Autors Tēma: Vai Latvija sagaidāms valsts apvērsums?  (Lasīts 1701 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies LVSNor

Vai Latvija sagaidāms valsts apvērsums?
« : 2021. gada 28. janvāris, 12:38:15 »
Vai Latvija tagad ar nepacietību gaida ārkārtas situācijas izberzēšanos? Nu droši vien jau ka vel nē. Bet vai ir juridisks pamats pagarināt ārkārtas stāvokli  ... un tad nu ir jāsāk lasīt ar kādu pamatojumu ārkārtas stāvoklis tika ieviests.

Citāts
Ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, kā arī pamatojoties uz Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likuma 4. panta pirmās daļas 1. punkta "e" apakšpunktu, likuma "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" 4. pantu, 5. panta pirmo daļu un 6. panta pirmās daļas 1. punktu un otro daļu, 7. panta 1. punktu un 8. pantu, Epidemioloģiskās drošības likuma 3. panta otro daļu, kā arī lai samazinātu atkārtotu Covid-19 infekcijas izplatību Latvijā līdz kontrolējamai robežai, vienlaikus nodrošinot svarīgu valsts funkciju un pakalpojumu nepārtrauktību
https://likumi.lv/ta/id/318517-par-arkartejas-situacijas-izsludinasanu

Citāts
4.pants. Ārkārtējā situācija un tās izsludināšana

(1) Ārkārtējā situācija ir īpašs tiesiskais režīms, kura laikā Ministru kabinetam ir tiesības likumā noteiktajā kārtībā un apjomā ierobežot valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju, fizisko un juridisko personu tiesības un brīvības, kā arī uzlikt tām papildu pienākumus.

(2) Ārkārtējo situāciju var izsludināt tāda valsts apdraudējuma gadījumā, kas saistīts ar katastrofu, tās draudiem vai kritiskās infrastruktūras apdraudējumu, ja būtiski apdraudēta valsts, sabiedrības, vides, saimnieciskās darbības drošība vai cilvēku veselība un dzīvība.

Un tad mēs nonākam pie šī likuma 5 panta otrās daļas

Citāts
(3) Atkarībā no valsts apdraudējuma veida, intensitātes un rakstura, kā arī mainoties apdraudētās teritorijas lielumam, Ministru kabinets izdara attiecīgus grozījumus lēmumā par ārkārtējo situāciju. Ministru kabinetam ir tiesības, ja nepieciešams, pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.
https://likumi.lv/ta/id/255713-par-arkartejo-situaciju-un-iznemuma-stavokli

Citāts
1. Izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 7. februārim.

Tā vien izskatās ka 13.Saeimas Kariņa valdībai beigsies likumīgs pamats pagarināt ārkārtas stāvokli.  Atliek vien sagrābt varu Latvijā ... :D
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

Atb: Vai Latvija sagaidāms valsts apvērsums?
« Atbilde #1 : 2021. gada 28. janvāris, 13:00:32 »
Tak pieņēma pavasarī likuma grozījumus, kas atļauj valdībai pagarināt ārkārtas situācijas laiku vairākkārt.

Bet tā, vienkāršiem vārdiem - ko viņi gribēs, to darīs. Ja tas neatbildīs likumam, pamainīs likumu. Cik tur tā darba.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #2 : 2021. gada 28. janvāris, 14:21:42 »
Citāts
Ministru kabinetam ir tiesības, ja nepieciešams, pagarināt izsludināto ārkārtējo situāciju uz laiku, kas nav ilgāks par trim mēnešiem.
7.februārī 3 mēneši būs pagājuši - Kariņam nāksies tikai izsludināt valsts apvērsumu, lai pagarinātu "ārkārtas stāvokli" :) 

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2021. gada 28. janvāris, 15:09:52 »
Nu pagarinās VĒLREIZ uz trim mēnešiem, kāda problēma?  Nav nekur rakstīts, ka pagarināt drīkst tikai vienreiz. Vairs nav.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #4 : 2021. gada 28. janvāris, 16:14:50 »
Nu pagarinās VĒLREIZ uz trim mēnešiem, kāda problēma?  Nav nekur rakstīts, ka pagarināt drīkst tikai vienreiz. Vairs nav.
Ārkārtas stāvoklis ir tikai, lai ieviestu pastāvīgas darbības regulējumu par tiesību ierobežojumiem.  Bet nu 13 Saeima ir "bastojusi" tiesību pamatus, līdzīgi kā viņu ievēlējušie pilsoņi.  ;) Francijā atcēla ārkārtās noteikumus, tur pat atļāva sabiedrisko ēdināšanu no vakardienas. 

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #5 : 2021. gada 01. februāris, 17:55:27 »
Citāts
Svētdien, 7. februārī, noslēdzas Covid-19 izplatības dēļ noteiktais ārkārtējās situācijas termiņš, bet valdība šīs nedēļas sēdēs plāno pieņemt lēmumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu. Latvijas radio ziņas vēsta, cik ilgi varētu tikt pagarināts ārkārtas stāvoklis.
https://www.apollo.lv/7169328/arkartas-situacijas-beigu-datums-straujiem-soliem-tuvojas-kas-notiks-pec-7-februara
Nu ko, vai Kariņš paziņos par epidemiologu diktatūru, un ka jau klasiski - pašu cilvēku laba tikai!    :blushing:

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #6 : 2021. gada 01. februāris, 19:13:48 »
ārkārtas stāvoklis tika ieviests.

Pēc ASV vēstniecības rīkojuma.
Aizmirsti jebkādus citus pamatojumus pagātnē, tagadnē un nākotnē.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #7 : 2021. gada 02. februāris, 12:45:48 »
SNor , kādu risinājumu piedāvātu Tu ?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2021. gada 02. februāris, 16:02:27 »
Nu, tad taisām to apvērsumu! :big_hug:     
SNor tiek iecelts par štābiņa priekšnieku !   
(p.s. visu, ko Tev vajag štābiņa iekārtošanai - taisi sarakstu un pa taisno sūti Spārkai!)   
Krimsons tiek iecelts par triecienvienības komandieri!   
(koroče, Tev būs jāsavāc brīvprātīgie, kuri ieņems pastu, tiltus, telegrāfu un Ziemas pili, atvainojos, no to valdības ēku)     
Spārka būs zavhoz, viņai jādabū zīmuļi, papīrs, kur zīmēt uzbrukuma plānus utt...nu un visu pārējo, ko pieprasīs triecienvienības Krimsons...nu, tur ķieģeļi, klaunu sejas maskas utt...bazukas šiem nedot!...saspridzinās vēl kultūras pieminekļus!
p.s.   
parādi komandēšu es!    :smoker: Uz priekšu, meitenes un zēni!   :go_go:

Atslēdzies kvadra

Atslēdzies Broms

« Atbilde #10 : 2021. gada 02. februāris, 18:30:16 »
Nu, tad taisām to apvērsumu! :big_hug:     
SNor tiek iecelts par štābiņa priekšnieku !   
(p.s. visu, ko Tev vajag štābiņa iekārtošanai - taisi sarakstu un pa taisno sūti Spārkai!)   
Krimsons tiek iecelts par triecienvienības komandieri!   
(koroče, Tev būs jāsavāc brīvprātīgie, kuri ieņems pastu, tiltus, telegrāfu un Ziemas pili, atvainojos, no to valdības ēku)     
Spārka būs zavhoz, viņai jādabū zīmuļi, papīrs, kur zīmēt uzbrukuma plānus utt...nu un visu pārējo, ko pieprasīs triecienvienības Krimsons...nu, tur ķieģeļi, klaunu sejas maskas utt...bazukas šiem nedot!...saspridzinās vēl kultūras pieminekļus!
p.s.   
parādi komandēšu es!    :smoker: Uz priekšu, meitenes un zēni!   :go_go:
Vali nozīmēsim par tikumības uzraugu frontē.
Nakatu sūtīsim pretinieka aizmugurē. Kā piesegu izmantos galma astrologa amatu. Viņi jau nezin, kas notiek pēctam, kad Nakats neuzkrītoši par horoskopa zīmi painteresējas...

P.S

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #11 : 2021. gada 08. februāris, 14:06:24 »
Citāts
Latvijas valdība dzīvo uz nezināmas planētas „Beidziet kritizēt valdības darbu. Viņi pa šo nedēļu ir veselu luksoforu uzzīmējuši! Kad jūs pēdējo reizi luksoforu uzzīmējāt, lielie kritiķi!” – ar nopietnu sejas izteiksmi tīmekļa lietotājiem aizrāda politikas vērotājs Reinis Pozņaks. Papildināsim: ir noorganizēta arī vakcīnu loterija, par kuras jēgu vēl strīdas „Memory Water” radītāji un tantes Gruņas Ziepjuzāļu birojs. Tās tomēr ir svarīgākās aktualitātes.
https://neatkariga.nra.lv/komentari/elita-veidemane/338646-latvijas-valdiba-dzivo-uz-nezinamas-planetas

Man reti kad sakrīt viedoklis Veidemanes kundzes, bet klaja stulbuma aprakstīšana nevajag lielu talantu. Likumu pēc 3 mēnešiem nevar pagarināt, bet jāpieņem jauns. Bet Kariņa valībai likumi nav rakstīti  ... "Ņemot vērā aizvien pieaugošos Covid-19 infekcijas izplatības riskus un mērķtiecīgākai infekcijas ierobežošanai, Ministru kabinets pagarinājis ārkārtas situāciju Latvijā līdz 2021. gada 6. aprīlim. " Un šādu režīmu sauc par Anarhiju, kad katrs kantoris var jūs terorizēt kā vien vēlas ...  un apjukusi Latvijas sabiedrība ar šo teroru grasās saskarties individuāli, jo ies tak jaunais "tingeltangelis" vaļā - kovid potes loterija. :D

Asterisks jautāja ko es piedāvāju? - Nu novērtējam valdības aktivitāšu rezultātus, vai valdības sniegums ir samazinājis kovid izplatību? Hmzs, nepārliecinoši - 2m metri strādā 100%, kas nozīmē, ka neievēro; maskas - 60% formalitāte pēc definīcijas, bet atgādina cilvēkiem būt uzmanīgiem; roku dezinficēšana - kad jūs pēdējo reizi to darījāt?  :fp: Nu pēc rezultātiem ir ka valdības darbs vērtējams, kā reti slikts pat vidējam vidusskolniekam ... it sevišķi ja ņem vērā ierobežojumus.  Es uzskatu ka valdība jāatgriežas normālā režīmā nosakot jaunus noteikumus pastāvīgi.         
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 08. februāris, 14:15:44 no SNor »

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #12 : 2021. gada 08. februāris, 18:20:37 »

Asterisks jautāja ko es piedāvāju? - Nu novērtējam valdības aktivitāšu rezultātus, vai valdības sniegums ir samazinājis kovid izplatību? Hmzs, nepārliecinoši - 2m metri strādā 100%, kas nozīmē, ka neievēro; maskas - 60% formalitāte pēc definīcijas, bet atgādina cilvēkiem būt uzmanīgiem; roku dezinficēšana - kad jūs pēdējo reizi to darījāt?  :fp: Nu pēc rezultātiem ir ka valdības darbs vērtējams, kā reti slikts pat vidējam vidusskolniekam ... it sevišķi ja ņem vērā ierobežojumus.  Es uzskatu ka valdība jāatgriežas normālā režīmā nosakot jaunus noteikumus pastāvīgi.         
respektīvi Tu piedāvā novērtēt ?  Kas no tā mainīsies ?
Es gribēju dzirdēt ko Tu darītu ja Tu būtu valdība..

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #13 : 2021. gada 08. februāris, 18:49:06 »
respektīvi Tu piedāvā novērtēt ?  Kas no tā mainīsies ?
Es gribēju dzirdēt ko Tu darītu ja Tu būtu valdība..
Nu uz šo brīdi rezultātus haotiskajam valdības darbībām (ierastā Vienotības darbības imitācija) īsti nemana. Un kā rakstīja Veidemane, "Latvijas valdība dzīvo uz nezināmas planētas", latviski ir jāanalizē situācija - rudens, ierobežojumi neko nedeva - kāpēc? Tāpēc ka valdībā kāds  iedomājās, ka viņš ko var izdarīt. Un izrādījās ka nevar! Filosofija, mēs izlemsim, nestrādā.  Kas tad nostrādāja pavasarī? Panika. Stingra politika uz īsu laiku (2 nedēļas), ar slēgtām robežām un brīvdienām (kompensācijām) visiem. Izlaist slimojošos devās - īsti nesanāk. Formālā atbilde ir potēšana - 1,5 miljona un par grafiku nav nekas jauns - nav vakcīnas, un ir cilvēciskas kļūdas. Nu Latvija mēģina ar kovid krīzi tik galā kā parasti - kaut kā, gan jau paveiksies. Nu tad es dedzinu cerību svecītes, ka paveiksies man. :) Un kad man prasa par krīzi kaut ko, es atbildu ar rupju krievu vārdu! :)  Latvijas iedzīvotāji ir pamesti savā varā, izdzīvos labi - neizdzīvos, ar nekas. Vai kāds grib ko darīt savādāk ... droši vien kā nē, pielietosim utu taktiku - lecam augstu un slēpjamies zemu, bet katrs par sevi!         

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2021. gada 08. februāris, 19:00:27 »
Kad Tu pārkopē tos histēriķu murgus, tad uzraksti arī vārdu, uzvārdu, ja gadījumā sabiedrībā pazīstams cilvēks, tad vismaz būs skaidrs, kurš pie jebkuras krīzītes čurā biksēs.. Tādam ne uzticēties, ne uz tādu paļauties..