Autors Tēma: Velosipēds - dilemma  (Lasīts 25212 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Velosipēds - dilemma
« Atbilde #30 : 2021. gada 24. februāris, 20:00:16 »
No tādas īstas pilsētas satiksmes man bail. Tā ka vairāk nomali, piepilsētu, tie var būt gan asfaltētie ceļi, gan apvidus, meža takas.
Nu vēl gribētos, lai ērtāk autiņā iebāzt, tāpēc negribēju baigi lielus ratus.

Atslēdzies e518

« Atbilde #31 : 2021. gada 24. februāris, 20:02:57 »
Minnei no manis arī piecas kapeikas:
15kg tādam velo ir normāli ( ķēdes sargs, dubļubleķi, dinamo, bagāžnieks - tas viss sver)
Par ātrumiem runājot, tu taču netaisies gonkot, tāpēc pietiktu arī ar 3 līdz 7 iekš pakaļējās rumbas.
Tā kā tas nav MTB, tad izmēru droši ņem to, uz kura vislabāk jūties. Vispār jau pilsētā labāk laikam ar taisnu muguru, kā plezīra velo.

Atslēdzies e518

« Atbilde #32 : 2021. gada 24. februāris, 20:11:23 »
No tādas īstas pilsētas satiksmes man bail. Tā ka vairāk nomali, piepilsētu, tie var būt gan asfaltētie ceļi, gan apvidus, meža takas.
Nu vēl gribētos, lai ērtāk autiņā iebāzt, tāpēc negribēju baigi lielus ratus.
200€ nav liela nauda priekš velo. Var paņemt, izmēģināt, saprast vai der, ko īsti gribas no velo un tad pārdot un paņemt labāku.
P.S. par autiņiem runājot, man Sharanā 29" ielien neizjaucot , tā kā izmēram IR nozīme ! :smej:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2021. gada 24. februāris, 20:57:11 »
15kg tādam velo ir normāli ( ķēdes sargs, dubļubleķi, dinamo, bagāžnieks - tas viss sver)

Tie 15kg pēc pārdevēja teiktā. Tagad gūglējot attiecīgo modeli, atradu infu, ka sver savus 16.7-17kg...   Tāpat, kā, redzot, ka grozos ap 58cm rāmi un pajautājot manu augumu, uzreiz uzķēra - jā, jā, šis jums ir piemērota lieluma rāmis  :mrgr:

Labi pārdevēji hahah..jā...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #34 : 2021. gada 24. februāris, 21:20:52 »
200€ nav liela nauda priekš velo. Var paņemt, izmēģināt, saprast vai der, ko īsti gribas no velo un tad pārdot un paņemt labāku.
P.S. par autiņiem runājot, man Sharanā 29" ielien neizjaucot , tā kā izmēram IR nozīme ! :smej:
Pat nezinu, kāda izmēra rati ir manam tagadējam GIANTam, kurš autiņā lien. Varbūt ir lielāki par 26'', un es veltīgi par to satraucos.
Atzīšos, ka šitais vienkārši iekrita acīs savas komplektācijas dēļ - lukturi, bagāžnieks, dubļu sargi...  :mrgr:  Arī krāsojums  :mrgr:  Nu tāda galīgākā blondīnes pieeja :D  Nu un mazais rāmja izmērs. Tagadējais man pēc sajūtām par lielu. Bet, protams, kaķi maisā jau nevienā gadījumā nepirkšu nepamēģinājusi.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #35 : 2021. gada 25. februāris, 11:04:02 »
Pirmais patīk, laikam tāpēc, ka pašai pēc skata līdzīgs. Taču rāmja izmērs ir būtisks, jo, ilgāk braucot, jūtu, ka 19 collas par lielu maniem 164 cm. Kad pirku neko nezināju un pārdevējs arī neko neteica (Purvciema ZZK pirms padsmit gadiem). Arī meklēju vieglu, visus cilāju. Pēc papīriem 12,5 kg, bet klāt nāca lukturis, dubļubleķi un nezinu, vai oriģinālais sēdeklis - diezgan polsterēts un platāks kā Minnes modelim. Kad veikalā ņerkstēju, ka gribu vēl mīkstāku, pārdevējs atsēdināja - ka kas par daudz, tas par skādi, lai gan bodē bija platāki un polsterētāki.
Pēc formas rāmis ir OK, taču ar gariem brunčiem nebraucu. Kad vēl pa bodēm braukājām meklējot, vīrs gribēja ierunāt, ka tīri vīriešu rāmis arī būtu variants, ērtāk nest, taču šo domu uzreiz izsvilpu - uz velo kāpju, nemetot kāju pāri sēdeklim.

Braukt sanāk pus uz pusi pa pludmali un ielām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broms

« Atbilde #36 : 2021. gada 25. februāris, 12:01:55 »
Sievai šitāds:
https://www.evelostore.com/lv/sieviesu-velosipedi-komforta/4138-ctm-fiore-2020.html

Pilsētai ar 3 ātrumiem pilnīgi pietiek.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #37 : 2021. gada 01. marts, 20:19:41 »
 Tā, šodien kārtējo reizi norezervēju  :f-palm:

https://www.bikester.at/kalkhoff-agattu-24-wave-M769802.html?vgid=G1064525

Man nafig nevajag tik daudz ātrumu, bet, ja visur pakaļ met....un cena laba par markas kvalitāti, ne? Pārdevējs gatavs dot 100€ atlaidi

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #38 : 2021. gada 01. marts, 22:07:25 »
tā cena priekš šitā ir pataloģiska

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2021. gada 01. marts, 22:15:24 »
tā cena priekš šitā ir pataloģiska

:scratch:  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #40 : 2021. gada 01. marts, 22:34:32 »
nē, nepadomā, braukt ar to var. Ja būtu jāpērk man, es neizvēlētos kā pilsētas riteni dēļ - ātrumi uz abiem xobratiem, nav disku bremzes, sēdekļa štoks ar amortizatoru (besī, ka tas drusku grozās), nezinu cik lieli riteņi, kājiņa pie pak. riteņa nestabila.. Cena.. nezinu, 350.. bet es nepirktu, jo toč zinu, ka tā nav mana izvēle

Atslēdzies Minne

« Atbilde #41 : 2021. gada 01. marts, 22:43:00 »
Jo dziļāk mežā.....kur tad vēl var būt ātrumi, uz viena? Kā tas izskatās salīdzinājumam?

Kas ir disku bremzes? Un kādas bremzes ir šim?

Un es domāju, ka tas ir kruta, ja sēdeklis uz amortizatora  :scratch:

Sanāk, ka vienīgais, ko zinu un saprotu - visiem riteņiem skatos 28'' un vismaz 55cm rāmi. Pārējo man var ietsāstīt, un man nav ne mazākās poņas, kas ir kas, kas ir svarīgi, kas nē, un mani tas besī.

Tad tas pirmais variants, tēmas sākumā, Pegasus, ir labāks?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2021. gada 01. marts, 22:53:37 »
visi riteņi ir braucami. pirmais ir par dažiem % jēdzīgāks un izskatās solīdāk, bet tas rāmis :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2021. gada 02. marts, 11:23:25 »
http://velomoto.lv/product/nexus/zundapp-urban-7s-28/
mums cenas stipri labākas, re ko par mazāku naudu var nopirkt..

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #44 : 2021. gada 02. marts, 11:41:15 »
Klau, iejaukšos es ar'. Šitāds būtu normāls? http://velomoto.lv/product/turisma-velosipedi/prophete-comfort-lady-28/

Gribu jaunu velo, ar ko vizināties nedēļas nogalēs. Vecais ir nobeidzies.