Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81548 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #240 : 2021. gada 04. februāris, 11:47:37 »
Datori ar visu galdu gan nav. Neesmu dzirdējusi. Mums iedeva planšeti. Un labi.. noder.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #241 : 2021. gada 04. februāris, 11:53:28 »
Galvenais, lai var pieslēgties tiešsaistei, nofotografēt un aizsūtīt mājas darbu. Skolotāji tak nav tik stulbi, lai nez kādas programmatūras prasītu un vēl nez ko. Vismaz parastajās skolās. Vajag tak skatīties reāli. Es arī no tām tehnoloģijām un ierīcēm neko nesaprotu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #242 : 2021. gada 04. februāris, 11:57:09 »
ooops, kur Tu dzīvo?? man nevienam bērnam (3) un nevienam mazbērnam (8) skola neko nav nodrošinājusi...telefoni, datori, planšetes tiek pirkti, lauzti, mesti ārā, pirkti jauni...

Man bik dīvaini šķiet, ka 1000eur par vienkāršu datoru... es rudenī ļoti labu HP notbuku ar visu W10 pa ~500 nopirku... nu varbūt cenas uzlekušas

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #243 : 2021. gada 04. februāris, 12:01:23 »
Cik saprotu, runa par covid gadu, kad attālinātās mācības sākās. Līdz tam katrs darīja pēc savām iespējām.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #244 : 2021. gada 04. februāris, 12:01:40 »
...ooops, kur Tu dzīvo?? man nevienam bērnam (3) un nevienam mazbērnam (8) skola neko nav nodrošinājusi...telefoni, datori, planšetes tiek pirkti, lauzti, mesti ārā, pirkti jauni...

...Nejauc lietu būtību!!! Nav runa par bērnu apgādi ar gadžetiem vispār...Te es domāju tieši Covida laiku un Covida prasības. Un tos vecākus, kuri tiešām nevar atļauties iegādāties datorus, lai bērns var mācīties attālināti....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #245 : 2021. gada 04. februāris, 12:04:14 »
Daddy, vai vecāki skolai prasīja? Vai anketās ierakstīja, ka mājās nav ne datora, ne planšetes? Nu, ja sarakstīja, ka māja pilna ar gadžetiem.. Ir citi cilvēki, kam nav nekā. Man pavasarī bērns tikai ar telefonu iztika.. dators uz to brīdi bija salūzis..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #246 : 2021. gada 04. februāris, 12:06:28 »
ko var muldēt...
Lietojams notbuks ar beigtu bateriju (strādāšanai no mājām, no tīkla) maksā ap 50-60eur (ss.com). ja to bērnam nevar atļauties, tad nevajag bērnus taisīt...

Broņ, nezinu vai prasīja... tas HP, ko minēju, bija dāvana uz 15g, ar domu, ka lietos arī skolai.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #247 : 2021. gada 04. februāris, 12:10:29 »
Daudzi ir zaudējuši darbu un ienākumus šajā laikā. Un ko, ja tie bērni uztaisīti, kad covids pat sapņos nerādījās?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #248 : 2021. gada 04. februāris, 12:10:37 »
Un kāpēc pirkt? Es, piemēram, principā nepirku nekādus gadžetus bērnam. Un tā dara daudzi vecāki. Ir ģimenes, kas dzīvo bez gadžetiem un interneta. Tagad uzbruka tas kovids un nākas piespiedu kārtā šīs ierīces izmantot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #249 : 2021. gada 04. februāris, 12:22:31 »
Un kāpēc pirkt? Es, piemēram, principā nepirku nekādus gadžetus bērnam. Un tā dara daudzi vecāki. Ir ģimenes, kas dzīvo bez gadžetiem un interneta. Tagad uzbruka tas kovids un nākas piespiedu kārtā šīs ierīces izmantot.

Nu i jums principi... apavus pērc bērnam? :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #250 : 2021. gada 04. februāris, 12:24:20 »
Nē, mēs klūgu vīzes pinam.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #251 : 2021. gada 04. februāris, 12:30:37 »
Vīzes senlaikos pina no lūkiem- liepas mizām, no klūgām pina grozus, acīmredzot, mūsdienās viss mainījies.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #252 : 2021. gada 04. februāris, 12:33:19 »
Man pat horoskopā rakstīts, ka nevajag iesaistīties strīdos.. :taunt: ...un tomēr....

...."telefoni, planšetes, pirkti, lauzti, mesti ārā ...."...Bagātais dara kā grib.....un būtu labi, ja vēl skola (valsts) ko iedotu :sarcasm:

[/size]

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #253 : 2021. gada 04. februāris, 12:38:31 »
Ziemā, lai kājas neslīd, Lumberg..  :rofl:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #254 : 2021. gada 04. februāris, 12:56:24 »
Skolotāji tak nav tik stulbi, lai nez kādas programmatūras prasītu un vēl nez ko. Vismaz parastajās skolās.

Datorika, 3. klase. Teksta formatēšana Wordā. Google mākoņu redaktors never vaļā skolotājas atsutīto .docx. Nerunājot par, to, ka tā mākoņu programma neizskatās tāpat, t.i., bērns bez pieredzes dažādu programmu apgūšanā nevar izpildīt skolotājas norādījumus. Tā kā es spiestā kārtā asistēju savējiem (t.i., sēžu klāt un trenkāju, lai mācās, risinu tehnikas problēmas un pārējo), tad, dzirdot pirmo pīkstienu, ka neatveras... pagrūdu zem deguna savu datoru, kur words ir. Pusklase palika pīkstot, ka nevar atvērt. Nu tie lai paskatoties tāpat.

Mums skola savus gadžetus izdalīja tiem, kas pieteicās, visiem gan nepietika. Zinu, ka pavasarī aptaujā cilvēki atzīmēja, ka mājās dators ir, bet viņiem tad nebija zināms, ka datoru/planšeti vajadzēs KATRAM bērnam, turklāt vienlaikus.
Es visu atceros, Ričard...