Autors Tēma: tulkojumu brīnumi  (Lasīts 11012 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: tulkojumu brīnumi
« Atbilde #30 : 2021. gada 11. aprīlis, 10:33:11 »
Kauri gliemežvāki jau Ķīnā un vēlāk arī citur Āzijā ilgu laiku bija naudas vienība.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #31 : 2021. gada 11. aprīlis, 14:39:42 »
Wampum and the Origins of American Money(2013), Hārvardas profesors Marks Šells norādījis -17. gadsimtā Masačūsetsā vampums bija plaši izplatīts kā oficiālais likumīgais maksāšanas līdzeklis, kuru svars nepārsniedz desmit mārciņas, tas bija likumīgi pilnvarots.1640. gadā vampum krelles tika mainītas -divi līdz četri pence par lodīti, kas vienāda ar diviem līdz četriem pennies.

pence pennies nepūlējos tulkot, laikam pensi vai peniji

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #32 : 2021. gada 11. aprīlis, 16:35:02 »
es jau par šo rakstīju, bet tas pazuda foruma ķezas brīdi  -Epu Noutio "Indīgais velnarutks", no somu valodas tulkojusi Anete Kona....suns pīkstēja (varbūt tomēr smilkstēja?), metāla atkritumi (kas vainas metāllūžņiem?) , vecis tualetē nopūtās (domāju gan, ka nopirdās!)...detektīvromāns jauks un tulkojums uzjautrinošs!  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2021. gada 11. aprīlis, 20:40:16 »
es jau par šo rakstīju, bet tas pazuda foruma ķezas brīdi  -Epu Noutio "Indīgais velnarutks", no somu valodas tulkojusi Anete Kona....suns pīkstēja (varbūt tomēr smilkstēja?), metāla atkritumi (kas vainas metāllūžņiem?) , vecis tualetē nopūtās (domāju gan, ka nopirdās!)...detektīvromāns jauks un tulkojums uzjautrinošs!  :rofl:

Ai, kaut kādas konservu bundžiņas vai alus korķīšus es gan nesaucu par metāllūžņiem.

Un kādēļ gan vecis tualetē nevarētu nopūsties?  :rofl:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2021. gada 11. aprīlis, 21:00:55 »

Tiešām, kāpēc? Atviegloti nopūsties vecim gluži pieņemami :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #35 : 2021. gada 11. aprīlis, 22:37:36 »
Ai, kaut kādas konservu bundžiņas vai alus korķīšus es gan nesaucu par metāllūžņiem.

vispirms izlasi grāmatu, un tad strīdies :) ...ja pareizi atceros, tad metāllūžņi bija metāla vārti un sēta, un, protams, par nopūtām dāmas rautu degunu - fui, cik nesmuki nopūtās...laikam jau citas tās nopūtas..:D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #36 : 2021. gada 12. aprīlis, 00:09:21 »
Varbūt nopļūtījās tas vecis, ka dāmas rauca degunu? :?:  Nopļūtījās un nopūtās... :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #37 : 2021. gada 12. aprīlis, 00:31:18 »
Varbūt nopļūtījās tas vecis, ka dāmas rauca degunu? :?:  Nopļūtījās un nopūtās... :D
šī tak nav humora sadaļa, bet tulkojumu brīnumi?...ja tā būtu "Nenopietnā dienas deva", tad es pasmietos kopā ar Minni, tuk un tiem, kas jums, grāmatu nelasījušiem , liek "+"....bet šī ir nopietna literatūras tēma, kur es nevaru atstāt Tev, tuk, pēdējo vārdu - tāpēc izlasi grāmatu un tad nāc zvaigoties!  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2021. gada 12. aprīlis, 00:45:04 »
...es tāpat, diemžēl, nezinu kā somu valodā ir nopirdās un nopūtās... lasi vai nelasi  :?:  tur drīzāk vārdnīcā jāskatās, bet slinkums tagad to meklēt, varbūt vēlāk paskatīšos.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #39 : 2021. gada 12. aprīlis, 00:53:25 »
...lūk, sieviete, kura var jebkuru izbesīt...nav tēmā, bet grib paturēt pēdējo vārdu, ka kaut kad pētīs somu valodu...ne nu pētīs, ne lasīs...galvenais strīdā, kur ir nekompetenta, paturēt pēdējo vārdu! :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2021. gada 12. aprīlis, 01:07:24 »
Nu uzraksti, kā ir tas nopūtās un nopirdās somiski, es tiešām nezinu kā ir pareizi. Man jāmeklē vārdnīcā. Kās puh tūl jau būs, bet kur un ar kuru galu pūta, diesvienzin... es tik gudra neesmu, bet varianti var būt dažādi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #41 : 2021. gada 12. aprīlis, 11:33:06 »
HELP!
Meklēju smailiju, kur vecis atmet roku strīdam ar kašķīgu sievišķi, kura vienmēr patur pēdējo vārdu! ...un bez vardarbības!  :mrgr:     
p.s.   
Spārka apsolīja pievienot! 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2021. gada 12. aprīlis, 11:38:18 »
HELP!
Meklēju smailiju, kur vecis atmet roku strīdam ar kašķīgu sievišķi, kura vienmēr patur pēdējo vārdu! ...un bez vardarbības!  :mrgr:     
p.s.   
Spārka apsolīja pievienot!

Nav vajadzīgs...ar sievieti vajag kā ar Borodač - poņaķ i prasķiķ...

img

Atslēdzies tuk

« Atbilde #43 : 2021. gada 12. aprīlis, 11:40:09 »
Strīdam? Par ko strīds  :?::just_popcorn:

« Atbilde #44 : 2021. gada 19. maijs, 16:30:14 »
šitais der arī pie mazsmadzeņu kretīniem, bet pamatā ir tulkošanas brīnums

https://sejas.tvnet.lv/7251947/demija-lovato-vairs-nevelas-tikt-uzrunata-sieviesu-dzimte

"Pēdējo pusotru gadu es esmu piedzīvojuši dziedinošu procesu un strādājusi pie spoguļošanas, un šajā laikā esmu nonākusi pie apskaidrības, ka identificēju sevi kā nebināru," šovā “4D With Demi Lovato” atklāja dziedātāja.

Anglisko oriģinālu nemeklēju, be pieļauju, ka tur bija runa par to mentālo procesu, ko arī latviski sauc par refleksiju.
P.S. parastā drukas kļūda vienkārši nobāl   :fp: [size=78%] [/size]

Turn that sh*t up louder, make it all go faster!