Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81812 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #525 : 2021. gada 25. maijs, 08:15:18 »
Zāles grūti, bet vakcìnu viegli.... Zašibisj loğika :mrgr:
Nez, kur ir vakcīna pret HIV?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #526 : 2021. gada 25. maijs, 08:21:07 »
zāles nav tik viegli....daudz laika pagāja pirms radās zāles pret HIV...gan jau būs....problēma zālēm, ka ar tām ir jāeksperimentē ar slimajiem...vienam palīdz, bet nākošais nomirst...
Un ar vakcīnām viegli? Un eksperimenta lauks krietni plašāks - eksperimentējam ar gandrīz visiem (cik tur % populācijas paredzēts sapotēt?)...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #527 : 2021. gada 25. maijs, 08:59:23 »
Reno, es ar Tevi netaisos te lauzt šķēpus.

Bet pirmkārt,– kā Kvadra teica – nevajadzēja principā šādu afēru palaist. Nu nestāstiet te par sikspārņiem un pusceptiem pangolīniem laboratorijas pievārtē.

Otrkārt – ja jau palaida, – regulēt iebraucēju plūsmu. Pie pirmā slimā Eiropā tiek slēgtas Latvijas robežas (un pajāt uz Eeeeiropas Saaaavienību, tieeesībām pāāāārvietoties). Visi iebraucēji nonāk karantīnā automātiski. Izbraukt no Latvijas var brīvi (brauc uz savu darba valsti un paliec tur), iebraukt tikai caur karantīnu. Tiek uz laiku ekspropriēta viesnīca pie lidostas, tiek apsargātas robežas, pie robežām barakas. Jā, tie, kas darba darīšanās braukā pa ārzemēm būtu neapmierināti (proporcionāli tādu NAV daudz), visvairāk kliegtu Ēģiptes atpūtnieki un Alpu slēpotāji (uz tiem pohuj), toties tagad ir nolaista podā nevis atpūtnieku labsajūta, bet VISA iekšējā ekonomika - cik viesnīcu, ēdinātāju un dažādu cilvēku, kas ar savu darbu nopelnīja savai ģimenei iztiku, ir bankrotējuši. Ejiet uz poda ar "pārkvalificējieties par IT, tos vajag vienmēr". Cilvēkam ir tiesības dzīvot un strādāt, nepiedaloties žurku skrējienā.

Treškārt, tie, kas tomēr ievedīs vīrusu, tiek karantīnēti dzīvesvietā, kontaktpersonas tāpat, tikai tas tiek UZRAUDZĪTS, nevis kā pie mums bija, kad no Anglijas atlidojušajiem vistu pakotājiem jēli iesaka pasēdēt karantīnā, bet, ņemot vērā kontingenta IQ tas tiek ignorēts. Par šādas karantīnas pārkāpšanu arests un 100 000 soda nauda. Viens samaksās, pārējie sēdēs kā pelītes. Apsargāti. Ja resursu pietiek kontrolēt frizētavas nonstopā, pietiktu arī tādu apsardzei.

Un valstī viss turpinās normālā ritmā, rezervei ieviešot roku dezinfekciju un distancēšanos. Kāds saslimušais nonāks arī slimnīcā, bet jo mazākas iespējas valstī vīrusu ievest, jo mazāk saslimušo būs, un nekāda slimnīcu pārslodze nebūs.

Neviens vīruss nedzīvo mūžīgi. Viņi mutē un pielāgojas. ~3 gadu laikā no tā kovida nekas vairāk par iksezonas vīrusu nebūs. Padzīvotu 3 gadus ar ierobežojumiem mazai daļai iedzīvotāju. Toties tagad mēs dzīvojam VISI ar ierobežojumiem (stulbiem, kaitnieciskiem un vīrusu izplatošiem, mīcoties rindās), ar sadir@tu ekonomiku, bankrotējušiem cilvēkiem, slimiem un mirušiem, ar pansionātiem, kur vecīšus aizliegts apciemot un ar attālināto skolu (es pusotru gadu nevaru strādāt, jo man jāvāc sīki skolēni 8–15 un vēl pēc tam, kuri paši par mācībām labprāt neliksies ne zinis). Bet varēja būt daudz mazāki zaudējumi visai valstij. Turklāt gan jau kaut kādu naudu tāpat iedalītu, varētu pabalstīt medicīnu.

Es šo visu teicu jau pirms vairāk nekā gada. Ja pašā sākumā krasi ierobežojumi būtu strādājuši, tad tagad vairs nestrādā nekas, jo liela daļa cilvēku nav stulbi, un redz, ka stulbi ir absurdie ierobežojumi, līdz ar to tiem spļauj virsū.

Skatoties, kā tiek veidots vīrusa PR (baidieties!!!! Nevaram atrast pārāk briesmīgu saslimušo skaitu? Pamainīsim statistikas leņķi. Nesanāk? Baidīsim ar "jauno nāvīgo paveidu") – tā visa ir politika. Cik mums tagad jaunu miljonāru ir radies?

Skatoties, kā tiek dzīvē ilustrēta anekdote "Nopērc kazu!", - un tā darbojas, jo ļautiņi, kuriem ir bijis aizliegts normāli dzīvot, tagad kaifo par atļauju apsēsties pie galdiņa, un ir laimīgi, nedomājot par to, kas viņiem joprojām ir atņemts – man gribas vemt. Un nevajag ļaļa, ka vīruss vainīgs.

Līdz ar to man nav ilūziju par vakcīnas mērķi, piedodiet. Un es principā netaisos vakcinēties ar šo mēslu pret šo mēslu, - jo tā ir politika, nevis medicīna.

Ja Tu, Reno, prasi man, ko es TAGAD darītu, tad uz šo demagoģiju atbildes nav un nevar būt. Neciešu vākt citu izlieto ūdeni. Tagad valstī sadir@ts ir viss, ko varēja sadir@t, te glābjams nav nekas. Un vakcīnas nepalīdzēs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #528 : 2021. gada 25. maijs, 09:30:10 »

par gudrīšiem, kuri zin, "kā vajadzēja"... :)

mums demokrātiska (lasi - lēna, neizlēmīga) valdība, tāpēc nevaram kā Ķīnā - daudzdzīvokļu mājas durvis aizmetināt vai robežas noslēgt. Principā nevarējām.

Austrāļi varēja un tagad sekmīgi kovidu uzvarējuši, tos atsevišķos gadījumus, kuri parādās, ar ārkārtīgi stingriem pasākumiem ātri apslāpē. Jā, viņi arī ir demokrātiska valsts, bet vienlaikus likumpaklausīgi, jo pie viņiem likums DARBOJAS... ja komandantstunda, tad viss, nedrīkst... mūsējiem - principa lieta aizliegumus pārkāpt... :(   
Vakcīnai ar mērķi iegūt vispasaules kundzību (caur 5, vai 6G), piedod, neticu... kā biznesa projektam - varu arī noticēt, bet kamēr man par to naudu neprasa - lai "šauj" (šodien tieši otrā pote)...

Visvairāk ticu un paļaujos uz Dievu, kura rokās ir Lielais Plāns un kurš savu tautu nelaimē nepametīs. :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #529 : 2021. gada 25. maijs, 09:52:01 »
Visvairāk ticu un paļaujos uz Dievu, kura rokās ir Lielais Plāns un kurš savu tautu nelaimē nepametīs. :)

Domā, tie tūkstoši, ko 2. Pasaules karā izkāva, uz Dievu nepaļāvās? :D Vai tur tikai ateistus apšāva? :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #530 : 2021. gada 25. maijs, 10:07:57 »
Domā, tie tūkstoši, ko 2. Pasaules karā izkāva, uz Dievu nepaļāvās? :D Vai tur tikai ateistus apšāva? :D

Paļāvība uz Dievu nozīmē arī ticību pēcnāves dzīvei, tāpēc ateistiem nošaujot uzreiz viss beidzās, bet ticīgie tikai pārcēlās nākošajā līmenī.

Tur tā fundamentālā atšķirība. Pielietojama arī Covid gadījumā. :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #531 : 2021. gada 25. maijs, 10:44:14 »
Citāts
Paļāvība uz Dievu nozīmē arī ticību pēcnāves dzīvei, tāpēc ateistiem nošaujot uzreiz viss beidzās, bet ticīgie tikai pārcēlās nākošajā līmenī.
Ja Tas Kungs pastāv, tad ticībai ar pārcelšanos nākamajā līmenī nevajadzētu būt nekādam sakaram, tikai indivīda darbiem-nedarbiem.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #532 : 2021. gada 25. maijs, 10:57:18 »
.. kā biznesa projektam - varu arī noticēt, bet kamēr man par to naudu neprasa - lai "šauj" (šodien tieši otrā pote)...

Vot par šito figeju... Ja bez maksas, tad lai šauj pofig ko?!  :alt: Nahaļavu arī etiķis esot salds, bet šis jau nav pat etiķis! Nedz destilētais ūdens vai fizioloģiskais šķīdums.  Kā var sev laist iekšā ķīmisku ķīseli, par kuru itin nekas nav zināms, ar hvz kādām sekām nākotnē, par kurām ne tik nekas nav zināms, ka tikai bez maksas?!  Vai mušmires arī ēd - bez maksas taču!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #533 : 2021. gada 25. maijs, 10:59:42 »
Tie, kuri nomiruši no covida, būtu laimīgi par poti, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ. :?:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #534 : 2021. gada 25. maijs, 11:03:54 »
Ja Tas Kungs pastāv, tad ticībai ar pārcelšanos nākamajā līmenī nevajadzētu būt nekādam sakaram, tikai indivīda darbiem-nedarbiem.

Tur jau tās joks, ka NĒ!! Tā bija pagānismā, tā bija ar Vecajā derībā, ka cilvēkiem šķita, ka ar konkrētiem (labiem) darbiem, vai upuriem var izpelnīties dievu labvēlību, jeb ar nedarbiem iedzīvoties dieva sodā.

Ar Jauno derību, tas viss ir lieks, visi grēki (arī tie, ko vēl darīsim) ir izpirkti, un no cilvēka prasa tikai ticību. Ok, par šo ir daudz diskutēts un šķēpu lauzts, bet ar to man šī ticība patīk. Būtībā īsteni ticīgais arī baigi negrēkos, nu vismaz visuz 10 baušļus reizi dienā nepārkāps. :)

atvainojos par offtopic

Atslēdzies true detective

« Atbilde #535 : 2021. gada 25. maijs, 11:06:17 »
daudzi kolēģi sapotējās ne tikai tāpēc, ka baidās no kovida, bet ceļot varēšot. man nācās sarūgtināt kolēģi, kas uz ITA septembrī plāno lidot, ka PCR testu vajag tāpat, gan uz turieni, gan atpakal lidojot. tas protams uz doto brīdi, iespējams septembrī būs citādi, bet nebeidz pārsteigt cilvēku naivums, ka vakcīna atvērs viņiem visas durvis bez problēmām. tā nebūs, aplis sāksies no jauna 2022.g un tā var turpināties līdz bezgalībai. vakcīna būs jāatjauno katru gadu, pieņemu, ka tāds ir plāns.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies daddy

« Atbilde #536 : 2021. gada 25. maijs, 11:09:25 »
Vot par šito figeju... Ja bez maksas, tad lai šauj pofig ko?!  :alt: Nahaļavu arī etiķis esot salds, bet šis jau nav pat etiķis! Nedz destilētais ūdens vai fizioloģiskais šķīdums.  Kā var sev laist iekšā ķīmisku ķīseli, par kuru itin nekas nav zināms, ar hvz kādām sekām nākotnē, par kurām ne tik nekas nav zināms, ka tikai bez maksas?!  Vai mušmires arī ēd - bez maksas taču!

Kvadra - es brīnos kā Tu vispār vari izdzīvot šajā naidīgajā-draudīgajā pasaulē?? Nav bišķi kompass nošķiebies?? :) Ko Tu zini par to ko ēd, dzer, elpo, kad autiņam bremzes atteiks, utt., utt - itin nekas nav zināms, ar hvz kādām sekām nākotnē...

es taču rakstīju - jā, zināmā mērā uzticos mediķiem, zinātniekiem, politiķiem, lasu viedokļus, skatos kas pasaulē notiek, bet visvairāk uzticos Dievam un viņa plānam attiecībā uz mani - gan ēdienu, dzērienu, transportu, gan arī vakcīnām...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #537 : 2021. gada 25. maijs, 11:10:03 »
Tie, kuri nomiruši no covida, būtu laimīgi par poti, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ. :?:
Laiku atpakaļ nevar pagriezt neviens. Un neviens nezin, kur vinnēs, kur zaudēs.

Tie, kas nomira pēc vakcinācijas, droši vien būtu atteikušies, ja to paredzētu.

Bet, atkārtošu n-to reizi priekš īpaši apdāvinātajiem - ne jau tūlītējās blaknes ir tas lielākais bieds, bet pilnīgi nezināmās sekas nākotnē.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #538 : 2021. gada 25. maijs, 11:21:15 »

Kvadra - es brīnos kā Tu vispār vari izdzīvot šajā naidīgajā-draudīgajā pasaulē?? Nav bišķi kompass nošķiebies?? :) Ko Tu zini par to ko ēd, dzer, elpo, kad autiņam bremzes atteiks, utt., utt - itin nekas nav zināms, ar hvz kādām sekām nākotnē...

es taču rakstīju - jā, zināmā mērā uzticos mediķiem, zinātniekiem, politiķiem, lasu viedokļus, skatos kas pasaulē notiek, bet visvairāk uzticos Dievam un viņa plānam attiecībā uz mani - gan ēdienu, dzērienu, transportu, gan arī vakcīnām...
daddy, es dzīvoju pēc principa "sargi pats sevi un Dievs tevi sargās"!  T.i. dzīvoju ar prātu - neēdu bojātas un neēdamas lietas, nedzeru no kanalizācijas, autiņu remontēju, no tiltiem ūdenī nelecu utt. Un neizveicu ķīmiskus eksperimentus ar savu ķermeni. Man nav tā kompass sašķiebies, lai piekristu būt par bezmaksas laboratorijas žurku.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #539 : 2021. gada 25. maijs, 11:29:12 »
Tie, kas nomira pēc vakcinācijas, droši vien būtu atteikušies, ja to paredzētu.

Bet, atkārtošu n-to reizi priekš īpaši apdāvinātajiem - ne jau tūlītējās blaknes ir tas lielākais bieds, bet pilnīgi nezināmās sekas nākotnē.
Salīdzini statistiku - cik ir nomiruši no vakcīnas (pierādāmi gadījumi) un cik katru dienu no covida. :?:
Nezināmā nākotnē vienīgās sekas ir droši zināmas - mēs visi reiz nomirsim.  :mrgr: