Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81405 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #1050 : 2021. gada 28. decembris, 22:22:13 »
Nemaz nebrīnos, ka mums te makaronus cenšas uzkarināt; ne tikai par covid

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #1051 : 2021. gada 28. decembris, 22:26:22 »
Pie mums visu laiku melo vai stāsta puspatiesības. Bet daudzi tic.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1052 : 2021. gada 28. decembris, 22:28:22 »
lūk viens piemērs klajai dezinformācijai vai kā tauta runā fake news. Somija laiž iekšā visus ar 48h testu, arī nevakcinētos. LV mediji melo, ka tikai vakcinētos.
https://www.apollo.lv/7418349/somija-valsti-laidis-tikai-vakcinetus-celotajus-ar-negativu-covid-19-testu
Somija neielaidīs valstī nevakcinētus ceļotājus (delfi.lv)

Lūk info, ja kāds man netic
https://valtioneuvosto.fi/en/information-on-coronavirus/current-restrictions/travel-to-and-from-finland 
Upon arrival in Finland, all passengers must present the health authorities with a certificate of full vaccination with an approved COVID-19 vaccine, a certificate of recovery from COVID-19 within the past six months or proof of a negative COVID-19 test taken before arrival.

nevar saprast, tur vienā vietā tas ko Tu citēji , otrā "Person may be granted entry into Finland from any country if they present
  • a certificate of a complete and valid vaccination series (either one or two doses depending on the vaccine). At least 7 days must have passed since the last vaccine dose has been received OR
  • a single certificate that the person has recovered from covid-19 virus and has gotten one dose of vaccine. It is equated to a complete covid-19 vaccination series. OR
  • EU digital COVID certificate that proves the person has recovered from covid-19 within 6 months.
  • In addition to the aforementioned requirements, the person must present a negative covid-19 test result of less than 48 hours. The result of a PCR or an Antigen test is accepted. "
"

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1053 : 2021. gada 28. decembris, 22:38:00 »
Nemaz nebrīnos, ka mums te makaronus cenšas uzkarināt; ne tikai par covid
aha, atceries kā Tevis citētais jauns.lv bija izrāvis pvo ģenerāļa vārdus no konteksta .  viņu textu varēja saprast itkā vakcīna veicinātu mutāciju .
Man liekas bieži vien žurnaļugas neiedziļinās būtībā bet meklē lētu sensāciju :(

Atslēdzies true detective

« Atbilde #1054 : 2021. gada 28. decembris, 22:42:39 »
nevar saprast, tur vienā vietā tas ko Tu citēji , otrā "Person may be granted entry into Finland from any country if they present
  • a certificate of a complete and valid vaccination series (either one or two doses depending on the vaccine). At least 7 days must have passed since the last vaccine dose has been received OR
  • a single certificate that the person has recovered from covid-19 virus and has gotten one dose of vaccine. It is equated to a complete covid-19 vaccination series. OR
  • EU digital COVID certificate that proves the person has recovered from covid-19 within 6 months.
  • In addition to the aforementioned requirements, the person must present a negative covid-19 test result of less than 48 hours. The result of a PCR or an Antigen test is accepted. "
"

šitā rindkopa par to, kas var ieceļot, plus pie visa nosauktā jābut testam. manis kopētais teksts ir vienkārši īsāks, tur apakšā. piekrītu diezgan nesaprotami. somu valodā ir saprotamāks, tātad iebraukt var visi, starpība no iepriekšējiem ieceļošanas noteikumiem ir, ka jābūt testam 48h,  arī vakcinētiem. Es tādu ziņu nepalaistu FI medijos garām. tātad LV mediji melo, bet tā jau ne pirmā, ne pēdējā reize.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1055 : 2021. gada 28. decembris, 22:45:35 »
domāju apollo.lv nelasa somiski, no šejienes arī aug kājas tai ziņai , jo angliski es saprotu tā ka jābūt sertifikātam plus testam

Atslēdzies true detective

« Atbilde #1056 : 2021. gada 28. decembris, 22:51:18 »
lapa tikko apdeitota, tiešām nelaidīs 3ned bez vakcīnas. apollo, delfi nav fake news. FI jūk pamazām un neatgriezeniski.

Internal border control will be reinstated for traffic between Finland and all Schengen countries. In addition, entry restrictions and health security measures will be tightened so that from Tuesday 28 December onwards, all passengers arriving in Finland from abroad will be required to present proof of full vaccination against COVID-19 or proof of recovery from COVID-19 within the past six months, along with a certificate of a negative COVID-19 test taken less than 48 hours prior to arrival.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 28. decembris, 23:16:58 no true detective »
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1057 : 2021. gada 29. decembris, 00:23:04 »
Arī AT pirms nedēļas mainītie noteikumi paredz, ka valstī brīvi var ieceļot tikai ar 3 vakcīnām.
Tiem, kam 2, jābūt PCR testam, tāpat arī nevakcinētiem, un tad jādodas karantīnā.

Traģikomiski, kas attiecas uz izslimojušajiem - tie saņem 1 poti, bet (citēju) "formālu iemeslu dēļ" (citāta beigas) var būt nepieciešamība potēties arī 2.x, ja to paredz kādas valsts ieceļošanas noteikumi. Tātad viņiem papīros un teorijā tas skaitās formāli, bet manā organismā gan reāli  :mrgr:

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #1058 : 2021. gada 29. decembris, 08:36:36 »
Tad nu traģēdija, nu, neceļosim  :?: Tie, kam darbs vai tml gan jau sen sadūrušies.
Bet nu pretīgi lēmumi, protams.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1059 : 2021. gada 29. decembris, 10:38:19 »
Ceļot gribas gan, bet, nu labi, neceļosim pagaidām. Bet ir jau cilveki, kam to ceļošanu darbs prasa. Kas šurpu turpu braukā. Tā mans kaimiņš aizgāja pēc džonsona kā uz ešafotu, lai varētu šķērsot robežas bez problēmām. Jo tas darbs viņu baro...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #1060 : 2021. gada 29. decembris, 13:02:27 »
Ceļot gribas gan, bet, nu labi, neceļosim pagaidām.

Varētu domāt, ka Tu nenoveco...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1061 : 2021. gada 29. decembris, 14:50:50 »

Varētu domāt, ka Tu nenoveco...
Protams, jaunāka jau nepalieku.
Bet mēs atkal nonākam pie tā paša, kas jau 100reiz izrunāts - kā nu kurš cer saglabāt dzīvību un veselību. Es ceru dzīvot vēl pietiekami ilgi, lai šito h**ņu pārdzīvotu, un būt gana vesela, lai paceļotu pēc tam. Nevis šodien, pie visiem ierobežojumiem, ar uzpurni uz deguna un indes dozām piešpricēta, ceļot šodien un rīt no indes sekām atstiepties. Pēdējais ceļojums  :mrgr: ... Ja vispār, jo kas zina, varbūt jau pēc pirmās dozas nekur tālāk par tualeti netiktu...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #1062 : 2021. gada 29. decembris, 15:30:28 »
Ja par ceļošanu, tad mans vīrs(vakcinēts) nekur neceļo, jo baidās. Man liekas - ko bremzē, cik tad ilgi dzīvos un vēl tagad tup pa māju  :fp: Es kad biju nevakcinēta un visos kovidlaikos un tagad arī izslimojusi braucu kā agrāk. Arī turpmāk braukšu, kad arī nebūs sertifiikāta, jo pagaidām ceļot cilvēkiem traucē tikai BAILES, aaa, un vēl sadārdzina ceļošanu testi.
Vienmēr pieminu Zviedriju, tests bija - 140 eiro darbdienā, 190 - nogalē, tas iesita gan pa maku, bet nu- ja pats esi izvēlējies  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1063 : 2021. gada 29. decembris, 16:19:50 »
Mani kavē nevis bailes (ja domātas bailes saslimt), bet ierobežojumi, sarežģījumi un liegumi.  Nevakcinētam kas tā par izpriecu, ja ik brīdi jādomā par to, kur tevi laidīs, kur nelaidīs, kur vispār kas slēgts, kur un kā svešā valstī tos testus taisīt, maksāt vēl par tiem...
Un kreņķēties, ka tik nesagadās pozitīvs. Te, mājās, es par tādu priecātos, bet sēdēt karantīnā kkādā viesnīcā svešā valstī... :n-:

Da nu nafig tādu ceļošanu.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #1064 : 2021. gada 29. decembris, 17:41:56 »
Laikam kā kuram. Man vēlēšanās kkur aizlaist ir lielāka par šādām bailēm.
Kā būs lemts, tā būs. Kovida dēļ neko nemainu.
Atceros, kā kovid sākumos bija slepeni jābrauc  uz ārzemēm, bija jāslēpj  :alt:
Tagad tieši pretēji- lepojas, redz, kur es pavadu kovidlaiku, tipa, LV atgriezīšos, kad te būs normāli.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 29. decembris, 17:50:56 no Leonora »