Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81726 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #645 : 2021. gada 08. augusts, 14:37:11 »

Kaut kādas sakarības "izkristalizējas": Manos draugos un paziņās ir gan vakcinācijas piekritēji (kā es), gan radikāli vakcinācijas noliedzēji. Un tā: satiekamies mēs, kas vakcinējušies, par covidu praktiski nerunājam. ...
Satiekos ar vakcinācijas noliedzējiem - uzreiz tiek uzsākta diskusija. Par cilvēku "šķirošanu", par atlaišanu no darba utt. Bet man tas nav interesanti. Nav aktuāli.
Bet nedaudz pārsteidz viens: visi (tie kuri ir pret vakcinēšanos) ir tik lieli un vareni. Tik pārtikuši. Visi ir gatavi palikt bez darba.
Visi nav gatavi palikt bez darba. Daļa tāpēc padevušies un piekrituši vakcinācijai. Citi vēl nogaida. Vēl citi rēķinās ar darba maiņu. Kā nu kurš. Loğiski, ka par to arī runā, jo būt nevakcinētam šobrīd ir problemātiski. Un neviens nav drošs, kādus vēl ierobežojumus ieviesīs. Kāds brīnums, ka par to arì rună.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 08. augusts, 14:46:23 no kvadra »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #646 : 2021. gada 08. augusts, 14:52:53 »

..izteici manas domas :rofl: . Ik pa brītiņam ienāku, apskatos un redzu, ka covidtēmās tikai nevakcinetās personas plosās :) . Bet ir jau ar par ko viņiem satraukties.

Eu nu hallo, protams, ka nevakcinētās personas plosās :D
Vakcinēts jau vairs nevar atvakcinēties, lai varētu paplosīties kopā ar nevakcinētajiem  :sarcasm:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #647 : 2021. gada 08. augusts, 14:59:57 »

Eu nu hallo, protams, ka nevakcinētās personas plosās :D
Vakcinēts jau vairs nevar atvakcinēties, lai varētu paplosīties kopā ar nevakcinētajiem  :sarcasm:

..Kāpēc gan man vajadzētu gribēt atvakcinēties?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #648 : 2021. gada 08. augusts, 15:49:36 »
Darbs arī šobrīd ir pašvaks arguments. Demogrāfija ir tāda, ka darba rokas, kas spēj laikā ierasties darbā un neaizdzerties, ir uz izķeršanu. To var labot vienīgi ar migrantiem vai atsaucot no pensijas seniorus. Bet tie arī nesteidzīgi vakcinējas.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #649 : 2021. gada 08. augusts, 15:53:08 »
Darbs arī šobrīd ir pašvaks arguments. Demogrāfija ir tāda, ka darba rokas, kas spēj laikā ierasties darbā un neaizdzerties, ir uz izķeršanu. To var labot vienīgi ar migrantiem vai atsaucot no pensijas seniorus. Bet tie arī nesteidzīgi vakcinējas.

Un kā tad ar atalgojuma lielumu? Vai tam nav nozīmes?

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #650 : 2021. gada 08. augusts, 15:55:52 »
Parasti jau atalgojums ir lielāks tur, kur speciālisti izteikti trūkst. Tur vispār neredzu pamatu satraukumam.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #651 : 2021. gada 08. augusts, 16:04:04 »
..Un kur tagad trūkst speciālistu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #652 : 2021. gada 08. augusts, 16:06:03 »
Visurkur. Kaut tie paši pedagogi un mediķi. :)

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #653 : 2021. gada 08. augusts, 16:08:13 »
???? bet nevakcinētos mediķus un skolotājus taču pie darba nepielaidīšot. Būšot jāvakcinējas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #654 : 2021. gada 08. augusts, 16:10:21 »
Vai tāds likums ir pieņemts? Ieliec linku, citādi izklausās pēc viena tante teica.  :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #655 : 2021. gada 08. augusts, 16:17:45 »
Nu lūk. Atkal uzprasijos uz nepatikšanām :smej:

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #656 : 2021. gada 08. augusts, 16:20:01 »
Ar mediķiem un pedagogiem ir interesanti- trūkst, bet maksāt negrib. Lai gan šobrīd tās piemaksas esot labas. Bet vispārējā tendence ir tāda, ka klientu apkalpošanā (kur tā pote prasās) parasti algas ir zemākas nekā citos specifiskos darbos. Valdība, protams, var mētāt pirkstus pa gaisu, bet uzņēmējam to darbinieku vienkārši vajag vai process draud apstāties. Nedzird īpaši, ka pati uzņēmēju vide par atlaišanas iespēju sajūsmā lauztu krēslus.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #657 : 2021. gada 08. augusts, 16:37:00 »
Vai tāds likums ir pieņemts? Ieliec linku, citādi izklausās pēc viena tante teica.  :mrgr:

Atgādināšu par ko es sāku te komentēt: Te forumā un arī mani paziņas lielakoties ir diezgan "kareivīgi" noskaņoti. Respektīvi, JA gadījumā liks obligāti vakcinēties (pedagogi, mediķi), tad viņi iešot prom no darbiem. Un tad nu es brīnos kā šie cilvēki domā bez darba, tātad bez ienākumiem izdzīvot.
Aģents 07 saka, ka darba pietiekot un atalgojums ir lielāks tur kur darbinieku trūkst (tā arī ir). Kad es jautāju, kur tad tie darbieki trūkst. Tu Tuk saki, ka pedagogi un mediķi...
Bet JA GADIJUMĀ LIKS mediķiem un pedagogiem potēties, tad vismaz mani paziņas ies prom no darba.
Tatad jautājums paliek: kur šie cilvēki ņems naudu, jeb dabūs darbu ar adekvātu atalgojumu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #658 : 2021. gada 08. augusts, 16:37:16 »
Jā, var tik mētāt pirkstus. Uzņēmējam vajag darbiniekus un valdībai vajag uzņēmējus.  :smile: 

Pifs.
Vai tā tava rūpe? Uzsāks savu biznesu. Muļķi tak nav.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #659 : 2021. gada 08. augusts, 16:42:22 »
Pareizi. Valdībai vajag uzņēmējus.Tādus uzņēmējus, kuri var darboties jebkuros apstākļos. Arī covida.
Savukārt,  Uzņēmējiem vajag darbiniekus. Bet uzņēmējam nevajag darbiniekus, kuri rada zaudējumus. Ko tādā situācijā darīt? Atlaist tos, kuri bremzē uzņēmēju.