Autors Tēma: Šujmašīna  (Lasīts 978 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Šujmašīna
« : 2020. gada 23. decembris, 20:46:31 »
Es ticu, ka man to nevajag.

Taču agrā jaunībā bija un lietoju. Neko dižu nedarīju - apšuvu malas dvielīšiem, aizkariem u.t.t. Šuvu bikses, svārkus, bērnu vasaras kombinezonus, rotaļlietas.
Ja nu man uznāk bizdings un šķiet, ka tas nāk, kas butu jāņem vērā pērkot mūsdienu šujmašīnu? Kādas funkcijas noteikti vajag un bez kā 100% var iztikt?
Ja blakus nebūtu tāds pats "kukū" (kas reiz uzšuva sev kreklu un bikses ar adatu parasto (bez mašīnas), par aizkariem, spilvendrānām pat  nerunāšu), tad es sevi atrunātu uz līdzenas vietas.

Nekāds modes nams un šūšanas cehs neplānojas - reizi pa reizei, kad uznāk iedvesma vai nepieciešamība ko saremontēt.
Drīkts ieteikt arī konkrētus modeļus ;)

Atslēdzies mellene88

Atb: Šujmašīna
« Atbilde #1 : 2020. gada 23. decembris, 22:16:50 »
vells,ja es būtu LV varētu par puscenu atdot savējo bizdinku :D nopirku, sašuvu karavānai aizkarus, vieniem džinsiem galus atšuvu... :scratch: .....eeeemmm vairāk neko neatceros... :scratch:
stāv nabadze un gaida ,kad man atkal uznāks..

komplektācija nav svarīga..visām viņām pamata bāze ir iekšā.. nekas uber kruts, bet viss ko vajag..skaties cenu,cik esi gatava ieguldīt par bizdingu.tas arī viss :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2020. gada 23. decembris, 22:36:05 »
Skatos, diddly sen nav redzēta :( , viņa Tev īso lekciju nolasītu...

Kad es pirku, prasīju, lai var izšūt cauri kādām 3-4 kārtām džinsa (atlocīti bikšu gali ar vīli).
Reizēm lietoju zigzag dūrienu.
Nekas, kas ir parastai šujmašīnai, overloku aizstāt nevar, nav vērts ticēt, ka kaut kas tāds būs. Sliktākajā gadījumā var nolaist ar to pašu zigzag gar malu.
Man pietrūkst roktura (bet tas mūsdienās neeksistē vispār), tas glumais puļķis nav ilgi pagriežams, ja vajag reāli lēnu šūt, lai neiešūtu, kur nevajag un neaplauztu adatu (piemēram, izbakstīt cauri tam pašam biezajam džinsam, nenolaužot adatu, es ar kāju nevaru tik lēnu pašūt).
Ir labi, ja var noņemt diegu kasti un atstāt šauru daļu zem adatas, lai var uzmaukt piedurkni un apšūt pa riņķi. (Pieņemu, ka visām tā ir).
Jauka fīča ir ielikt dubulto adatu, uzlikt divas spoles un šūt dubulto vīli ar parasto mašīnu - apakšā paliek zigzagā, augšā 2 paralēli diegi. (Nezinu, vai ir visām.)

Visādi smukie dūrieni man līdz šim izrādījušies reāli nevajadzīgi. Ļoti reti lietoju tādu, kas trīsreiz turp un atpakaļ dzenā, it kā ir elastīgāks par parasto.

Viena lieta mani besī, bet arī nezinu, vai tā ir visām - ka pedālis nav "lineārs": tu sāc lēnām, nekas nenotiek, paspied vēl mazliet, ļoooti lēnām, nekas nenotiek, un tad pēkšņi blurblurblur baigajā tempā aiziet.

Overloks IR manta, bet tas ir atsevišķa mašīna.

Man ir paveca Husquarna Viking Prelude 350 (ja atmiņa neviļ), ka tik ne gadi 20 viņai. Normāls aparāts. Salīdzināt nav ar ko, tas ir mans vienīgais līdz šim bijušais elektriskais verķis. Viņai ir viena īpatnība, ka jāatstāj adata precīzā pozīcijā (piešāvos ar laiku), citādi mudžina diegu. Nezinu, vai sugas īpatnība, vai konkrētā īpatņa tarakāni.

Diezgan labas atsauksmes ir par Janome visādiem modeļiem, bet es sīkāk nezinu, zinu, ka šūšanas kursos bieži lieto. Vari paskatīties tajā pašā Cālī kaut kādā rokdarbu grupā, tur visu ko var atrast, pilnīgi noteikti ir šujmašīnu apskats.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2020. gada 24. decembris, 19:57:35 »
krievu laikos man bija Veritas. Superīga. Kādus piecus gadus atpakaļ atdevu. Vietā izvēlējos Brother lētāko modeli. Galvenais, kas nepieciešams un dzīvē noder - zig zags malu apstrādei; ķepiņa ravējslēdžu piešūšanai;  opcija pogcaurumu apstrādāšanai... visam pārējam nav īpašas nozīmes, tās tikai palielina cenu. Esmu ļoti apmierināta. Eļļot jaunu modeļu šujmašīnas nevajag, tur praktiski nav metāla daļu; pedālis mani netraucē, jaunībā biju praksē vairākos šūšanas uzņēmumos kur strādāju uz konveijerā, man pat kaut kādu kategoriju piešķīra. Ar bieziem audumiem arī nav problēma, esmu pat ādas šuvusi. Tur galvenais, atrast atbilstošu adatas dūriena  garumu un atbilstošu adatu (protams, ir dažas fiškas procesā, bet tas profesionāliem). No visām tām izšūšanām man dzīves garumā tikai vienu reizi noderēja, kaut kādai bērnu kleitiņai... tā kā tur jēgas maz.

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #4 : 2020. gada 24. decembris, 20:25:57 »
Mammai bija un ir joprojām kāda 40 gadus veca elektriskā Veritas, ko regulāri mēģinu saeļļot un iztīrīt.
Skolas laikos ārkārtīgi noderēja, jo iemanījos saregulēt un šūt sev panku drēbes ar īstās cūkādas detaļām.Ādas šūšana ir visnotaļ specifiska procedūra.Tagad sievai ir Husquarna Prelude 350, esmu laikam vienreiz regulējis, bet nevēlos pat atcerēties - kaut kāds murgs...

Atslēdzies e518

« Atbilde #5 : 2020. gada 25. decembris, 00:28:38 »
Latvijā nopērkamās skaties Janome. Izvēle plaša, atkarīga no budžeta. Husgvarna būs maķīt dārgāka ar tām pašām funkcijām, bet nez vai labāka. Janome ir normāls ražotājs.
P.S. Par dūrienu izvēli runājot, no apm. 30 izmantoju 2!

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2020. gada 25. decembris, 11:48:14 »
Janome ir vispiemērotākā tādiem amatieršuvējiem.
Dūrienus izmantoju 3 -parasto, zigzgu un zigzagu "grābekli" trikotāžas malas apstrādei, vēl pogcaurumi, bet tiem man diez kā neizdodas. Pārējais jau pēdiņu un adatu izvēle

Mana Janome tāda sagrabējusi jau, bet dāvinātam zirgam zobos neskatās. Man stāv arī viena japāņu Yamata, saremontēta, bet tik nenormāli sarežģīta, ka nelietoju

Overloks jau ir super mašīna, kursos tāda ir, bet kad tagad kursi atkal notiks... :cry: Mājās tāda man diez vai derētu, tā pati nelaime -man nepatīk ar to sarežģīto diegu vēršanu ņemties

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2020. gada 25. decembris, 12:16:24 »
Overlokam tos diegus tik vienu reizi jāsaver, tad mainot spoles piesien iepriekšējā vēruma diegu galiem un viss. Labāk vienkāršu mašīnu ar pamatfīčām un overlaku arī bez visādiem vipedroniem. Savam plakanvīli tā arī nav nācies izmantot.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2020. gada 25. decembris, 12:52:26 »
nav nemaz tik vienkārši, tad šuj ar 3, tad ar  4 diegiem, un ja kaut kas aizķeras, tad vispār...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2020. gada 25. decembris, 13:10:50 »
Ar overloku ir vienkārši, ja viss ir ideāli. Ja ir kaut kādas problēmas, tad vairs nav vienkārši. Manējais šad tad mēdz diegu pārsist. Nu un tad atceries nu, kurš diegs bija jāver pirmais. Bet ar visu to tas ir neatsverams aparāts. Cik man nav sīču bikses pāršūtas - nošuj vīli, nolaiž ar overloku pa malu un miers. Nu nav tas zigzags gar tik labs, tur visādi diegi staipās pēc tam.

Man savulaik gribējās kruto overloku, kam viss vienā, nav jāšuj pamata vīle ar parasto šujmašīnu, bet atkodos uz cenu. A žēl....
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2020. gada 25. decembris, 14:01:53 »
Tie ir tie  4 diegi, sasprauž ar kniepadatām un kaut kāds vienkāršs apģērbs pārdesmit minūtēs
Bet cena skarba, un iztieku, tik daudz jau nemaz nešuju un visu laiku jau bija tie kursi, kur piedevām vēl vadītāja palīdz

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2020. gada 25. decembris, 14:22:56 »
Tie dārgie kkādi krutie, man pavisam vienkāršs, pirms gadiem 17ja ne vairāk, pirkts singer overlaks, sākumcena bija 300 lati, pirku akcijas laikā pa 250. Strādā kā bitīte. No galvas nekādu vēršanu nezinu, ja kas jāver skatos shēmu kur viss parādīts. Aparāts vienkāršs, kompakts. Drīzāk sanāk paķimerēties, lai atbilstoši auduma biezumam uzstādītu, vai trikotāžai, bet nu tur arī nekā sarežģīta.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2020. gada 25. decembris, 20:41:30 »
Ja tagad pirktu jaunu šujmašīnu, skatītos lai noņemot kāju no pedāļa, adata atrodas lejas pozīcijā. Šķiet sīkums, bet ļoti ērti, ja bieži jāmaina šūšanas virziens. Varbūt tagad tā ir visām, bet manai senajai pfaff tā nav, kaut visādi citādi laba. Vēl man nepatīk, ja mazā spole jāmaina no augšas, ne no sāna, bet tā varbūt vien ieraduma vaina. Man ērtāk ir no sāna. Jā, un kā jau Trix minēja, lai var samazināt virsmas platumu, tas bieži noder.

Atslēdzies vellata

« Atbilde #13 : 2021. gada 17. februāris, 20:48:00 »
Tie ir tie  4 diegi, sasprauž ar kniepadatām un kaut kāds vienkāršs apģērbs pārdesmit minūtēs
Bet cena skarba, un iztieku, tik daudz jau nemaz nešuju un visu laiku jau bija tie kursi, kur piedevām vēl vadītāja palīdz
Nu, pārzīmēt piegrieztni un izgriezt (un vēl pagludināt pa vidu) reizēm iet ilgāk kā šūt ar overloku, tas tiesa. Man gan ir 5-diegu mošķis (bernette b48), kas pārtaisāms arī par plakanšuvi - nopirkupirms gandrīz 2 gadiem, kamēr pēc burdas kursiem bija atlaide. Diegus pārvilkt jau sen vairs stresu nesagādā, tikai nedaudz apnicīgi, jo, režīmus mainot, to tāpat jādara. Plakanšuves režīmā vienmēr der aprakstā dotie spriegojumi, overloka - ir savas īpatnības. Varbūt vajadzēja aizvest uz apkopi drusku pieregulēt, bet atliku covid dēļ un pagaidām dragāju kā ir. Garantijas apkopi visticamāk nokavēšu tāpēc :( Pamatā šuju meitai šmotkas, bet kaut ko sev ar gadījies.

Šujmašīna man teju pilngadīga jau, kaut kāda nefirmas, bet laba - pirku pēc ieteikumiem. 9 kārtas džinsa ir bliezts cauri (uz vienu pusi noliekta vīle 2x atlocītam galam). Ar plānākiem audumiem gan ir gadījies, ka grūti. Trikotāžas dūrienu viņai ļoti novērtēju, lai gan tas mazāk lietots, kopš ir overloks.