Autors Tēma: Tantes sindroms.  (Lasīts 6359 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Tantes sindroms.
« Atbilde #30 : 2016. gada 20. augusts, 00:18:06 »
Daļēji jā, bet pirkstu sīkā motorika gan spēcīgi ietekmē smadzeņu darbību. Tā ka dāmas, kam patīk rokdarbi  - uz priekšu.
Bet iepriekš gribēju teikt drīzāk to, ka  sievietes bieži mēdz satraukties par krunciņu parādīšanos sejā, bet nesatraucas, kas notiek ar smadzenēm...

Atslēdzies dille

« Atbilde #31 : 2016. gada 22. augusts, 10:19:16 »
Iespējams, man būs nepopulārs viedoklis. Drīzāk pārdomas par šo ne visai jauko posmu, no kura baidāmies - vecumu.
Un to nevarēs atvairīt ar sportošanu, veselīgu ēšanu un krāsošanos.
Tāds amerikāņu variants - izkrāsota 90-mit gadīga bārbija  viscaur rozā ar mirdzošiem mākslīgajiem zobiem ar diez vai sanāks.
Kaut kad sen paziņa teica - bijusi pie rada ASV, ar smagu diagnozi slimnīcā, finiša taisne, "bet iedomājies - sanāk radi tai slimnīcā ap viņa gultu, visi tikai joko un smejas, nav tā drūmi, kā pie mums..."
Kāpēc man jau toreiz likās, ka arī tas nav cilvēcīgi, nez vai ar smiešanu var apklusināt iekšējo vientulību, sāpes. Varbūt tas cilvēks vēlas tapt klusi mīlestībā uzklausīts?
Bez lieka skaļuma, lai laiks visu pārdomāt.
Kaut kur netā bija jautājums - kāpēc vecākas sievietes bieži nēsā lakatiņus, kāpēc nevarētu valkāt koķetu cepurīti? Redz kā, cik kaitinoši, ka kāds uzskatāmi atgādina, ka šāds posms pienāks visiem un nemaz necenšas to slēpt. Izvērsās diskusija, ko un kā vajadzētu valkāt vecākiem cilvēkiem, līdz viena pavisam vienkārši pateica - vecākiem cilvēkiem bieži sāp ausis, nevēlas, lai vējš sapūstu.
Sāpošas kājas necieš augstus papēžus. Varbūt vēnainas kājas slēpj zem gariem brunčiem.
Ja sāp, droši vien grūti būt jaukam un smaidīgam, atvērtam un pozitīvam.
Manos laukos aizgāju uz attālāku kaimiņu sētu pēc lauku labumiem. Saimniece -trausla, ļoti slaida sieviete, mūžam kustībā. Māksliniece un tik skaisti viņas darbi iederas ainavā. Šoreiz nāk pretī ar kruķiem un saprotu, ka tā nav vienkārši lauzta kāja. Pēkšņi apjaušu, ka man tik ļoti gribas, lai viss būtu, lai saglabātos un turpinātos.

Un man pilnīgi vienalga, cik viņiem gadu, kādas drēbes valkā, vai piekopj veselīgu dzīvesveidu, vai mēdz satraukties par savām kaitēm un vai sastrādātās rokas kaut reizi mūžā redzējušas manikīru.
Jo viņi - šie cilvēki man apkārt rada harmoniju. Viņi paši ir daļiņa no dabas un viņu esībai ir dziļa jēga. Tīrs pagalms, appļautas ceļmalas, laikus apkopti un apstrādāti lauki, puķu dobes pie dīķa, nogāzē kuras pirtiņa, gailis dziedās 5.30.
Kā manai mīļajai tantei, kuras vairs nav - no smagajiem kolhoza darbiem smagi deformētām rokām un kājām un reizēm viņa teica - man bija divi brāļi, nu kāpēc sanācis tā, ka tagad man vienai ar visu jātiek galā?
Lauku māja kalna galā un nogāzi viņa pati regulāri pļāva ar izkapti. Senas mēbeles, austi grīdceliņi, balts galdauts. Visa māja ieskauta puķēs. Tāds miers un harmonija.
Reizēm teicu - nu kā tev viss tik brīnišķīgi zied, kur vien pieskaries, bet man nesanāk? Viņa atbildēja - tāpēc, ka tu visu laiku skraidi apkārt.

Jaunībā priecīgs prāts ir arī no hormoniem - prieka hormonu pārbagātības. Uz vecumu visi (-as) esot īgni un kašķīgi. Nu tādas tantes un drūmie onkuļi.
Nu jau zinu vairākus, kas līdz pusmūžam bijuši tik dominatīvi, šerpiem raksturiem  un nu kļūst piedodoši, saprotoši, it kā visam meklē izlīdzinājumu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #32 : 2016. gada 22. augusts, 16:57:57 »
Es sho raxtu tveeru citaadi... vb taapeec, ka tobriid tas norezoneeja manii... jo tante bija manii ieliidusi par agru... nu censhos sho izdziit ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #33 : 2016. gada 22. augusts, 20:38:03 »
Paga, paga... ne jau kārtības mīlestība nosaka tantīgumu, bat gan vēlme ieviest kārtību tikai tāpēc, ka tā pieņemts, padarot sevi teju par cietēju.
Kamēr cilvēks kaut ko dara, tāpēc ka viņam patīk, nevis  tāpēc, ka tā vajag, jo ko citi padomās, tantes viņā nav.

Un, manuprāt, cilvēks tiesīgs saglabāt košumu arī vecumā - grib, la krāsojas, lai valkā viscaur rozā, ja viņam pašam tas sagādā prieku un viņš tā jūtas labi. No vecuma neaizbēgt, bet kāpēc to uzsvērt?
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 22. augusts, 20:43:32 no Mangusts »
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies taj

« Atbilde #34 : 2016. gada 22. augusts, 20:42:37 »
Nu, dažreiz tantes apgrozās onkuļu sabiedrībā. Pat, ja onka domā, ka ar viņu viss štokos, tik tā sieva tāda nekāda paliek ar gadiem. Palūkosimies. Onkam savi vaļasprieki diezgan pirmajā vietā, alus vēderiņš (stāsts ne par vēderiņu), naudas attiecīgi kopīgiem dzīvesbiedru pasācieniem ne vienmēr pietiek, a mūslaiku femīnajā sabiedrībā, lai tak sieviete protas pati iznest arī miskasti vai atstiept pārtikas maisu, plus vēl piezvanīsim pa telefonu, pasūtīsim, lai atstiepj arī lielos Mangaļus, ā un vēl, lai tak apskatās, lai ir tieši pie pusgāzētie, ja, nevis kaut kādi tur.  Tad tante aizstiepj un atstiepj, pārnāk mājās, a tur bērns prasa ēst un uzmanību, onkam savukārt futbols, ko padarīsi, svēta lieta, tante noliek maisus, stājas pie plīts. Vakarā, jā, hmm, nu kāpēc gan tā sieva par tanti kļuvusi un ne uz ko vairs nepavelkas, vakars taču tikai nupat iesācies. Tante tikmēr jau aiz visa pa dienu notikušā pusvienaldzīgi parasuta plecus un iemieg, tikko uz spilvena galvu uzlikusi.

Plus, pie tā visa, maza niansīte. Ja tante ir izdevīga attiecīgos brīžos, teiksim, laiku pa laikam, kad savajagas, tad onkam galu galā bieži vien paliek pēdīgais vārds un taisnā tiesa, tāpēc ka enerģijas ta tā pavairāk, ja pasēž pie futbola, ierauj un vēlāk uzdzer minētos Mangaļus. Un onka jūtas taisnprātis. Re kā veiksmīgi noraksturoja. Trāpīgi uzlika treknos punktus uz i. A tante... Nu, tante, tā tur, mazliet iesvīdusī, kurai uz spilvena vaigs ar nedaudz ieburzījies, ir tāda nekāda palikusi, ja.

P.S. Uzreiz atvainojos par rusifismu ("a" lietošanu tekstā) un visai vaļīgo valodu! Tā nav man īpaši tuva valoda, un nav īpaši daudz vēlmes šādi izteikties, bet retu reizi mazliet aizdod visas tās psiholoģiskās ieskices. Kā arī, tas, ka izteicos, nav garantēts, ka izteikumi raksturo manu pašas dzīvi. Kaut gan, kas zina, varbūt arī kaut kas tajā ir. Vienkārši stāsts, kapeikas otra puse, būs arī par onkām, čomiem, večiem, ne tikai par meitiešiem, sievām, tantēm.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2016. gada 22. augusts, 21:27:37 »
Un pēc visa iepriekšminētā, onka šā kā tā nav apmierināts un
ir saīdzis neapmierināts rūklis,
a tantei nav laika pat saīgt, jārosās... ;)