Autors Tēma: Gleznas  (Lasīts 15029 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Gleznas
« Atbilde #45 : 2021. gada 11. janvāris, 12:28:48 »
Paskatījos.
Ja jāņem - 6. saulespuķes. Vieglas, gaišas, smaidīgas.

5., Vintera rudens kā glezna IMHO ir laba, bet skatāma pa lielu gabalu.

Varbūt 10. šķūnītis aiz alejas. Bet paskatoties trešo reizi - nē, pārāk aktīvs. Nervozs.

Tātad no šīm es varētu gribēt tikai saulespuķes. Pārējās neuzrunā neviena, visām ir kaut kas, kas man nepatīk. Kā mākslai tikai garām gājusi persona (t.i., mākslas vēsturē un gleznošanā ieskaiti noliku) nekomentēšu kāpēc nepatīk, - tās ir tikai manas izjūtas nevis kaut kādos kanonos balstīti principi. Galu galā - autoram taču patika, bija kāda izjūta, viņa tobrīdējais skats uz dzīvi un telpu. (Šo faktu attiecībā uz Skulmes uzķēpāto plikni (3.) gan gribas apšaubīt).

Glezna interjerā? Atkarīgs no interjera. Un no gleznas. Var būt izcili, var būt baisi. Kā skaists dekors man patīk - kad izmērs "sēž" vietā, sienas krāsa (vai bezkrāsa) papildina, paplašina gleznu. Kā "skaties, cik dārgu es varēju atļauties" - parasti tomēr kopumā neizskatās ne pēc kā. Tikai pēc izrādīšanai piekārta čeka.

Man bērnībā bija glezna pie sienas. Ļoti patika, skatījos, pētīju krāsas triepienus. Atskatoties atmiņās - sienas krāsa ēdās ar gleznu. Tomēr ļoti jājūt, kur ko var likt. Bet nu - cik tās vietas dzīvoklī bija, tik bija, kādu krāsu varēja uzpūst, tāda bija. Tagad mazliet pietrūkst kaut kā tāda, bet tā īsti nav vietas (pabeigtajā daļā). Ir bērnu istabās pa "bildei", tikai uz vispārējā bardaka fona tam nav jēgas. Glezna strādā interjerā, nevis midzenī.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 11. janvāris, 12:39:21 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #46 : 2021. gada 11. janvāris, 21:16:53 »
Trix, tā Klimta "Skūpsta" sieviete piedevām vēl stāv uz ceļiem!
Vispār smieklīgi, ja viņa pieceltos kājas, tad skūpstītājs viņai būtu līdz "bjustam". :D Rūķītis beidzot kādu dabūjis savos apkampienos.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #47 : 2021. gada 11. janvāris, 21:55:01 »
Interesanti.
Es Klimta Skūpstu uztveru krāsās un man ļoti patīk

Atslēdzies Milka

« Atbilde #48 : 2021. gada 11. janvāris, 22:11:20 »
Interesanti.
Es Klimta Skūpstu uztveru krāsās un man ļoti patīk

Man jau arī patīk, kā reiz dēļ krāsām. Un tam, ka sieviete uz ceļiem, pirms Trix apraksta nemaz nebiju pievērsusi uzmanību.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2021. gada 11. janvāris, 22:19:41 »
Es tur redzu varmācības aktu. Sievietei tas skūpsts galīgi nepatīk, un stāvēšana uz ceļiem vēl vairāk pastiprina varmācības iespaidu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2021. gada 11. janvāris, 22:32:36 »
Divu dzimumu mūžīgais antagonisms. Un pievilkšanās

Atslēdzies Trix

« Atbilde #51 : 2021. gada 11. janvāris, 22:40:19 »
Divu dzimumu mūžīgais antagonisms. Un pievilkšanās

Nav tur pievilkšanās. Sievietei ir no vīrieša prom aizgriezta seja, lai izvairītos, sejas izteiksme ne mirkli nav priecīgi gaidoša, ar ilgām un alkām, ar erotiku, saskatāma tikai padošanās un pieciešana, jo izrauties nevar. Tīra varmācība.

Krāsas jā, raksts, grafika. Bet gleznas mesidžs ir smags.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #52 : 2021. gada 11. janvāris, 22:43:51 »
Falls jau vienmēr simbolizējis varu.

Bet nevar apgalvot, ka sieviete ir tikai pakļautā. Vīrietis arī ir savu iekāres instinktu vergs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #53 : 2021. gada 11. janvāris, 22:51:48 »
...roku gleznojums ļoti juteklisks :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2021. gada 11. janvāris, 22:52:16 »
cik dīvaini... Es nesaskatu nekādu dominanci vai  kur nu vēl varmācību...
Jaunā sieviete tvīksmē ļaujas skaujām. Varbūt viņa ir snaudusi ziedu pļavā, vīrietis viņu modina, paceļot un pievelkot sev klāt. Tas ir tikai sākums,  viņa atkal gulēs starp puķēm, nu jau kopā ar vīrieti un greznie apmetņi būs nevērīgi nomesti blakus

Par Munka kliedzienu. Viņš nekliedz balsī, tas ir tāds izmisums un bailes, kad skaņa nemaz nevar izlauzties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #55 : 2021. gada 11. janvāris, 23:03:01 »
Atceros, kkad lasīju, ka feministes cēla brēku par sievietes apspiešanu šajā darbā. Bet autora ideja simbolizē saplūšanu. Ja vēl ņem vērā laiku, kad gleznota... nu dominējoši pārklājies... sargā... vīrietis ārpasaule, sieviete kodols... kādus tik simbolus darbā nesaskatīt :)
Bet nu vulgarizēts kā tie saucamie Šiškina lācīši  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #56 : 2021. gada 11. janvāris, 23:41:15 »
Es par Klimtu vakar pēc atmiņas rakstīju. Šodien ilgi skatījos. Nekādi nespēju tur saskatīt ne tiekšanos pretī vīrietim, ne sargāšanu, ne saplūšanu. Drīzāk salūšanu. Tad jau Kivičs arī "sargā" - apžņaudzis roku ap kaklu. :D

Par Munka kliedzienu. Viņš nekliedz balsī, tas ir tāds izmisums un bailes, kad skaņa nemaz nevar izlauzties.
Nu es tur sejā bailes neredzu, pilnīgi nekāda. Kā Kalkins "Viens pats mājās" teatrāls (droši vien Kalkina poza ir gleznas citāts). Jā, fona krāsojums ir dramatisks un aktīvs, bet seja plakana, bez traģikas.

Bet tas ir tas, ko tur redzu es. Man parasti ar kritiķiem nesaskan. Un citēt "pareizo viedokli" nespēju.
Labi, es off no mākslas ar savu viedokli.

P.S. - Tur pēc vāzēm bija vēl gleznas? Domāju ka sakārtots tematiski, līdz galam neaizrullējos.

Atslēdzies reno

« Atbilde #57 : 2021. gada 12. janvāris, 08:01:59 »
Kliedziena sejā es redzu bailes no tā,kas viņā pašā,melnās šausmas, kas nāk no nekurienes

Atslēdzies reno

« Atbilde #58 : 2021. gada 03. marts, 11:21:39 »
Te pavisam citādas gleznas. Laikam negribētu. Nē, kādu tomēŗ gribētu, tādas fascinējošas
https://nl.pinterest.com/lilycorver/domenico-gnoli/

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #59 : 2021. gada 03. marts, 11:41:12 »
Interesanti, kā Gnoli grafiskais bestiārijs kontrastē ar viņa paša gleznām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck