Autors Tēma: Alumīnija panna, pusgadsimts un klātraušana  (Lasīts 1305 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Alumīnija panna, pusgadsimts un klātraušana
« : 2021. gada 07. februāris, 10:33:15 »
Tātad dotais - padlaiku alumīnija olu panna.
Tā kā mani nesajūsmināja bērnībā ēsto olu molekulas šodienas ēdienā, visu piedegumu atmazgāju un nodabūju puslīdz nost. Kā saprotams, tas brīnums tagad rauj klāt.
Vai ir kāds veids, kā šo atdabūt lietojamu? Izkarsēt? Izkarsēt ar eļļu?
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

Atb: Alumīnija panna, pusgadsimts un klātraušana
« Atbilde #1 : 2021. gada 07. februāris, 11:23:24 »
Tā ir tāda, ar dobuļiem?
Ja tāda, tad varbūt katrā dobulī ieliec  sviestainu cepampapīru?  Tikai ideja :scratch:

Tīrīdama tu esi saskrāpējusi virsmu, varbūt var mēģināt tādu kā pulēšanu ar sodu un lupatiņu? Tikai ideja :scratch:

Pieslēdzies reno

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2021. gada 07. februāris, 11:47:42 »
Alumīju ar sodu netīra, klūst melns.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2021. gada 07. februāris, 13:05:47 »
Mazliet rāva klāt jau savā (nu, pannas) jaunībā, - kā jau panna parastā alumīnija -,bet ne tik traki - olas cepu, nost dabūju, pankūkas arī. Vienreiz es pēc tīrīšanas (nesen) pankūkas cepu, bet tad kaut kā normāli sanāca, nekas nepielipa. Šodien pusola pielipa, sāku domāt. :D 

Varbūt es, izlaidusies ar teflonenēm, vairs neatceros tehnoloģiju? Uzkarsēt un tad taukvielas? Vai ieeļļot un tad karsēt? Aukstā pannā laikam nevar gāzt tās olas.
Eļļa sūdīga? Trāpījās ne parastā Riso rapsene, bet Pērnes premium rapsene.
Ar speķi ierīvēt?

Reno receptes interesantas. Tas, ka nerealizējamas, tas cits, - nav man tādu bekona šķēlīšu, bet izskatās labi, jāatceras, ja nu noder.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 07. februāris, 13:31:52 »
Es tādās arī nekad neesmu cepusi, jo man vispār patīk diezgan labi izceptas t.s. vēršacis, pat speciāli pabakstu dzeltenumu, lai izplūst. Ja ļoti uzmanīgi izlaiž uz pannas, tad pat bez dobuļiem diezgan labi notur formu.
Vērts sākt izmēģināt variantus, ne jau vienmēr būs pa rokai speciālas pariktes

Mēs vairāk  kulteņus cepam visādos veidos, pilejot buljonu vai pienu uz pannas, ar sieru vai tomātu, satinot -vispār, visādi varianti

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2021. gada 07. februāris, 13:33:48 »
Bekona vietā taču var likt jebkādas šķēlītes, desas, kartupeļu, tomātu, sīpolu... kas nu patīk kopā ar olu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2021. gada 08. februāris, 09:56:51 »
Tā kā mani nesajūsmināja bērnībā ēsto olu molekulas šodienas ēdienā, visu piedegumu atmazgāju un nodabūju puslīdz nost. Kā saprotams, tas brīnums tagad rauj klāt.

Pamēģini cept zemākā temperatūrā. Es nopirku ņeržas pannu, PILNIGI nelietojama, ja cep kā parasti. 1/2 ēdiena pie pannas paliek, murgs... sievmāte dziedādama cepa uz zemākas temperatūras, tā viņai mīļākā panna :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2021. gada 08. februāris, 10:04:09 »
Jā, bet tad arī produkti cepšanai ir jāizvēlās. Man mammucis cep visu zemākā temperatūrā, jāsaka, es ne vienmēr esmu sajūsmā par kaltētajiem pazoļveida ''izstrādājumiem''.
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2021. gada 08. februāris, 10:12:00 »
taisnība. ja patīk ātri ceptie, tad čuguna panna, to var sarkanu nokarsēt un nekas. gaļas šķēles čik čik 2-3 minūtēs gatavas, visas suliņas iekšā, ņamma :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2021. gada 08. februāris, 10:19:05 »
A man čugunene rauj klāt  :( , nemāku ar viņu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2021. gada 08. februāris, 10:28:13 »
A man čugunene rauj klāt  :( , nemāku ar viņu...

pamēģini tajā pāris reizes friškas, kalmaru gredzenes, čeburekus u.c. uzfritēt, lai tā paliek drusku melna. nemazgā to traucenē vai ar feiri, bet vnk ar karstu ūdeni. iecepsies ar laiku :)

PS. es pannās veselu kapitālu esmu izgāzis...mums teflonenes, keramenes u.c. -enes ilgāk par gadu neiet... nu, cepam 3x dienā... ņerža, čugunene, tās iet jau gadus 5... teflona voxene arī, jo netiek lietota :)
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 08. februāris, 10:34:45 no daddy »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2021. gada 08. februāris, 10:39:06 »

Tāda panna nekad nav bijusi. Alumīnija kastrolis gan savulaik.
Pēc tādas ņiprās mazgāšanas izkarsētu sāli mērenā temperatūrā kādu pusstundu, ļautu mierīgi atdzist, tad izslaucītu ar salveti un ierīvētu tos iedobumus ar eļlu, atstātu uz dažām dienām mierā, lai poras piepildās un aizsargkārta izveidojas. Kkā tā.
Bet dažādiem metāliem dažādi, ir kurus var strauji uzkarsēt, ir kuriem lēni jāuzsilst... Katrs jau piešaujas pie savām pannām.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2021. gada 08. februāris, 10:49:18 »
alumīnija grāpīši mana bērnības trauma. Savulaik, man bija gadi 10, vasarā vecais izdomāja mums, sīkajiem, darbu. No kopējās virtuves iedeva trīs uz gāzesplīts nosvilinātus alumīnija katliņus ar melniem dibeniem, lupatiņas un parādīja uz smilšu kalniņu. Grāpīši bija jānoberž. Pipec, tas tak nav iespējams. Ne sūda mēs tur pusdienas laikā nenoberzām, tas uzdegums nenāk nost..