Autors Tēma: vecgada cienasti  (Lasīts 1186 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

vecgada cienasti
« : 2021. gada 01. janvāris, 11:45:21 »
Sviestmaižu šķīvis līdz 2 naktī tomēr iztukšojās.
1) rupjmaize no tostera, ierīvēta ar ķiploku, virsū "foršmaks". Sākumā biju totāli vīlusies. Gad sablenderēju ar  nutribulletu tādā pufīgā masā un pēc pāri stundām ledskapī -tīri tā nekas. Bet diez vai vēl kādreiz tā čakarēšos
2) grauzdēta baltmaize, virsū pastēte no vistu sirdīm un filejām + apcepts saldais sīpols un burkāni. Brendija nebija, pielēju mazliet express balzāmu.. Atkal jau čakars -vispirms samalt, tad vēl blenderēt, bet rezultāts garšīgs, un galvenais -liess.
3) baltmaize ar vistas filejas šķēlītēm. Fileja nolasīta, maize palika

Saldajā cepu šokolādes kūku, kurai pienācās klāt putukrējums, nemaz nesāku, viena šķēlīte pagaršota, tagad ledusskapī.

No dzērieniem -visu vakaru vienmērīgi kokteiļi ar balzāmu vai cointreau, pusnaktī kaut kāds dīvains Rīgas dzirkstošais vīns Prestige Cuvee, brut, jau nākošā glāze tika uzlabota ar cointreau

Atslēdzies magda

Atb: vecgada cienasti
« Atbilde #1 : 2021. gada 01. janvāris, 22:33:30 »
Reno- es par to nutribuletu gribu jautāt. Ir vērts pirkt? Skatos uz to jau labu laiku, it kā gribētos, it kā- kam man 115 pričendāls? :coffee:

Atslēdzies magda

« Atbilde #2 : 2021. gada 01. janvāris, 22:37:37 »
...bet ar vecgada cienastiem man šogad noveicās! Vedeklai bij iedvesma, enerģija un darbotiesgriba  :) - uztapināja klasisko biskvītkūku ar vārīto krēmu un brūkleņu zapti, kartupeļu gratinu un šubu. Dēls iemarinēja un uzcepa laša fileju.  Es- skatam un tradīciju turpinot kāpostus uzšķovēju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2021. gada 02. janvāris, 10:46:02 »
Dimdiņu šķovētie kāposti ar karamelizētiem sīpoliem ir tik garšīgi, ka nekad vairs pati netaisīšu! Atsildot gan es piemetu kādu žāvgaļas kamariņu (man šausmīgi garšo).

Ar Nutribulletu esmu ļoti apmierināta, man ir mazais komplekts un nekādi daudzie rīki nav -2 veidu asmeņi, 2 krūzes, uzskrūvējama osiņa un vāks. Viss noder un tiek lietots. Nav jau vajadzība visu sakult putrā, bet no rīta ērti, paniņas, kuma, pusgurķis, kāda dille vai pētersīlis un brokastis gatavas.
Es arī foršmaku samalu, bet tik lipīgas putras bulletam īsti nepatīk. Vislabāk jau ir kaut ko ar šķidrumu kopā samalt, saldu vai sāļu

Atslēdzies sanda

« Atbilde #4 : 2021. gada 02. janvāris, 14:53:55 »
Ap 22.00 ieklupu dzīvoklī, 1,5h atjēdzos, vacapoju, attapos-  kur 12 ēdieni??
Liku lielo šķīvi uz galda, mizoju, skaloju, šķēlēju, cepu, zvana  kretīns ar atskaiti (meistars, stulbs, bet noderīgs), kaķis prasa 2 ēdienus.
Saraksts:
1)rupjmaize, Lāču Mūsu rupjmaize, garda,
2)vistas filejas nageti Bērnu (1.x pirku, iekritu uz atlaidi, 5 min cepšanu, parasti veik.neskatos uz to pusi),
3)kumato tomāta  un svaiga gurķa šķēles,
4)mazliet rīvēts daikons, ābols,burkāns,
5)vieglā siera šķēle ar ķirštomātu šķēlītēm,
6)piparkūkas, kādas man garšo,
7)hurma,
8)mango,
9)mandeles,
10)valrieksti,
11)greipfrūts.
23.58 – ķeru olīveļļu ar baziliku, Balzamu Latv.balz.120, kafiju, grābju Roshen Crabs, tēmēju, šķiņdoņa, trāpīts (šķīvis izturīgs, karameles šķindēja)
12)karameles Crabs
Plkst. 23.59:30 lepni sēžu pie galda, aizmirsušies 2020.gada grūtumi, esmu gatava  jauniem izaicinājumiem, arī izturētai  peldēšanai pa straumi.
Pārsteidza nageti – gardi, iekšā tiešām fileja ar vistas garšu, formiņas – zirdziņš, pūdelis vai aita, mākonis, interesanti...  Blakus vismaz 2-3 pagalmos vareni salūti.

Ap 1.30 dzirdēju sprādzienu Āgenskalnā, sajutu vieglu neizpratni, kā toreiz, kad Liepājā jutu pazemes grūdienu no Kaļiņingradas apgabala.

Mūsu rajonā viss mierīgi, ne uzlidojuma, ne zemestrīces. Tikai policijas mašīnas braukāja.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 02. janvāris, 16:03:49 »
Paga, paga, Agenskalnā sprāga iepriekšējā naktī :talking:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #6 : 2021. gada 02. janvāris, 17:14:09 »
Ai, Reno, Jaungadā īsumā apcerēju sprādzienu, klausījos  atsevišķos  trokšņos, tomēr atšķirīgi, tāpat kā zemestrīces spēriens  no cita (sāk. domāju - smagais auto, te arī reizēm tādi nobrauc, norīb/noblīkšķ, tik pie trīces mājas vecākā teica-cilvēki no augšstāviem atstāj māju - grāmatas no sekcijām krīt virsū). Aizrāvos ar saraksta atcerēšanos. Meistaram teicu, lai pieskata savu balonu - viņam apkures ierīce darbnīcā ar to.
Tu laikam cienastā pieturējies pie principa - labas lietas 3.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2021. gada 02. janvāris, 17:55:25 »
Man laikam 12 maizītes bija uz šķīvja :just_popcorn:

Atslēdzies magda

« Atbilde #8 : 2021. gada 02. janvāris, 23:20:19 »
Dimdiņu šķovētie kāposti ar karamelizētiem sīpoliem ir tik garšīgi, ka nekad vairs pati netaisīšu! Atsildot gan es piemetu kādu žāvgaļas kamariņu (man šausmīgi garšo).

Ar Nutribulletu esmu ļoti apmierināta, man ir mazais komplekts un nekādi daudzie rīki nav -2 veidu asmeņi, 2 krūzes, uzskrūvējama osiņa un vāks. Viss noder un tiek lietots. Nav jau vajadzība visu sakult putrā, bet no rīta ērti, paniņas, kuma, pusgurķis, kāda dille vai pētersīlis un brokastis gatavas.
Es arī foršmaku samalu, bet tik lipīgas putras bulletam īsti nepatīk. Vislabāk jau ir kaut ko ar šķidrumu kopā samalt, saldu vai sāļu

Atslēdzies magda

« Atbilde #9 : 2021. gada 02. janvāris, 23:21:30 »
...Reno, bet ar ko tas nutribulets atšķiras no parasta blendera?

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2021. gada 03. janvāris, 06:44:30 »
Laikam ar ātrumu,baigā jauda,burtiski uzputo.Man patīk arī konstrukcija un tas, ka mazs, t.i. tievs un aizņem maz vietas Korpuss uz letes neaizņem vietu

Atslēdzies magda

« Atbilde #11 : 2021. gada 03. janvāris, 16:18:29 »
Paldies, Reno! Laikam jau būs jāpasūta!