Autors Tēma: par senlietu likumu  (Lasīts 1563 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

par senlietu likumu
« : 2021. gada 23. februāris, 14:37:00 »
vakar vakarā izlasiju
https://neatkariga.nra.lv/izpete/339970-senu-lietu-glabasana-un-tirgosana-kluvusi-bistama

Nu ir ziepes! Un man tā patīk visas tās ar vēstures migliņu tītas lietiņas,- vecais pletīzers, tas pats ar oglēm lietojams un kaste ar vecām pāri 100 gadu atpakaļ rakstītām vēstulēm. Omim šogad būtu 121 gads. Man patīk , ka man ir šis tas atmiņā. Un vecās Atpūtas, kur nu vēl grāmatas, dzimtas Bībele... vecie foto albumi!  visu uzreiz nevaru pieminēt. Liekas , ka kaut kur bija cara laiku simtnieka banknote... Labi vēl, ka veco kumodi pāris mēnešus atpakaļ atdevu paziņām. Kas man tagad būtu? Jājiet uz policiju un jāraksta labprātīga atzīšanas par to, ka iru vainīga un gatava izciest sodu, kas šīs valsts likumā paredzēts. Cik tur bija ? kādi divi gadi cietumā? Interesanti, ar konfiskāciju vai arī varēs tās visas ģimenes atmiņas paturēt? Čerts, fātera vecam Feliksam arī pēc pāris desmit gadiem būs 100 gadu, tad droši vien varēs nosodīt atkārtoti Būšu recidīvists.  :fp:

Atslēdzies Spārka

Atb: par senlietu likumu
« Atbilde #1 : 2021. gada 23. februāris, 14:43:41 »
Man domāt, kamēr nesāks komerciālu darbību, nekas ļauns nenotiks.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2021. gada 23. februāris, 15:00:52 »
 :thinking: tas droši vien vēl būs pašai jāpierāda. Gan jau pieprasīs inventarizācijas aktu par to, kas ir īpašumā no 100 un pāri vecām grabažām. Muteritei arī šogad gaidāmi 93 gadi, vēl nedaudz un jāved uz muzeju.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #3 : 2021. gada 23. februāris, 15:07:10 »
Es māsai jau sen devu mājienus, ka jāatjauno interjers. Tur var atrast 60 - 80 gadu eksemplārus, vēl nedaudz un būs krimināli nosodāmā. To ulmaņlaiku drēbju skapi kuru atveda no laukiem pat nepieminu, tas jau 60 gadus atpakaļ bija sens. Mest āra, vai nodedzināt arī nevar - par senlietu bijāšanu sods vēl bargāks.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2021. gada 23. februāris, 15:07:17 »
Cik bijusi darīšana ar muzejniekiem, 100 gadu priekš viņiem vēl nav vērtība. Ja nu vienīgi kāda svarīga notikumu liecība, tikai tad.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2021. gada 23. februāris, 15:08:33 »
Tad mums arī jāsaliek rimčika maiss līdzņemšanai. Kas tas ir "komerciāla darbība"? Ja es vecās grāmatas gribu pārdot kādam vēstures mīlētājam, nevis nokurināt? Tad viss jānotirgo vienā reizē laikam. FB pilns ar vecu grāmatu tirgotājiem.
100 gadi -smieklīgs termiņš

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2021. gada 23. februāris, 15:09:48 »
Diez vai kāds jautāja muzeiniekiem, kad laboja kriminālo likumu. Mūsu valstī tas nav pieņemts

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2021. gada 23. februāris, 15:28:44 »
Vakar arī lasot pārdomāju, nez... ir privātīpašums "svēta" lieta vai naf  :mrgr: 
Bet esmu pret melnajiem racējiem, kuri peļņas nolūkā izrakā un sabojā "vēsturi". Ar to kkā jācīnās tomēr. Bet likums nekvalitatīvs, protams, vairs pat neizbrīna ka tā un tas pats bēdīgākais.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2021. gada 23. februāris, 15:53:46 »
Te paveras plašas interpretācijas iespējas. Iedomājieties situāciju - poliči sašņorē razbainieku, viņa dzīvesvietā veic kratīšanu, atrod tučtuč marihuānu, bet pantam par tirdzniecību nepietiek... rok tālāk... datorā ieinstalētas nelegālas programmas - o, jau labāk... Un pēkšņi atrod senlietiņu - vecu miezeri un cara laiku 5 kapeikas! Alleluja! Ir pants! :)
P.S. Alu Kaponi savulaik ietupināja par nodokļu nemaksāšanu, jo slepkavībām pierādījumu nepietika.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2021. gada 23. februāris, 16:00:31 »
Tādā ziņā likums universāls, na vse ruki  :mrgr:  vai vienmēr turi pa rokai!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2021. gada 23. februāris, 16:43:14 »
Man domāt, kamēr nesāks komerciālu darbību, nekas ļauns nenotiks.

Nu, es uz to nepaļautos. Ja trīs kleitas nedrīkst pārdot, jo jau skaitās komercdarbība, tad pāris monētas un vecvecmāmiņas auskari - vispār krimināls.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2021. gada 23. februāris, 16:50:23 »
Aizprecoties uz kādu ārvalsti, vecvectēva Lāčplēša kara ordenis jāatdāvina valstij?
Cerams muzejiem nauda iedalīta, lai senlietas spēj atpirkt...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #12 : 2021. gada 23. februāris, 16:58:49 »
 :shock: nē, nu bet kāpēc parastam valsts pilsonim nevar piederēt kāda senlieta, glezna, antīks braucamais?  Un ja reiz viņam tāda ir un pieder, kāpēc nevar pārdot ja vajadzība spiež? Teiksim, bērnam studijas apmaksāt, kādam no ģimenes dārga operācijā draud, saimniecība nodeg.... maz kādas var rasties vajadzības. Bankas un biezie maki var pirkt senlietas, jo to vērtība ar gadiem pieaug, tātad labs  skanošā ieguldījums. Kāpēc, es varu pirkt ko senu, bet tas man nedrīkst būt īpašumā?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #13 : 2021. gada 23. februāris, 17:04:30 »
Kāpēc, es varu pirkt ko senu, bet tas man nedrīkst būt īpašumā?
Bet kur var izlasīt, ka "nedrīkst būt īpašumā"? Runa visu laiku ir par "nelikumīgi iegūtu".
Tas raksts ir domāts sensācijai.
Protams, nevar izslēgt visādas stulbības kā piemērā ar pensionāri un kaņepēm.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2021. gada 23. februāris, 17:07:43 »
Es sapratu, ka nedrīkst pādot un izvest uz ārzemēm kultūrnozīmīgas lietas. Pilns ēbejs ar tiem racēju atradumiem.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 23. februāris, 17:14:36 no tuk »