko no pieejamā.
Neesmu ne pārdevusi ne pirkusi ko tādā veidā, vien prātoju.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2020. gada 26. novembris, 07:54:39 »
Katrs dara kā grib, protams. Bet identitātes slēpšana arī šo to liecina par cilvēku. Es neslēpju. Ja kāds ko grib zināt par mani - lūdzu. Ceļoju, gatavoju, man patīk kaķi, apmeklēju kino pirmizrādes, man ir viedoklis. Šad tad pārdodu kādu kleitu vai nopērku kaut ko. Galugalā - protu lietot soctīklus un raksyīt paplašinātus teikumus. Lūdzu. Ja nu būs vajadziba meklēt darbu, lai potenciālais darba devējs redz, ka dzīvs cilvēks, kurš komunicē un prot apieties ar kompi un glaudfonu :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #14 : 2020. gada 26. novembris, 08:33:37 »
Es arī FB esmu ar īsto vārdu, bet bez jebkādām bildēm un sīkākas info par to, ko ēdu, daru utt. Par publisku ekshibicionismu piekrītu Kvadrai.
Bet katram ir tiesības uz viedokli.

Vienīgi par to, ka VIDs mani neatradīs, ja piereģistrēšos kā Jānis, bat nauda ienāks Pēterim, gan atļaujiet iesmaidīt... VID paskatīsies Pētera konta pārskatu, un ja ieraudzīs daudz ienākošas summiņas, kas gadā sastāda summu X, tad sauks Pēteri uz pārrunām...  nav aizliegts pa gaišo tirgot nevajadzīgas mantas, vienīgi, ja šie darījumi atkārtojas, tad tā ir uzņēmējdarbība, kura jāreģitrē u.c. bla bla bla...