Autors Tēma: Feisbuka tirgotavas mānīgie ļautiņi.  (Lasīts 1947 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Atb: Feisbuka tirgotavas mānīgie ļautiņi.
« Atbilde #15 : 2020. gada 26. novembris, 09:47:46 »
Daddy, un kāda starpība - ekshibicionisms tepat forumā, kur tu izstāsti (protams, ne visu) par savām ģimenes lietām, vai dozēta informācija FB? :) Tieši tā.
Kad iepazīstos ar kādu man interesantu cilvēku, paskatos viņa FB profilu  - un ne jau tas KO viņš tur publicē ir svarīgākais. Vairāk - kā. Jā un rodas viedoklis - "mans" cilvēks vai nē.

Ekshibicionisms... nu kāpēc tāds kategorisms :)

Teikšu vairāk - ir viena latviešu ģimene ASV man FB draugos, kas regulāri publicē gan bildes ar bērniem, gan viedokli, gan ziņas par savu pārvākšanos. Esmu par to ļoti priecīga, ka varu konstatēt - viņiem viss ir labi, priecājos, kā aug viņu bērni, skatos, kā viņi ceļo utt. Es tā nevarētu, šādas lietas tik brīvi un skaisti pasniegt. Uzskatu viņus nevis par dīvaiņiem vai muļķiem, bet gan veiksmīgiem un psiholoģiski veseliem cilvēkiem, kam nav bail no "ļaunās pasaules", kas to vien lūko, kā viņiem pāri nodarīt...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #16 : 2020. gada 26. novembris, 10:14:02 »
Daddy, un kāda starpība - ekshibicionisms tepat forumā, kur tu izstāsti (protams, ne visu) par savām ģimenes lietām, vai dozēta informācija FB? :) Tieši tā.
Kad iepazīstos ar kādu man interesantu cilvēku, paskatos viņa FB profilu...

Jautājums ne man, bet arī mēģināšu paskaidrot.
Starpība ir milzīga. Šeit figurē nevienam nepazīstama virtuāla kvadra nevis es ar vārdu un uzvārdu. Šeit ir anonīmi. Tas ļauj droši justies, tas nerada sajūtu, ka esmu plika uz ielas visu aplūkošanai. Vēl vairāk - kvadra šeit atļausies pateikt vai pastāstīt to, ko es nemūžam nerakstītu īstā profilā.
Tieši tāpēc, ka ikviens, kam vien nav slinkums, var sameklēt un aplūkot manu profilu, lasi - neaicināts līst manā personiskajā telpā kā lūriķis, es neko tādā profilā nerakstīšu un neievietošu. Un pat tukšs profils rada problēmas, jo sarodas draudzēties gribētāji, kas pēc vārda uzvārda atraduši. Tad labāk, lai tāda profila nav vispār. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #17 : 2020. gada 26. novembris, 10:17:35 »
Kad iepazīstos ar kādu man interesantu cilvēku, paskatos viņa FB profilu  - un ne jau tas KO viņš tur publicē ir svarīgākais. Vairāk - kā. Jā un rodas viedoklis - "mans" cilvēks vai nē.

Ir liela starpība - anonīma grēksūdze SF (ja jau to daru, tātad tas ir man vajadzīgs, rada pievienoto vērtību, nav psihologi vai mācītāji jāapgrūtina) vai atklātība FB (vienam otram paziņam tā atklātība tiešām robežojas ar muļķību - piem.  atzīmējas, ka ir tajās vai citās ārzemēs - nafik? palielīties, kurš tālāk aizbraucis, parādīt - man viss šokolādē)... nezinu, nesaprotu...

PS. labprāt Tavu FB profilu paskatītos :)

PPS. Kvadra - anonīmi ir līdz laikam, ņemot vērā  informācijas tieksmi noplūst... :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2020. gada 26. novembris, 10:25:59 »
Kvarda, jautājums patiešām nav tev :) Tavs viedoklis ir skaidrs, tāpat kā pozīcija par plikumu.

Par teikšanu un neteikšanu - mana teikšana un "nemūžam neteikšana" ļoti maz atšķiras te un FB. Man nav tik ļoti bail no cilvēkiem, tāpat izteikt savu viedokli :) ja FB biežāk paklusēju, tas drīzāk ir aiz cieņas pret maniem FB draugiem, kam drīkst būt cits viedoklis, vai arī saprotot, ka izsakot savējo, neko nemainīšu kāda pārliecībā. Un tad ir poga "snooze 30d". Lūriķi? ak tā... :) Jā, arī mani Tu sauktu par lūriķi, bet par to pofig. Es, gan izveidojot FB profilu, gan veidojot tā saturu, rēķinos, ka cilvēki to redzēs. Pie tam dažādi. Vispār jaud rīzāk Tu pati esi lūriķe vairāk kā jebkurš cits - pati slēpies, bet redz lasīt tomēr gribi un lietot...

Bet nu atpakaļ pie tēmas.

Kategoriski nepirktu ne no viena neko, ja vien tam nav vērā ņemams pamatojums (mamma neprot lietot soctīklus, piemēram) kas netirgo ar savu vārdu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2020. gada 26. novembris, 10:42:53 »
PPS. Kvadra - anonīmi ir līdz laikam, ņemot vērā  informācijas tieksmi noplūst... :)
Protams, atkost jau var elementāri, kaut vai pēc datora IP. Vai vienas otras personiskas sarakstes. Bet nodomāju, ka šeit kādam tas būtu baigi vajadzīgs. Otrkārt, paturot prātā, ka "arī anonīmos komentāros tu esi atbildīgs par saviem vārdiem", neko tāāādu jau nerakstu, kas anonimitātes nobrukšanas gadījumā man radītu vērā ņemamas problēmas.

Bet par tēmu - ir gadījies šo to nopirkt, par ko gan man ir pateikuši citi, ka, lūk, feisbukā tiek piedāvāts, jo pati jau neatsekoju un attiecīgi nepamanu.  Sarunāju, samaksāju, un man ir pilnīgi vienalga, kā sauc šo cilvēku un vai profils ir viņa.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 26. novembris, 10:52:28 no kvadra »

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2020. gada 26. novembris, 10:56:47 »
Es esmu Kvadras pozīcijās, it kā esmu FB, bet puslīdz aizšifrējusies, tāpēc esmu lūriķos. Tiešām braucu cauri kā tādai bilžu grāmatai, paskatos, ko pārdod, bet nepērku, paklausos, ko jaunu saka papagailis Vinci. Neko nerakstu un nepublicēju, man pilnīgi pietiek ar SF, kur jau brīžiem sajūta, ka par daudz izpaužos.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2020. gada 26. novembris, 13:12:52 »
Vai pirkuma kvalitāti kaut kā ietekmē - īsta vai virtuāla, vai neīsta personība? Darījums tik un tā ir ar cilvēku, uz kura konta aiziet nauda - ja nu policijai par krāpšanu jāziņo.
Es gan pagaidām esmu "nopirkusi" tikai kaķi (ne maisā) par simbolisku naudu, nodotu pie atvešanas.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #22 : 2020. gada 26. novembris, 13:45:29 »
sabrīnējos , cik ļõti saskanēja viedoklis ar emīliju , pat neko vairāk rakstīt neprasās.. Tikai tas pēdējais teikums ,nav no manas frontes -

Kategoriski nepirktu ne no viena neko, ja vien tam nav vērā ņemams pamatojums.

Traģēdiju no tā netaisu..aaa rakstot sapratu,kāpēc pēdējam teikumam  nepiekritu. Vārdiņa - kategoriski,  dēļ  :smile: , šo vārdu es vairs nelietoju   :n+:

bet sitie paslēpju spēlētāji... luuk no tiem vajag uzmanīties (čujs tā saka )
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 26. novembris, 13:55:44 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2020. gada 26. novembris, 13:55:46 »
Vari būt droša, es pat nevienu no šejienes ne zinu FB, ne taisos meklēt

Atslēdzies Broms

« Atbilde #24 : 2020. gada 26. novembris, 14:06:45 »
Jautājums ne man, bet arī mēģināšu paskaidrot.
Starpība ir milzīga. Šeit figurē nevienam nepazīstama virtuāla kvadra nevis es ar vārdu un uzvārdu. Šeit ir anonīmi. Tas ļauj droši justies, tas nerada sajūtu, ka esmu plika uz ielas visu aplūkošanai. Vēl vairāk - kvadra šeit atļausies pateikt vai pastāstīt to, ko es nemūžam nerakstītu īstā profilā.
Tieši tāpēc, ka ikviens, kam vien nav slinkums, var sameklēt un aplūkot manu profilu, lasi - neaicināts līst manā personiskajā telpā kā lūriķis, es neko tādā profilā nerakstīšu un neievietošu. Un pat tukšs profils rada problēmas, jo sarodas draudzēties gribētāji, kas pēc vārda uzvārda atraduši. Tad labāk, lai tāda profila nav vispār. 
Vai ne.. Varētu FB kādai paziņai pie foto iekomentēt : Ha, Tev frizūra tāda, kā toreiz, kad kojās kniebāmies un no gultas izvēlāmies :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #25 : 2020. gada 26. novembris, 14:21:25 »
Es fb laikam esmu tikai atdevusi šo to un dažas grāmatas par simbolisku maksu pārdevusi(pēc kādreiz Mellenes teiktā).
Manu ielikto žaketi, tenisa raketi, kurpes un adidas sporta jauku (viss jauns) neviens nepērk, kaut cena 10 eiro. Varbūt kāds domā, ka esmu krāpniece :D
Fb obligāti ielieku, kad esmu bijusi ārzemēs 1-2 bildes :D . Ja negribu, ka kādi cilvēki  tās redz, atķeksēju, lai viņi neredz. Vairāk nekas dzīvē neliekas ievērības cienīgs. To, k0 nošēroju - ja negribu, ka kāds redz, uzlieku Tikai sev redzamu, nav ko piesārņot ēteru :) Jo tas svarīgi tikai man.
Ir lietas, ko nēšeroju, lai redz draugi, bet ļoti apdomāju - tieši ko. Publiski neko nešēroju. mans profils ir slēgtais - tikai draugiem.

Un BObim - nepatīkamos kometārus var vnk izdzēst.
Fb pamatā izmantoju, lai iegūtu viskautko derīgu darbam, kā arī kursi, visādas darbalaiku maiņas(kaut vai baseinā) vai kas, vēl šis tas...Es pat nezinu, kur vēl tik ātri man svarīgais vienkop parādītos  :scratch:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #26 : 2020. gada 26. novembris, 14:24:16 »
Vai pirkuma kvalitāti kaut kā ietekmē - īsta vai virtuāla, vai neīsta personība? Darījums tik un tā ir ar cilvēku, uz kura konta aiziet nauda - ja nu policijai par krāpšanu jāziņo.
Es gan pagaidām esmu "nopirkusi" tikai kaķi (ne maisā) par simbolisku naudu, nodotu pie atvešanas.

Pirkuma kvalitāti droši vien neietekmētu, un man ari nav gadijies vēl neviens Pēteris kas izrādās ir Jānis (cik nu es vispār ko pērku), bet... skat. mellenes postu. Ja cilvēks izliekas par to, kas nav, un slēpjas, es pat netērēšu laiku noskaidrot, kas tur par putniem galvā. vnk iešu garām.

Ok, mellen, "kategoriski", protams, ir par stipru teikts, bet - nu, tu mani saprati... :)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2020. gada 26. novembris, 14:29:04 »
Citāts: Emīlija
Ja cilvēks izliekas par to, kas nav, un slēpjas, es pat netērēšu laiku noskaidrot, kas tur par putniem galvā. vnk iešu garām.
Jā. Dīvaini par to anonimitāti. Piekrītu citētajam. Tai pašā laikā es daudz vairāk uzticētos darījumam ar kādu SForumieti, nevis FBukieti. Un pofig, vai pasē/kontā Pēteris vai Jānis.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #28 : 2020. gada 26. novembris, 14:29:26 »
Vai ne.. Varētu FB kādai paziņai pie foto iekomentēt : Ha, Tev frizūra tāda, kā toreiz, kad kojās kniebāmies un no gultas izvēlāmies :)
Nav obligāti paziņai :) Prikola pēc vari ko tādu iekomentēt svešam zaķim :D

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #29 : 2020. gada 26. novembris, 14:34:35 »
Spārka, bet Tu jau esi atkodusi forumieśus  :mrgr: