Autors Tēma: sēņu zupa  (Lasīts 2819 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

sēņu zupa
« : 2014. gada 24. novembris, 10:16:42 »
No baraviku laika dulluma stāv paliela burka ar kaltētām baravikām. Nekad neesmu vārījusi zupu no kaltētām sēnēm, tāpēc jautājums - kā to dara. Vai sēnes vispirms izmērcē, cik daudz ir jāliek sēņu, lai zupa sanāktu  ne par pliekanu vai stipru? Ko vēl var likt klāt? Kāda ir pieredze?

Atslēdzies Mango

Re: sēņu zupa
« Atbilde #1 : 2014. gada 24. novembris, 10:29:13 »
Es mērcēju iepr.vakarā.
Šķidrumu leju nost, nepatīk tā brūnā krāsa, citi nelej.
Tad vāru sēņu zupu parasto, kartupelis, burkāns, sēnes, daudzums gaumes lieta un katliņa lielums, nu es lieku tikpat cik citas sastāvdaļas, proporcionāli. Var kausēto sieru likt beigās.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2014. gada 24. novembris, 11:05:49 »
Būs jāpamēģina. Garšu vārīšanas laikā varēšu koriģēt ar garšvielām. Un kausēto sieru man arī patīk zupā likt.

Atslēdzies danu

« Atbilde #3 : 2014. gada 24. novembris, 11:42:23 »
Jāaa, šogad baraviku bija tik daudz,ka arī es kādu daļu sažāvēju. Mana šīrudeņa favorītzupa- ņemu pirkšķīti žāvētu baraviku, apleju ar ūdeni,lai izmirkst. Brūno šķidrumu nenoleju, jo tur tak viss labums, tikpat kā buljons! Lieku vārīties nomērcētas grūbas. Pannā viegli apcepu rīvētus burkānus un sīki sakapātu selerijas kātu. To visu - katliņā pie grūbām, beigās- nomērcētās baravikas. Smaržas buķetei- kādu pipargraudu! Kausēto sieru nelieku- neprasās! Aromātiska, viegla un sātīga!

Atslēdzies nex

« Atbilde #4 : 2014. gada 24. novembris, 12:08:33 »
ar apceptām un sasaldētām jau arī šitā var izrīkoties, vai ne? nu ar tām grūbām...

Atslēdzies danu

« Atbilde #5 : 2014. gada 24. novembris, 12:42:39 »
Domāju, ka var gan!  Saceptās baravikas gan vāru ar kausēto sieru.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2014. gada 24. novembris, 13:12:34 »
A es ar sieru neesmu taisījusi... Būs jāpamēģina, žāvētas baravikas arī ir. Kādu jūs liekat, vai "Dzintaru"?

Atslēdzies danu

« Atbilde #7 : 2014. gada 24. novembris, 13:17:41 »
Jā, es lieku tikai Dzintaru. Tievēšanas lēkmes laikos - light Dzinatru  ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2014. gada 24. novembris, 13:46:24 »
A es ar sieru neesmu taisījusi... Būs jāpamēģina, žāvētas baravikas arī ir. Kādu jūs liekat, vai "Dzintaru"?

Derēs jebkurš no kausēto sieru sērijas. Esmu poļu ražojuma kausēto sieru pirkusi, sanāk krietni lētāk nekā Dzintars.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2014. gada 24. novembris, 20:03:18 »
Sēņu zupa bez cepta skapāta cauraudzīša - sabojāta manta. Siers? nu nafig.
Cepts strēmelītēs sagriezts cauraudzis, apcepts sīpols, kartupelis, var burkānu, var grūbas, saldētas sēnītes (svaigas vai ceptas) (var mērcētas kaltētas), sāls, pipari. Usjo. Pie lietošanas var skābkrējumu piešaut. Kas var būt labāks par prastu zupīti! Ātri un sirdīgi.
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #10 : 2014. gada 24. novembris, 20:05:51 »
nu vot redz mūsmājās atkal ir uzskats ka gaļa pie sēnēm ir sabojāts ēdiens...:) tur vairs sēņu garšas nava...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2014. gada 25. novembris, 17:01:16 »
Piekrītu, cauraudzītis ir pārāk spēcīgu garšu, kāda tur vairs sēne. Ciest nevaru, ka arī sēņu mērci sabojā ar gaļu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2014. gada 25. novembris, 17:07:14 »
man taču burkās sēņu soļanka -būs jāsāk ēst

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2014. gada 26. novembris, 09:47:20 »
Atskaitos. Aizvakar vakarā iemērcēju pāris saujas baraviku, vakar vārīju zupu. Apcepu sasmalcinātu sīpolu un burkānu, liku zupā kopā ar sēnēm un kartupeļiem. Vārīšanas laikā, lai regulētu garšas intensitāti, papildināju ar ūdeni, kurā mērcējās sēnes. No garšvielām - Anniņas garšviela bez sāls, bišķi Vegeta, sāls. Pašās beigās vēl pieliku pāris lielas karotes Dzintara siera ar šķiņķi. Sanāca ļoti aromātiska un garšīga sēņu zupa.

Nākamreiz vārīšu lielāku daudzumu, jo vakar pusstundas laikā palika tikai tukšs katls.  :) Sākotnēji bažas bija par to, kā zupas garšu ietekmēs kaltētās sēnes, jo pēc mērcēšanas bija rūgta smarža, garšot pat neuzdrošinājos, bet viss bija kārtībā.