Autors Tēma: ilgspējība, zero -waste utt.  (Lasīts 5648 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: ilgspējība, zero -waste utt.
« Atbilde #30 : 2021. gada 25. janvāris, 22:43:53 »
Nuja, vemsis :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2021. gada 25. janvāris, 22:46:03 »
Ja?  :scratch: Es nevemju izlietnē  :?:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #32 : 2021. gada 25. janvāris, 22:51:11 »
Tu nē, es nē, bet Bobis? ;)  Kurš pievēma auzgusu, tāds ir jautājums...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #33 : 2021. gada 26. janvāris, 00:13:18 »
Tad jāvāc kantainas pudeles, lai vietu ietaupītu. Citādi tās apaļās aizņem vairāk nekā oriģinālās paciņas.
Pret kodēm ilgtermiņā ideāla ir aptīta pārtikas plēve, - ja iekšā ir, tur arī paliek. Nesanāk gan zeroveists, ja nu vienīgi tās plēves pēc tam nodedzina paaugstinātas vilkmes apstākļos, kad dūmu nav un sadeg viss.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2021. gada 26. janvāris, 00:37:40 »
Oi, nu tīņāt to plēvi pie katras putras karotes... Es atnesot no bodes uzreiz iestumju ledskapī, pēc laiciņa pārberu stikla burkā.
Berot jau puslīdz var manīt, kas un kā. Pērku vienīgi caurspīdīgā iepakojumā, veikalā jau skatos. Vienreiz atstiepu tās kodes, šausmas, visu sadedzināju, tējas, garšvielas, visu. Fuj, šausmas. Never more. :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2021. gada 26. janvāris, 00:56:53 »
Es laikam tādas lietas noliktu pie mistkastēm - vai mazums kāds nesmādē  :?:
Bet vispār nekad tādas lietas nav gadījies nopirkt, pēc tam gan vēlāk šur tur kkas ir izaudzis  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2021. gada 26. janvāris, 02:06:14 »
Aha, vēlāk izaudzis. No oliņām, ne?  Nē, neliktu kāpuru piedir@tu paiku pie miskastēm. Un man sava mājas miskaste :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2021. gada 26. janvāris, 08:59:56 »
Oi, kāda saruna izvērsusies .
Smukākās stikla pudeles stāv plauktā, tur sēklas, brūnais cukurs. Plaukta augstums tieši pielāgots pudelei. Plastmasenes (dažas) atvilknē, (kama, manna, sīkie makaroni ) atkal aizņem daudz mazāk vietas nekā resnā paciņa, ko pie tam neērtāk lietot, un celofānīgās var pat ieplīst.

Burkās neglabāju, tās tikpat resnas, kā paciņas.
Pērku 0.5 kg iepakojumus, bet dažreiz aptumsumā ir nopirktas par daudz (atlaide!) un ir nācies izbērt kompostā.

Milti, cukurs, auzu pārslas lielās plastmasas kārbās ar iedobumu plaukstai, ērti saņemt
Man ir nenormāli maza virtuve, ir smalki jāizdomā, kur un kā glabāt. Tāpat bez sūkņu telpas un garāžas plauktiem neiztikt

Baigā atskaite sanāca :rofl:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2021. gada 26. janvāris, 09:10:33 »
Piena/sulas pudelēs ko bērt man šķiet neparocīgi, jo tomēr šaurs tas kakliņš un apaļas pudeles aizņem vairāk vietas, kā kantainas pakas. Ja gribas pārbērt, tad ir tak tagad visādi kantaini plastmasas vai stikla trauki nopērkami tādai vajadzībai. Gemosa garšvielu traukus, tos ap 400g, gan pietaupu kkam beramam.
Par zerowast-u īpaši neiespringstu. No lieka nemēsloju, kas šķirojams, to atšķiroju, bet tā, lai kaut ko pirktu vai nepirktu iepakojuma dēļ vai speciāli meklētu neiepakotu, tas būtu par daudz no manis prasīts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #39 : 2021. gada 26. janvāris, 09:29:08 »
tas ir labi, ka ir kārtība plauktā. Es atzīstu, ka man visādu graudu/miltu/putraimu plauktā valda pilnīgs haoss.

Atslēdzies reno

« Atbilde #40 : 2021. gada 21. marts, 09:37:37 »
Un mēs apsmejamies katru reizi, kad Kundalis kaut ko atvelk mājās. Viņam gan dominē "bez maksas", nevis "zero -veist"
https://www.youtube.com/watch?v=z125rqkaFiw
Meitenei 3-stūra galdiņš  skaists. Galvenais -nav piebāzts, un katra mēbele skaisti izceļas.
Vēl ir  "Pavasara mēbeles", darbnīca uz Matīsa ielas pretī Ziedoņdārza ieejai. Tur tādas 60.-70. gadu bufetes un krēslus interesanti atjauno

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2021. gada 31. marts, 13:49:55 »
Pārkrāmējot trauku uzkrājumus, nolēmu pievērsties jaunam hobijam
https://topru.org/18054/zolotaya-zaplatka-kincugi/
Saplīsušu šķīvju man nav, bet noliku jau dažus kandidātus, ar akmeni pa pieri un kincugi var sākties!

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #42 : 2021. gada 31. marts, 13:53:53 »
Reno, tas nav Tavs uzsaukums Facebook, ka uzpērc plēstus traukus ?  :sarcasm:
VIDEO ir super, parakstījos uz kanālu Jūtube, video nokopēšu sev arī  :yes:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 31. marts, 14:10:40 no Kundalini »

Atslēdzies reno

« Atbilde #43 : 2021. gada 31. marts, 14:58:33 »
Kad iemanīšos, rindā stāvēsiet ar savām saplēstajām bļodām :smej:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2021. gada 31. marts, 15:07:18 »
Man aizdomas, ka tādam traukam vien dekoratīvas funkcijas, nu labi, kādus augļus vai riekstus ielikt... zupu liet neriskētu, bet varbūt ko neizprotu.  :?: 
Biju sakrājusi laika gaitā kasti ar balti melnu rakstu trauku lauskām, bija doma āra galda virsmu mozaīkā salikt, bet sapratu, nafig man tāds vidusjūras stils... stāvēja, stāvēja un izmetu.