Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81461 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #435 : 2021. gada 04. marts, 09:07:49 »
droši vien tāpēc, ka nevienam nav ienācis prātā tādu pieprasīt ...  :thinking:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #436 : 2021. gada 04. marts, 09:09:15 »
Minn, skries un skrien apciemot radus un atpūsties, ja ir laiks izolēties. Lielākā daļa strādā no majām un var visu to darīt. Kā arī sen neviens nekontrolē, vai kāds arzemietis izolejas, tāpēc reali reti kurš arī izolējas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #437 : 2021. gada 04. marts, 09:12:17 »
Man šķiet, ka ārkārtas situācija atraisa rokas jebkādu likumu neievērošanai tāpat kā jebkādu noteikumu pieņemšanai.  Komandantstunda vispār nav cilvēcisko brīvību atņemšana? Bet mums bija. Drīz no sava novada nedrīkstēsi izbraukt kā tāds dzimtcilvēks. Dzimtbūšana mums ir atcelta 18.... kurā gadā? A neko, var ieviest. Tad ko te runāt par tādu sīkumu kā darba likumdošana.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #438 : 2021. gada 04. marts, 09:13:31 »
Minne gan dzīvo Austrijā, tā ka turienes likumi jāskata.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #439 : 2021. gada 04. marts, 09:15:58 »
Vai Austrijā nav ārkārtas stāvoklis?

Atslēdzies reno

« Atbilde #440 : 2021. gada 04. marts, 09:37:29 »
Un kur varēs sūdzēties, ka tāds, no ārzemijām atvilcies, izolāciju ignorējošs un inficēts,  aplaiž apkārtējos ar vīrusu?  Cilvēciskās brīvības :wtf:
Man ir aizdomas, ka ir valstis, kur noteikumus patiešām ievēroja, un tagad mēģina palaist vaļīgāk. Salīdzini Lietuvu un kas tagad notiek Igaunijā. Stingri lokdauni ir daudzās valstīs, daudz niknāki, nekā pie mums

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #441 : 2021. gada 04. marts, 10:53:33 »
Man šķiet, ka ārkārtas situācija atraisa rokas jebkādu likumu neievērošanai tāpat kā jebkādu noteikumu pieņemšanai.  Komandantstunda vispār nav cilvēcisko brīvību atņemšana? Bet mums bija. Drīz no sava novada nedrīkstēsi izbraukt kā tāds dzimtcilvēks.
UKijā meita teica, ka patreiz ir likums, kas liedz atrasties tālāk par 8 jūdzēm no dzīves vietas...arī dzimtbūšana?  :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #442 : 2021. gada 04. marts, 10:56:13 »
Es jau vien par to, kas man te, AT dzīvojošai, eventuāli draudētu, ja nu kas.

Un mums aŗī bijušas slēgtas, izolētas pašvaldības, no kurām nedrīkst izbraukt, Tirolē.

Bet ir kkā tā, ka sākumā ieteikumu formā pieņemtie ierobežojumi vai pasākumi plavno pārgājuši tā kā obligātos. Nu jau brīvprātīgā testēšanās kļūst obligāta. Ja sākumā darbā testēja reizi 2 nedēļās, tad vēlāk reizi nedēļā, un vakar bija jau pārstāvis no aptiekas, kas testēja "oficiāli", un ierašanās bija vēlami obligāta. Man nebija maiņa tajā stundā, tādēļ novērtēju savu brīvo laiku un negāju.

Paziņai pirms kāda mēneša bija lielas problēmas, jo viņa ir no principiālajām - ja reiz brīvprātīgi, tad viņa izvēlējās netestēties. Darbā nonāca tik tālu, ka tika sasauktas komisijas un viņa - uz paklāja. 3 mēnešus nelaiž pie darba, bet tad draud atlaišana. Tad gan gāja un testējās, bet nu - kā kaujama aita.
Tas bija tas Overtona logs, ja?

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #443 : 2021. gada 04. marts, 11:00:12 »
Te laikam ir kaut kas, kas manā doomu gājienā neierakstās - par testēšanos tiem ļaudīm, kas ikdienā ar cilvēkiem strādā (slimnīcās, skolās utt.). Netestēsies, jo... netestēsies. Labāk tad būs asimptomātikais nēsātājs un aplaidīs čupiņu citu ļaužu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #444 : 2021. gada 04. marts, 11:01:05 »
Tas bija tas Overtona logs, ja?

Laikam vardes, kuras uzvāra. No karsta ūdens šīs lecot ārā, bet ja karsē pamazām, tad šīs mierīgi pierod un izlaiž garu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #445 : 2021. gada 04. marts, 11:03:16 »
Minne, kas, jums arī trūkst vakcīnas? Vakar lasīju, ka jums, čehiem un vēl kam aizņemsies no Lietuvas pasūtītajām, jo viņiem pagaidām pietiek, vēlāk atkal piegādās.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #446 : 2021. gada 04. marts, 11:37:18 »
fiasko, es jau testējos, bet brīvajā laikā speciāli uz darbu neskriešu, no no no.
Turklāt, kopš marta katrs (nezinu, vai visā AT, bet manā zemē) iedzīvotājs aptiekā saņem 5 bezmaksas testus mēnesī. Paņemšu savus, aizstiepšu uz darbu, lai tad priekšniecība bagarē mani degunu.
Bet paziņa nestrādā ar cilvēkiem, ko tieši var apdraudēt (nu, jā...apdraudēt var arī busā blakussēdētāju).

tuk, jā, aŗī bija problēmas ar piegādēm, un tāpat ir prioritārās grupas, kā visur citur.

FFP2 sakarā vakar redzēju sižetu, kur mūsu premjers Kurcs parādīts ciešās interesēs ar masku ražotāju firmu jautājumā par to, kādēļ tagad priekšroka tieši šīm maskām

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #447 : 2021. gada 04. marts, 11:46:51 »
Minne, es ne par tavu paziņu, bet ir šie domu gājienu gana daudz dzirdēti arī no dažiem maniem paziņām, ka ļautiņi kaut kādu savu brīvprātības principu dēļ netestēsies. Baigi smalkā tā līnija starp manu individuālo un kolektīvo atbildibu, manu brīvprātību un to, cik mana brīvprātīgā izvēle var skart citus.

Par maskām un citām lietām, jā, tas tik rāda, ka nu nav jau viss citur Eiropā tik ideāli un skaisti, kā mēdz rakstīt: Eiropā jau tā nav, Eiropā jau tā nenotiek, Latvija ir vienīgā valsts, kur viss greizi...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #448 : 2021. gada 04. marts, 11:53:46 »
Nu bet tad nevajag deklarēt, ka šis vai tas ir brīvprātīgs. Ja obligāti, tad tā arī sakiet, ka obligāti, jo tur "pienākums pret citiem" utt. Tieši tas besī, šitā liekulīgā brīvprātības fasāde, aiz kuras de facto vienalga ir obligātā piespiešana visādos veidos.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #449 : 2021. gada 04. marts, 12:12:47 »
Nu bet tad nevajag deklarēt, ka šis vai tas ir brīvprātīgs. Ja obligāti, tad tā arī sakiet, ka obligāti, jo tur "pienākums pret citiem" utt. Tieši tas besī, šitā liekulīgā brīvprātības fasāde, aiz kuras de facto vienalga ir obligātā piespiešana visādos veidos.
Šeit es kvadrai piekrītu par 100%...pietiks tēlot muļķīgu demokrātiju! ...kara apstākļos neviens neprasa, bet liek izpildīt pavēles!
p.s.   
beidzot ari LR atskan balsis (Vidzemes profesors G.Krūmiņš), ka jāmaina Kariņš, kurš izklausās noguris...