Autors Tēma: Dators  (Lasīts 5746 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Dators
« Atbilde #30 : 2021. gada 16. februāris, 15:53:21 »
Mellen, pačukstēšu - man izskatās, ka būs telefons jāmaina..5gadi, sāk bremzēt. jau tagad stress  :rofl: :rofl: :rofl:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #31 : 2021. gada 21. februāris, 16:05:58 »
bet nu jā , mellenei esot UKijā mēs nekādi nevaram uzinstalēt W7

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2021. gada 09. marts, 15:41:09 »
Pag pag Aste man izskatās ka braukšu vasarā uz LV pēc W7  :mrgr: , nopirktais stāv uz plaukta un gaida ,kad man bzdings pāries. Pa vecam bakstos ar nedasisto veco kompi.iekš to, tad man ar jautajums, jo kā parasti negribu jaunu tēmu sīkumu dēļ.

Vecajam kompim darbība vislaik pie vada.. īstenībā jau tai baterijai nebija ne vainas, tik tā iegājās,ka iekar pie vada,aizmirsti un tā viņš tur karājās.kādu laiku atpakaļ pamanīju ,ka lādētājs pie kompja izslegšnas sīc(nu,tas vidusposma paresninājums)kamēr kompis darbībā, nesīc ... ko viņš grib? vai tas nozīmē,ka arī lādētājs grib izbeigties??paldies.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2021. gada 09. marts, 18:39:46 »
Oi, Milka, piedod par uzprasīšanos... Kad nopirksi jaunu datoru, - kur liksi veco? Un kāds Tev ir?

Es meklēju kaut kādu kantainu [t.i., ne laptopu] dinozauru, - no tiem laikiem, kad sāka parādīties USB 2. T.i., vajadzīgs kaut kas, kas darbojas, un ar USB2. Pārējais ir opcionāls, - ejošs baroklis, ejoša māte, kaut kāda operatīvā (lai gluži nekaras), kaut kāds disks, kur vecu vindu uzlikt, un USB 2 ports (lai var failus pārdzenāt, jo citi varianti nesanāks - manam laptopam tīkla vadu nepielikt, bet jebkādam vēsturiskam brīnumam neies WiFi vai internets (jo brauzeri būs par vecu).

Pat monitors, iespējams, nav vajadzīgs (bet te man vēl jānotestē esošās grabažas).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #34 : 2021. gada 10. marts, 11:49:57 »
Oi, Milka, piedod par uzprasīšanos... Kad nopirksi jaunu datoru, - kur liksi veco? Un kāds Tev ir?

Trix, dators sen jau nopirkts un vecais utilizēts, bet viņš tāpat nebūtu lietojams. Ieslēgt varēja ar kādu 100 piegājienu, bet kad pēc ieslēgšanas tika izslēgts, pats atkal ieslēdzās pēc dažām sekundēm. Par cik tagad attālinātā strādāšana ir ikdienas nepieciešamība, tad katru rītu viņu slēdzu ar cerību, kaut piestartētos un neizlaistu garu, un lai pēc jaunā nopirkšanas varu paspēt pārnest tur esošās vajadzīgās lietas.
Un elektrību rija vājprātā! Kad pirms gadiem 3 viņu pārstāju slēgt iekšā, jo pārgāju uz planšeti, man elektrības rēķins samazinājās par 60 eiro mēnesī. Vienā vārdā - dinozaurs (tur iekšā bija kaut kāda figņa vēl no tālā 2003.gada).

Atslēdzies Milka

« Atbilde #35 : 2021. gada 10. marts, 14:06:49 »
...elektrības rēķins samazinājās par 60 eiro mēnesī
Jēziņ! Kādi vēl eiro. 60 kilovati samazinājās! :f-palm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2021. gada 10. marts, 14:09:39 »
nu, kurš tad var tik precīzi uzskaitīt. Vienu mēnesi siltāk, ledusskapis šancē vairāk, otru ne tik silti, šis retāk slēdzas iekšā. Ziemā tumšs, visas lampiņas deg, vasarā gaišs - kilovati mazāk..

Atslēdzies Milka

« Atbilde #37 : 2021. gada 10. marts, 17:50:28 »
nu, kurš tad var tik precīzi uzskaitīt. Vienu mēnesi siltāk, ledusskapis šancē vairāk, otru ne tik silti, šis retāk slēdzas iekšā. Ziemā tumšs, visas lampiņas deg, vasarā gaišs - kilovati mazāk..
Man dzīvoklī nemēdz būt tādas temperatūras svārstības; iztērētā elektrība katru mēnesi +/- 10 kw vienāda, ziemā apgaismojums, vasarā kondicionieris; tāpēc jau 60 kw samazinājumu pamanīju, jo tas tomēr ir daudz.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2021. gada 10. marts, 18:40:13 »
Man dzīvoklī nemēdz būt tādas temperatūras svārstības; iztērētā elektrība katru mēnesi +/- 10 kw vienāda, ziemā apgaismojums, vasarā kondicionieris; tāpēc jau 60 kw samazinājumu pamanīju, jo tas tomēr ir daudz.

10 eur mēnesī... precīzi skaiti tātad :) 
nu, elektrības rēķina izmaiņas par 10 eur mēnesī es arī pamanītu!

Atslēdzies Milka

« Atbilde #39 : 2021. gada 10. marts, 20:11:27 »
Nevar nepamanīt starpību starp ~150 un ~210 kw, jo skaitītāja rādījumi bija jānodod pašiem.
Gudrais skaitītājs toreiz vēl nebija uzstādīts; tagad labi - ieej elektrum mājaslapā un vari aplūkot diagrammas visādos laikos un rakursos, ja ir interese.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2021. gada 10. marts, 23:18:15 »
nu jā, pie mazajiem patēriņiem tā ir liela starpība

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #41 : 2021. gada 11. marts, 00:17:19 »
kādu laiku atpakaļ pamanīju ,ka lādētājs pie kompja izslegšnas sīc(nu,tas vidusposma paresninājums)kamēr kompis darbībā, nesīc ... ko viņš grib? vai tas nozīmē,ka arī lādētājs grib izbeigties??paldies.

kamēr strādā neņem pierē  :smoker:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #42 : 2021. gada 11. marts, 00:32:42 »
Paldies.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #43 : 2021. gada 16. marts, 17:53:35 »
Turpinājums tēmai !!!

tātad vecais kompis ar kuru laužu pirkstus ,jo te visi vajadzīgie dati ir iekšā un jaunais plikais ,
vai tiešam vienīgā iespēja pārnest failus ir ielādējot ārējās atmiņas un burtiski pārnest?
mākoņus nepiedāvāt, tādos nesatāvu..
bet vēl  :scratch: .. nu nav nekā tāda, kā es iedomajos..pievieno vadinu vienam kompim un otru galu iedod otram..un mana info ,kā skurdiņas pārtek ...tip tip tip
jeb es galīgi naiva un stulba  :?:
IG- mellenessniega

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #44 : 2021. gada 16. marts, 18:03:02 »
To sauc par mājas tīklu (lokālo tīklu, LAN). Bet vajag kastīti - rūteri, caur kuru ierīces sapāro. Vadiņi nav obligāti.
Caur Bluetooth arī vajadzētu varēt.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 16. marts, 18:08:07 no Spārka »