Autors Tēma: Dators  (Lasīts 5753 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Dators
« : 2020. gada 30. decembris, 16:24:57 »
Beidzot pienācis tas brīdis, kad jāpērk jauns dators, jo vecais knapi velk dzīvību. Pat baidos domāt, cik šim gadu, bet vairāk par 15.
Par cik šādas tehnikas lietās esmu pavisam analfabēte, tad pastudējot i-netā padomus paliku pie 3 modeļiem. Neko īpašu un krutu man nevajag, tikai rakstīt, lasīt, ienirt internetā un kādas filmas paskatīties.

Ja šeit kāds kaut ko saprot un ir gatavs padalīties ar ieteikumiem, tad kuru no šiem būtu vērts pirkt?

1. DellOptiplex 7020 i3-4130 8GB 1TB+240SSD DVD-RW Win10Pro.
2. Dell Optiplex DT 790 i5-2400S 16GB 120GB SSD 1TB HDD DVDRW Win10.
3. Dell Optiplex DT 790 i5-2400S 8GB 240GB SSD 1TB HDD DVDRW Win10Pro.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 30. decembris, 16:41:31 no Milka »

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Dators
« Atbilde #1 : 2020. gada 30. decembris, 17:01:17 »
7020 ir 2014. gada modelis un tam ir USB3 porti , kas nozīmē ka potenciāli no USB ierīcēm viss kas lasīsies ātrāk

DT 790   ir 2011. gada modelis un tam ir lēnāki USB

nevienam nav HDMI porta ( ir  DisplayPort ) kas nozīmē ka var gadīties ka vajag pāreju uz monotoru/teļuku jo HDMI ir izplatītāks

Atslēdzies Milka

« Atbilde #2 : 2020. gada 30. decembris, 17:15:59 »
7020 ir 2014. gada modelis un tam ir USB3 porti , kas nozīmē ka potenciāli no USB ierīcēm viss kas lasīsies ātrāk

DT 790   ir 2011. gada modelis un tam ir lēnāki USB

nevienam nav HDMI porta ( ir  DisplayPort ) kas nozīmē ka var gadīties ka vajag pāreju uz monotoru/teļuku jo HDMI ir izplatītāks

Milzīgs paldies!
Tad vajag tādu, kam HDMI, ja? Nu labi jāiet kādi citi modeļi skatīties.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3 : 2020. gada 30. decembris, 18:02:56 »
Es te rokos, rokos pa netu, bet jo dziļām mežā, jo vairāk malkas.

Varbūt varat ieteikt kam vairāk vajadzētu pievērst uzmanību? Ražošanas gadam? Procesora modelim? Frekvencei? Operatīvajai atmiņai? Cietajam diskam?  :?:
Varbūt kaut kam pavisam citam un es ne tajā virzienā skatos?  :(

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2020. gada 30. decembris, 18:34:20 »
Zini, ko Tu izdari? Pasaki cenas limitu un labi ļaudis Tev pielasīs variantus. Tas varētu būt pat ātrāk, nekā pašai iebraukt situācijā.

(Nē, es nepiesakos, pati esmu neglābjami atpalikusi no dzīves - tāpat par gadiem 15).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #5 : 2020. gada 30. decembris, 18:45:01 »
Zini, ko Tu izdari? Pasaki cenas limitu un labi ļaudis Tev pielasīs variantus. Tas varētu būt pat ātrāk, nekā pašai iebraukt situācijā.

(Nē, es nepiesakos, pati esmu neglābjami atpalikusi no dzīves - tāpat par gadiem 15).
Ā, kaut kā neiedomājos.
Gribētos iekļauties līdz 300 €. Programmatūra Microsoft Office 365 laikam arī vēl būs jāpiepērk, vai tā ir jau datorā?

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #6 : 2020. gada 30. decembris, 23:03:37 »
office ir atsevišķi. 365 ir abonējama par mēnešmaksu.  Ja nenodarbojas ar excel makrosiem , kā alternatīvu var izmantot bezmaksas libre office. MS ofisa failus ar to var vērt, strādā gan uz windows gan linux

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2020. gada 30. decembris, 23:22:44 »
https://capital.lv/Produkti/Konfigurators/Capital_NEO/Birojam/NEO-Business
windows kā redzi pasākumu sadārdzina par apmēram 100 eur ...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #8 : 2020. gada 31. decembris, 21:19:53 »
Aste Risk, vēlreiz liels paldies Tev!  :big_hug:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2021. gada 09. februāris, 02:40:13 »
man jau likās,ka tēmai jābūt...vietas ekonomijas pēc jautāšu šepat..

Man ar vajag, man ar vajag... manējais nebija i uz pusi tik sens ... savus 6-us nokalpoja godam..būtu kaplojis vēl(es tā negribēju atvadīties no 7windowsa :cry: )..bet mīlulīc  :murmur: Tātad... vajag kko vietā... summai nebūs nozīmes, mums tāpat katram sava nauda un cenas,  bet negribas maksāt vairāk par manām niecīgajām vajadzībām..kurās neietilpst- spēles, video, mūzika, ekseļi, dokumenti un citas ofisu lietas.
ko lai es izvēlos  :scratch: plz...galvenais laikam ilgspējība un atmiņas kapacitāte, jo man tā nepatīk gadžetu maiņa... :sad_smiley:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #10 : 2021. gada 09. februāris, 13:01:50 »
Uz kādu skaties , portatīvo vai stacionāro? Ja portatīvo, nu paņem katkādā kurrijā, teikšim šitādu  .  Disks gan tam mehāniskais , toties terabaits ietilpības ( 200 standarta DVD diski )

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2021. gada 09. februāris, 13:52:05 »
Aste  :rat: :rat: toč manam niecīgajām prasībām nekā lētāka nav???? :mrgr: bērns tagad lasa sev lielo, pa gabaliem... vēl nav monitors pasūtīts un kkāds propelleris jagaida traki ilgi... :?:
piebeigs mani, šitās tehnoloģiskās vajadzības  :sad_smiley:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2021. gada 09. februāris, 14:02:43 »
bērns nevar pie reizes lasīt 2 datorus ? :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2021. gada 09. februāris, 15:37:36 »
nu nee...
daudz nepalidz..
man jau vajag portatīvo :?:
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

IG- mellenessniega