Reno, es ar Tevi netaisos te lauzt šķēpus.
Bet pirmkārt,– kā Kvadra teica – nevajadzēja principā šādu afēru palaist. Nu nestāstiet te par sikspārņiem un pusceptiem pangolīniem laboratorijas pievārtē.
Otrkārt – ja jau palaida, – regulēt iebraucēju plūsmu. Pie pirmā slimā Eiropā tiek slēgtas Latvijas robežas (un pajāt uz Eeeeiropas Saaaavienību, tieeesībām pāāāārvietoties). Visi iebraucēji nonāk karantīnā automātiski. Izbraukt no Latvijas var brīvi (brauc uz savu darba valsti un paliec tur), iebraukt tikai caur karantīnu. Tiek uz laiku ekspropriēta viesnīca pie lidostas, tiek apsargātas robežas, pie robežām barakas. Jā, tie, kas darba darīšanās braukā pa ārzemēm būtu neapmierināti (proporcionāli tādu NAV daudz), visvairāk kliegtu Ēģiptes atpūtnieki un Alpu slēpotāji (uz tiem pohuj), toties tagad ir nolaista podā nevis atpūtnieku labsajūta, bet VISA iekšējā ekonomika - cik viesnīcu, ēdinātāju un dažādu cilvēku, kas ar savu darbu nopelnīja savai ģimenei iztiku, ir bankrotējuši. Ejiet uz poda ar "pārkvalificējieties par IT, tos vajag vienmēr". Cilvēkam ir tiesības dzīvot un strādāt, nepiedaloties žurku skrējienā.
Treškārt, tie, kas tomēr ievedīs vīrusu, tiek karantīnēti dzīvesvietā, kontaktpersonas tāpat, tikai tas tiek UZRAUDZĪTS, nevis kā pie mums bija, kad no Anglijas atlidojušajiem vistu pakotājiem jēli iesaka pasēdēt karantīnā, bet, ņemot vērā kontingenta IQ tas tiek ignorēts. Par šādas karantīnas pārkāpšanu arests un 100 000 soda nauda. Viens samaksās, pārējie sēdēs kā pelītes. Apsargāti. Ja resursu pietiek kontrolēt frizētavas nonstopā, pietiktu arī tādu apsardzei.
Un valstī viss turpinās normālā ritmā, rezervei ieviešot roku dezinfekciju un distancēšanos. Kāds saslimušais nonāks arī slimnīcā, bet jo mazākas iespējas valstī vīrusu ievest, jo mazāk saslimušo būs, un nekāda slimnīcu pārslodze nebūs.
Neviens vīruss nedzīvo mūžīgi. Viņi mutē un pielāgojas. ~3 gadu laikā no tā kovida nekas vairāk par iksezonas vīrusu nebūs. Padzīvotu 3 gadus ar ierobežojumiem mazai daļai iedzīvotāju. Toties tagad mēs dzīvojam VISI ar ierobežojumiem (stulbiem, kaitnieciskiem un vīrusu izplatošiem, mīcoties rindās), ar sadir@tu ekonomiku, bankrotējušiem cilvēkiem, slimiem un mirušiem, ar pansionātiem, kur vecīšus aizliegts apciemot un ar attālināto skolu (es pusotru gadu nevaru strādāt, jo man jāvāc sīki skolēni 8–15 un vēl pēc tam, kuri paši par mācībām labprāt neliksies ne zinis). Bet varēja būt daudz mazāki zaudējumi visai valstij. Turklāt gan jau kaut kādu naudu tāpat iedalītu, varētu pabalstīt medicīnu.
Es šo visu teicu jau pirms vairāk nekā gada. Ja pašā sākumā krasi ierobežojumi būtu strādājuši, tad tagad vairs nestrādā nekas, jo liela daļa cilvēku nav stulbi, un redz, ka stulbi ir absurdie ierobežojumi, līdz ar to tiem spļauj virsū.
Skatoties, kā tiek veidots vīrusa PR (baidieties!!!! Nevaram atrast pārāk briesmīgu saslimušo skaitu? Pamainīsim statistikas leņķi. Nesanāk? Baidīsim ar "jauno nāvīgo paveidu") – tā visa ir politika. Cik mums tagad jaunu miljonāru ir radies?
Skatoties, kā tiek dzīvē ilustrēta anekdote "Nopērc kazu!", - un tā darbojas, jo ļautiņi, kuriem ir bijis aizliegts normāli dzīvot, tagad kaifo par atļauju apsēsties pie galdiņa, un ir laimīgi, nedomājot par to, kas viņiem joprojām ir atņemts – man gribas vemt. Un nevajag ļaļa, ka vīruss vainīgs.
Līdz ar to man nav ilūziju par vakcīnas mērķi, piedodiet. Un es principā netaisos vakcinēties ar šo mēslu pret šo mēslu, - jo tā ir politika, nevis medicīna.
Ja Tu, Reno, prasi man, ko es TAGAD darītu, tad uz šo demagoģiju atbildes nav un nevar būt. Neciešu vākt citu izlieto ūdeni. Tagad valstī sadir@ts ir viss, ko varēja sadir@t, te glābjams nav nekas. Un vakcīnas nepalīdzēs.