Autors Tēma: Par pakomātiem, egoismu un bezjēdzīgu ziedošanos  (Lasīts 975 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Par pakomātiem, egoismu un bezjēdzīgu ziedošanos
« : 2020. gada 21. decembris, 12:54:58 »
Nosaukums garš, pārdomas, kā parasti, tādas pašas. Varbūt ne tajā gultnē, kas domāta, bet katram, kā zināms, pēc viņa saprašanas.

Iemetu soctīklā, ka meklēju, kas var aizdot izlasīt sīčiem pāris grāmatas. Viens no pazīstamajiem pieteicās, sarunājām, ka atsūtīs ar pakomātu. Tiktāl tajā pašā tēmā kā komentārus ierakstījām. Saņēmu arī paralēlo komentāru, sak, labāk meklē citus ceļus, pakomāti pārslogoti. Un no šī punkta atvasinājās pārdomas.

Pakomāti pārslogoti, visi kaut ko sūta, lai netiktos klātienē, pasūta internetveikalos, Ziemassvētku sūtījumi utt. Jā, pakomāti līdz lūpai, sūtījumi kavējas. Bet vai man būtu jābūt tam, kurš nesūta, lai citiem vairāk brīvas vietas pakomātā? Braukt 100+ km pēc pāris grāmatām? Un vēl tikpat, lai aizvestu atpakaļ? Lielākā daļa pat neiesprings, lai padomātu, ka kādam citam nepietiks vietas pakomātā, tikai izbesīsies, ka pašiem vietiņas nav. Cik tālu tāds altruisms var iet, lai nekļūtu par mazohismu? Kad mana paka ir mazāk svarīga par svešu paku, un manas neērtības un izdevumi mazāk būtiski par svešiem? Vai visiem citiem tie sūtījumi ir objektīvi svarīgāki par manējo, - lai sīči dabū izlasīt grāmatas, ko grib, (jo skolas bibliotēka ir ciet, veikalā vēl nav, un veco izdevumu var nopirkt par 2x lielāku cenu, nekā veikalā būs jaunais izdevums - nav man tik daudz un principā nemaksāšu)?

Iespējams, tās pārdomas tādas, ka no bērnības mani mācīja citiem atdot visu, sev neko, uzņemties to, ko citi negrib. Izaugu, pieaugu, pārmācīju sevi (vismaz mazliet), un izauga arī nenormāls protests pret to muguras liekšanu un mūžīgo atteikšanos, vienmēr paliekot zaudētājos (Salavecis izvilcis paciņu no maisa - nu, bērniņi, kurš piesakās dzejolīti skaitīt? Neviens neiet. Nu, kurš var noskaitīt? Neviens. Galu galā kādam tak jāiet, nu, aizeju, noskaitu. Salavecis priecīgs, ņem nākamo dāvaniņu no maisa, - nu, kurš nāks skaitīt dzejolīti?... Bet es sēžu malā, turot rokā māla vāzi ar piesietu sveci, un, apspiežot asaras, skatos, kādas citiem rotaļlietas...). Jā, jā, zinu, ka visu vajag atlaist un justies pateicīgai, ka vispār dāvanu dabūju, Āfrikā bērniem pat maizītes nav...
Bet kāpēc jāsalīdzina sevi ar Āfrikas badacietējiem? Rokfelleru mazbērniem toties vāzes ar svecēm nedāvina, kāpēc jāskatās uz tiem, kam iet sliktāk?

Tā arī dzīvoju, piedomājot, lai pārāk netraucēju citiem, mācu bērnus padomāt par sevi, bet neaizmirst, ka viņi nav vieni pasaulē.
Bet varbūt jāmāca ar zobiem un nagiem iet pāri līķiem?

Iespējams, tas bija vienkārši ieteikums un rūpes, lai savas grāmatas dabūju, ņemot vērā pakomātu pārslogotību, bet kaut kā norezonēja...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

Atb: Par pakomātiem, egoismu un bezjēdzīgu ziedošanos
« Atbilde #1 : 2020. gada 21. decembris, 13:19:04 »
Kāpēc lai nesūtītu ar pakomātu. Vienīgi jārēķinās, ka pašreizējās noslodzes apstākļos sūtījums var iekavēties.  Ne jau velti Omniva rīko loteriju priekš tiem, kas izņem operatīvi savas pakas.

Bet tīri filozofiski - laikam jau labākais ir vecais labais zelta vidusceļš. Kā jau visur. Nav jākļūst par mazohistu, un nav arī jāiet pāri līķiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2020. gada 21. decembris, 13:24:55 »
Tas grāmatu devējs gribēja, lai brauc pakaļ? Viņam droši vien bija bail no pakomāta. (Man arī  :rofl: -nekad neesmu ne sūtījusi, ne saņēmusi, mums ir ciešas attiecības tikai ar Latvijas Pastu)

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #3 : 2020. gada 21. decembris, 13:25:36 »
Palūgtu tomēr sūtīt ar pakomātu. Tik vien, ka papildus savam un otra sirdsmieram apsolītu izņemt to paciņu ļoti drīz pēc īsziņas saņemšanas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2020. gada 21. decembris, 13:27:42 »
Tas grāmatu devējs gribēja, lai brauc pakaļ? Viņam droši vien bija bail no pakomāta. (Man arī  :rofl: -nekad neesmu ne sūtījusi, ne saņēmusi, mums ir ciešas attiecības tikai ar Latvijas Pastu)

Reno, arī pastam tagad ir pakomāti :D

Trix, gan jau cilvēks tagad nesūta, jo tagad ir tā - aizej pie pakomāta, bet nav nevienas tukšas kastes, kur ievietot! Cik tad staigās... gan jau pāries svētki un aizsūtīs Tev. Nav nekāda sakara ar svarīgām vai nesvarīgām pakām, vnk tāda ir situācija.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2020. gada 21. decembris, 13:28:51 »
Es vispār nepievěrstu tam uzmanību. Atsūta, saņem un viss.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #6 : 2020. gada 21. decembris, 13:32:00 »
Par otro daļu - visu cieņu par sevis pārmācīšanu. Tas nav viegli, jo ne tikai ar iekšējo pretestību jāsaskaras, bet ir taču vēl ārējā, tie, kas pieraduši, ka tev piedienas samierināties ar mūžīgo sesto vietu un mazumiņu. Droši vien tādā situācijā jāmeklē kāds daudzmaz objektīvs un uzticams skats no malas, lai neievilktu otrā grāvī. Jautājums tik, kur tādu meklēt?

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2020. gada 21. decembris, 13:38:34 »
Varbūt cilvēks vienkārši domā, ka tu vēlies tās grāmatas saņemt ātri, un viņš savukārt noņemt atbildību no sevis par to, ka nenotiek tik ātri, kā visi grib? Tad tiešām jāmeklē citi ceļi. Ja der lēnais, šobrīd neprognozējamais variants, tad, ja vien sūtītājs notrāpa tukšu caurumu pakomātā, uz priekšu.
Varbūt nav jāmeklē zemūdens akmeņi tur, kur to nav.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2020. gada 21. decembris, 13:49:31 »

Nē, ar sūtītāju vienojāmies uzreiz. Tas bija cita cilvēka komentārs, ka pakas kavējas daudzo sūtījumu dēļ.

Man jau nevajag dāvanu 100% uz Ziemassvētkiem. Brīvlaiks garš, gan jau paciņa atnāks. Rīgā, kur pilnāki pakomāti, toties tie ir daudz vieglāk sasniedzami, nav jābrauc 10+ km līdz vienīgajam apkārtnē, var arī aiznest līdz nākamajam, kas pie darba utt.

Pasts man kāreiz nepatīk - tikpat tālu jābrauc, un jāburzās ar cilvēkiem, telpiņas mazas. Pakomāts pieejams jebkurā laikā, svaigā gaisā, aizbrauc un ieliec vai paņem, kad gribi. Skolas laikā neskrēju piektdienas vakarā, aizbraucu pirmdien, vedot bērnus uz skolu. Tagad, brīvlaikā, protams, jāaizbrauc max ātri, neesmu jau maita, saprotu, ka visiem vajag sūtīt, nav godīgi lieki aizkavēt kastīti.

Reno, tiešām vienkārši un saprotami! (Vismaz Omniva ir vienkārša. Toties DPD ir lētāks.)

Vairāk pārdomas par to, kurā brīdī labsirdība kļūst par zirģeli, kam krauj un krauj. Un ka kad tā ķēve lec pār ilksi, tad visiem brīnumi un apvainojums - kā tad tā, sadumpojās un vairs nevelk?

Nez, es laikam tik dziļi esmu bijusi pirmajā grāvī, ka līdz otram nespēju aizlēkt, pat gribēdama. Un ja arī aizlēkšu, - kas no tā? Pa to otru grāvi tik daudzi tusē, ka konkurence ir nevēlama? :D

Kā jau teicu, fiasko, jā, iespējams, es izlasīju to, kā tur nav. Katram sava brille uz aces, rāda to, ko smadzene liek. Pārdomas atvasinājās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2020. gada 21. decembris, 13:56:22 »
Nu jā, mums visi sūtījumi (vīram) no Ārzemēm, kā Kundalis raksta.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2020. gada 21. decembris, 14:18:46 »
Ar to labsirdību ir tă - tai jănăk no iekśām. Bez variantiem.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2020. gada 21. decembris, 14:37:31 »
'''Tas bija cita cilvēka komentārs, ka pakas kavējas daudzo sūtījumu dēļ."..

Bet varbūt tas bija  tikai vnk komentārs/uzmanības pievēršana faktam, ka pakas kavējas....nekas personīgs...
Bet Trix sirds pilna...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2020. gada 21. decembris, 14:49:11 »
Bet varbūt tas bija  tikai vnk komentārs/uzmanības pievēršana faktam, ka pakas kavējas....nekas personīgs...
Bet Trix sirds pilna...

Bāc, nu es to jau pāris reizes pierakstīju, ka, iespējams, pirmajā brīdī es izlasīju to, kā tur nebija. Bet pēc tam papļāpāju te par tēmu. Kas, Kundalīnis vienīgais ar grafomāniju sirgstošais drīkst būt? :D

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2020. gada 21. decembris, 14:52:50 »
Atvaino Trix...tik gribēju uzmundrināt...bet kaut kā laikam neveikli sanāca.
Atvaino.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2020. gada 21. decembris, 14:55:02 »
Atvaino Trix...tik gribēju uzmundrināt...bet kaut kā laikam neveikli sanāca.
Atvaino.

Nav par ko atvainoties, man īstenībā bik smiekliņš rauj un ir sajūta [vienmēr un ne tikai šeit. :D ], ka puse izlasa tikai pusi teksta. :D Neņem Tu arī ļaunā šo. :)