Autors Tēma: Ķekavas vista maisā  (Lasīts 5361 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Ķekavas vista maisā
« : 2014. gada 23. novembris, 21:32:54 »
Vakar panesās diskusija par jauno Ķekavas cāļa cepeti, kas cepams ar visu iepakojumu kopā. Braucot mājaš Rimi paaņēmu pēdējo paku (laikam jau populārs) un šodien kopā ar vakardienas diskutētājiem notestējām. Tā kā vakar paralēli dzīvajām pļāpām arī WhatsApp līdzjutēju komanda fonā cepa savu cepeti, tad redzējām vismaz foto kā bija iznācis - pārsautēta, izjukusi vista, kas izskatījās kā vienreiz jau bijusi apēsta. Cepa viņi vairāk kā pusotru stundu, jo iepakojums neatvērās.

Teorija. Plastmasā iepakots cālis ar uzlīmi, kas jānoplēš. Pēc tam liek 200C cepeškrāsnī uz 60-75 minūtēm. Kad plastmasas iepakojuma šuvju vietas atdalījušās viena no otras, virsējā plēve jānoņem un jācep līdz norādītā laika beigām, lai nav tikai sautēts, bet arī apbrūnētu.

Prakse. Noplēšu uzlīmi, ielieku pannā, lieku cepties, uzliekot taimeri uz 60min. Cepšanās laikā vakuums pazūd un virsējā plēves daļa vairs nav pielipusi pie gaļas bet sāk cepties uz augšu. Vē; pēc kāda laika pamanu, ka starp plastikāta šuvēm burbuļo vistas sula, tāpēc pamēģinu noņemt virsējo plēvi (40tā cepšanas minūte). izdodas. Iekšā paciņā ir vista, kas ir piepūtusies un guļ savā sulā/škidrumā. Pārlieku uz augstāka plauktiņa, un cepu tālāk, bet vista nebrūnē. nelīdz arī aplaistīšana. Brīdī, kad stilbiņa skrimslis nolec no savas vietas un paliek rēgojamies pliks kauliņš ir palikusi 1.5min līdz cepšanās beigām. Beidzu cept.

Verdikts. Kopumā vista ir mīksta, sulīga, knapi var sadalīt, jo jūk ārā. Pēc garšas nedaudz atgādina kādreiz Maxima dabūjamos grilcāļus, bet ne tik intensīvu garšu - īsts maigoņcālis. Visticamāk vairs nepirkšu, jo tomēr nepamet sašpricējuma piegarša/sajūta.

Cena - par augstu. 4.59€/kg, kopā cālis sanāca uz 7.80€.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Luīze

Re: Ķekavas vista maisā
« Atbilde #1 : 2014. gada 23. novembris, 21:41:06 »
Paldies par pieredzi! Es parasti veikalā nepērku rūpnieciski ražotos pusfabrikātus, jo negaršo rezultāts.
Labāk to putniņu pašai atkaulot, sadalīt, pildīt un marinēt.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2014. gada 23. novembris, 21:46:09 »
nuja, man jau bij tāda nojauta, ka sūds :) bet paldies par uzņēmību apstiprināt šo

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 23. novembris, 21:47:03 »
nuja, man jau bij tāda nojauta, ka sūds :) bet paldies par uzņēmību apstiprināt šo

Mazohisma turpinājumā nākamne'dļ moš patestēšu Talleg cāļa cepti.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2014. gada 23. novembris, 22:25:32 »
Paldies par uzņēmību! Jā tas ķekavas cālis bildē droši vien ir pabijis ne tikai krāsnī bet arī fotošopā...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 23. novembris, 23:01:50 »
Fotošopā?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2014. gada 23. novembris, 23:04:40 »
Tas, kurš uz iepakojuma.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2014. gada 24. novembris, 08:24:10 »

Mazohisma turpinājumā nākamne'dļ moš patestēšu Talleg cāļa cepti.

Toč mazohiste. :D Bet patestē vien, ar interesi gaidīšu atskaiti. :)

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #8 : 2014. gada 24. novembris, 09:00:26 »
šitas ir tas produkts, ko Milda UG baigi slavināja, ja?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Betons

« Atbilde #9 : 2014. gada 24. novembris, 09:03:15 »
šitas ir tas produkts, ko Milda UG baigi slavināja, ja?

Jā, es arī tādu seriālā pamanīju - nu jau vairākās sērijās. Bet labāk man patika mūžīgais IRobots, kas ar degošām svecītēm pabrauca zem krēsla. :evil:

Atslēdzies rutta

« Atbilde #10 : 2014. gada 24. novembris, 11:43:20 »
Paldies par atsauksmēm  :)

Atslēdzies Inta

Ķekavas vista maisā
« Atbilde #11 : 2014. gada 25. novembris, 08:49:10 »
Pamēģināju Tallegg cāli, patika! Labi cepās un labi garšoja. Marinēts, bet ar mēru.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2014. gada 25. novembris, 11:38:04 »
Inta, pēc kā garšoja marināde?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #13 : 2014. gada 25. novembris, 11:40:16 »
Izmēģināju šo:

Ēdams jau ir, bet kaut kāda piegaršiņa un pildījums nesanāca tik skaisti pakusis kā bildē uz iepakojuma.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2014. gada 25. novembris, 11:53:42 »

Ēdams jau ir, bet kaut kāda piegaršiņa un pildījums nesanāca tik skaisti pakusis kā bildē uz iepakojuma.

Kā cepi? Man liekas līdžigu pildījumu var dabūt tikai fritējot.