Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81390 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #30 : 2020. gada 30. decembris, 14:15:36 »
Trix, es vienkārši ampelējos. Bet man arī nav skaidrs, kas notiek ar tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā santehniķis, vešmašīnas meistars vai ledskapja, skursteņslauķis, nu, mājkalpotāja vai aukle galugalā... nav aktuāli, vien interesanti.

Viss notiek. Zvans gāzes katlu meistaram no rīta, vakarā jaunais katls darbojas, ar visiem skursteņiem un ūdens pilinātājiem. Šodien oficiālā pārbaude un noformēja līdz galam ar visiem štempeļiem

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #31 : 2020. gada 30. decembris, 14:41:11 »
Kas tas par murgu!

Mana darbavieta šodien pusi dienas jau noņemas ar tām "pašapliecinājuma formām" darbiniekiem, kam būs jāstrādā agros rītos un vēlos vakaros.
Nekas, tauta, pierodiet. Tiek aprobēti dažādi ierobežojumu varianti testa režīmā.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #32 : 2020. gada 30. decembris, 16:09:02 »
labu ka pateicāt, kādu kaudzīti papīru katram gadījumam izdrukāju  :smoker:

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #33 : 2020. gada 30. decembris, 16:25:07 »
Un nelamājiet Latvijas valdību tik dikti, viņi nedara neko īpašāku par to, kas notiek citur
Somijā nekas tāds nav ... bet rezultāti ir viss labākie :) Nu jā Somijā maksā ārstiem un skolotājiem ...
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #34 : 2020. gada 30. decembris, 16:32:02 »
un Somijā pa lielam klausa valdību

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2020. gada 30. decembris, 17:08:52 »
Austrieši jau arī dikti likumklausīgi, bet re - tāpat jāslēdz 8 vakarā mājā.

Vrb Somijā vīrusam auksti :P

Atslēdzies true detective

« Atbilde #36 : 2020. gada 30. decembris, 17:46:46 »
Vrb Somijā vīrusam auksti :P

hmm...tālos FI ziemeļos auksti, Helsinkos šobrīd +5, īsta ziema te nav redzēta tikpat ilgi, cik LV.

Somijā arī diezgan murgaini kovida aizliegumi, piem. sporta zāles ciet, kultūras iestādes ciet, taču bāri un kafejnīcas vaļā pēc saviem uzskatiem, tikai darbalaiks ir saīsināts. tātad ar sportu kovida laikā aizliegts nodarboties, taču mūli aizliet bārā drīkst, un cik nu eju tiem garām, nekāds kovidattālums starp dažādu mājsaimniecību galdiem nav, kā sēdēja bezmaz viens otram klēpī tā sēž i tagad, toties es uz muzeju un sporta zāli aiziet nevaru. Somijā nekādus plašākus aizliegumus nevar veikt bez ārkārtas situācijas izsludināšanas, arī šobrīd viss pa lielam ir tikai ieteikums. sporta, kultūras nodarbības utml valdība aizvēra pilsētai piederošās sporta skolās,  tautu namos, kultūras namos, privātiem bija stingrs ieteikums, bet kā jau kāds te minēja, visi pilda valdības ieteikumus. un lai izsludinātu ārkārtas stāvokli, tas arī te ir diezgan sarežģīts process, pavasarī bija.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 30. decembris, 17:54:27 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #37 : 2020. gada 30. decembris, 18:27:49 »
Citāts: true detective
arī šobrīd viss pa lielam ir tikai ieteikums. sporta, kultūras nodarbības utml valdība aizvēra pilsētai piederošās sporta skolās,  tautu namos, kultūras namos, privātiem bija stingrs ieteikums, bet kā jau kāds te minēja, visi pilda valdības ieteikumus.
Katram vizuāliķim nedod miera jautājums - nu koo tā Somijas sasimstību līkne ir tik smuka, ka drīzāk ir taisne, nevis līkne.
Es skatījos starpību ierobežojumos, tb mobilitātes mazināšanā. Ievērojams samazinājums visās mobilitātes jomās (izņemot parkus un dzīvojamos rajonus) ir abās valstīs salīdzinājumā ar mobilitātes bāzes līmeni. Somijā ir mazāk ierobežojumu nekā Latvijā; tomēr tur ir mazāka mobilitāte pārtikas preču veikalos, mazumtirdzniecībā (-85% pret -65%) un tranzīta stacijās.
Tas tikai tā, tiem, kuriem grafiki patīk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2020. gada 30. decembris, 18:30:58 »
Ierobežotas pieejamības šmiga, no laika gala. Nepatusēsi. ;)

Atslēdzies true detective

« Atbilde #39 : 2020. gada 30. decembris, 18:44:16 »
toties no galvaspilsētas korona veiksmīgi aizceļojusi uz Levi, Somijas galveno slēpošanas kūrortu, tur ir tik daudz vietējo tūristu, ka pacēlājs jāgaida līdz 45min vai nelielā veikalā rindas ārā, alko veikali tiek "šturmēti" uz nebēdu, tā kā skatīsimies līknes, tabulas pēc pāris nedēļām vai Lapzeme būs kovida epicentrs FI. ja nebūs, tad būs diezgan aizdomīgi.
veikalos, jā mazāk cilvēku, bet tāpat diezgan lieli pūļi, atlaides sākušās, uz tām jāpaspēj, ir kovids vai nav. pārtikas veikalos drūzma arī mēdz būt, skatoties cikos iet iepirkties, tā kā es tām mobilitātes līknēm neticu, kā vispār to var dabūt gatavu?
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #40 : 2020. gada 30. decembris, 19:08:10 »
Citāts: true detective
Es tām mobilitātes līknēm neticu, kā vispār to var dabūt gatavu?
Lielais Brālis Tevi vēro :)
Datu avots: https://www.google.com/covid19/mobility/

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #41 : 2020. gada 30. decembris, 22:58:42 »
kad Jūlijā biju Somijā. Helsinku lidosta bija pilnīgi izmirusi salīdzinājumā ar Rīgu. toreiz mums bija zemāki cipari

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #42 : 2021. gada 05. janvāris, 17:02:38 »
Citāts
https://www.vm.gov.lv/lv/jaunums/vm-ikviens-var-uzzinat-orientejoso-laiku-savai-vakcinacijai-pret-covid-19
Ikviens cilvēks, kuram ir interese, var noskaidrot, kad viņš un viņa tuvinieki potenciāli varētu saņemt vakcīnu pret Covid-19. Tāpat ir iespēja iepazīties ar vakcinācijas procesu un turpmāko plānu, lai sasniegtu mērķi, ka līdz jūlijam vismaz 60% Latvijas iedzīvotāju ir vakcinēti. Pēc tam vakcinācija būs pieejama arī tiem, kuri nav prioritārajās grupās. Veselība ministrija (VM) ir atjaunojusi vakcinācijas pret Covid-19 stratēģijas ieviešanas plānu.
Viņkeles prettrieciens :)

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Minne

« Atbilde #43 : 2021. gada 05. janvāris, 17:58:27 »
Galvenais, vēl piespiest tos 60-80% vakcinēties.
Tad jau aina jātaisa vēl briesmīgāka

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #44 : 2021. gada 05. janvāris, 18:08:37 »

Galvenais, vēl piespiest tos 60-80% vakcinēties.
Tad jau aina jātaisa vēl briesmīgāka

Gluži manas domas. Viņķele netaisīja pietiekami lielu histēriju. Mums nevajadzēja suņus no kaimiņiem aizņemties...
Un par to plānu tagad arī - nu cik detalizēti tad to plānu var sastādīt, ja nav zināms, kad tās pārējās vakcīnas tiks apstiprinātas un kad Latvija viņas saņems? Ja lielākais iepirkums paredzēts no Astra Zeneca, ko hvz kad vēl apstiprinās.