Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81428 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #570 : 2021. gada 26. jūnijs, 00:00:54 »
Nē, nevar vis tā palikt, jo nevar permanenti dzīvot izdzīvošanas režīmā.
Nevajag dzìvot pagàjušajà gadsimtà. Es pat ar saviem " ìpašajiem izmèriem" esmu iemàcijusies iepirkties i-netà. Veikalos klàtienè tagad iepèrkàs tie, kuriem tiešàm nav pieejama opcija dators un internets..un tà ir sabiedrìbas mazàkà daļa. Un, Ja Tu domà, ka lielveikalus tagad "gàż rińķì" un ir baigàs rindas..tad kļùdies..rindas ir vienìgi humpalu veikalos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #571 : 2021. gada 26. jūnijs, 10:15:04 »
Nevajag dzìvot pagàjušajà gadsimtà. Es pat ar saviem " ìpašajiem izmèriem" esmu iemàcijusies iepirkties i-netà. Veikalos klàtienè tagad iepèrkàs tie, kuriem tiešàm nav pieejama opcija dators un internets..un tà ir sabiedrìbas mazàkà daļa.

Pirmkārt, pirkumi internetā un sekojoši kurjeru pakalpojumi ir pieejami bagātajiem. Pirkuma summai ir jābūt pietiekami lielai, es nevaru nopirkt vienas zeķītes, ja neko vairāk nevajag un nav liekas naudas, lai investētu "kādreiz noderēs" pirkumos. Kurjers vēl ir jāsagaida mājās noteiktā laikā, arī piegāde ar pakomātu nav par velti. Uz zeķīšu cenas fona tas nav adekvāti.

Otrkārt, pārtikas piegāde jauki darbojas Rīgā un lielpilsētās. Es uz savu sīkmiestu nevaru pasūtīt, piemēram, no Rimi. Vai picu. Vai vienalga ko. Nē, nu varu, protams, ar DHL, gan jau atvedīs. Piegādes cenas vari paskatīties.

Treškārt, kvalitāti internetā NEVAR redzēt. Es nupat vīram kreklus internetā nopirku, jo darbam vajadzēja. Vispirms jau nedēļu vilkās pasūtīšanas/apmaksas/izsūtīšanas process. Ja būtu aptaustījusi, nebūtu pirkusi. Lupatiņa nobumbuļojās pēc pirmās (!) mazgāšanas, turklāt mazgāju kā parasti – ar kreiso pusi uz āru, 40 grādos. Citi krekli šādā režīmā ir izdzīvojuši 2 gadus bez neviena bumbulīša (apbumbuļojas tikai kreisā puse – tā, kas mazgājot ir uz ārpusi). Tas reāli nozīmē, ka tā ir izmesta nauda, jo jāmeklē citi.

Ceturtkārt, izmēram nevar ticēt, modeli internetā nevar novērtēt. Es tomēr negribu ģērbt bērnus biksēs, kurām pakaļa nokarājas vai kuras ir par īsu tikai tāpēc, ka bildē izskatījās lieliski (zinām, kā top reklāmas foto), bet manējie ir tievi un garkājaini.

Piektkārt, arī tai "mazākajai daļai", kura nedzīvo Rīgā, ir tādas pašas tiesības nopirkt sev nepieciešamo kā Rīgas "smalkajiem" ļautiņiem. Tā ka nevajag te par to mazāko daļu, kas nav būtiska, lai staigā pliki.

Sestkārt, tu padomā, kāpēc rindas ir humpalu veikalos, nevis pie zīmolu lupatu veikaliem. Ja nespēj, tad pateikšu priekšā - cilvēkiem nav naudas, lai pirktu jaunas un dārgas drēbes.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #572 : 2021. gada 26. jūnijs, 10:36:27 »

Diskusija nebija par to, ka konkrèti Tev (vai vèl kàds citam) nav iespèju iepirkties intetnetà.  Bet gan par to, ka Kvadra šausminàjàs par tàm šausmìgi mega lielajàm rindàm...vienìgàs rindas es redzu tikai pie Humanas un pie Maximas darba dienas beigàs.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #573 : 2021. gada 26. jūnijs, 10:44:55 »
...bet , ja Tev un Kvadras domàjošajiem viss jau a priori ir slikti, tad nu nekàdi loģiskie argumenti te nelìdzès..dzìvojat un šausminaties vien tàlàk.. :smej:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #574 : 2021. gada 26. jūnijs, 11:25:36 »
Pif, nav smieklīgi. Varbūt ne par tēmu, bet Trix ir taisnība. Lai gan vienmēr var paņirgt par tiem, kuriem ir mazāk naudas. Un es nerunāju ne par vienu konkrēti, bet no šitiem apņirdzējiem no augstajiem plauktiem kaut kā uz vemsi velk.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #575 : 2021. gada 26. jūnijs, 11:36:14 »
...bet , ja Tev un Kvadras domàjošajiem viss jau a priori ir slikti, tad nu nekàdi loģiskie argumenti te nelìdzès..dzìvojat un šausminaties vien tàlàk.. :smej:

Es tak saku, ja nelasītu forumus, i nezinātu.. Jo uz aci nepateiksi, kādās šausmās ļauži dzīvo.
Bet kaut kas tak jāgriež uz riņķi, ciešanu ģīmis jāsaglabā, tā ierasts un citādi nav interesanti..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #576 : 2021. gada 26. jūnijs, 11:41:48 »
Runa nav tikai par  "mazāk naudas" un vēl jo mazāk par 'neprot internetā pasūtīt".  Vismaz apģērbs un apavi IR jāpiemēra un jānovērtē klātienē. Tā atpakaļ - un šurpu turpu sūtīšana ir pilnīgs kreizisms, par gaidīšanas laiku un pārsūtīšanas izmaksām pat nerunājot. Labi, var kādu laiku tā lāpīties, bet ne jau atstāt to kā normu uz palikšanu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #577 : 2021. gada 26. jūnijs, 11:43:56 »
Tā, manuprāt, būs nākošā sērga, kas nomāks pasauli

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #578 : 2021. gada 26. jūnijs, 11:56:37 »
Man veikali riebjas, es pirms Kovida jau visu pirku internetā, ne pārtiku,  bet nevienam nav problēmu aiziet arī uz veikalu, bet tās baisās lupatas par dārgu cenu, kas bija Rīgas veikalos, nezinu, vai tagad vēl ir.. Paldies Dievam, ir internets.. Es pat Zvaigznes grāmatas pasūtīju, pieveda pie durvīm. Bet tagad skatos, ka viņiem tāds pakalpojums vairs nav. Žēl.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #579 : 2021. gada 26. jūnijs, 12:02:29 »
Un, jā, skaitījās, ka tirgus lupatas ir fū, pē.. tādas nav stilīgi pirkt, bet ieej Rīgas centra veikalos, a tur tās pašas lupatas priekšā tikai par 3x lielāku cenu. Nu vismaz kādreiz tā bija, tagad gadiem apģērbu bodēs neesmu bijusi. Pasūtu no Next vai kur citur
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 26. jūnijs, 12:08:47 no Broņa »

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #580 : 2021. gada 26. jūnijs, 12:14:22 »
Pif, nav smieklīgi. Varbūt ne par tēmu, bet Trix ir taisnība. Lai gan vienmēr var paņirgt par tiem, kuriem ir mazāk naudas. Un es nerunāju ne par vienu konkrēti, bet no šitiem apņirdzējiem no augstajiem plauktiem kaut kā uz vemsi velk.
Es neńirdzu par tiem kuriem mazàk naudas, bet gan par tiem, kuriem tagad viss ir ŠAUSMÌGI...viņus apspież, diskriminè, šķiro...utt..vińiem rindas.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #581 : 2021. gada 26. jūnijs, 15:53:38 »
par tiem, kuriem tagad viss ir ŠAUSMÌGI...

Ar visu apmierināti ir tikai idioti.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #582 : 2021. gada 26. jūnijs, 16:27:22 »
izlasi Dostojevski, tad varbūt nelietosi vārdu idioti...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #583 : 2021. gada 26. jūnijs, 16:37:54 »
Iespèjams, ka esmu idiote. Pèc Tavas vèrtìbu skalas. Bet ar dzìvi apmierinàta idiote.. Ar labi apmaksàtu darbu. Ar pozitìvu skatìjumu uz dzìvi. Nevienu savàs ķibelès nevainoju. ...nu pilnìgi pretèja dzìve Tavèjai.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #584 : 2021. gada 27. jūnijs, 13:16:48 »
....es pat nezinu, kā lai šo nosauc?...dzīres mēra laikā?....krievi risina pensiju reformu?     
Viss uz urrā, vidusskolu absolventiem esot izsniegtas maskas....   

https://www.1tv.ru/shows/koncerty/koncerty/alye-parusa-2021-vypusk-ot-25-06-2021   

somi jau ziņo par simt+ gadījumu ievestu no St.Pēterburgas pēc futbola spēles un tad vēl šis pasākums....doždj ziņo, ka pilsētas slimnīcās jau guļ uz grīdas...ar jauno Indijas variantu, bet tā jau pa smuko!  :mrgr:   

laikam jau Krievijā vara orientējas uz jaunajiem, vecie lai mirst...ciniski, bet sava loģika tur ir....tādi , lūk, liegumi kaimiņos...