Autors Tēma: Velosipēds - dilemma  (Lasīts 25214 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Velosipēds - dilemma
« Atbilde #60 : 2021. gada 02. marts, 17:38:45 »
Ar vienātruma pilsētas velo, 28' riepām regulāri braucu pa mežiem, purviem, pa dzelzceļa uzbērumiem ar akmeņainu taciņām blakus sliedēm,  mototrasi ar stāviem smilšu pauguriem gan nepieveicu - derētu vairāk ātrumu.
Smiltīm vispār iet cauri slikti, kāpju nost un stumju.

Mans velo pa 140 Eur 2x bija garantijas remontā, sāka krakšķēt pedāļi viens pēc otra pēc uzbraucieniem uz vanšu tilta, par laimi nokrita, pie mājas - paspēju uz tilta skaisti izzvanīties, 220.lv deva garantijas remontu bez liekām ierunām. Arī stūres skrūve neturējās, ragi slīdēja uz leju, to ātrumā nomainīju pa ceļam veloveikalā. Tur brīdināja no baltām riepām - ātrāk plīstot.

28' vai 29' riepām labāka caurgājība, bet grūtāk manevrēt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #61 : 2021. gada 02. marts, 22:01:19 »
mana omcene ar vālēja ar vienātruma Erenpreisu uz dārželi ka čīkst vien. Vai arī opapam uz bagāžnieka

Atslēdzies Minne

« Atbilde #62 : 2021. gada 02. marts, 22:07:09 »
Tā, kas mazbērnus izvilināja no mājas čiekurus lasīt? ;)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #63 : 2021. gada 02. marts, 22:08:17 »
nea, tā bija vecvecmamma

Atslēdzies sanda

« Atbilde #64 : 2021. gada 03. marts, 01:59:00 »
mana omcene ar vālēja ar vienātruma Erenpreisu uz dārželi ka čīkst vien. Vai arī opapam uz bagāžnieka
Lai vālētu uz dārzu gan pieprasītu vellapēdu pa 500Eur ar vismaz 7 ātrumiem. Dārzs man joprojām asociējas ar vergošanu. Šad tad sapņoju par savu ābeli, ķirsi un savām ērkšķogām, esmu pieticīga, iztieku ar pamesto apRīgas dārzu sortimentu.
Ar vienātruma riteni vālēju uz dārziem, nevis dārželi.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 03. marts, 02:11:51 no sanda »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #65 : 2021. gada 03. marts, 07:38:59 »
Lai vālētu uz dārzu gan pieprasītu vellapēdu pa 500Eur ar vismaz 7 ātrumiem. Dārzs man joprojām asociējas ar vergošanu. Šad tad sapņoju par savu ābeli, ķirsi un savām ērkšķogām, esmu pieticīga, iztieku ar pamesto apRīgas dārzu sortimentu.
Ar vienātruma riteni vālēju uz dārziem, nevis dārželi.
tie bija 60-70tie gadi, ciemats Kurzemē. Dārziņš bija iespēja papildināt un uzlabot savu pārtiku. Tur auga kartupeļi, burkāni, zemenes, zirņi, pupas, salāti, sīpoli utml. Jā, - dzīvoja ciematā dzīvoklī ar centrālapkuri, strādāja fabrikā. Uz Rīgu aizbrauca vrb 2x gadā. Par vergošanu nesūdzējās, bija enerģiski un optimistiski.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #66 : 2021. gada 03. marts, 07:43:04 »
Jūs nu gan iedziļināties  :scratch: Varētu padomāt, ka olimpiādē brauksi. Es pērku tā- pasaku max cenu, kur un cik braukšu un pērku. Ja neesi sportists vei spečuks, tāpat nemanīsi starpību. Ko tur prātot..IMHO

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #67 : 2021. gada 03. marts, 08:30:59 »
Jūs nu gan iedziļināties  :scratch: Varētu padomāt, ka olimpiādē brauksi. Es pērku tā- pasaku max cenu, kur un cik braukšu un pērku. Ja neesi sportists vei spečuks, tāpat nemanīsi starpību. Ko tur prātot..IMHO
Nāra, ja veikala konsultants par Tevis nosaukto cenu, braukšanas vidi un biežumu piemeklē Tev riteni, tas nozīmē to pašu, ko mēs te darām virtuāli. Tikai konsultants nečakarējas ar skaidrošanu - iedod riteni un viss. Diez vai viņš Tev iedotu kaut kādu speciālu triku riteni vai kalnu monstru, pat ja tas sanāktu šajā cenā un būtu rozā krāsā :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #68 : 2021. gada 03. marts, 08:36:20 »
Tas velomoto.lv atbildēja, ka var sarunāt aizbraukt pie viņiem izmēģināt, lai nav ikurāt kaķis maisā jāpērk. Ļoti labi! :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #69 : 2021. gada 03. marts, 08:46:00 »
Tas velomoto.lv atbildēja, ka var sarunāt aizbraukt pie viņiem izmēģināt, lai nav ikurāt kaķis maisā jāpērk. Ļoti labi! :)
Ļoti labi! Tad tikai saģērbies atbilstoši :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #70 : 2021. gada 03. marts, 08:46:06 »
Protams, ka vajag aizbraukt pamēģināt. Pati nupat runāju ar vienu velo tirgotāju, viņš teica, ka itin bieži gadās, ka pircējs, kas atbraucis pēc kāda internetā noskatīta velo, pēc izmēģināšanas aizbrauc mājās ar pavisam citu.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #71 : 2021. gada 03. marts, 22:20:42 »
...Dārziņš bija iespēja papildināt un uzlabot savu pārtiku...Par vergošanu nesūdzējās, bija enerģiski un optimistiski.
Bobi RatRofl situācija man 100% skaidra, vecākiem dārzs.
Mana  draudzene un svaine piektdienas vakaros ieņem zemo startu, lai varētu drāzties pie cukīni un salātiem, tētis lepojās ar savām pupiņām un āboliem - tie bija izcili, mamma lepojās ar pujenēm, draudzenes mamma jau pāri 90  vismaz pag. pavasarī nebija atturama no došanās uz dārzu - šiem cilvēkiem dārza darbi vairo vai vairoja optimismu un enerģiju.
Man parasti ravēšana, ogu lasīšana, pupiņu novākšana  u.tml. atņem enerģiju.
Zemeņu dobju segšana  un mīļās plūmes dūmošana pirms salnas cita lieta - tā ir cīņa ar neganto dabu, visu nakti biju gatava aizstāvēt dārzu.
Man bija un ir citas intereses, kas enerģiju dod man, lai gan, iespējams, dārzs tomēr būs, gribu savas ērkšķogas.
Citiem vālēt uz pamestiem dārziem neiesaku -tur var iztramdīt dīvainu publiku.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #72 : 2021. gada 03. marts, 22:44:07 »
man arī nav dārza. Bet tēma taču par velosipēdiem! Gaidām atskaites par pirkumiem!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #73 : 2021. gada 25. marts, 17:43:48 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #74 : 2021. gada 25. marts, 18:05:16 »
Apsveicu ar pirkumu!
Es gan tā arī neesmu iegādājusi. Dilemma - pirkt parasto kājminamo, tikai ērtāku/augumam piemērotāku par to, kas man ir, vai nodzīt skopumu un pirkt uzreiz elektro... Vai vispār braukt ar esošo vēl kādus gadus (cik tad nu daudz braukāju, galu galā),  pagaidīt, līdz kļūšu vecāka un tizlāka, savukārt elektrovelo lētāki, un tad to elektro... Vot tā i lomkojos  :mrgr: