Autors Tēma: ilgspējība, zero -waste utt.  (Lasīts 5611 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

ilgspējība, zero -waste utt.
« : 2021. gada 23. janvāris, 09:24:46 »
https://www.delfi.lv/bizness/pasaule/kanadas-jaunuznemums-no-koka-irbulisiem-izgatavo-mebeles.d?id=52860279
https://www.delfi.lv/bizness/pasaule/kanadas-jaunuznemums-no-koka-irbulisiem-izgatavo-mebeles.d?id=52860279

Bail pat domāt, cik tādam smukam dēlītim iznāk pašizmaksa.
Es arī savu artavu dodu -šujot savas sejas maskas, izmantoju tos deguna aplocāmos no izmazgātām zilajām, ko vairs neliek kāds no ģimenes, un gumijas arī nogriežu.
Par tiem irbulīšiem -vai nebūtu videi saudzīgāk, ja vismaz restorānos sāktu lietot dakšiņas, ko var mazgāt :rofl:

Atslēdzies Bobs

Atb: ilgspējība, zero -waste utt.
« Atbilde #1 : 2021. gada 23. janvāris, 09:29:21 »
Mēs arī nemetam ārā veco ledusskapi, lai gan tas jau piebesījis, bet joprojām strādā. Irbulīšus gan nepārstrādāju. Man to nav.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2021. gada 23. janvāris, 09:36:28 »
Ar ledskapi mums tas pats. Galvenais jau vecajām ierīcēm jāskatās el patēriņš
 No maizes plastmasas maisiņiem sienas segas jāauž :rofl:
Draudzenes mantoja  milzīgu deķi, notamborētu no vecām magnetafonu lentām

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2021. gada 23. janvāris, 09:40:16 »
Draudzenes mantoja  milzīgu deķi, notamborētu no vecām magnetafonu lentām
Un kur tādu likt? Tas taču briesmīgs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2021. gada 23. janvāris, 10:25:27 »
Mjā... kļūt par zerowastista mantinieku... :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2021. gada 23. janvāris, 10:30:56 »
"Par tiem irbulīšiem -vai nebūtu videi saudzīgāk, ja vismaz restorānos sāktu lietot dakšiņas, ko var mazgāt :rofl: "

Restorānos ir metāla irbulīši. Man mājās arī metāla irbulīšu komplekts. Tie vienreiz lietojamie visādās ātrajās ēstuvēs.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2021. gada 23. janvāris, 12:27:36 »
Atcerējos! Krievu laikos mēs bijām zero wastes izcilnieki. Ar druškām bijām dullas uz adīšanu, bet dziju sakarīgās krāsās dabūt praktiski neiespējams. Ja kas no trikotāžas drēbēm vairs nederēja, ārdījām, tinām uz uzgriežamā dēļa un ar tvaika gludekli taisnojām. Pārsvarā trikotāža bija apstrādāta ar overloku. Visdullākās overloka šuvi nogrieza, diegu galus sasēja mezglos  un  adīja ievelkot mezgliņus kreisajā adījumā pusē. Kašmars! Faktiski izpirka bodēs vīriešu zeķes, jo tur ārdot pa riņķim varēja tikt pie ļoti gara pavediena. Tagad sēžu un domāju, neticas, ka kaut kas tāds ar mani reiz notikās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2021. gada 23. janvāris, 12:38:46 »
Jā, tā bija. :smile:  Un apģērbus pāršuva, kamēr pēdīgi par trauklupatu vēl izmantoja un polietilēna maisiņi izmazgāti uz veļas striķa žāvējās :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2021. gada 23. janvāris, 13:05:58 »
Par zeķēm nezināju :laugh:
Bija tādi trikotāžas atgriezumu veikali, tur no kastēm lasīja garākus gabalus, ko ārdīt

Nu jā, un katra skrūvējamā bulgāru konserva burka bija īpaša vērtība

Es gan arī tagad beramos produktus turu caurspīdīgajās plastmasas 1 l piena pudelēs, ļoti kompakti glabāt

Atslēdzies dip

« Atbilde #9 : 2021. gada 23. janvāris, 13:16:53 »
reno, par tām pudelēm baigi labā doma!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2021. gada 23. janvāris, 13:48:34 »
Tie veikali ar atgriezumiem saucās "Čaklās rokas". Viens bija uz Suvorova ielas, otrs uz Ļeņina, netālu no vecās Ģertrūdes baznīcas. Tajos laikos zelta bedres :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2021. gada 23. janvāris, 16:30:50 »
Par zeķēm nezināju :laugh:
Bija tādi trikotāžas atgriezumu veikali, tur no kastēm lasīja garākus gabalus, ko ārdīt

Nu jā, un katra skrūvējamā bulgāru konserva burka bija īpaša vērtība

Es gan arī tagad beramos produktus turu caurspīdīgajās plastmasas 1 l piena pudelēs, ļoti kompakti glabāt

Reiz tieši gribēju vaicāt, kā dara mūslaiku virtuves dāmas - tiešām kaut kur pārber nopirkto? Es tam neredzu jēgu, glabāju nopirktajos iepakojumos. Bet citādi zerowastīgi esmu glabājusi stikla burkās parastajās.
Un ko šajos laikos vairs par zw, kad covid dēļ katrs cepums ietīts plēvē  :scratch: Skumji.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2021. gada 23. janvāris, 16:36:38 »
Pārbēršanai jēga, lai ja nu kāda pārtikas kode no veikala atnesas, nesacūko visu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2021. gada 23. janvāris, 16:56:01 »
Veikala iepakojums neglīts un neērts -tāda atvērta paka. Tā man tikai makaroni stāv. Spagetti trauks vairāk smukumam.

Bieži vien veikalos nopērkamie trauki un neergonomiski un pat bīstami, tos nevar ērti satvert, ja stikla, tad papildus svars. Virtuvē  rokas var būt slapjas  vai taukainas

Piena vai stikla sulu pudeles neaizņem lieku vietu. Man tādās sabērtas sēklas, rieksti, mannā (ērti katlā iebērt)Cukuram, miltiem , auzu pārslām lielas plastmasas kārbas, tādas šauras, ērti paķert.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2021. gada 23. janvāris, 17:30:12 »
Interesanti. Es piena pudeles izmazgāt nevaru. Mazgā, cik gribi, bet ja izmazgātu un izžāvētu pudeli patur aizskrūvētu, parādās veca piena smaciņa.
Es visu atceros, Ričard...