Autors Tēma: Ko varam nezināt?  (Lasīts 18486 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Ko varam nezināt?
« Atbilde #90 : 2026. gada 28. februāris, 19:17:44 »
Pškam viņiem Kaukāzs un Melnā jūra? Nu, vai Kaspijas. Vai Baikāla. Da viss viens hrens...

Manā laikā Baikāls vēl bija ezers...  :?:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #91 : 2026. gada 28. februāris, 20:03:55 »
Proletariāts valda pasauli, divnieku karaļi visi kā viens būs miljonāri (jo viens no miljarda ar mācīšanās grūtībām taču ir kļuvis par miljonāru!).(C)
Mazliet padomāju...ja to miljonārs paplašina..tad drīzāk ir grūtības atrast kādu kuram nebija mācīšanās vai dajebkādas citas grūtības, starp visiem patiešam ievērību guvušajiem(glaznotaji,komponisti,ķīmiķi, fiziki un jā, gandrīz visiem miljonāriem,nevis vienam..ir grūtības skolā un citur izietas).
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #92 : 2026. gada 28. februāris, 20:56:36 »
Liecieties nu mierā, jūs perfekti visu, VISU zinošie... Iespējams, jaunietim tieši ģeogrāfija nav viņa interešu lokā... Nekad nevienā pārbaudes darbā vai eksāmenā neesat apmulsuši un pieļāvuši kļūdu kaut arī zinājāt? Nu tad cepuri nost! Bet mani allaž mulsinājušas personas kuras VISS interesē vienā līmenī, tādi teicamnieki visos priekšmetos... man tad tādas nelielas aizdomas, ka īsti jau neinteresē nekas, vien perfekta izpildīšanās. Bet tas tā man šķiet, nevēlos nevienu aizvainot, vismazāk jau viszinošo Kvadru...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #93 : 2026. gada 28. februāris, 21:53:52 »
...nevēlos nevienu aizvainot, vismazāk jau viszinošo Kvadru...

:taunt:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #94 : 2026. gada 28. februāris, 22:06:04 »

Manā laikā Baikāls vēl bija ezers...  :?:

Jēz, tu tiešām esi dīvaina.

Tieši tāpēc es pierakstīju Baikālu pie jūrām, ka lielai daļai ir vienalga kas tas tāds.

nevēlos nevienu aizvainot, vismazāk jau viszinošo Kvadru...

Būs jāpaseko, vai tu visiem uzknābies, vai tikai mums ar Kvadru. Nevaru nepamanīt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #95 : 2026. gada 28. februāris, 22:38:19 »
Es neuzknābjos, bet man patiesi nešķiet, ka par kādu nepareizu atbildi tā jāšūmējas... mēdzu savulaik klausīties Lielisko piecinieku radio, tur pieauguši cilvēki piedalās, ne skolas atsūtīti un tāpat ne uz visiem jautājumiem zina atbildes, vai neatceras, vai ienāk prātā mirkli vēlāk... Un? Par ko šausmināties? Spēle ir spēle, kāds uzvar, kāds zaudē... tas arī viss  :?: 

Trix, kopš kura laika citāds viedoklis jau skaitās knābiens??? Vai arī "pareizais" būtu vien tavējais un citu izteikt nedrīkst? Jādodas uz skabūzi ja nav tev pa spalvai tas citādāks? Savus bērnus gan jau par dumiķīšiem neuzskati... cerams.  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 28. februāris, 22:45:05 no tuk »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #96 : 2026. gada 01. marts, 09:41:27 »
a "no cik" sākas jūra? un vispār kādi kritēriji?? :D

Arāla jūra, Nāves jūra ir pēc ūdens spoguļa kudī mazākas par Baikālu. 

Šveicē, Austrijā jebkurš lielāks ūdens ir jūra (zee) Bodenzee, Zurichzee utt

Ja arguments jūra ir saistība ar okeānu, tad Kaspiju arī varētu saukt par ezeru...

/paumņičal un diena jau izdevusies/  :talking: :taunt: [size=78%]  [/size]

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #97 : 2026. gada 01. marts, 10:24:27 »
Kurš tad te tagad umņičajet. Jūrām ir sava definīcija, pazīmes un klasifikācija. No tā, ka vietējie sava apvidus lielāko ūdens pančku sauc par jūru, tā par jūru netop.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #98 : 2026. gada 01. marts, 12:24:09 »
Nezinu kā Kvadra tās definīcijas, bet vai jūras nav sāļūdens?

Par tiem konkursiem... man savulaik bērnus, laikam jau kā "kompetentākos" kādos priekšmetos, skola mēdza sūtīt uz olimpiādēm. Nu ko lai saka... kā kuru reizi, citreiz vinners, citreiz kā smejies - lūzers. Atbrauc sakrenķējies, nav spējis sakoncentrēties, pasteidzies ar atbildi, neiekļāvies laikā... tie taču bērni. Lai es celtu traci par kādu viņu kļūdainu atbildi, o jēēē... tik vien kļūmju pasaulē. Mūžu dzīvo, mūžu mācies... tagad tas 11. klases puisis mūžam to pareizo jūru atcerēsies.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #99 : 2026. gada 01. marts, 13:21:58 »
Kad mani spiež pa zilbēm skaidrot pašsaprotamas lietas, jūtos kā tāda dura, jo nevaru saprast, vai mani smalki troļļo, vai tiešām sarunu biedram to skaidrojumu vajag   :?: (Tautas valodā - tu tiešām esi tik dumjš vai izliecies?) Bet, tā kā es sliecos būt par cilvēkiem labākās domās  :mrgr: , pieņemšu, ka tiešām vajag (vēl n-to reizi) paskaidrot.
Nu tātad. Neviens nevar zināt VISU. Katrs var kļūdīties un kļūdās. Katrs var uztraukumā kaut ko aizmirst vai sajaukt.  Katram ir kaut kas, kas nav stiprā puse. Es nesaku ne vārda, kad tas skolnieks nevar nosaukt kādu terminu, kādu uzvārdu, vai uztraukumā kļūdās aprēķinos. Bet, manuprāt, eksistē absolūti elementāras lietas, kuras nezināt būtu pārsteidzoša tumsonība. Ja tas skolnieks nezinās pateikt, kas ir latīņu alfabeta pirmais burts, vai jūs tiešām sacīsiet, ka nekas, vienkārši viņam "valoda nav stiprā puse"?  Ja nepratīs sarēķināt 2², sacīsiet, ak, nu nekas, "viņam matemātika nav stiprā puse"? Toties dejo tautas dejas... Ja pasacīs, ka Čaikovskis ir rakstnieks, "viņam mūzika nav stiprā puse"?  Un, kad mums vidusskolu sāks beigt analfabēti ( nemaz ar nepārspīlēju, Dānijā tā jau ir realitāte), sacīsiet "nu, viņam lasīšana nav stiprā puse"? 
Ciktāl esat gatavi nolaist to izglītības latiņu, visu aizbildinot ar nestiprajām pusēm? Vai tad neeksistē kaut kāds vismazākais zināšanu mazumiņš, ko būtu jāzina, ja neesi mucā audzis?
Es par to. Un, manuprāt, 18 gadīgam tēvainim nezināt Eiropas lielākās siltās jūras ir nevis "nestiprā puse" un "kļūda", bet brēcoša tumsonība.
Vai arī mana latiņa ir tik nenormāli augsta, un pienāktos būt iecietīgai un tolerēt vēl ne tādu stulbumu?
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 01. marts, 13:40:14 no kvadra »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #100 : 2026. gada 01. marts, 13:22:53 »
Trix, kopš kura laika citāds viedoklis jau skaitās knābiens??? Vai arī "pareizais" būtu vien tavējais un citu izteikt nedrīkst? Jādodas uz skabūzi ja nav tev pa spalvai tas citādāks? Savus bērnus gan jau par dumiķīšiem neuzskati... cerams.  :)

Viss atkarīgs no tā KĀ to viedokli pasaka.
Un tu turpini personiskus knābienus par skabūzi un "ja tev nav pa spalvai".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #101 : 2026. gada 01. marts, 13:53:48 »
Nu, lūk! Atkal atgriežamies pie pamatu pamatiem: - izglītības satura skolās. Ko tad īsti māca vai nemāca skolā? Un kā rodas, citējot Kvadru : "zāģu skaidas jauniešu galvās"? Vai skolas vecuma jauniešiem pašiem pēc savas iniciatīvas ir jāapgūst pasaules ģeogrāfija, ja to nemāca skolā? Vai tas ir darbos aizņemto vecāku pienākums?
Šie, protams ir tādi retoriski jautājumi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #102 : 2026. gada 01. marts, 14:09:46 »
Mācīt bez mācīšanās jau neeksistē. Ko tik nevar sabāzt tajā saturā, bet tas jau nenozīmē ka viss sabāztais interesēs visus... izglītība jau orientējas uz vidējo, attīstītākais bērns garlaikosies, vājākajam ies pagrūti. To kas patiesi interesē, tā arī ir, padziļināti paši urbjas cauri. Kad uzrodas mērķis ko studēs, tad jau vispār koncentrējas uz to...
Es absolūti neuzskatu, ka vispārējam priekšstatam, zināšanām nav jābūt, bet nu spriest pēc vienas kļūdainas atbildes tv konkursā, nu nez...
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 01. marts, 14:16:58 no tuk »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #103 : 2026. gada 01. marts, 14:26:19 »
Cik noprotu, šis nav bijis tiešs jautājums - cik ir 2x2 vai, kas ir pasaules lielākā sala? No Kaspijas jūras pāri Gruzijai, kkas tml., ja? Un te nu vajag mazliet vairāk par spēju atbildēt uz tiešu jautājumu. Te prasās analizēt, vizualizēt karti utml. Mazums, kas ātrumā un uztraukumā noiet greizi  :?: Domas virziens jau tam bērnam bija pareizs ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #104 : 2026. gada 01. marts, 15:18:02 »
Laikam tas jautājums bija pietiekoši viltīgi asprātīgi formulēts, ne jau Kādas jūras tu zini
Daudz kas tiešām sākas ģimenē, cik sarunājas, par ko. Kādus raidījumus kopā skatās.

Par iekļaujošo izglītību -manam bērnam skolā kādā 5. klasē bija ģeniāls projekts, visa ceturkšņa garumā bija pa kārtai visi kontinenti jāuzzīmē  un klāt kādi 10-15 jautājumi -kādas upes, kalni jāiezīmē, dzīvnieki, vēsturisku notikumu vietas. Protams, ka visas klases vecāki cīnījās līdzi. Bērns iemācījās paša spēkiem pārzīmēt karti no atlanta uz lielas A2 lapas, izkrāsot ar guašu, meklēt un līmēt klāt dzīvnieku bildes. Vienā darbā bija viss -ģeogrāfija, bioloģija, vēsture, vizuālā māksla. Vēl tagad atceros, ka nevarējām atšifrēt, ka jautājumā bija paslēpts Menas salas ģērbonis
 Altrenatīvā skola. Kuras vairs nav...Bet rullis ar kartēm vēl tagad glabājas, žēl izmest