Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81928 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #225 : 2021. gada 03. februāris, 12:04:49 »
Toties Mēness aptiekas sāk tirgot siekalu testus pa 27 eiro, kuru rezultāti nebūs derīgi, ja plānots vērsties kādā ārstniecības iestādē. Kādēļ gan nepārbaudīties, nu tā, ponta pēc  :mrgr:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #226 : 2021. gada 03. februāris, 20:02:01 »
Kādi 2 metri!? Ja to nav iespējams ievērot VISUR, tad neredzu nekādu jēgu ne metriem, ne veikalu slēgšanai, ne visai šai histērijai ar ārkārtas stāvokli.
Braucot ar sabiedrisko nekādi 2m nav. Un vairums pasažieru šādi kontaktējas ilgāk par 15 min. Un katru dienu. Kā minimums 2x dienā. Un daļai no braucējiem varbūt ir pozitīvs kovids.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #227 : 2021. gada 03. februāris, 20:15:42 »
Gandrīz tā kā off-topiks -- vienā ziņu portālā nesen bija raksts par vientuļo māti, kura nevar atļauties savam bērnam mājās atsevišķu datoru skolai, skolotāji rausta plecus par tiem datoriem, kas it kā bijuši piešķirti tieši šādiem gadījumiem, bet pats trakākais bija komentāri - tā vietā, lai vismaz beidzot pelnīti zākātu valdību, tika ar dubļiem nolieta pati sieviete - lūzere, nejēga, paņem uz nomaksu...    Vai nu pēkšņi visi komentētāji tik bagāti, vai galīgi empātiju pazaudējuši (kaut viņiem laikam tāda nekad nemaz nav bijusi).

Man bērna skolā iedeva planšeti. Vispār skolas apzināja jau pavasarī, kam kas nav. Tad pasūtīja vajadzīgo. Un tika piešķirtas visādas ierīces - telefoni, planšetes, portatīvie datori skolām, otrajā vilnī jau vajadzēja visam būt. Skolotājiem jau arī nav, tad no skolas varēja dabūt.
Es arī neuzskatu, ka kādam pašam speciāli jāpērk.. Tās ierīces pēc tam jāatdod atpakaļ. Man arī ir līgums, pēc attālinātajām mācībām ierīce jāatdod.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #228 : 2021. gada 03. februāris, 20:49:50 »
interesanti,kur tad liks tās lietotās ierīces???  gaidīs nākamo vīrusu?
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #229 : 2021. gada 03. februāris, 20:56:41 »
Noderēs.
Kad šis viss beigsies pavisam, ja vispār beigsies, tad var arī atdāvināt, kam vajag.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #230 : 2021. gada 03. februāris, 21:18:11 »
pag Broņ..tu zini gadījumu ,kad kkas kkam ir atdāvināts(es tagad par valstiskām un bezpersoniskām lietām )..kam atdāvinās tava bērna lietoto datoru??
es nevaru iedomāties tādu precedentu LV.Zin kā, likvidēja mana miesta skolu,kurai bija jau teju 100gadi.. tad nu..skola likvidējās..viss inventārs gāja kur?? ak jā... nu uzgunskurā.
ne viena burta ,ka varētu atdot kādai organizācijai, vai tiem pašiem pagasta cilvēkiem, bērniem.. nekā ,...viss milzīgās ēkas ekipējums... tutuuu

tagad, pagāja kkāds laiks  skolā mitina iekšā kkādus tur zemeņu sargaus...un kas notiek ? vecais draugs -iepirkums..par nezin cik štukām jāperk galdi un beņķi tādi pat, kādi jau pirms laika nosvilināti.  :evil: un tas ir tas kas mani nenormāli besiii...es to izteikt nevaru, kā besii
arii vakcinācijas birojam vajag savus beņķus,kurus pēc vakcinācijas norakstiis ...jo laikam jau nabadziņi sēstas plikā vietā...brīnums ka jaunu ēku necēla, bet atrada kur nabadzinus iespiest. :banhead:

ja mani mulsina ,tas ,ka lv daudzkas pazūd ,kā melnajā caurumā....
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #231 : 2021. gada 03. februāris, 21:37:14 »
Tas jā. Bet, man liekas, tādi gadžeti jau nevar pazust, paliks skolas rīcībā, tak izmantos pēc vajadzības. Nedomāju, ka visas planšetes un datorus no skolām izvāks un nogrūdīs melnajā caurumā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #232 : 2021. gada 03. februāris, 21:38:33 »
ak naivums  :m:
tas kā reiz visātrāk ielido caurumā  :smile:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #233 : 2021. gada 03. februāris, 23:52:02 »
Lasīju, Šuplinska teica, ja učukiem mājās nav, lai dur uz skolu kur jābūt  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #234 : 2021. gada 04. februāris, 09:21:30 »
vakar noskatījos Netīrā zona - dokumentāla filma par Stradiņu Covid nodaļu... smaigi un varu tikai ārstus apbrīnot...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #235 : 2021. gada 04. februāris, 11:29:02 »
Negribu strīdēties par to ko īsti neesmu lietas kursā. Tāpēc jautāju: Te Kvadra rakstīja, ka ap 1000 iztērēti bērna datoram..Vai tad skola nenodrošina? (es tā baigi naiva esmu)... Ir taču pabeigts tas datoru iepirkums (decembrī lasīju)...Ja nav tā datora bērnam..Ko skola saka? Vai vispirms nav jāprasa atbildība no konkrētās skolas vadības? Kāpēc nav apzināti visi bērni, kuriem nepieciešams? Utt..

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #236 : 2021. gada 04. februāris, 11:30:50 »
Cik zinu, tad ne tuvu nav visi nodrošināti. Bet tiešām 1000 eiro par datoru+galdu bērnam? Tādas cenas tagad datortehnikai?

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #237 : 2021. gada 04. februāris, 11:38:07 »
Paldies Dievam, ka no skolas lietām esmu tālu...bet ja manam bērnam nebūtu datora, jo es to nevarētu atļauties, vispirms prasītu skolai (atsaucoties uz IZM informāciju, ka datori ir iepirkti)..un tad rakstītu iesniegumu ministrijai, ka tāda un tāda skola nepilda valdības noteikto...
...vai tik te nav "lielā bļaušana"...skola nedeva, jo es neprasīju! Pirku pati, bet valdība vainīga...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #238 : 2021. gada 04. februāris, 11:43:58 »
Negribu strīdēties par to ko īsti neesmu lietas kursā. Tāpēc jautāju: Te Kvadra rakstīja, ka ap 1000 iztērēti bērna datoram..Vai tad skola nenodrošina? (es tā baigi naiva esmu)... Ir taču pabeigts tas datoru iepirkums (decembrī lasīju)...Ja nav tā datora bērnam..Ko skola saka? Vai vispirms nav jāprasa atbildība no konkrētās skolas vadības? Kāpēc nav apzināti visi bērni, kuriem nepieciešams? Utt..

Gan jau visi vecāki neuzrakstīja, neaizpildīja anketas. Tas viens. Vai arī tobrīd likās, ka nevajag. Viens dators ir, gan iztiks.. a bērnu varbūt daudz, tiešsaistes visiem tagad. Kad attapās, tad jau vairs nebija skolā neviena lieka gadžeta.
Otrkārt, uz skolu varbūt arī kādu noteiktu daudzumu tikai atsūta. Bet skolas dažādas, citur nepietiek, citur varbūt pat pāri paliek..
Mana bērna skolā laikam bija, ko dot, jo direktore vēl vēstuli atsūtīja, ka, lai prasa, ja, ko vajag. Es uzrakstīju, un man uzreiz atbildēja, lai nāku pakaļ ierīcei, tātad bija, ko dot.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #239 : 2021. gada 04. februāris, 11:45:12 »
Manuprāt, ka skolas lietām dators tik daudz nevarētu maksāt, ja nu tikai uz Macbook orientējas, vai PC analogu ar diezgan augstiem parametriem. Cits jautājums par programmatūru, ko prasa mācībām. Pieņemu, ka ir skolotāji/skolas, kas izvēlas maksas programmatūru, līdz ar to tie būs papildu izdevumi.

Un galdi arī dažādi... ar regulējamu augstumu ap 300 Eu, taču tas ir ērti un pielāgojams dažādiem vecumiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck