Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81957 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #555 : 2021. gada 03. jūnijs, 14:45:10 »
:thinking: kaut kas man liek domāt, ka ja nebūtu vēlēšanu pasākums, mēs pēdējo dienu ierobežojumu atcelšanu līdz gada beigām nesagaidītu...  :thinking:
nevajag pārspīlēt, slimo skaits slimnīcās samazinās, vakcinēto skaits palielinās...vēlēšanās kāds balso par valdības darbu? ...vai par vietējo varu?...redzēsi, ka ievēlēs vecos zaļzemniekus, Lembi un tam nav nekāda sakara, ka vingro valdība..

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #556 : 2021. gada 25. jūnijs, 16:10:27 »
Ja man kāds prasītu, tad es teiktu, ka vienīgais liegums ir iet bez maskas veikalos...vsp ir vēl kādi liegumi?  :?:  man acīmredzot nekas netrūkst, kas ir liegts, jo tiešām nevaru neko nosaukt  :?:

DE precējās radiniece, tur gan pašreiz dīvains liegums - ja laulājas baznīcā, tad drīkst būt 70 cilvēki, ja parkā - 20.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #557 : 2021. gada 25. jūnijs, 17:26:09 »
Nāra, man tas pats. Bet, tā kā es izmantoju sabiedrisko transportu, tad vēl arī tajā maskas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #558 : 2021. gada 25. jūnijs, 18:30:31 »
Uzpurnis veikalā vai sabtransportā ir mazākais ļaunums. Riktīga bremze ir kvadratūras ierobežojums uz cilvēku (lai arī samazināts tagad no 25 uz 15 m2, vienalga apgrūtinājums), jo liek pircējiem gaidīt pie durvīm un tirgotājiem neļauj normāli strādāt.Tāpat sabiedriskajai ēdināšanai uzliktais pienākums šķirot, kurš klients drīkstēs iekšā ēst, kurš ārā - vispār psc kaut kāds.
Personīgi man visvairāk traucē nespēja normāli šķērsot robežu.  Nu, vēl teātra bik žēl, jo neiešu tak degunu puļķēt, lai izrādi noskatītos.
Citādi nekas. Paldies Dievam, palikšana bez darbs man, domājams, nedraud.

P.S. Tekstus a ļa "vakcinējies un būs tev laime pilnībā" drīkstat paturēt pie sevis.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #559 : 2021. gada 25. jūnijs, 19:26:59 »
Uz cilvēku 15 m2.
Visu valdību ar prezidentu un ministru prezidentu priekšgalā vajadzētu piespiest pabraukāt sabiedriskajā transportā. 2x dienā.  "Pīķa stundās".

Tur nav pat 1m2 uz cilvēku.
Gribas uzšaut, jei bogu!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #560 : 2021. gada 25. jūnijs, 19:30:51 »
Man aŗī tas liekas vairāk nekā dīvaini pie parastās standarta prasības - 1-2m distances  :n-:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #561 : 2021. gada 25. jūnijs, 19:56:19 »
Nav tur nekas dīvains, atbrauc un apskaties. Veikali pilni, bet vismaz negrūstās un nekāpj uz galvas, ejas veikalos šauras, viss aizkrāmēts..
Kamēr apsargs atnes groziņu, es augstākais kādu nepilnu minūti esmu gaidījusi.. parasti jau pa tiešo var iet iekšā..
Visa tā drāma un traģēdija ir brēcēju pauros, ja nelasītu forumos, pat nezinātu, ka viss ir tik traģiski iekš LV.
Un pa šo laiku esmu visu ko pirkusi arī neikdienišķu - skrejriteni, telefonus, vedusi ritenim riepu mainīt un ko tik vēl ne, nav jau tā, ka es meža vidū un neko nezinu.. tikai autoveikalu, kas pie meža maizi pieved..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #562 : 2021. gada 25. jūnijs, 20:03:15 »
Broņa, es par to, ka prasība ir 15m2 uz cilvēku (agrāk, šķiet, 25m2) - kāds pamatojums, ja standartā prasa 1-2m distanci starp cilvēkiem?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #563 : 2021. gada 25. jūnijs, 21:30:34 »
Broņa, es par to, ka prasība ir 15m2 uz cilvēku (agrāk, šķiet, 25m2) - kāds pamatojums, ja standartā prasa 1-2m distanci starp cilvēkiem?
Es tā saprotu, ka tas domāts aprēķina=kontroles vienkāršošanai. Tirdzniecības zāle pēc plāna skaitās 100m2? Tātad atļauti 4 pircēji, i viss. Bet tajā telpā vēl atrodas vitrīnas, letes utml. aizhlamojums, tā ka reālā telpa apmeklētājiem labi ja puse sanāk no 25. Pirms tam skaitījās m2 (laikam 10) uz cilvēku no lietderīgās platības, ko tad tirgotāji uz acīti piemeta, protams, ar tendenci palielināšanas virzienā un noteica - pie mums 6 cilvēki!, un poliči lāgā nevarēja apstrīdēt un piežmiegt, jo ej nu aprēķini kaut kādas neregulāras formas eju kopējo platību. Tad nu ieviesa 25m2 no kopējās telpas platības, bez kādām interpretācijām.
Šobrīd šis skaitlis samazināts uz 15, kas protams, būtiski, jo sevišķi mazajiem veikaliņiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #564 : 2021. gada 25. jūnijs, 22:01:45 »
Kaut kā dīvaini. It kā tie cilvēki veikalā tusētos un rīvētos viens gar otru stundām, ka vajag tik milzīgu platību uz cilvēku.

Vai es arī kko nespēju uztvert un saprast?  :scratch: :?:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #565 : 2021. gada 25. jūnijs, 22:26:07 »
Tieši tā -tusējas un rīvējas. Pēta sastāvus, apspriežas ar vīru, stumdās uz priekšu un atpakaļu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #566 : 2021. gada 25. jūnijs, 22:43:00 »
Hmmm. Par sastāvu pētīšanu. Vai man būtu jāēd palmu eļļa un pārējie mēsli, grābjot pirmo, kas pagadījies pa rokai bez paskatīšanās, no kā tas sastāv? Pat ilglaicīga viena produkta pirkšana neglābj no pārsteigumiem, kad produktam mainās sastāvs uz slikto pusi, kaut gan iesaiņojums nemainās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #567 : 2021. gada 25. jūnijs, 22:43:18 »
Tak saku, ka nav nekādas milzīgas platības, ar aci metrus nemēru, bet cilvēku ir daudz, vismaz virsū tagad neskrien. Veikalos ir šauras ejas.. un, ja vēl kāds tur izpleties stāv ilgi un dikti.. pārcilā produktus, aptausta, apgramsta utt.. Tā tiešām dara.. Jāpagaida, kad var garām tikt..

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #568 : 2021. gada 25. jūnijs, 22:46:23 »
Ja kādam interesē, kāpēc cik tur metri, tad to visu var uzzināt. Man personīgi neinteresē, es tikai redzu, kā tas dabā strādā. Šādi varētu palikt arī pēc pandēmijas..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #569 : 2021. gada 25. jūnijs, 23:36:01 »
Nē, nevar vis tā palikt, jo nevar permanenti dzīvot izdzīvošanas režīmā. Veikalam, lai tas varētu pastāvēt, ir vajadzīgs apgrozījums un peļņa, ko veido cilvēku aprite. Ja normāli, piemēram, mazā apavu vekaliņā apgrozās 5-6 cilvēki - 2 skatās, 2-3 mēra, 1maksā - tad tagad, ja drīkst ienākt tik viens, kurš pusstundu grozīsies, kamēr pārējie aiz durvīm nospļausies un aizdosies prom, tad ko tas veikals nopelnīs?! 
Ja frizētavā normāli strādā, piem., 3 meistares + manikīre kkur stūrī, bet tagad viņas var strādāt tikai vienlaicīgi pa vienai, aiz katra klienta vēl visu šrubījot un vēdinot, tad viņas pat īres maksai nenopelnīs, par algām i nerunājot.
Vai arī lai lilvidējas viss nafig, pietiks ar Rimi un Maximām, kas ar savām  platībām kā nebūt izdzīvos ?