Autors Tēma: Kovida liegumi  (Lasīts 82030 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kovida liegumi
« Atbilde #1260 : 2022. gada 27. maijs, 15:23:27 »
Nu man arī ĢA apvaicājās vai ir slimots. Kas tur tāds... Ikdienā pat neatceros par tā esamību.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #1261 : 2022. gada 27. maijs, 16:59:17 »
Trix, vecāki paši varēja zālē atvērt logu nevis gaidīt, kad tiks "apkalpoti". :?: Sejas maskas taču koncertā neprasīja valkāt? :mrgr:
Roku dezinfekcijas līdzekļiem ir jābūt, bet to lietošana paliek pašu ziņā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1262 : 2022. gada 27. maijs, 17:37:34 »
agdies, tie izlaidumi smacīgajās zālēs... Par vēdināšanu jau nez kad runā, nu tad veriet tos logus un vēdiniet, nevis vaimanājiet!
Cita lieta, ka pie skolu siltināšanas un logu nomaiņas ventilācijas sistēmas meta ārā, jo dārgi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1263 : 2022. gada 27. maijs, 17:38:18 »
Visādos skolu izlaidumos u.c., cik atceros, allaž karsts un maz gaisa. Bezmaz klasika, kāds sakars ar covidu. Tajā covidlaikā daudz runāja, ka skolās jāierīko ventilācija, cik atceros, bet tas uz klasēm laikam vairāk attiecās. Jaunceltās skolu ēkās gan jau ir jābūt iebūvētām pēc normatīviem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1264 : 2022. gada 27. maijs, 17:59:51 »
Cik nu ir tās jaunuzceltās skolas...
Atceros meitas izlaidumu -210 abiturienti... Dailes teātrī. Dēlam vismaz laukā bija

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1265 : 2022. gada 27. maijs, 18:17:35 »
Svētā Lestene, kur jūs to covidu vēl raujat? Manā dzīvē tā nav jau krietnu laiku. Ne rokas dezinficēt, ne 2 m, ne maskas. Kas ar jums?

SKOLĀ!!!!!

Manā dzīvē nekur nekāda kovida nav, es nekur to nerauju. Bet skolā joprojām dezinficē rokas, vecākus neielaiž utt. Jā, kas ar viņiem?

Trix, vecāki paši varēja zālē atvērt logu nevis gaidīt, kad tiks "apkalpoti". :?: Sejas maskas taču koncertā neprasīja valkāt? :mrgr:
Roku dezinfekcijas līdzekļiem ir jābūt, bet to lietošana paliek pašu ziņā.

Ja? Jūs tā svešā vietā taisāt vaļā nolaistās žalūzijas un verat vaļā logus? Interesanti...
Sejas maskas, paldies saprātam, nepieminēja.
Roku dezinfekcijas līdzekļa lietošana mūsu skolā ir obligāta. Bez tās vienkārši nevienu neielaiž.

Par to jau tā kā izbrīns - ka nekur tāds kovids gandrīz nevienam neeksistē, mums tāpat kā rudenī. Labi vismaz, ka bez maskām.

Bezgaisa problēma skolā ir kopš tās atvēršanas pēc renovācijas, un tas nav nemaz tik sen. Es par to esmu n reizes man pieejamajos veidos informējusi skolas vadību. Tas tā, lai neliktos, ka es tikai forumā čīkstu. Nulle reakcijas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #1266 : 2022. gada 27. maijs, 19:51:01 »

Ja? Jūs tā svešā vietā taisāt vaļā nolaistās žalūzijas un verat vaļā logus? Interesanti...

Mierīgi. :?: Ja ir iespējams atvērt, tad tik taisu vaļā. :) Žalūzijas var palikt, kur bijušas. :)

A ko vecākiem skolā meklēt, ja nav ne koncerta, ne vecāku sapulces? Tāda sistēma jau bija arī pirmskovida laikā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1267 : 2022. gada 27. maijs, 20:23:36 »
A ko vecākiem skolā meklēt, ja nav ne koncerta, ne vecāku sapulces? Tāda sistēma jau bija arī pirmskovida laikā.

Pirmo klašu skolēnu vecākiem - aiziet uz klasi pakaļ bērnam, jo telefons (ar stundās izslēgtu skaņu, ko pēc stundām aizmirst ieslēgt) šajā vecumā ir lieks. Pie reizes, - ja ir nepieciešamība – izrunāt akūtās lietas ar klases audzinātāju. Apskatīt bērna darbus, kas karājas pie sienas (jo viņam ir būtiski savu darbu parādīt tūlīt, nevis jūnijā, kad beidzot savāc no skolas visu izdarīto) utt. utjpr. Tāda sistēma bija pirmskovida laikā – bērnu vienu no skolas neizlaida, ja vien nebija īpaša vecāku atļauja.
Protams, vienmēr ir vecāki, kurus neinteresē, kas notiek aiz skolas durvīm. Tie var gaidīt pie skolas, kamēr viņu bērns iznāks.

Es te par vidusskolu nerunāju.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1268 : 2022. gada 27. maijs, 21:02:06 »
Pirmo klašu skolēnu vecākiem - aiziet uz klasi pakaļ bērnam, jo telefons (ar stundās izslēgtu skaņu, ko pēc stundām aizmirst ieslēgt) šajā vecumā ir lieks. Pie reizes, - ja ir nepieciešamība – izrunāt akūtās lietas ar klases audzinātāju. Apskatīt bērna darbus, kas karājas pie sienas (jo viņam ir būtiski savu darbu parādīt tūlīt, nevis jūnijā, kad beidzot savāc no skolas visu izdarīto) utt. utjpr. Tāda sistēma bija pirmskovida laikā – bērnu vienu no skolas neizlaida, ja vien nebija īpaša vecāku atļauja.
Protams, vienmēr ir vecāki, kurus neinteresē, kas notiek aiz skolas durvīm. Tie var gaidīt pie skolas, kamēr viņu bērns iznāks.

Es te par vidusskolu nerunāju.

Vecākiem nav jāiet uz klasi pakaļ bērnam. Jau pirms COVIDa šad tad pakontrolēja skolas, kā tiek nodrošināts, lai trešās personas nevazājas pa skolu bez iemesla.
Pirmīši itin labi par katru nieku sazinās ar vecākiem. Tāpēc ir skolas, kurās uz mācību stundu laiku "kastītēs"novieto ne vien telefonus, bet arī viedos pulksteņus. Tie stāsti ir fantastiski! Ko tik tie mazie nesadomā un nedabū gatavu!
Visādi citādi - katram vecākam ir pagarinātās dienas grupas skolotāja telefona numurs. Īss zvans, ka Pēteri var laist mājās, jo tēvsmāmiņa gaida pie durvīm, pagalmā u.t.t.
"Akūtās" lietas izrunā vienojoties ar audzinātāju par laiku, kad to var darīt.  Arī tas jau bija pirms COVID - saskaņoja laiku ar audzinātāju un audzinātājs pabrīdināja skolas dežurantu, ka 15.30 pie viņas nāks "X" mamma. Dežurants šo cilvēku drīkstēja ielaist.

Vismaz man zināmajās skolās lietas sakārtotas šādi.
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 27. maijs, 21:21:36 no baaciens »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1269 : 2022. gada 28. maijs, 08:47:29 »
Ja vecāki ir "trešās personas", tad kāpēc pirmās un otrās personas ar saviem pienākumiem netiek galā, bet vaino un prasa risinājumu tām trešās šķiras personām? Skolotāji sūdzētos vecākiem, ka jūsu Jānītim nav cirkuļa, jūsu Anniņa neieradās uz stundu, jo sēdēja tualetē, jūsu Pēterītis nav apguvis vielu un jūsu Andrītis mēdās, izdariet tā, lai viss būtu kā vajag! :D Tad paši, pirmās vai otrās personas, iemāciet to Andrīti nemēdīties un Pēterīti mācīties! Lai vecākiem, pardon, trešajām personām nav jārisina problēmas, kad nepieskatīti bērni starpbrīdī ir kaut ko salauzuši vai kādam pārsituši galvu. T.i., ja aroganti gribat norādīt vecākiem vietu pie būdas, tad risiniet visas tās problēmas, paši, kuru risinājumu prasāt no vecākiem.

Tieši tāpat medicīnas iestādēs klātesoši pacienta piederīgie ir lielākais ļaunums. Ka neierauga kaut ko nelāgu, kas "trešajām" personām nebūtu jāredz. :D

"Sistēma" rullē tālāk.

Šis gan vairs nav par kovida liegumiem, neturpināšu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1270 : 2022. gada 28. maijs, 09:00:01 »
Man arī sīkie savulaik bija "jāsaņem" skolas vestibilā. Skolas dežurants zvanīja skolotājai un tad bērns nāca lejā. Tas jau pašu bērnu drošībai, lai sveši pa skolu nevazājas. Atceros, to ieviesa pēc gadījuma, kad meiteņu wc virinātājs tika pieķerts. Neko sliktu tur nesaskatu, ja bija nepieciešamība tikties ar skolotāju, arī nebija problēmu.  :?:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1271 : 2022. gada 28. maijs, 11:10:49 »
Domāju, ka šīs pieejas varētu atšķirties mazās omulīgās skoliņās, kur cits citu pazīst, un milzīgajās Rīgas skolās. Pati esmu braukusi pēc puikas uz Ikšķiles privātskoliņu, kur varu ieiet pa durvīm un pirmajam satiktajam pedagogam pasacīt, ka "es pakaļ Jurim" un vajadzības gadījumā arī kko pārrunāt, bet lielajās skolās tas tik brīvi vis nenotiek. Tur ir arī sava loģika, lai neadekvātas personas neieklīst, narkotiku tirgoņi utml.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1272 : 2022. gada 28. maijs, 12:11:26 »
Ko pārrunāt pedagogs drīkst vienīgi ar likumiskajiem bērna pārstāvjiem. Jebkuram citam informāciju sniegt aizliegts. Tāpat bērnu drīkst "izniegt" vienīgi vecākiem, ja kādai citai personai, vecākam iepriekš jāsaskaņo ar pedagogu. Nekādas Omes, tantes u.c. radinieki, kaimiņi nevar ierasties skolā un pieprasīt informāciju par bērnu vai ko pārrunāt. Ja tā ir tā Ikšķiles veģetāriešu skola, tad nebūs pirmā reize kad pārkāpj likumus.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1273 : 2022. gada 28. maijs, 13:10:39 »
Ak tu šausmas, "pārkāpj likumus"... Neienāk prātā, ka kaut kas var notikt ne vien ar vecāku piekrišanu, bet pat pēc viņu lūguma. 
Domāju, šodien neviens pedagogs, kas ar galvu draudzējas, "neizsniegs" bērnu hvz kam, un te nav runa par likumu, bet elementāro saprātu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1274 : 2022. gada 28. maijs, 13:25:07 »
Kā skolotājs var zināt, ka vecāki piekrituši un lūguši izņemt bērnu, ja nav iepriekš informēti? Tad varbūt jebkurš var ieiet skolā, bērnudārzā un pateikt, es te pēc Anniņas, vecāki atļāva savākt. Nekas, ka pēctam pedagogs varēs tiesāties un poliči ķert vēju laukā meklējot to bērnu. Tev šķiet, ka noteikumi un likumi radīti izklaidei? Ok, tad satiksmes noteikumus arī nafig... kad jau, tad jau. Lai dzīvo anarhija!