Autors Tēma: Dators  (Lasīts 5745 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

Atb: Dators
« Atbilde #45 : 2021. gada 16. marts, 18:25:09 »
 :scratch: :?: ..lab , vismaz zināšu ko jautāt...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #46 : 2021. gada 16. marts, 21:41:30 »
bet vēl  :scratch: .. nu nav nekā tāda, kā es iedomajos..pievieno vadinu vienam kompim un otru galu iedod otram..un mana info ,kā skurdiņas pārtek ...tip tip tip
var ar vadiņu starp 2 kompjiem bet tur šis tas jāiekonfigurē un to neredzot situāciju uz pirkstiem izstāstīt nevar

Atslēdzies daddy

« Atbilde #47 : 2021. gada 17. marts, 17:21:03 »
To sauc par mājas tīklu (lokālo tīklu, LAN). Bet vajag kastīti - rūteri, caur kuru ierīces sapāro. Vadiņi nav obligāti.
Caur Bluetooth arī vajadzētu varēt.

NUja, ja abi ir pieslēgti mājas datortīklam (tb redz internetu), tad viņiem jāredz arī vienam otrs. vacajam vajag failu share ieslēgt un kačā. Nekāda rocketscience tur nav

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #48 : 2021. gada 17. marts, 17:49:13 »
Tīklu redz, viens otru arī.  Vai var man pa punktiem pastāstīt,kas man jādara, jeb tomēr man vajadzēs mazliet gudrāku par mani pieaicināt? :scratch:
IG- mellenessniega

Atslēdzies daddy

« Atbilde #49 : 2021. gada 18. marts, 08:45:55 »
Tīklu redz, viens otru arī.  Vai var man pa punktiem pastāstīt,kas man jādara, jeb tomēr man vajadzēs mazliet gudrāku par mani pieaicināt? :scratch:

tam, NO KURA gribi sūknēt
1. atrodi C: disku
2. Ar labo taustiņu properties, tad izvēlies Sharing tab
3. Ej iekšā un atļauj C:\  share
4. Ja no jaunā redzi veco, ok,
4a ja neredzi, tad vecajam jāatslēdz ugunsmūris uz iekšējo tīklu,
4b ja neizdodas, tad vecajam jāatslēdz ugunsmūris vispār, pirms tam atvienojoties no interneta

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #50 : 2021. gada 08. maijs, 23:43:22 »
Nu tā.. šodien man beidzot sadomājās sākt kustinat, pirms pāris mēn. iepirkto kompīti... šķiru jūsu padomus..ar domu,ka jāsāk kkā pārtransportet informācija
Un , nekas mums nesanāca... :n-:
Caur Bluetooth..abi kompji itkā redz viens otru..bet vecajam kompim rāda ,ka nav atrasts kkāds tur driveris.. dabūt es laikam viņu vairs nevaru ,jo 7W vairs netbalsta.. vismaz sarkani warningi leca laukā un neko labu nesolīja.izmēģinājamies, divas blondīnes, bet sapratām ,ka nekas nebūs..varu palūgt tagad mazliet uz pirkstiem ...kā ar to vadiņu  :blushing: pats pirmais..kādu vajag vadiņu ? :f-palm:

IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #51 : 2021. gada 08. maijs, 23:49:23 »
Otrs piedāvātais ceļš nerullēja jo mūsu kompjiem nevienam nav Microsoft ID...(vai kko tml prasīja)..lai varētu identificēt,kam tad failu sūtīt.
Un te pārbildēju pēdējo problēmu.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #52 : 2021. gada 09. maijs, 08:43:06 »
Es neņemtos pati, bet sameklētu datorspecu, lai visu izdara.
Mellen, vai tad nav neviena pazīstama tuvumā, kas orientējas datoros?

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #53 : 2021. gada 09. maijs, 19:00:49 »
Vadiņu vajag ethernet patch cord , piemēram https://www.amazon.co.uk/C2G-MOULDED-BOOTED-BLACK-CAT5E/dp/B001U3ZQ78/ref=sr_1_10?dchild=1&keywords=Patch+Cables&qid=1620575695&rnid=1642204031&s=computers&sr=1-10
Pārliecinies ka abiem kompjiem ir tāds caurums kur šitādu iespraust!
tālāk var izmantot teixim šito instrukciju

Atslēdzies daddy

« Atbilde #54 : 2021. gada 10. maijs, 09:34:15 »
Vadiņu vajag ethernet patch cord , piemēram https://www.amazon.co.uk/C2G-MOULDED-BOOTED-BLACK-CAT5E/dp/B001U3ZQ78/ref=sr_1_10?dchild=1&keywords=Patch+Cables&qid=1620575695&rnid=1642204031&s=computers&sr=1-10
Pārliecinies ka abiem kompjiem ir tāds caurums kur šitādu iespraust!
tālāk var izmantot teixim šito instrukciju

var tak arī caur wifi rūteri, bez speciāla vadiņa...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #55 : 2021. gada 12. maijs, 20:37:34 »
Daddy jau rakstīju, ka tas man nestrādā.
Lab,  vadiņu šķūnī atradu, kas man plz jādara tālāk?  :?:

p.s piedošan, teikumu -izmanto šo instrukciju pamanīju pēc sava jautājuma.eju skatīt instrukciju .
IG- mellenessniega

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #56 : 2022. gada 29. oktobris, 10:19:08 »
Turpinājums tēmai !!!

tātad vecais kompis ar kuru laužu pirkstus ,jo te visi vajadzīgie dati ir iekšā un jaunais plikais ,
vai tiešam vienīgā iespēja pārnest failus ir ielādējot ārējās atmiņas un burtiski pārnest?
mākoņus nepiedāvāt, tādos nesatāvu..
bet vēl  :scratch: .. nu nav nekā tāda, kā es iedomajos..pievieno vadinu vienam kompim un otru galu iedod otram..un mana info ,kā skurdiņas pārtek ...tip tip tip
jeb es galīgi naiva un stulba  :?:
Vislabākais - ieraksti tos datus atsevišķā, ārējā cietajā diskā un tad no tā pārraksti uz jauno datoru. Saglabā tos datus gan ārējā cietajā diskā, gan jaunajā datorā.
Tagad, kad parastās USB atmiņas maksā 10-20 eiro arī ar tām var darboties.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #57 : 2022. gada 29. oktobris, 14:00:29 »
Man jau labu laiciņu bija monitorā tādi sīki raibumi, kas īpaši netraucēja, bet tad vienubrīd tā noprogresēja, ka bilde kļuva nebaudāma. Un tagad vispār melna. Monitors nav vainīgs - ar citu tas pats. Jautājums -  wtf?  Videokarte kaput? Vai visam kompim psc? 

Mans datormeistars vairs nestrādā  :(  ... Varbūt varat ieteikt kādu džeku, pie kā aizvest? Zināmu, no pieredzes. Googli un ss.com pati māku apskatīties.