Autors Tēma: Tantes sindroms.  (Lasīts 6377 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Tantes sindroms.
« Atbilde #15 : 2016. gada 19. augusts, 19:43:59 »
Man ir savs skatījums par vecuma alias tantuku izpausmēm. Savam dēlam saku, ka būšu veca, KAD sākšu nodarboties ar nūjošanu ;d un vākšanu (tobiš ārā nemest sū..... tipa saimniecībā var noderēt), pārstāšu ikdienā krāsoties,ejot ārā no mājas;  uz teātri vilkšos kurpēs ar zemu papēdi, valkāšu tikai tādas drēbes, kuru garums ir zem ceļgaliem, nemitīgi dzīvošu atmiņās par skaisto  jaunību un šķirstīšu foto albumus ;d,internetā došu priekšroku rakstiem par holesterīna līmeņa samazināšanu, uc brinumi, kas man, vismaz pagaidām, nav raksturīgi un jācer, ka nebūs vēl kādu laiku.  :rofl:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2016. gada 19. augusts, 19:50:08 »
Zdravstvujte, ja vasha tjotja...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 19. augusts, 20:33:14 »
Ar to novecošanu dažādi. Man māte komunicē un nūjo sev krietni jaunāku dāmu sabiedrībā.
Ar vienaudzēm neesot interesanti, par kaitēm vien runājot.
Man jau šķiet, tas ne no gadiem, bet no dzives uztveres atkarīgs.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #18 : 2016. gada 19. augusts, 20:50:46 »
Ar to novecošanu dažādi. Man māte komunicē un nūjo sev krietni jaunāku dāmu sabiedrībā.
Ar vienaudzēm neesot interesanti, par kaitēm vien runājot.
Man jau šķiet, tas ne no gadiem, bet no dzives uztveres atkarīgs.
Tāds fenomens kā psiholoģiskais vecums jau sen ir atklāts un tas nekorelē ar pases vecumu. Iespējams, ka Tava mammna jūtas jaunāka par tām jaunākajām dāmām, ar ko komunicē, bet nu nūjošana man tiešām šķiet viena samērā vecišķa padarīšana, un ir gana daudz citu sportisku aktivitāšu, ar ko trennēt savu ķermeni. Bet man nav nekas pret to, ar ko CITI nodarbojas, pirmīt es runāju par sevi un tikai. :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2016. gada 19. augusts, 20:57:17 »
Vēl pie tēmas par tantes sindromu un psiholoģ.vecumu. Reizēm man patīk sab.vietās vērot cilvēkus un nereti es redzu meitenes skolas jaunāko klašu vecumā, kas iet man par priekšu...un mani neatstāj sajūta, ka kaut kādā mērā daudzas no viņām jau tagad ir mazas tantiņas... :) ... spriežot pēc viņu sarunu tēmām un stila, gaitas un pārējā... ;)  Iespējams, ka viņas audzina vecmāmiņas, kuras viņas neapzināti atdarina, iespējams, ka vēl kādi n faktori,bet katrā gad.interesanti. ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2016. gada 19. augusts, 21:00:37 »
Negribu noliegt Tavu viedokli, bet man arī no ortopēda tika ieteikta nūjošana.
Man patīk, nejūtos kā tante. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #21 : 2016. gada 19. augusts, 21:15:40 »
Narcise -Pamēģini 45 - 60 min nonūjot ātrā tempā ar platu soli  pa jūrmalas kāpām -droši, ka jutīsies kā totāla tante

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #22 : 2016. gada 19. augusts, 21:28:28 »
Par nūjošanu neko nezinu, bet par vecmāmiņu audzināšanu ir vērojumi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2016. gada 19. augusts, 21:43:54 »
Un nūjošana absolūti neizslēdz krāsošanos, vai ko citu tāpat kā
aierobika, joga, kalanētikika, u.c.
Galvenais, jau ka tiek uzlabota veselība, un pie kājas,
ko par to domā citi.
Bet stāsts par tanti, jau par saīgšanu no ikdienas rutīnas, vai ko neizprotu?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. augusts, 21:50:25 no tuk »

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #24 : 2016. gada 19. augusts, 21:56:30 »
Jā, tur tante domāta ne vecuma nozīmē. Un joprojām man ir iebildumi pret dažu punktu noskaņu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #25 : 2016. gada 19. augusts, 22:40:17 »
Reizēm sajūtu sevī tanti.
 Un tad es rīkojos dažādi - vai nu ļaujos tam un apzināti šodien esmu tante, jo zinu, ka rīt tā nebūs, bet šodien es sev to atļaušu  :rofl:
Vai arī dzenu prom tanti un iekrītu otrā grāvī un kļūstu veca meitene  :rofl:
utt :)
Reizēm man liekas, ka man ir 70 gadi, bet reizēm - ka 30.
Bet reizēm es sevī sajūtu ne tikai tanti, bet arī vīrieti, bērnu, lauvu un peli  :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2016. gada 19. augusts, 22:41:11 »
Bet arī vecuma nozīmē, manu sajūsmu, izraisa ka cilvēks ko maksimums dara,
spēj, var, nu kā, piemēram, Vija Vētra, citi
apsmaida, un atzīst par labāku kluknēt dīvānā.
Un nekāda īgnuma un tantīguma. Dāma.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. augusts, 22:47:00 no tuk »

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2016. gada 19. augusts, 23:05:03 »
Dāma nekad nepārvērīsies par tanti. Bet vecās meitenes palaikam arī izskatās briesmīgi, tomēr tas tā, no malas skatoties. \jo ja viņas tā jūtas forši -kāda man daļa pasmīkņāt

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #28 : 2016. gada 20. augusts, 00:05:39 »
Un ja runājam par cilvēku novecošanu, tad lielāks drauds par ķermeņa novecošanu ir smadzeņu novecošanās ,kas sākas ar galvas smadzeņu asinsvadu pārkaļķošanos u.c. pārmaiņām, kurām tad arī pakāpeniski nāk līdzi visas marasmātiskās īpatnības - atmiņas pasliktināšanās, aizdomīgums un bailigums (paranojālas iezīmes), palēlināta domāšana un runa, visādas uzvedības dīvainības, u.c. Lai tā nenotiktu, jāseko līdzi veselībai, bet galvenais -jāvingrina smadzenes -daudz jālasa, jāanalizē, jāmēģina iegaumēt, nevis visu pierakstīt, u.c. Bet tas, ka cilvēkiem dzīves laikā mainās intereses un hobiji, tas ir tikai normāli. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #29 : 2016. gada 20. augusts, 00:12:51 »
Tas ir saistīts. Smadzenēm būt formā palīdz arī ķermeņa nodarbināšana