Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 81703 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #1095 : 2022. gada 22. janvāris, 11:35:28 »
kā to tu domā?...man nav darīšana, ja kāds neievēro noteikumus?...staigā apkārt nevakcinēts uz darbu? ...un komplektā tad vēl saņem algu aploksnē, jo skaitās atlaists?..kur nodokļi, ko maksāt tiem pašiem mediķiem, kuriem tevis dēļ darba vairāk?

Tvaika iela pēc tevis raud.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1096 : 2022. gada 22. janvāris, 11:43:47 »
Auduma maskas neder.

Vai, kad lasīju par to auduma masku nederīgumu, tā pārsmējos. Skolniekiem nupat iepirktās esot pielīdzināmas medicīniskajām un respiratoriem  :smej:  Tātad, ja paņemu auduma, vairākreiz lietojamo sava skolnieka ( ko arī līdz šim darīju, jo labi "sēž" uz deguna un nesvīst brilles), varu turpināt lietot publiskās vietās? Vai arī man nāksies uzrādīt skolnieka apliecību turpmāk?  :mrgr:  Bet nekādas atšķirības jau neesot starp maskām, vienīgi cena un vides piesārņojums  :smej:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1097 : 2022. gada 22. janvāris, 12:15:11 »
Draugs nupat pabija Igaunijā. Nekur kafejnīcā netiek prasīti ne tikai sertifikāti, bet pat maskas! Šie, letiņi, kā tādi meža dīvainīši ievilkušies savos uzpurņos... Un tā nav ekstraordinārā Zviedrija, bet tepat Igaunija. Toties mēs tūliņ kā kosmonauti respiratoros staigāsim un priecāsimies, ka VĒL kaut ko nepiegriež.

Es uz Igauniju braucu 2reiz nedēļā uz spa, arī tad braucu, kad LV spa bija ciet, Igainijā visu laiku bij vaļā. Tur arī viss ir mainīgi, kaut tik stingri kā LV, nav bijis un lokdauni arī nekad nav bijuši. Spa prasa sertifikātu. Viesnīcā palikt pa nakti var, ēst viesnīcā nedrīkst bez sertifikāta. Bistro, kur bijām, iekšā ielaiž visus, bet tam, kurš maksā, tam jāuzrāda sertifikāts :D Pārējiem nē. Arī smieklīgi.
Labi, ka mums Igaunja 40 min braucienā. Ja te kas nedarbojas, tad var aizlaist uz turieni.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1098 : 2022. gada 22. janvāris, 12:47:48 »
Pieņem lēmumu, ka der vadītāju un pensionāru apliecības. Bet derēs pēc 2 nedēļām. Tikai nesaki, ka tā rakstīts kaut kur. Auduma maskas neder. Bez sertifikāta neielaiž Astras brāli zem klajas debess. Pietiek.
piedod, nekā personīgi, bet šo visu var nosaukt par činkstēšanu...katram lēmumam vajag laiku, lai ieviestu , lai neveidotos konflikta situācijas - kāds policists šodien nav dzirdējis šo lēmumu un kādu soda - kam to vajag? ...par auduma maskām jau vairāk būtu jāskaidro, bet tās nav šūtas ne pēc kādiem aizsardzības standartiem, bet tagad pie ļoti lipīgā omikrona, kad jāpasargā tie 100 000 nevakcinēto senioru, citas izejas nav, ja negribam, lai 10 000 no viņiem nomirst...Astras brālis?...nu, protams tur ir kāds stulbs ierēdnis, bet nevajag lamāt valsti dēļ viena nejēgas -kam negadās...nu, nesmuki

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1099 : 2022. gada 22. janvāris, 13:01:03 »
Kuri noteikumi ir stulbi?
Gandrīz visi.

Pilsētā esošā EGL laboratorija nepieņem cilvēkus ar simptomiem. Slimam cilvēkam ar vilcienu (jo savas automašīnas nav, un inficēt kādu, kam ir mašīna, nav ne loģiski, ne cilvēcīgi) jābrauc uz Rīgu, un vēl pa Rīgu ar sabiedrisko transportu. Tas ir domāts, lai mazāk izplatītu vīrusu? Tiešām?

Skolēns, kam ir apstiprināts pozitīvs laboratorijas tests, drīkst ierasties skolā 8. dienā pēc pozitīvā testa, turklāt bez testa, ticot vecākiem, kas apgalvo, ka pēdējo 24 stundu laikā nav bijuši simptomi. Zinot, ka klepus pēc kovida ilgst mēnešiem, - tas bērns skolā ieradīsies ap Jāņiem vai ies klepodams. Loģiski?

Toties skolēns, kurš ir savas mājsaimniecības slimnieka kontaktpersona, skolā drīkst ierasties pēc 14 dienām, un ar ārsta zīmi. Vesels būdams. Tas slimais jau sen skolā aplaiž klasesbiedrus, bet veselais sēž mājās. Loģiski? Tiešām?

Skolās izdotās auduma maskas ir derīgas skolā, bet tās pašas maskas nav derīgas veikalā. Loģiski? Tiešām?

Lūdzu - konkrēti stulbuma piemēri.

Lai bērns varētu apmeklēt skolu, man viņš ir jāaplaiž ar vīrusu, citādi sēdēs mājās vēl 3 nedēļas. Tas ir normāli? Un tā skaitās činkstēšana?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1100 : 2022. gada 22. janvāris, 13:55:15 »
Kad vēlā piektdienas vakarā izperēja ģeniālo likumu par rūpniecības preču tirgošanas aizliegumu, tas stājās spēkā nākamajā rītā. Un nevienu nesatrauca, kā pa šo vienu nakti tirgotāji pārkrāmēs plauktus, savilks lentas un pārprogrammēs kases sistēmas. Toties uz ATĻAUJU uzrādīt tās pensionāru, autovadītāju u.c. apliecības nez kāpēc bija jāgaida 2 nedēļas! Kādus sagatavošanās darbus 2 nedēļu garumā priekš tam bija jāizveic?!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1101 : 2022. gada 22. janvāris, 15:22:29 »
Ja gribēja pasargāt tos 100 000 senioru, tad vajadzēja nežņaugties un izdalīt laicīgi līdzekļus ĢĀ, lai apzina un vakcinē prioritāro grupu, nevis tērēt naudu bezjēdzīgam Vakcinācijas birojam, kurš attaisnojot savu eksistenci un pelnot algas ražo vienus par otru bezjēdzīgākus priekšlikumus.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1102 : 2022. gada 22. janvāris, 18:47:35 »
Oi, braucu uz Igauniju ne 2reiz nedēļā, bet 2reiz mēnesī. Ja kādu interesē šis precizējums  :rofl:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #1103 : 2022. gada 22. janvāris, 18:50:23 »
Viss zieds parakstījies.. vienkārši ņirdzu. Čo ta ņepomnju, ka zieds stāvēja un krita par nabaga vecīšiem un riska grupām vakcinācijas sākumā.. Kā bija pie tirsas toreiz, tā ir tagad.. Masku uzlikšana jau pazemojums baisākais.. to pašu nabaga vecīšu dēļ..
Un tagad nu savu darbu zieds ir padarījis, ģim ārsti var apzvanīt un lūgtin lūgties.. bērni un mazbērni jau savu ir panākuši..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1104 : 2022. gada 22. janvāris, 19:01:41 »
Viss zieds parakstījies.. vienkārši ņirdzu. Čo ta ņepomnju, ka zieds stāvēja un krita par nabaga vecīšiem un riska grupām vakcinācijas sākumā.. Kā bija pie tirsas toreiz, tā ir tagad.. Masku uzlikšana jau pazemojums baisākais.. to pašu nabaga vecīšu dēļ..
Un tagad nu savu darbu zieds ir padarījis, ģim ārsti var apzvanīt un lūgtin lūgties.. bērni un mazbērni jau savu ir panākuši..

Ko Tu te tagad murgo, neko nesaprotu  :scratch: :thinking:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1105 : 2022. gada 22. janvāris, 19:05:15 »
Es arī 3reiz  lasīju un nesapratu  :?:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #1106 : 2022. gada 22. janvāris, 19:07:15 »
Ā, un zieds vienmēr tik - es, es, man, man.. krutā imunitāte.. medu ēdu, dzērvenes pakaļā smērēju.. No zieda nav bijusi manāma sapratne, ka kaut kas tiek darīts sabiedrības labā.. ka nedzīvo bunkurā.. un te pēkšņi vakcināciju atbalsta nabaga vecīšiem..nu teic Tu vienam cilvēkam.. :)
A ko.. tad varētu kā cūkas pa laidaru laist vai kā?

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #1107 : 2022. gada 22. janvāris, 19:09:04 »
Es arī 3reiz  lasīju un nesapratu  :?:

Augstākā pilotāža.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1108 : 2022. gada 22. janvāris, 19:14:24 »
Ā, un zieds vienmēr tik - es, es, man, man.. krutā imunitāte.. medu ēdu, dzērvenes pakaļā smērēju.. No zieda nav bijusi manāma sapratne, ka kaut kas tiek darīts sabiedrības labā.. ka nedzīvo bunkurā.. un te pēkšņi vakcināciju atbalsta nabaga vecīšiem..nu teic Tu vienam cilvēkam.. :)
A ko.. tad varētu kā cūkas pa laidaru laist vai kā?

Es tieši no laika gala slavēju Zviedriju, ka tā pirmām kārtām nodrošināja veco un tātad riska grupas cilvēku vakcināciju, pie mums gan īsti no tā gala tik dūšigi nesāka vis. Tu aŗī par to ne stāvēji, ne kriti

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1109 : 2022. gada 22. janvāris, 19:28:00 »
Kuri noteikumi ir stulbi?
Gandrīz visi.

Pilsētā esošā EGL laboratorija nepieņem cilvēkus ar simptomiem. Slimam cilvēkam ar vilcienu (jo savas automašīnas nav, un inficēt kādu, kam ir mašīna, nav ne loģiski, ne cilvēcīgi) jābrauc uz Rīgu, un vēl pa Rīgu ar sabiedrisko transportu. Tas ir domāts, lai mazāk izplatītu vīrusu? Tiešām?
...šis nav stulbums, bet situācija, kas izveidojas pandēmijas laikā...karā kā jau karā/cīņā...nepieņem ar simptomiem?...varbūt noslodze liela? un pašas analīžu māsas ir slimas?...un ko tad slimam jāvazājas pa vilcieniem?...lūk, tā ir bezatbildība....vajag gulēt mājās, ja slims...slimības lapu tak dod?