Autors Tēma: Par remontu  (Lasīts 14328 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Atb: Par remontu
« Atbilde #15 : 2021. gada 01. marts, 12:47:04 »
O, izlasīju pirmo rindu. 2 istabas, virtuve un gaitenis (vieglākā daļa no dzīvokļa) - 5 štukas? Un 3 štukas materiālos? Nja... Normāli strādājot divatā tur max nedēļas divas darba. Labi, elektrības pārvilkšana štuka. Ar materiāliem.
Neko sev cenas.

Te nu es neteikšu, ka "viss maksā tik, cik maksā". Īpaši, salīdzinot ar vienu otru citu profesiju, kam tādas 5 štukas ir gada ienākumi. Pirms obligātajiem maksājumiem. 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2021. gada 01. marts, 12:48:29 »
Patiesībā, paņemoties ar cenu aptaujām, summu varētu stipri samazināt.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #17 : 2021. gada 01. marts, 13:06:34 »
mēs ar lielāko prieku ļausim Tev tērēt naudu, dodot visai smalkas rekomendācijas materiālu iegādei :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #18 : 2021. gada 01. marts, 13:20:30 »
Tā summa tiešām uzdzina drebuļus... arī remonta tēma kā tāda  :mrgr:  Remonts, meistari, un viss no tā izrietošais... izvairos cik spēju...  :ng: 

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #19 : 2021. gada 01. marts, 13:22:27 »
viens vieds vīrs teica: - To naudu, ko tu vari ietaupīt pats savām rokām būvējot, - nevienā algotā darbā nekad nespēsi nopelnīt...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #20 : 2021. gada 01. marts, 13:26:20 »
Man viens tukkngs teica - jebkurš meistars pelna naudu  s a v i e m  bērniem  :mrgr:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #21 : 2021. gada 01. marts, 13:51:33 »
man meistars par vienu pilnu darba dienu prasīja 120. Strādāja kvalitatīvi, ļoti profesionāli un bez pārtraukumiem. Šoreiz pēc tāda totāla remonta man neprasījās, vienkārši visādus tekošus darbus ( pārlīmēt tapetes, nošpaktelēt sienā caurumus no iepriekšējo saimnieku noņemtām mēbelēm, nolīdzināt un nokrāsot, saīsināt palodzi, apdare ar rēgipsi ieejas durvju starpā, iemontēt stalažas pieliekamajā un t.t.). Es  sarakstīju uz papīra nedēļas laikā kas man jaunā dzīvoklī jāpielabo, šis atbrauca brīvdienas rītā un līdz vakaram rukāja. Principā, tad diviem tādiem pāris nedēļās tas izmaksātu 3360. Tai skaitā bija arī viņa benzīna ceļa izdevumi, jo jābrauc ap 50 km. Citu meistaru nemeklēju, jo šim perfekta kvalitāte. Brīvdienā, tāpēc, ka tas viņam nav pamata darbs. Vienkārši viņš man nevar atteikt. Tāpat, kā visi pārējie, kas tai blociņā pierakstīti.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #22 : 2021. gada 01. marts, 15:04:19 »
Par kvalitatīvu darbu adekvāti jāmaksā un uz labu meistaru īstenībā stāv rinda. Neredzot dzīvokļa stāvokli, grūti spriest, cik tur kas darāms (vai uz puņķiem un līki greizi, vai tā, ka līmē tik jaunu tapeti). Un ar to pašdarbību, ietaupīt varēs, ja rokas no pareizās vietas un ir brīvs laiks noņemties. Pretējā gadījumā vai nu sačakarēti materiāli vai jārēķina kura darba stunda dārgāk izcenota - meistara vai savējā. Nu vai arī garais remonts un pazaudētais atvaļinājums.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #23 : 2021. gada 01. marts, 15:20:03 »
mēs sarunājām, cik prasīs tik maksāšu. Gadus atpakaļ par cenu runājām sākumā, bet tā kā man parasti remonta gaitā uznāk visādas fantāzijas, kā arī sapratu, ka rezultāts ir tāds ko gaidīju, negribējās zaudēt meistaru, tāpēc cenu nosaka viņš. Gadus padsmit atpakaļ šams strādāja kādā brigādē uz eiro remontiem, vienkārši nepatika, ka kāds nosaka, kas viņam jādara un darbā jārēķinās ar citu paveikto. Man patīk, ka ļoti precīzi nosaka cik vajadzēs materiālus. Praktiski nekādu atlikumu 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2021. gada 01. marts, 15:38:23 »
Ek, ja zinātu kādu, kas kvalitatīvi strādātu un neadekvātas naudas neplēstu, mana virtuve būtu jau sataisīta.... A tā čakarējos pati, un ne gala, ne malas neredz. Protams  kvalitatīvs darbs maksā, bet summai tomēr jābūt reālai. Bija te reiz kaimiņi santehniķi atveduši - ienākošās trubas pārvilkt (mums tāds vēsturiski veidots sapiņķerēts ūdensvads), tad šis paprasīja 750 eur.  Bez materiāliem. Prasījām - cik laika vajadzēs?. Nu, pa dienu tikšot galā... Jopcik, kurš no mums dienā pelna 750? 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2021. gada 01. marts, 15:42:21 »
Ja maksā arī nodokļus, tad tāda peļņa nesanāk.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #26 : 2021. gada 01. marts, 16:06:58 »
Man vienai istabai tapetes saLīmēja pa 800 eiro pa 1 dienu. Nu un. Man citādi nekad nebūtu tapešu. man liekas normāli. ja pats nevari, tad maksā. Nu un ka dienā nopelna 800. Pelni tu arī. cITĀDI TIE STĀSTI PAR PAŠROCĪGAJIEMMŪŽA REMONTIEM...NU, KURAM TO GRIBAS...
Vēl tagad atceros, kā mans vīrs 4gadus(!!!!) līmēja 1 istabai tapetes...nekad vairs. un pati neko tādu neprotu un pat nemēģinu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #27 : 2021. gada 01. marts, 16:19:45 »
Mammas dzīvoklī remontu taisīja 2 vīrieśi. Katram 40 eiro dienă. Manuprāt, kļūda ir maksāt par dienu, nevis padarīto. Beigās radās aizdomas, ka mani forśi čakarĕ. Visticamăk, ka bija vairăki objekti.

Viens no meistariem mana pirmă mīla. Tāda skāņa pěcgarśa.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #28 : 2021. gada 01. marts, 16:27:57 »
Man vienai istabai tapetes saLīmēja pa 800 eiro pa 1 dienu. Nu un. Man citādi nekad nebūtu tapešu. man liekas normāli. ja pats nevari, tad maksā. Nu un ka dienā nopelna 800. Pelni tu arī. cITĀDI TIE STĀSTI PAR PAŠROCĪGAJIEMMŪŽA REMONTIEM...NU, KURAM TO GRIBAS...
Vēl tagad atceros, kā mans vīrs 4gadus(!!!!) līmēja 1 istabai tapetes...nekad vairs. un pati neko tādu neprotu un pat nemēģinu.
Istaba daži simti m2?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #29 : 2021. gada 01. marts, 16:31:18 »
Nu jā, ir starpība, 800 par ūdeni/kanalizāciju vai par tapetēm, ko katra spārka māk.
No otras puses - ja var atļauties, kāpēc gan ne.